Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sbazsi
veterán
válasz
icecave
üzenetére
Hogy is van a Soproni reklám?
Magyarország, én így szeretlek...
vajon az itthoni boltosok a bécsi kiskereskedelemben veszik, vagy miért ennyivel drágább itthon? esetleg nem akarnak eladni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nem ez az első cucc, amiért érdemes kimenni, önmagában is...
ha meg amúgy is van dolgunk bécsben...a képekkel nem lehet csinálni valamit?

-
sbazsi
veterán
egy újabb kérdés:
szerintetek ez a két termék ugyanaz?
JBL on Stage III
macbolt.hu - Akciós ára: bruttó 33990 Ft. Kedvezmény: 32%, csak fehér.
redcoon.at - 89,75 euro, vagyis nem egész 25000 HUF. akció nélkül, feketében is. -
sbazsi
veterán
egy kérdés:
adott a gépen 3 könyvtár, 337 mega képpel.
ezeket feltettem az ipodra.
(korábban, másik két könyvtárral, amiben video volt, 944 mega a másik két könyvtár.)
az ipod csinált ezek mellé egy iPod Photo Cache könyvtárat. ez majdnem 5gb.
az ipodon photos-ra 2,45 gb-ot ír.

-
sbazsi
veterán
úgy döntöttem nem veszek külön hálózati töltőt, az kb elképzelhetetlen, hogy ne jussak usb közelbe.

más: eddig csak albumokat tettem fel, azokkal nincs gond, (a mixeket leszámítva), de hogy érdemes feltenni 1-1 előadótol 1-1 számot?
-
Nowhere
tag
AKG K324p
Ugyanitt olcsón eladó két vadiúj, bontatlan ipod is.
http://hardverapro.hu/apro/ipod_160gb_classic/friss.html
Az ár alkuképes.

-
válasz
honfoglalo
üzenetére
a Nano 3G-nél gyakorlatilag mind jobb, mégpedig:
iRiver E100, E150: szépen szól, nincs EU hangerőkorlát, viszont a műanyag használata olcsó hatást kelt. Ezek tetszettek még sonyn kívül hangban, csak épp annyira gagyi volt az anyaghasználat, hogy le is tettem a megvételről (ja, viszont bővíthetőek memóriakártyával azt hiszem).
Creative X-Fi: szép, jó, de vastag, túlságosan is.
cowon-os nagyon szépen szólnak, én D2-t nézegettem, kezelhetősége ne ma legjobb, ki akar azzal a kis bökővel szórakozni bkv-n, hogy zenét váltson, stb. Mérete is para, mert vastag.
Azért lovagolok ezen, mert ne nyomja már ki annyira a zsebem, mintha egy pénztárca virítana benne...Rádió gondolom azért megy csak akkor, mikor a füles be van dugva, mert mint a legtöbb cucc, azt használja antennának...
-
honfoglalo
senior tag
válasz
icecave
üzenetére
a Sony-t össze tudod hasonlítani hangzásban más lejátszókkal?...
Azon töprengek, hogy vegyek-e egy 545-t vagy pedig egy iAudio9-t...
Már írtam a másik topikban, próbálgattam a Sony-t ami nem tetszett az, hogy a rádió nem működik elvileg, csak ha odarakja az ember a fülest, illetve a hátlap a műanyag mivolta miatt olcsó érzetet kelt, illetve lassú a processzor, ez kép nézegetésnél látszott, bár én videora nem gyakran használnám. Viszont külsőre jobb volt mint a E444, és a gombok is jobb minőségűnek tűntek..
Szóval mi a vélemény..
iPod Nano 3G-nél kéne jobb hangzású, Klipch S4-hez a többi feature annyira nem érdekel... -
a000
őstag
sziasztok
Érdeklődnék, hogy tudnátok ajánlati az ipodhoz valami kibeb@szott jó fülest? lehet akár többet is, ár függvényében. -
Blindness
csendes tag
Itunes-ban a coverflow alá nekem listát is rak, ott rányomsz az Album Artist-ra, ergo a szerint rendezi, így egybe is teszi. Ha nincs ilyen oszlop, akkor valamelyik másikon jobb klikk, ott kipipálod és lesz

Ipod (classic) flowja is 'rosszul', azaz Artist szerint rendezi, erre szerintem nincs megoldás. Esetleg ha az Artist és Album Artist mezőket felcseréled, viszont akkor lehet a sima listázásnál lesznek gondok. Ezzel már nem éri meg játszani, gépen is megkérdőjelezhető a flow hasznossága, hát még az ipodon.
-
sbazsi
veterán
válasz
Gordiann
üzenetére
itt találtam egy félmegoldást.
vagyis album info, options, part of a compilation.ma nekem ennyi elég, nincs energiám erre...

aztán majd rá kell jönnöm másra, mert ilyenkor az előadóhoz annyit ír: various artist. ami pl egy anthony pappa lemeznél nem épp nyerő... főleg hogy a lista végére pakolja...amit nem értesz=pl másik gép, új itunes install.
mp3-ak könnyen beletehetők, fogom az összes mp3-at és behúzom. így érted?
-
Gordiann
őstag
"csak azt nem értem, hogy ha grid view-ban jó minden, akkor cover flow-ban miért nem?"
Rendezési elvtől függ, ez biztos., egyelőre bővebbet nem tudunk, hogy pontosan miért."csak úgy simán nem tudom törölni a library-t?"
Az a baj, hogy Mac-en máshogy van, és nem tudom mennyire máshogy.
Nálam a zenék is a library mappában vannak. (itunes rendezi), de ezt leszámítva a lényege, hogy van a felhasználó/music/itunes/ mappa, ahol van minden ami a library-hoz tartozik. Így:
Ez a mappám lehetne más winchesteren, akkor ott lenne a library-m. (onnan szedné az adatokat.) Ha ezt törlöm, akkor létre akar itunes indításnál hozni egy új library-t.
Elvileg a file-okban van benne az összes adat meg cover. Ha van "playlist"-ed, akkor az talán az egyedüli fontosabb ami a library-ban van.
De ezt hogy hozz létre egy másik library-t ezt azért mondtam, hogy ne bántódjon a jelenlegi."tehát pl egy új itunes, total commander, itunes könyvtáron belül keres *.mp3, és azt behúzom, akkor minden bekerül.
de most hogy rádugtam, kb 2/3 át a fájloknak szinkronizálja."ezt a részt nem értem

-
sbazsi
veterán
válasz
Gordiann
üzenetére
iTunes 9.0.2.25
11.29-én telepítettem.Azt írja, your ipod software is up to date.
csak azt nem értem, hogy ha grid view-ban jó minden, akkor cover flow-ban miért nem?
csak úgy simán nem tudom törölni a library-t?
Amióta megvan azóta újrarendszerezem az összes mp3-am, tehát nem lenne gond, ha nulláról kellene beletenni mindent.
Itunes/előadó/albumneve/dalok.mp3 rendszerben vannak.
tehát pl egy új itunes, total commander, itunes könyvtáron belül keres *.mp3, és azt behúzom, akkor minden bekerül.
de most hogy rádugtam, kb 2/3 át a fájloknak szinkronizálja.
-
Gordiann
őstag
Legújabb 9.0.2 itunesod van?
Meg még nem tudom, most az jutott eszembe, hogy bezavarhat vmi olyan, hogy az itunes library leíró file-jában van elraktározva (bár nem ismerem a felépítését) a régi állapotról. (vagy mi hasonló
)Megpróbálhatnál készíteni egy új "library 2"-t (a jelenlegi mellé) és csak ezt az albumot belehúzni a jelenlegi állapotában. Hogy mit csinál vele vajon...
(Mac-en alt-ot nyomva az itunes indításakor felkínálja új library létrehozását, vagy másik választását. Nem tudom winen hogy megy...) -
sbazsi
veterán
még a gépet is újraindítottam.
esetleg lehet valahogy firmwaret frissíteni az ipodon? vagy valami hasonló? -
Gordiann
őstag
Ezekkel minden okés, nekem egyben vannak bárhogy is nézem. Ezek szerint valami itunes beállítás probléma lesz.
Viszont most hogy nézegetem, próbálgatom...semmilyen beállítással nem esik szét nálam, hiába próbálom "elrontani".
Ja és egy jótanács: semmi értelme feljebb venni az album art felbontását, ha a forrás kép kisebb felbontású. Ezért "pixeles" a kép. Ha kicsi képet találsz csak neten, akkor lesz kicsi. Ne konvertálj, csak ha túl nagy a kép.
-
Gordiann
őstag
Nem, csak arra gondoltam, hogy minden számhoz esetleg ha be van oda írva valami (különböző), akkor az az elsődleges. Én üresre csinálom a sort mezőket...
Viszont így nem tudom mi lehet a baj... ha feltöltesz egy rar/-zip-be 2-3 számot (pl. sendspace-re) megpróbálom, hogy nálam mit csinál ha gondolod. (vagy mailben)
-
válasz
honfoglalo
üzenetére
Egyszerűen, parasztosan: megb*sz

Kristálytiszta hang, és ami a lényeg: egyéni EQ, és 3 szintű clear bass kiemelés.
Nagyon meg vagyok elégedve vele.
A többi javítóeffekt persze kamu, inkább elcseszi a számot. -
sbazsi
veterán
válasz
Gordiann
üzenetére
hát ez most nálam nem akar rendesen menni.

Juventus Mix 72. szám:
Name: Játszom
Artist: Hooligans
Album: Juventus Mix 7
Album Artist: Juventus Mix3. szám:
Name: Bárcsak újra itt lennél
Artist: Vision
Album: Juventus Mix 7
Album Artist: Juventus Mixstb
Ez addig ok, hogy amíg grid view-ban nézem, az itunes-ban, addig ok. de amint cover flow-ba váltok, akkor rögtön sz@r az egész, bár a cover alatt csak annyit ír ki, hogy Juventus Mix 7 és Juventus Mix, de ahány szám van a lemezen, annyiszor jelenik meg.

Mit rontottam el?
-
honfoglalo
senior tag
icecave: a Sony NWZ-S544B-vel kapcsolatban érdekelne a véleményed.
Egy iPod Nano 3G-m van, amit akkor el is adnék, tokkal, fali töltővel, Radio Remote-tal, akit érdekel itt megnézheti.
Egyébként a Nano-val meg voltam elégedve, csak a Sennh. cx-ek után vettem egy Klipsch S4 fülest és ehhez már nekem kevés a Nano.
Szóval a Sony hogy szól a cx500-zal, vmivel összehasonlítva esetleg egy iPoddal..
-
sbazsi
veterán
egy kérdés firmware-rel kapcsolatban:
az ipodban verzióra ezt írja: verzió: 2.0.3 PClátok av kábelt, ami azt írja, hogy NOTE:This cable not compatible with V3.0 or Newest Firmware
akkor gondolom ilyet nem érdemes venni, mert előbb utóbb úgyis frissítem?
vagy érdemes már most frissíteni?ez a dokkoló vajon tényleg eredeti?
mennyire érzékeny a leesésre?
-
sbazsi
veterán
válasz
icecave
üzenetére
ezek alapján el tudom képzelni, hogy az apple reklámozza agyon, hogy megégnek az ipodok.
aztán persze mindig kiderül, hogy valami nem gyári volt...
a user meg nem mer nem gyárit venni...a nyomtatógyártóknak nem jött be, nem mentek sorra tönkre a nyomtatók a nem gyári toner miatt... hogy aztán később arról is hírt adjanak, hogy a toner volt a gond...

-
Én 500*500-at használok, az nem pixeles az ipodon sem, és a monitoron iTunes cover flow módban sem.
Más: igen, érdekes ez így... Azért a hivatalos bolt nem kockáztat ez pert a nyakába, nem mert az Apple nem tudja kifizetni, hanem mert nem akarnak vásárlót veszíteni.
A gagyi utángyártó meg egyrészt becsődölteti magát ha perelnék, hogy ne kelljen fizetni, aztán más cégnéven gyártja tovább a szart, másrészt legjobb esetben közli, hogy nem eredeti tartozékkal töltötted a cuccodat, így a felelsség a tiéd... -
Gordiann
őstag
Én minimum 500x500 körülre törekszem, de ha tehetem 900x900 körül vannak sokan.
Szerintem igazából a file méret sokat számít. Az itunes store ról letöltött képek 600x600 körüliek, tehát gyárilag ezt tervezték ha minden igaz. Nálam az itunes elindításkor amikor görgetek lefelé azért ha gyorsan megyek várni kell a betöltésekre, viszont ha betöltöttek utána bármilyen sebességgel görgőzhetek fel le, megjelenik minden. Nem tudom mi a normális, de ez teljesen jó. Persze lehet 500-600 körül jobb lenne hagyni őket, nem tudom...szerk: ami nem pixeles? Attól függ mekkora méretben nézed. Ha ipodon, akkor annak megvan a kijelző felbontása, meg hogy mennyi pixel jut a cover-re. és ha ezt eléred, akkor nem pixeles.
-
Nem hiszem hogy van olcsóbb,de biztosra nem tudom.
Utángyártott = nem eredeti...
Látom, hogy oda van írva, hogy Apple, de ilyen világot élünk. Régen nem írhattad rá csak az eredetire, mostmeg minden szarra ráírják, aminek köze sincs az eredetihez... aztán mikor leégeti az iphone/ipodot, akkor meg nézhetsz.
-
sbazsi
veterán
válasz
icecave
üzenetére
kipróbáltam, nem működik az 5800 kábele.
ez 10 usd, és házhoz jön.
van ennél olcsóbb, és gyorsabb?ha veszek egy ilyet, és teszem azt, van video az ipodomon, az milyen felbontásban megy ki? mármint mi a max felbontása a kimenetnek, valamint az ipod által lejátszott videoknak?
ezt a töltőt nem teljesen értem.
a képen az van, hogy Apple, de a srác azt írja, hogy utángyártott.
ezek a dokkolók mennyire megbízhatók?
jbl on stage iii-ről mi a véleményetek?
milyen tokot érdemes venni hozzá? ahogy látom a hátulja elég könnyen karcolódik
még egy kérdés: van élet az iPodon iTunes Store nélkül? eddig úgy látom van, de nem tudom miből maradok ki.
-
sbazsi
veterán
létezik olyan dokkoló/hangszoró, amit rá lehet kötni a tv-re, és ha rákötöttem, akkor megjeleníti a tv-n a menüt?
és távirányítós.ha nem, akkor melyiket érdemes venni?
kezdem megszeretni.
-
Gordiann
őstag
Igen, ez volt a probléma.
Ki kell jelölni az összeset, vagy az albumot (én általában grid nézetben nyomok jobb gombot az albumra)
Arra sajnos még én se jöttem rá, hogy hogy kell egy olyan borítót, ami valamelyik számban benne van hozzárendelni más számokhoz...
(pedig biztos lehet valahogy) -
sbazsi
veterán
-
sbazsi
veterán
válasz
Gordiann
üzenetére
1, igen jpg.
2, acdsee 5.0, vagy nezről szedett kép
3, az album könyvtárában volt egy jpg, max 300x300 felbontásban. itunes-ban bementem az albumba, és az első számon jobb-klikk, get info, artwork, add.tippem, hogy csak az első számhoz teszem, és lehet, egyik másik albumnál nem abból töltené be. hogy lehet lemásolni az összeshez?
idtag convertálva v2,4-re.
-
Végülis csak pár hozzászólással előbb írtam le, hogy iTunesban csak akkor jelenik meg a kép, ha beleégeted az mp3ba (ilyenkor utána már nem kell mellétenni a jpeg-et, az mp3 része lesz).
Jobb klikk az albumon - get info - Artwork: itt belehúzod a borítót, és ok, és kész. Én mindig keresek google-ban, vgy csinálok pshopban: beírod google-ba, hogy mondjuk Armin van Buuren artwork, vagy cover, és már dobálja is ki a borítókat. 400*400nál kisebb pixeles lesz, érdemes nagyobbat.
-
sbazsi
veterán
... nem működik az ipodon az összes cover. van amit megjelenít, van amit nem. nem 2 megás coverekről van szó, ami 300x300 pixelnél nagyobb volt, azt akkorára lekicsinyítettem. mégsem jelenik meg. az itunesban igen.
azóta töröltem mindent az ipodról, és feltettem újra mindent, mégsem jelenik meg. itunes rendben van.

más: kinek milyen dokkolója/hangszorója/kiegészítője/tokja van, és mi vele a tapasztalata?
szerk: létezik arra valami megoldás, hogy a covert vegye a könyvtárból?
a lényeg, hogy most első körben megcsinálom az id tag-eket, majd ez alapján elnevezném az összed filet, hogy minden rendben van, és utána visszatenném megint itunesba. de ha vacakolni kell a borítókkal, akkor nem biztos.
-
atos30
aktív tag
Sziasztok!
Valaki legyen oly rendes és dobjon egy linket a Ipod 80 GB (5G) magyarnyelvű használati útmutatójáról. Csak angolt találok mindenfelé.
Köszönöm. -
Gordiann
őstag
"Programokat, játékokat itunes store-ból lehet vásárolni. Ha egyéb forrásból szerzed őket, akkor jailbrakelni kell az ipodot. (ehez sajnos nem értek)"
Csak ismételni tudom magam....

Ha valamit megvettél itunes store-ból az áthúzható lesz, az biztos.
Ha egyéb helyekről szerezted, akkor mint mondtam jailbrake-elt ipodra mennek csak rá a cuccok. Ehez meg nem értek mint mondtam. Meg ha jól tudom a forum sem foglalkozik ilyenekkel.... -
Gordiann
őstag
Nem kellene kötelezően elvárni a választ.....

Node:
Ipod touch lehet 1,2 és 3G-s. A 8gb-os 2g és 3g szinte ugyanaz. Az 1g-n nincs hangerőszabályzó oldalt. Erről kb. fel tudod ismerni.
Mp3-at itunes-al tudsz, vagy vannak olyan programok, amik itunes nélkül is képesek rámásolni. Viszont simán ráhúzni nem lehet, mint egy mezei mp3 lejátszónál.
Programokat, játékokat itunes store-ból lehet vásárolni. Ha egyéb forrásból szerzed őket, akkor jailbrakelni kell az ipodot. (ehez sajnos nem értek)
-
zerg-1
csendes tag
Remélem nem azért nem irtok mert leszarjátok a pánatom hanem azért mert nem megy rendesen a prohardver
-
zerg-1
csendes tag
Sziasztok valaki tudna segíteni nekem akkor megköszönném
Mostanában hozzájutottam egy ipod touch-hoz és foggalmam sincs hogy hanyadik generácios meg hogy mennyire jó amugy annyit tudok róla hogy 8 gb os nem tudom mi kellene az azonosításhoz
A másik hogy hogyan tudok rárakni játékokat meg progikat mert nem megy egyáltalán
illetve mp3-at csak az itunessal lehet felrakni nem lehet csak ugy simán ráhuzni mnt egy mp3 lejátszónál?Bocsi a tudatlanságomat de én windowsos felhasználó vagyok de ez az ipod nekem nagyon új dolog probálkoztam vele de nagyon nemt viszont érdekelne mindenféle okosság hogy kihozzam az ipodból a maximumot
-
sbazsi
veterán
TuneCast® Auto with ClearScan for iPhone and iPod cuccom van hozzá.
Ma próbálgattam a kocsiban, nem sok sikerrel. Próbálkozzak tovább, mig nem találok csatornát, vagy pesten esélytelen? Esetleg tipp, hogy melyik csatornán érdemes próbálkozni?továbbá hol érdemes valami asztali dokkolót venni hozzá? ebay, vagy itthon valami bolt?
és leginkább milyet?
Mindenképp távirányítóst keresek, többnyire otthon lenne az erősítőre kötve. ezt 12k a macboltban.. van olcsóbb?
továbbá van hasonló árban távirányítós cucc, beépített hangszoróval? ha esetleg megyünk valahova...
-
sbazsi
veterán
válasz
Neptunfű
üzenetére
én az iTunes-ban lőttem be mindent.
Aztán ha a zenéimnek meglesz a rendes id tag-je, akkor majd csinálok egy átnevezést minden file-ra, id tag alapján.
ha nagyjából elkészülök, mondjuk 100 albummal, akkor megcsinálom az átnevezéseket, és mind törlöm az itunesből. hogy tudom utána a covereket visszatenni?a másik, hogy nem működik az ipodon az összes cover. van amit megjelenít, van amit nem. nem 2 megás coverekről van szó, ami 300x300 pixelnél nagyobb volt, azt akkorára lekicsinyítettem. mégsem jelenik meg. az itunesban igen.

-
sbazsi
veterán
be lehet valahogy állítani, hogy ha az adott könyvtárban van pl egy cover.jpg kép, akkor azt tegye be covernek?
elég macera egyesével hozzárendelni az albumokhoz.
-
tothm
őstag
Hello! Adott egy iPod Touch. Garancia 2010 márciusig van rá. Garipapír nincs, de a neten azt írja. Kell hozzá a papír? Ha a fülhallgató gumija málik akkor azt cserélik? Hova kell mennem? Köszi!
-
Neptunfű
tag
Hi!
A nano-kat lehet pendrive-ként használni
-
sbazsi
veterán
egy kérdés: normál esetben milyen hangokat ad ki az ipod? nekem furcsa hangokat hallat, ami nem tudom, hogy normális-e vagy sem. amikor felpörög, olyasmi hangot ad, mint a fényképezőm vakuja töltéskor.
-
Gordiann
őstag
Egyébként ami még kellemes dolog az Itunes-ba az Itunes Store.
Van rá mód, hogy regisztrálj ingyen. (Facebook segítségével) És egyrészt borítókat is le lehet töltögetni, másrészt nagyon jó podcast-ok vannak, film trailerek, meg be lehet kapcsolni így a Genius Sidebar-t, ami ajánl az éppen hallgatotthoz hasonló zenéket, 30 mp-et mindenbe bele lehet hallgatni..... -
Gordiann
őstag
Elég hosszú próbálgatás után jöttem rá ezekre a "trükkökre"...szóval megspórolok így remélem sokaknak nem kevés időt.

szerk: ja és Soundtrack-eknél ugyanez az előbb leírt dolog, csak ott az "album artist" nem Various Artist, hanem Soundtrack nevet kap.
Na megyek aludni már késő van. jóéjszakát
-
Gordiann
őstag
Én úgy csinálom, hogy "artist" mezőben van az igazi előadó (ez számonként változik), "album" a gyűjtemény címe. ez ha ismert gyűjtemény, akkor az (pl. "Radio1 Top 50 - 2008.12.13") ha nem ismert, akkor adok neki valami címet. (pl. VA - 2009 nov, (a zenék amiket novemberben szereztem)), és a kulcsszó: "album artist": ide "Various Artist"-ot írok, így az itunes e szerint rendezi mint "előadó" majd ezen belül az album cím alapján összefogja őket. (és megjegyzésként ott az "artist" ami megmondja az előadót.)
Így nem jelenik meg hogy az adott szám milyen kiadott albumról származik, viszont nem keverednek a számok az albumokkal.
Ha van egy "hatalmas" mindenféle számokból álló (pár száz mondjuk) gyűjteményed, akkor így rendezheted: "Album"- (pl. vegyes zenék), "album artist" - Various Artist, "Artist"- mindig az adott szám előadója.
szerk2: mármint az ipod-ot?
hosszan nyomni a play-t. (esetleg ráhúzni a holdot) -
sbazsi
veterán
válasz
Gordiann
üzenetére
hát akkor asszem az lesz, hogy megcsinálom az id-tag-eket, majd az alapján én rendezem ugyanígy könyvtárakba. van ilyen id tag alapján működő rename progi, és akkor nem lesz fent kétszer.
egyébként jelenleg nagyon sok "ömlesztett" zeném van. tehát 1-1 szám, nem teljes albumok. azokat hogy célszerű csoportosítani?
szerk: ez azért is jó, mert legalább selejtezek. a 40gb az közben már 55, és hát sztm a nagy részét életemben soha nem fogom meghallgatni...
szerk2: kikapcsolni ügye nem kell? csak pause, és leteszem. kijelző elalszik, és kész. esetleg "hold"

-
Gordiann
őstag
Egyébként én így csinálom:
1. szerzek egy zene albumot.
2. behúzom itunes-ba (bemásolja a library-ba)
3. a recently added fülön kijelölöm őket és átkonvertálom az id3 tagot V.2.4- be (hogy biztos legyen)
4. kitöltöm helyesen az adatokat.
5 cover-t kitörlöm ha van bennük vmi kis felbontású sz*r kép. és berakom a jót.
6. kitörlöm az album könyvtárát (ahonnan a library-ba került a zene) mert nincs már szükség rá.
ennyi.
-
Gordiann
őstag
Igen ezt akartam még írni, hogy 2 lehetőség van:
1. Itunes békén hagyja a file-okat és csak az id3 adataikat írja át. Hagyja őket a jelenlegi helyükön.
2. Amit behúzol itunes-ba azt bemásolja az itunes library-ba és előadó/album neve/ szám neve szerinti mapparendszert készít magának. (én így használom)borítót vagy google képkeresővel vagy pl. freecovers.net oldalról. (ajánlott max 100-150Kbyte nagyságú jpeg-ek keresése), hogy ne lassuljon be. A borítókat a file-okba írja be egyesével, tehát ne húzz bele 2mb-os 2 megapixel felbontású képeket, mert a file-ok is megnőnek meg be is lassul az egész. (ha egyáltalán megjeleníti)
-
Gordiann
őstag
válasz
maszekember
üzenetére
Nem tudok róla, hogy működne a legújabb ipodokkal a rockbox.
Sztem ipod-ot csak akkor használj, ha nem file-ok alapján, hanem id3 alapján hallgatsz/rendezel. -
sbazsi
veterán
válasz
Gordiann
üzenetére
a workflow jelentésével tisztában vagyok

borítót hol érdemes szerezni hozzá?
most mindent felmásoltam a vinyóra.
léteznek mindenféle id tag progik, felejtsem el őket?
valamint az itunes megkérdezte, hogy átnevezze e a fileokat id tag alapján, vagy sem, azt mondtam, hogy nem.
ha átnevezi, milyen könyvtárszerkezetet használ? -
Gordiann
őstag
workflow = "munka folyamat" azaz egy album rendezésének a menete. (mert találkoztam jópár problémával rendezés közben) (pl. soundtrack előadója és számai összefogása egybe)
De igen így csináld, hogy nullázd le az itunes-t, és albumonként pakold bele a zenéket. Ha egy album belement, azt rendezd el. Oldalt van egy olyan playlist, hogy "recently added" itt mindig megtalálod a legutóbb behelyezett zenéket, és ki tudod jelölni az album összes elemét, majd együtt átnevezni az előadót és ne felejtsd el kitörölni az "album artist" részt, mert meg szokta bolondítani az itunes-t/ipod-ot.
Az "artist" és az "album" mezők legyenek rendben.
Kezeld úgy az itunes-t, hogy az az ipod. Ne kerüljön bele semmi összevissza. Ami nincs rendezve, az szépen el lesz ugyanolyan formában mint eddig, könyvtárban tartva.
-
sbazsi
veterán
válasz
Gordiann
üzenetére
akkor valszeg ez lesz, első körben megcsinálok pár albumot, aztán meglátjuk.
most felmásolom a külső lemezről a hdd-re, aztán 1-2 albumot felteszek.
nem akarom kapásból 40gb zenét rendezetlenül belezsúfolni.
nem sok értelme lenne...szerk: mi az a kidolgozott workflow?
valamint az itunesba betett zenéket hogy tudom törölni?
hogy aztán újra hozzáadjam, immár a hdd-n? -
maszekember
aktív tag
válasz
maszekember
üzenetére
vki?
-
Gordiann
őstag
Elvileg ha beszinkronizáltad a lejátszóra, akkor rajta van az összes az ipod-on. Ha az ipod-on lévő példányokon kezded átirogatni a dolgokat, akkor hogy ez megmaradjon (ha pl. elveszted az ipodot) akkor vissza kell szinkronizálni a winchesterre majd az átirogatás után. (ehez is ha jól tudom vmi külön program kell, de megoldható)
Nomeg van egy olyan logikai bukfenc is az egészben, hogy ha az összes zene a lejátszón van, akkor egy szétesett albumot soha nem fogsz megtalálni id tagek alapján egy rosszabb esetben, mert több ezer másik szám között kell összekeresgélni.Egyszóval: ha elkötelezed magad, hogy márpedig te rendszerezni fogod a zenéidet, akkor albumonként kell végigmenni. Én nagy híve lettem az itunes-nak, mert ha már rendben vannak a zenék, miért is ne használnám azt.
Amennyiben úgy döntesz, hogy itunes-ba rendeződsz, ebben tudok segíteni, ötleteket adni (tapasztalataim alapján). Van már egy "kidolgozott" workflow"-m a rendezésre, használatra.
Ezek az egyéb programok úgy érzem ilyen fél megoldások. És inkább csak kisebb adatbázis esetén működnek.
De a lényeg, hogy én mindenképpen megtartanám a zenéket egy gép winyón az eredeti könyvtáras szerkezetben, és azokat tenném csak az ipod-ra, amik fullosan készen vannak.
Szerk: illetve 2 példányban megtartva a zenéket a szgépen, egyszer eredeti felállásba, másik pedig elrendezve (vagy itunes library-ként), és amikor mind készen van, lehet törölni az eredeti felállást.
-
jorden06
senior tag
válasz
icecave
üzenetére
Én minimal, deephouse, progressive irányban mozgok, így nekem is elsődleges a szép basszus. A clear bass nem csak, hogy szépen kiemeli, hanem torzítás-mentessé is teszi? Mert ez ugye nem mindegy
Vagy egy CX300 már elbírja? A magasak mennyire maradnak meg szépen hallhatóan? Nem nyomja el? -
sbazsi
veterán
válasz
Gordiann
üzenetére
40gb mp3 egy usb hddn van.
ezt most beszinkronizáltam az ipodra.
holnap ha nem lesz csatlakoztatva a külső hdd, mi fog történni, ha mondjuk elkezdem átirogatni az id tag-eket?
felmásoljam a 40gb mp3-at a hdd-re, vagy elég az ipodon?
ha nem kell másolni, kell valamit állítani? vagy ha kell másolni, akkor mit csináljak, hogy ne a külső hdd-n keresse
-
-
sbazsi
veterán
válasz
Gordiann
üzenetére
ettől félek én is. a telefonommal hasonlókat tapasztaltam.
egy kérdés még: jelenleg az mp3-ak egy külsö hdd-n vannak, ami holnap nem lesz a géphez csatlakoztatva.
mit csináljak? a gépen másoljam át a gép vinyójára, vagy jó helyen van az a gépen, ha kell, az felteszi valahova?
melyik esetben hol kell átállítani azt, hogy mit hol talál? érthető

-
Gordiann
őstag
Szia
Attól függ, hogy a zenéid milyen állapotban vannak...
mivel csak ID3 tag alapján tudsz nézelődni az ipod-on fontos, hogy rendben legyen az mp3 album címe, előadója, meg ilyesmik. Mert ha csak a file nevek vannak rendezve, akkor előfordulhat, hogy egy 10 számos albumot ráhúzol a lejátszóra és kapsz 8 db "albumot", amik közül az egyiknek az a címe, hogy "Yo", egy másiknak, hogy "whatsup". (mert esetleg valami hülyegyerek így nevezte el)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak azért emelem ezt így ki, mert nekem jópár hónapba telt, amíg a zenéimet rendszereztem...(persze abszolút megérte), de elengedhetetlen egy ipodhoz.

-
sbazsi
veterán
válasz
honfoglalo
üzenetére
már kibontottam. tudom, hogy bukok.
de asszem most egy darabig marad. már megy fel rá egy halom zene. aztán lehet, napokat fogok elvacakolni, mire belövök mindent... de úgyis ráfért már a zenéimre...
sztm veszek hozzá egy dokkolót távirányítóval, talán gyakrabban fogok zenét hallgatni...
-
honfoglalo
senior tag
-
sbazsi
veterán
kaptam egy ipod classicot. még ki sem bontottam, előbb kérdezek, hogy tisztában legyek vele... igazából még azt sem tudom, hogy megtartsam-e

néhány kérdés: a meglévő zenéimet hogy tudom rátolni? mindenképp kell itunes? vagy a floola és társai bőven elég?
a meglévő zenéimhez hogy tudok borítot heggeszteni? pl floola alatt.
milyen előnyei/hátrányai vannak az itunes-nak?
ha csak külső hdd-ként akarom látni (néha) akkor az keveredik a zenékkel?
milyen autos tartot érdemes hozzá venni, belkin féle fm adó-töltőt is kaptam hozzá.
jó lenne ebbe a topicba is egy jófajta 1. hsz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A34 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

aszittem tényleg 22 de elírás... de legalább 33k...