Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Naaaa ez már buli
ez kész...
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Cyberpunk #96189 üzenetére
Jaja. Jobban fut, mint a GTAIV ugyanezen a confon. Amúgy High és minden bekapcsolva (1,8gb VRAM-ot kérne), és 50fps. Durva. Most visszavettem annyira, hogy 72hz meglegyen, de nagyon pozitívan csalódtam. Tartottam tőle, hogy az 1gigás kártya miatt kár volt megvennem.
-
r3dsnake
nagyúr
Nah végre felkúszott a GTAV. Vicces, a 2 éves, 30k-s 1GB-os HD7790-nel a nyitó jelenetnél normál beállításokkal 100-120fps, high beállításon 72fps alá nem megy. Simán mehet a rendes VSYNC 72fps-re, eddig nem tűnik, hogy dropolna.
-
madgie
titán
válasz
ittakary #96182 üzenetére
Az AG (anti-glare) az a réteg, mitől mattnak hívunk egy monitort. Tudod, amiért nem tükör, mint a Cinema Display-ek, iPad-ek, telefonok, stb. Na ez a réteg egyes régebbi monitoron túl erős, olyan, mintha egyfajta olvadt cukor-szerű cucc lenne. Túl durva, túl "szemcsés". Ez zavart elsősorban a Dell-ben. No meg az ,hogy a jobb felső sarka észrevehetően kékesebb színű volt, mint máshol. Mivel nem volt rá gari, ez így maradt.
Ennek az Asus-nak sokkal finomabb az AG rétege, jobb a homogenitása, nemsokára be is kalibrálom (csak hagyom előtte "bemelegedni"), csak itt meg nagyobbak a pixelméretek, tehát első blikkre zavaró az, hogy jobban látom a betűk béna íveit, átmeneteit. Pont, mint az iPad2-nél, zavaró. Hátrébb kéne tolni a monitort, de ott a fal, vagy a széket, de az meg pont így jó. Szóval ez nem volt a nap ötlete. Mindegy, újabb 27" cuccra sajnáltam 150 ezret (vagy 120-at, annyit is).
A wide gamut meg azt jelenti, hogy az sRGB-nél jóval nagyobb színteret fedett le a Dell. Ez nyomtatásnál jól jön, nekem inkább idegbaj volt, a Chrome sem kezelte le jól a színeket, a finder-ben a miniatűrök is túlszaturáltak voltak. Inkább egy sRGB-s monitort szerettem volna (a Dellben volt sRGB mód, de elég pontatlan volt).
A mondandóm lényege, hogy igazából nem kellett volna sajnálni a lóvét egy hasonló, de sRGB-s és nem "cukros" 27"-re, de hülye vagyok, nem tanultam még meg elégszer, hogy "buy cheap you buy twice"
szerk: dehogynem jó
A One-nak örülök, szerintem marha jó kis kütyü. A fényképezőmnek is, bár az qrvadrága volt.
-
madgie
titán
Váá, én hülye visszanyargaltam 1920x1200-ra (2560x1440-ről). Most úgy érzem magam, mintha egy iPad 2-t néznék
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
ittakary #96169 üzenetére
Úgy már PC is jó.
Mondjuk velem az a baj nagyon meg kell fogjon egy játék, nyáron is vettem egy PS3-at a Grid Autosport miatt de 1 hónap után meguntam, el is adtam az egészet. Amúgy grafikailag nem volt rossz az sem PS3-on, ezt még én csináltam akkor róla. Viszont ez a GTA V most eléggé megtetszett, lehet egy PS4-et pár hónapra venni kellene.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Warezt ne!
-
lacy86
addikt
válasz
Cyberpunk #96160 üzenetére
En probaltam nagyon sokszor a konzolt de egyszeruen nem tudja megszokni a kezem ( only WASD
)
Egyedul az autos jatekok amiket siman tudtam vele jatszani!
De ha mar beraktam egy COD-ot , stb... akkor mar 200 volt a vernyomasom! egyik gombbal forogjal , masikkal csak elore , de nyomjad az X-et mert akkor meg gugol is , szoval
Teny , hogy csak lemez berak es mar nyomhatjuk is!Sot probaltam , hogy az Xbox-ra billentyuzetet kotok ra ( van ilyen atalakito ) de inkabb hagyjuk
( no comment )
Azota is itt rohad a szekreny aljaban , kb. 50 jatek biztos van hozza!
( most se hoz lazba , hogy probalgassam mert megutaltuk egymast)
Egyszoval en PC-re szavaznek --> amire most is faj a fogam mert a laposom kezdi magat megadni
( de valahogy a hazra gyujtes valahogy prioritas most nalunk!! --> aztan kesobb lehet megtudom gyozni az asszonyt hogy kedvezzen nekem had vegyek egy "vasat")
-
B-L-A-C-K
titán
PC vs Konzol kapcsán én csak annyit akartam ezzel mondani hogy számomra nagy TV-n nagyobb élmény egy konzollal játszani mint a PC monitor kombó, de ezt már le írtam. A lényeg kár ezen lovagolni, mindenki eltudja dönteni neki mi az előnyösebb, jobb.
-
Cyberpunk
félisten
PC vagy konzol mindegyik másban jobb. Grafikában a PC az erősebb, no meg valaki attól lesz boldog, hogy cserélget benne ezt-azt, tuningolgatja. Konzolnál meg ugye a kényelem, ha megtudjuk szokni a kontrollert, nekem azzal nem volt semmi bajom, ráadásul a konzol exkluzív címek miatt már megérheti bevásárolni magunkat. Szerintem ha valaki igazi "gamer" annak célszerű mindegyikből egy példány, azt a multi címeket meg eldönti mire akarja. Jó nyilván az nem kevés összeg egy PC, meg a két rivális konzolból egy aktuális új generációs darab.
-
Ragnar95
félisten
válasz
B-L-A-C-K #96157 üzenetére
Az a probléma, h már most is csak 30fps-el bírják el a fullHD-t és azt se minden játéknál stabilan. Vagy a grafika nem fog tudni fejlődni vagy eszméletlen mértékű optimalizálásra lesz szükség, de a jelenlegi helyzet alapján én inkább előbbire tippelek.
FIFA 15 pl PS4-en gyönyörű, minden csicsa megvan, egyesével animált nézők, még a fű is gyönyörű, fröccsenések, stb, csak épp egyszerre minden sosem éles, amikor pl szabadnál megy körbe a kamera, csak a fű és a közönség éles, a játékosok meg kb úgy néznek ki, mint FIFA 08-ban, amikor meg nálad van a labda, a játékosok gyönyörüek, de minden más olyan, mint a 13-ban... -
Ragnar95
félisten
válasz
B-L-A-C-K #96149 üzenetére
Jelen esetben ittakary kollégával kell egyetértenem, a current gen nagyon elhibázott lett sajna konzoloknál, mivel már megjelenéskor gyenggébbek, mint a jelnlegi gamer PC-k, így nem hiszem, h 3-4 évnél tovább piacin maradhatnának...
Anno a PS3 és x360 sokkal erősebb volt a PC mezőnynél, ezért tudtak ennyi ideig piacon maradni. -
gyuromoj
veterán
válasz
ittakary #96148 üzenetére
Ebből lett elegem nekem is és váltottam konzolra. Itt nem kell szenvedni, beteszed a lemezt és kész. Vagy beírod a kódot és letöltöd.
Pedig nem volt rossz gépem. CPU(i5-2500),VGA(R9 290),lap(ASUS P67) ment eladásra. Ház, táp, ssd, ram maradtak, ha véletlen a közeljövőben újra gamer PC-t építenék. Igaz nem sok esélyt látok rá, de bármi megtörténhet. -
válasz
B-L-A-C-K #96145 üzenetére
Ezt a következtetést az előző generációról vontad le, és ez igaz is volt rájuk. Viszont kétlem hogy a mostaniak megint lehúznának 7 évet. Az XONE már szinte most elavultnak számit a PS4 mellett...
radi8tor1: Nagyon jó helyre tapintottál. Nézd meg a szánalmas COD szériát. A Modern Warfare első része óta ugyanaz a grafikai motor van alatta, ugyanúgy néz ki az egész, mégis minden egyes résznél kb másfélszeres gépigényemelkedés volt.
Én a végén már meg mertem volna esküdni rá, hogy azon faszkodnak a szoftvermérnökök hogy hogyan tudják ugyanazt a grafikát megemelt gépigénnyel lehetővé tenni
És erre bizonyiték is volt: emélkeztek a Black Ops első verziójára? 2 magos CPUval DIREKT laggolt a játék... Aztán jött hozzá egy "csoda patch" amivel hirtelen megjavult... Csak ehhez többszázezer ember lázadása kellett -
radi8tor
MODERÁTOR
-
madgie
titán
válasz
B-L-A-C-K #96145 üzenetére
i7-2600-am volt, jó sokáig, ami napig elég bármelyik játék alá. 16 giga ram dettó. VGA csere kell többször, ennyi...
Nincs már PC-m egy ideje, de azért már akkoriban 2560x1440-ben toltam a BF-et, amikor konzolon még konzolon felkonvertált 720p-vel szórakoztak 30 Hz melett.
-
válasz
B-L-A-C-K #96127 üzenetére
Úgy jó gépet fenntartani, hogy az állandó alaktrészeket megtartja az ember: HDD, SSD, ház, táp, perifériák. És ha erős gépet vesz az ember, csak 3 dolgot kell vennie: CPU, lap, VGA.
Igy egy konzol árából lehet jó PC-d. Mert ha csak ezeket kell venni, akkor 100asból ki lehet hozni egy olyan gépet, amin fullon megy bármilyen játék, nem csak a GTA.
Jóval kevesebből ki lehet hozni, ha olyan grafikai beállitásokat tűzöl ki célul, ami konzolokon van, tehát egy erős medium, esetleg high alja. Igy szerintem konzol árak alá is lehet menni. -
-
Cyberpunk
félisten
Ezen besírtam.
Gyorsan leragasztom a laposon nehogy átvegye az irányítást felettem.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Zjunior #96134 üzenetére
Cuccok:
█ Intel Core i5-4690k @ 4.5GHz // Alpenföhn Brocken █ MSI 7970 Lighting GHz Edition 3GB @1100/1500 █ 2x4GB Patriot Viper III 2133MHz@CL11 █ Gigabyte Z97M-D3H █ Samsung 840 EVO 250GB █ Seagate 4TB █ Corsair VX450 █ Corsair Obsidian 350D w/ 4x Corair AF140 █ Samsung S27D590P - 27" FullHD █ ASUS Xonar DGX █ Genius SP-HF 2000X █ Logitech MX518 █ Genius G235 █ XBox360 kontroller █ Windows 8.1 Pro x64 █ Nexus 7 (2012) 16GB █ AKG K518 █
-
tDr1v3r
veterán
válasz
ittakary #96125 üzenetére
A frameraten kivul nagyon nincs olyan nagy kulonbseg. Nekem nem erne meg gepet frissiteni miatta... bar ahogy hallom jo a port, az IV meg anno tok jol futott. Lehet ez is hasonlo lenne.
Mondjuk en egyre jobban hatralok ki a PC gamingbol... nem tartom penzesnek vagy ilyenek, i3 meg egy hd7770 sok mindenre eleg, de nagyon keves a jatekos...
-
VoidXs
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #96129 üzenetére
Én még akkor sem. Egyáltalán nem érdekel a grafika. A 690 sem arra van, hanem időtállóságra szántam, aztán kiderült, hogy e tájon szopás. Valamint renderre is kell, a CUDA erősebb tud lenni egy AMD kártyánál. Van, amit tényleg konzolon játszanék szívesen, pl. GRID, de mivel nincs tévém, és nem is kell, így konzolom se lesz valószínűleg soha. Régen volt egy PS2-m, és egy PSP-m, ennyi. Utóbbit a mobilom emulálja (ha megvan UMD-n a játék, legális).
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
VoidXs #96128 üzenetére
Elolvastam felfogtam. De az a baj ezt sose figyeltem, és azért mert észre se vettem. Én mikor megvettem az első konzolomat egy PS3 volt még régen, és utána döbbentem rá mi hülyeség volt annyi pénzt áldozni a PC-re, mert sokkal nagyobb élményt adott és ad. Azaz nekem az sokkal lényegesebb hogy egy játékot milyen eszközön élvezek jobban, minthogy 30 vagy 60 fps-sel menjen. Multi részben tényleg rettentő fontos, de ott is mivel konzolosok ellen játszol így egyenlő az esélyed, azaz ott se kell ezzel foglalkoznod.
De itt nem veszekedést akarok generálni hogy pl PC vagy PS4, hanem számomra tényleg a konzol lenne az ideálisabb jelenleg, látva hogy grafikában nincs nagy eltérés. Ha nagy lenne akkor már elgondolkoznék én is.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
ittakary #96125 üzenetére
Nehogy azt hidd hogy nem voltam PC fan, és nem költöttem rá egy halom pénzt régen. De nekem senki se tudja megmagyarázni hogy egy ~140 centis TV előtt 2-3 méterre egy PS4 nem nagyobb élmény mint egy PC előtt ülni és egy ~24-es monitort bámulni.
Nézegettem most ezt a játékot, vannak youtube-n ilyen összehasonlító videk PS4 vs PC, annyira nagyon nem jobb a PC grafikája, jobb kicsit de nem sokkal ahogy nézegettem.
Ha nem multizol meg szerintem a fix 30FPS is teljesen baráti.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ittakary #96123 üzenetére
Ha jön a DX12, az az utolsó szög az nVidia koporsójába. Az eddigi teszek alapján állva maradnak a kártyáik, mivel számítási teljesítményen eddig se volt valami erős egyik se az AMD-hez képest, az új DirectX pedig pont erre épül. Szomorú, hogy pont most lett 690-em... A laptop ára pedig lenullázott. Mindegy, úgyse kell új kártya, a Beszarok Mire Elvégzem egyetemen játszani nem lesz időm. Mekis fizetésből meg amúgy se jönne ki valami gyorsan.
-
válasz
B-L-A-C-K #96124 üzenetére
Attól tartok egy bizniszhuszár, mint te, aki mindenben csak az ár érték arányt látja, soha nem fogja megtudni hogy milyen durva élmény is a PC előtt görnyedve a 60FPS és az iszonyatosan durva minőségű grafika. Mert igaz, hogy "nem éri meg" egy drága VGA, CPU, stb így együtt, de ha veszel egy nagy levegőt és van egy ilyen géped, akkor tuti hogy azt mondod hogy megérte.
Nekem mondhatjuk hogy ez a hobbim, és nem az iPhone cserebere, ezért nekem is megéri jó gépet fenntartanom
Persze az új konzolok is jobb minőségűek lettek mint az x360/ps3 (azoknál mondjuk nem nehéz), de ez egyszerűen egy más dimenzió.
Olyan, amilyennek lennie kell.
-
válasz
lacy86 #96118 üzenetére
attól is függ, hogy milyen frekvenciá(ko)n szór a router (hgw), mert ha dual channel és a 4s a 2.4 GHz (csak azt tudja), az 5s pedig az 5 GHz sávra kapcsolódik fel (mivel az már dual band képes), akkor az is okozhat ilyen eltérést, mivel az 5 GHz fogékonyabb a befolyásoló tényezőkre.
amennyiben csak 2.4 GHz szórás van, úgy nem lehetne komoly eltérés, kivéve persze, ha olyan szinten problémás a környezet, hogy a telefonok helyzetének minimális változtatása is jelentősen megmutatkozik a leírt módon, de akkor meg nem állandóan csak az egyik lenne jobb, hanem helyzet függvényében változna. -
lacy86
addikt
Azt hogy tudom leellenorizni hogy a telom wifije biztosan rossz-e?!
Egy szobaban vagyunk az asszonnyal neki majdnem fullon van a jelerosseg ( 4S ) , nekem meg eppen hogy van ( 5S )
Thome router wifi channel auto modba van! ( szerintem egy rakat 💩 ez a modem!!! ) -
SÖ
addikt
Deezer tényleg jobban szól, mint a Spotify. Könnyebb jó zenét találni, személyesebb, viszont nem annyira látványos. Nekem bejön.
-
r3dsnake
nagyúr
Kinn a Hearthstone iPhone-ra.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
madgie #96105 üzenetére
Aha. Anno a Mi 3-nál is ugyanilyen volt MIUI 6 mellett... Xposed-hoz van egy plugin, azzal meg lehetett oldani de ha jól emlékszem ott volt valami gond vele (talán kis fáziskésése volt, vagy valami ilyesmi).
Nem néztem... idáig.
Csak ez is 5", az a baj. Meg a Lollit is kipróbálnám magában... lehet ezért inkább egy Moto G lesz.
-
madgie
titán
válasz
tDr1v3r #96104 üzenetére
Gyári cuccoknál adaptív, a 3rd party cuccok nagy részénél nem. Tehát mondjuk egy Gmail, galéria, tárcsázó, gyári böngésző színeződik, de a Chrome, Viber, Facebook nem. Előbb-utóbb a frissítésekkel lehet változni fog ez, a Gmail is csak a lolli óta tudja.
Meizu MX3-at nem nézted? A mall.hu elég bajnok áron adja (55 ezer forint). Mondjuk annak nem tudom mennyire adaptív a status bar-ja (gyanítom, hogy ugyanannyira, gyári programoknál OK, külsőnél nem)
-
tDr1v3r
veterán
válasz
madgie #96095 üzenetére
A status bar adaptív? (Színeződni tud-e appoktól.)
Gondolkozok rajta hogy veszek én egy egy droidos vasat, egyelőre a szifon mellé, de lehet helyette inkább... a One M8 kiváló is lenne, de még kicsit drága szvsz. Lehet megint Xiaomi lesz, csak a Mi 3 kivételével egyik se tetszik igazán...
-
-
Ragnar95
félisten
Ha igazak ezen számok, máris elég szép részesedést hasított ki magának az Apple Watch az okosóra piacból...
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Mini PC
- Tőzsde és gazdaság
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Anime filmek és sorozatok
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Linux felhasználók OFF topikja
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest