Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziti.peti!
csendes tag
nem bírom feltenni a képet! később!
-
footy
addikt
Tud valaki olcso SSD-t ipod 5th-hoz? 32GB-s erdekelne
-
Kis Joe
senior tag
válasz
Sziti.peti!
üzenetére
Nem feltétlen te vagy de az a helyzet hogy 5-ért én se adnám oda még a karcosat se...
Mellesleg szerinted mit lát egy olyan aki nem ért a javításához? Azt garantálom hogy nem tudja milyen érték az alkatrész meg az ő készüléke...
Valamint te szereted azokat a vevőket akik felezik a meghirdetett árat és még a postát is bele akarják abba tudni?
Nem hinném... -
Sziti.peti!
csendes tag
válasz
jubilleum
üzenetére
na erről beszélek! nem ér többet 5000-nél ha jó az akksi és nem túl karcos, nincs szétfeszegetve!
ne értsetek félre, nem eladni hanem venni szeretnék!
(ha valakinek van hibás, keressen meg! de javítást is vállalok!)
több rosszal találkoztam és 10-ért akarják eladni én meg mondom hogy 5-öt adok postával aztán kiröhög!
én meg őt hogy akkor adja el tízért ha tudja! tele vannak a hírdetések 10-15e-ért működőkkel!
szóval nem én vagyok a hülye?!:-) -
jubilleum
senior tag
válasz
Sziti.peti!
üzenetére
én adnék érte 3ezret

-
Kis Joe
senior tag
Onnan hogy a developers beta 5 is kint van már belőle
Sziti.peti!: Itthon nem sokat ér, eBay-en ugy kb 5x az értéke. Nekem pár ezer forintot megérne ha nagyon szabadulni akarsz tőle, de amugy nem kapkodok itthon érte. Itt nem olyan az iPod/iPod alkatrész bázis mint az angoloknál így itt marad csak hobbinak nekem.
-
Sziti.peti!
csendes tag
én is feldobnék egy kérdest mert már többször értetlenkedőkbe akadtam!
a kérdés a következő:ki mennyit adna egy használt, hibás hdd-s 30gb-os ipod videoért?
-
Sonic*
aktív tag
Én pont ezeket szeretném. Ugy ertem, hogy nincs-e az hogy 10 bol 9 app nem tölthető le. Mekkora a legnagyobb IOS?
-
Kis Joe
senior tag
Mit értesz használható cucc alatt?
Touch-al mindig az a probléma hogy hamar feladják a szoftverfrissítését. Pl.: ios 7 már nem lesz vele kompatibilis ami egy idő után alkalmazásoknál fog gondot jelenteni.
+ összeadva egy átlagos droidos okostelefon árát plusz egy touch használt árát ott vagy már iPhone-nál.
Touch akkor előnyös ha akarsz egy okos ketyerét játszani plusz zenét hallgatni miközben nem merül a telefonod -
Sonic*
aktív tag
Sziasztok!
Most készülök iPod Touch vásárlásra. A 4-generációs modellek közül fogok vásárolni. Mi a vélemény róla? Megéri? használható a cucc?
-
Kis Joe
senior tag
válasz
Sziti.peti!
üzenetére
"ez butaság! pontosítok: ipod classic, nem simán classic! meg nem is csak video hanem ipod video!"
Ez szimplán annyi hogy nem írtam oda, így utólag képzeld oda
Nem túlzottan akarom magam ismételni mivel egy íratlan félig nem létező szabályról beszélgetünk. A 120GB classic előlapját hasonlítsd össze a 80/160-as elötte lévő szériáéval valamint a 2009-es utána lévőével. Nos melyikkel azonos? Ön nyert, a 2009 helyes!
Az összes többi tartozéka meg szinte ugyan az mindegyiknek az újabb szériákból, a különbség ugyan annyi mint hogy ugyan abban a modellben is találsz több féle beszállítótól alkatrészt (pl akku, flex, lcd...) -
Sziti.peti!
csendes tag
válasz
Kis Joe
üzenetére
" Az 5. generáció és azelőttiek
hivatalosan nem is classic-ok voltak
hanem simán iPod." -ezt senki nem vitatja szerintem mert ez egyértelmű! illetve pontosabb az hogy ipod + név(photo, video)ill. generáció, mert nem csak simán ipod, volt mindegyiknek elnevezése, a nano is ipod mégse soroljuk ide! a classic is ipod! de ebbe ne keveredjünk bele, szerintem csak elírtad!
" Így ha hivatalos
alma szemszögből nézük akkor mind
a video után nem simán ipod hanem
egyformán csak simán classic." - ez butaság! pontosítok: ipod classic, nem simán classic! meg nem is csak video hanem ipod video!
tovább: az a baj hogy nem 2 hanem 3 hullámban jött ki a classic: 2007 - ben 80-160gb-os(vastag 160as), 2008 - ban a 120as ès 2009 -ben a 2. 160-as de ez a vékony!
oké hogy fórumokon ebayen 7th generáció de akkor az a 2009- es 160gb os classic, kizárólag! a 120gb-os és az első 80ill 160as a 6. generáció!tehát a 120gb-os ipod classicod az egy:
6th. gen. ipod classic! -
Kis Joe
senior tag
válasz
Sziti.peti!
üzenetére
Az 5. generáció és azelőttiek hivatalosan nem is classic-ok voltak hanem simán iPod.
Viszont kényszerűségből fórumokon folytatták a generációzást a classic név hozzáadásával. Így ha hivatalos alma szemszögből nézük akkor mind a video után nem simán ipod hanem egyformán csak simán classic.
Viszont értelem szerűen külső alapján lehet legegyszerűbben külön szeparálni őket. Így jön hogy az első széria classic (80 és 160Gb) az első vagy 6. "generáció" valamint a második vagy hetedik "generáció" a legegyszerűbb azonosítás.
Ez a nemzetközi alma közösségben amolyan íratlan "szabály"/elnevezés.
Ergo a hatodik és hetedik szimplán egy név latt classic generáció elszeparálás nélkül csak mégis valahogy nem árt elszeparálnő őket a könyebb beazonosítás miatt.6th

7th

Szerk.: Ez minden esetre eléggé fekete lyuk szerű. De nekem elég mérvadó és meggyőző volt az is a rendszerezésben hogy az eBay is ezt a rendszerezést használja.
-
Sziti.peti!
csendes tag
válasz
Kis Joe
üzenetére
http://support.apple.com/kb/HT1353?viewlocale=hu_HU&locale=hu_HU
az 5.generációs videó után nem is írnak generációt, csak hogy classic! meg oké hogy a 80-160gb-os együtt jött ki de a 120-as 2008-ban a 160-as meg csak 2009-ben! tehát ha ez alapján akarjuk sorolni akkor a 120 a 7th. gen. a 2009-es 160-as meg a 8.
nincs igazam?
szerintem az 5. után az a legtisztább ha classic, évszámmal megkülönböztetve!
:-o -
Kis Joe
senior tag
Nos akkor egy apróhirdetésnél történt hozzászólások nyomán feldobnék egy témát.
A legutolsó szériás classic-ot melyik generációnak nevezhetjük? (120 és 160GB modellek)
-
jubilleum
senior tag
ipodot nem ismeri fel a gép. (másik gép igen)
windows 43-as hiba kód... Valakinek volt már hasonló? -
MurdR
veterán
bocs, sztorno, en voltam a hulye...

-
MurdR
veterán
Sziasztok. Adott az alairasomban levo iPod classic. Az miert van, hogy radugom a gepre, kiirja hogy csatlakoztatva, aztan par masodperc mulva hogy kivetes? tolteni tolt, nem ertem hogy mi lehet a problema. a kabel lehet rossz? par napja minden gond nelkul tettem ra fol zeneket,
-
ku-cu
tag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Kell lenni valami formázás, vagy gyári visszaállítás lehetőségnek az itunes-ban. (A frissítés mellett, vagy alatt.
Nem akarlak nagyon összekutyulni, de szerintem a Sharepod nevű alkalmazással lehet a legegyszerűbben zenét másolni a shuffe-ra. A lényeg, hogy nem usb háttértárként. Mindenképp valami probram kell hozá. (Gyárilag az itunes.) -
sgergi
veterán
-
ku-cu
tag
Ha bekapcsolás után, a play gombot bőszen nyomogatva sem történik semmi, akkor nincs rajta zene, vagy teljesen le van halkítva.

Normális működéskor: bekapcsolod, madj elindítasz egy zeneszámot. -
üdv.
kapott húgom egy ilyen ipod-ot.
hogy kell ezt működésre bírni?
bekapcsolom és felvillan egy zöld led majd elalszik és annyi. -
MurdR
veterán
Sziasztok.
Milyen értéket képvisel manapság egy 160 Gigás iPod classic? -
ku-cu
tag
válasz
jubilleum
üzenetére
Pech, együtt érzek. Az én ipodom is halott volt egy ideig, részben a saját hülyeségem miatt.
Alaplapot lehet venni, de elég drága. Komolyabb alkatrész kereskedőktől pl ifixit 50usd, valamint olcsóbban aliexpressz 27usd. Ez utóbbi (hang)minőségért nem tenném tűzbe a kezem, bár ha nincsenek kifejezetten " audiophile" hajlamaid, valószínű semmiben nem rosszabb mint az eredeti.Én a helyedben vennék egy hibás darabot itt az aprón 4-5 ezerért, de lehet ez a leg időigényesebb. Én ezt tettem nem is olyan régen.
-
jubilleum
senior tag
Na ez a trükk be is vált köszönöm szépen.
Viszont türelmetlen voltam. Ugye kérte a töltőt, azt nem tudtam neki adni, viszont volt nálam egy labor táp. Rövidre zártam, alaplap kuka
Ez hihetetlenül nagy butaság volt a részemről, de tanuló pénznek elkönyvelem. ( türelem, türelem...)
Segítséget szeretnék kérni, hogy alaplapot merre tudok szerezni bele? -
ku-cu
tag
válasz
jubilleum
üzenetére
Hello,
Ha jól értem akkor itt az akkuval van gond. Tedd disk mode-ba (menu+OK egyszerre nyomva tart--újraindulás közben--paly+OK gomb egyszerre nyomva tart.) Disk módban még majnem halott akkut is fel lehet tölteni. Miután feltöltött menu+OK, újraindítod.
Ha így sem megy, valószínű új akku kell, de szerintem menni fog.Ezután disk módban dugd rá a gépre, és itunes-ban restore. Ez elvileg helyesen leformázza a hdd-ot, működnie kell.
-
jubilleum
senior tag
Na meg jött a vinyó, viszont a z probléma, nem igazán akarja semmi felismerni. (alapesetben felkiáltójelet ír egy mappával) rádugom a gépre, kicsit tölt, bekapcsol, akkor egy pillanatra felvillan, hogy ne húzzam le, de aztán átvált egy pipára, és csak tölt tovább. De az aksiban nem lesz több mert amikor lehúzom ugyan úgy Üres az aksinak az állapotjelző ikonja.
köszi! -
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, de ha nem bánjátok, megpróbálom itt is.
2013.06.21-én hajnal 03:36-kor hazafelé menet hátulról leütöttek, összevertek, és ellopták az iPod touchomat.
8Gb-os, 4. generációs, home gomb mellett kb másfél centis hajszálkarc van. szürke Apple zokniban lopták el.
Szériaszám: C3TDF93RDCP7
Ha esetleg találkoztok vele, vagy láttok valahol valami gyanúsat, kérlek értesítsetek!
kovacsabi kukac hotmail pont com
vagy
06-20-hét hét kilenc-79-24köszönöm szépen!

-
-
jubilleum
senior tag
Üdv!
Van egy ipod click wheel (2004) 20gbos.
Ebben ugye egy MK2004GAL vinyó van. Ez tönkre ment, zszóval cserélnem kell. Kérdésem az lenne, hogy milyen típusú vinyókra cserélhetem le, ha szeretném növelni azt a 20gb-ot. -
urbi107
tag
Nemtudom itunsba berakni a letöltött filmeket videókat.
-
urbi107
tag
Csak a videókat nemtudom itunssal.
-
urbi107
tag
Megvettem az ipodot.
Videókat vagy filmet, hogy tudok rátenni?
Zenéket Itunsun kívül még mivel lehet? -
urbi107
tag
Sziasztok!
Ipod classic 80gb silver 6th generáció 16000ft-ért jó ár? -
Psytróger
tag
Sziasztok!
Van egy ilyenem: MC585HC/A iPod shuffle 2 GB (pink)
Két kérdés:
- Egy bankos promóció során kaptam, számla/garancia nincs hozzá... a garancia ilyesformán bukta?
- Szerintetek mennyit kérhetek érte ha el akarom passzolni valami aukciós oldalon? Használva max. a füles volt, csak kipróbálás céljából lett bekapcsolva. -
spammer
veterán
Van egy ipod shuffle 2g, aminek a fülesének a jobb oldala most megadta magát. De nem a dugasz részével van a gond, hanem a végén a jack csatlakozónál törhetett meg a kábele, mert néha visszajön a hang, ha sikerül úgy megmozdítanom. De sajnos elég ritkán.
Ezzel vajon tudok itthon kezdeni valamit, vagy felejtős és vehetek új fülest? A kis gumi szar lejött, műanyag burkolat van a jack dugón. -
Ace owner
addikt
Touch 4G digitizer csere mennyibe fájhat? Valaki tud szakit aki jó áron és korrektül dolgozik?
-
rfjanika
tag
ipod shuffle probléma!
vki nem tudna segíteni , mi lehet a baja az ipodnak, hogy itunesra csatlakozik, de mikor a zenéket felteszem, és elkezdem szinkronizálni azokat, akkor az első zene feléig se megy el és csak tölt és tölt, de semmi nem történik. 1-1 alkalommal néha felrakta az első zenét de akkor meg a másodiknál állt meg így. Ha egyesével próbálkoztam akkor is ez a helyzet. Új az ipod -
denko
senior tag
sziasztok,
Van egy ipod classic 6gen 80gbs. A problém a következő:
mostanság nagyon ritkán ismeri fel a számitogép és töltő sem nagyon.
villog eggyet ha bedugom a konnektorba, de nem megy a töltés.
Itunesben sem ismeri fel. Mi lehet a megoldás??
Ha nagyon lemerül viszont és rádugom akkor egyből tölti, de csak minimális szinig hogy lehessen használni.
valaki valami tip ? -
Zedz
addikt
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Vetetsz egy újat azzal aki kilökte a kezedből.

-
[pod]Diablo
őstag
Üdv!
Egyszer kilökték a kezemből az ipodom és azóta találkoztam egy olyan problémával hogy zene hallgatás közbe néha,kikapcsol,újraindul,illetve van hogy megy a zene,és fekete képernyőt kapok,nem reagál semmire,és újra kell indítanom.Illetve ha épp mást csinálok rajta,pl netezek, akkor néha random lefagy,illetve olyan mintha egyszerűen csak nem reagálna a kijelző az érintésre.
Valakinek van valami ötlete hogy mi károsodhatott benne,és körülbelül mennyibe lenne a javíttatása?Egy ipod touch 3g a szóban forgó készülék.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
válasz
tylerddd
üzenetére
Megvan az oka a történteknek: mivel iPhone-om is van és a saját csengőhangokat is iTunes-on keresztül "vágom" meg, csak 39-40mp-ig szóltak ugye a dalok, ami a csengőhangok felső határa. Azt hittem megmondjam őszintén, h ez a funkció (kezdés-vége beállítása) csak a csengőhangokhoz kell, de ezek szerint az adott dal beállításaiban is megmarad! Már kezdtem megijedni, h valami szoftveres gebasz !

-
bull84ghia
őstag
Hello szerintetek mi a reális ára egy 8gb ipod toch 2g-nek? Karcmentes az előlap, hátlap hajszálkarcos, minden gyári tartozék kivéve a fülhallgató illetve van hozzá még egy griffin autóstartó.
-
Az miért lehet, h egy korábban többször meghallgatott, játszási listába helyezett dal megáll kb fél perc után?! Sőt, először átváltott a következő trackre, majd újraszinkronizáltam, és most meg megáll.
-
F_Gergely
őstag
Köszi, de végül is megoldottam azzal hogy az "album előadó"-hoz beírtam az album nevét, aztán így már egy albumként jeleníti meg.
Nem értem miért kellett ezt a nyomorult ID3 tag dolgot erőltetni, ezerszer egyszerűbb lenne ha az ember csak felmásolná a szépen mappákba rendezett zenéit...
-
sgergi
veterán
válasz
F_Gergely
üzenetére
Amennyiben ki van töltve az összes számnál az album neve (és az mindenhol azonos), abban az esetben nincs más dolgunk, mint egyenként az összes albumhoz tartozó számra jobbklikket nyomni, kiválasztani a Get Info menüpontot, majd a felugró ablakban az INFO fül alján bejelölni a Part of a compilation jelölőnégyzetet.
Az egyesítés után mindegyik album egy helyet foglal el.
Ha ezt egyenként megcsináltuk mindegyik számnál, ami az albumhoz tartozik, akkor az album borítója csak egyszer fog szerepelni az albumok között és az előadó nevének helyén a Various Artists szó fog szerepelni, utalva ezzel arra, hogy az albumban található számok nem egy előadótól vannak. Ezen kívül megmarad az előadó neve is az Artist mezőben, ha megnézzük az adott zeneszámhoz tartozó információkat.
-
F_Gergely
őstag
Sziasztok!
Egy olyan gondom lenne az iTunes-al, hogy berakok egy albumot, (ID3 tag alapján azonos album, de különböző előadók és számcímek) és ez a nyomorult ahány előadó annyi albumra szedi szét...
Például legyen album neve album1. de különböző előadók, és számcímek, és így ha rányomok hogy albumok, ott van 12 "album1" nevű album benne 1-1 szám. Arra rájöttem hogy ezt azért csinálja mert ugye nem 1 előadó van (persze hogy nem mivel mix album), viszont azt nem értem ha az album AZONOS, minek szedi szét, számonként? Tud erre valaki megoldást? (az megoldás lenne ha azonos az előadó de ezt nyilván nem fogom átírni, mivel mixalbumról van szó). Köszi! -
realmadrid
aktív tag
Freemake Audio Converter.
Én ezt ajánlom. -
bendeguz76
aktív tag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
van egy egyszerű program xrecode 2 én ezzel konvertálom a FLAC-ot ALAC-ba ami simán megy fel a classicra.
-
Selev
csendes tag
Sziasztok!
Felmerült egy problémám az ipod-ommal kapcsolatban, amire lehet, hogy Ti egyszerűen találtok választ... tehát van egy ipod classicom, amire tegnap másoltam át elég sok zenét. Mivel ez elég hosszú időt vett igénybe, órákkal később néztem csak rá, de akkor azt érzékeltem, hogy hibás file-t talált és amiről levettem az itunes-ról, akkor az összes zenémet egyéb adatnak mutatta..... ötlet esetleg? NAgyon köszönöm előre is mindenki segitségét.
Üdv, -
sgergi
veterán
válasz
realmadrid
üzenetére
Valószínűleg a vékonyabbik lesz jó, de ezt a szervizben úgyis megmondják. Az van odaírva, hogy új, gondolom akkor az is, újonnan kellene neki 10-12 órát hoznia.
Ha nem találtál frissítést, akkor ahhoz a modellhez nem lesz magyar nyelv.
-
sgergi
veterán
válasz
realmadrid
üzenetére
Az a 3,5 óra, amit megy eléggé gyenge. Az enyém meg nem mondom mennyit bír, de 10 óra körül.
Próbáld azt, hogy egyszer fennhagyod egy éjszakára tölteni.A fájlkezelő alatt mit értesz? Ha csak rá akarsz tenni cuccokat, mint egy pendrivera, akkor simán jó a windows fájlkezelője is, mert csatolja, mint egy pendriveot.
Ha zenét akarsz mással feltenni, mint az iTunes, akkor a floola-t tudom ajánlani.iTuneson belül van szoftverfrissítés, ott felajánlja a legújabb szoftvert. Utána a lejátszón be kell állítani a magyar nyelvet.
-
klinssman767
csendes tag
Hello
Nekem egy olyan problémám van, hogy minden alkalommal amikor csatlakoztatom az ipod classicom, az itunes elfelejti az előtte beállított oszlopbeállításaimat (track szám,előadó,album stb stb). Ezen kívül a lejátszásokat is mindig elfelejti, mintha nem hallgattam volna semmit.
Jelenleg a 10.5.ös itunes-t használom, de próbáltam már a legújabbal és régivel is, mindig ugyanez van. Van erre bármi megoldás? -
sgergi
veterán
válasz
realmadrid
üzenetére
Nem látszik, ez így normális. 2-2,5 óra alatt fel szokott tölteni.
-
sgergi
veterán
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Nem. iTunesszal kell apple lossless formátumba konvertálni.
Audio formats supported: AAC (8 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), HE-AAC, MP3 (8 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX, and AAX+), Apple Lossless, AIFF, and WAV
-
realmadrid
aktív tag
Helló, vettem egy Ipod Classic 60GB-os masinát. Töltés közben az elem ikon zölden villog, de nem tudom, hogy éppen hol tart. Ez normális így ? Meddig kell tölteni ? Kb. 3óra töltés után a töltőről lehúzva maximális szintet mutat.
-
kiskaktusz
addikt
Hali!
A 160GB classic ismeri a flac formátumot?
-
-
Egy klasszik nem 100! 60 körül meg lehet kapni, számlával cakk-pakk. Számítástechnikai boltok hírleveire érdemes feliratkozni. Én a 7G-s nano-t 40-ért vettem ugyanígy!
Egyébként nem tudom, h milyen alternatíva lenne a jó hangminőségű?! Tapasztalataim szerint pl. ismertebb gyártók közül se a Samu, se a Sony nem nyújt kiemelkedő teljesítményt. A "noname" cuccokról meg akkor ne is beszéljünk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- LG 32UQ85V-W / 32" Nano IPS / 4K 3840x2160 / Gyárilag Kalibrált / HDR 400 / USB Type-C 90W
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest