Új hozzászólás Aktív témák

• PAbacus

csendes tag

Egy számomra furcsa jelenséggel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
    Adott egy 9. gen iPad cellular modell. Beletettem egy kb. 4 éves Yettel (még Telenor-os) SIM kártyát, ami egy iPhone 8-ban kiválóan megy 4G-n, megfelelő sebességgel. Az iPad-ben viszont csak akkor működik, ha a mobilinternet sebességet leveszem 3G-re, értelemszerűen ennek megfelelő (alacsonyabb) sebességgel. Ha 4G-re kapcsolom a sebességét, először 3G-s hálózatot talál és azon elindul (annak megfelelő internet kapcsolattal), majd fél perc múlva mintha elkezdene (valószínűleg 4G-s) hálózatot keresni, a térerő pálcikák lemennek 0-ra és elmegy az Internet kapcsolat kb. 15 másodpercre, azután ismét talál 3G-t és azon megy vagy fél percet és így tovább.
    Több földrajzi helyen is kipróbáltam a SIM kártyát, az iPhone-ban és az iPad-ben is. Az eredmény mindig ugyanaz. Az iPhone és az iPad apn beállítása ugyanaz: 'online'. Mondjuk ez utóbbit kézzel kellett beállítani mindkét eszközön, mert alapból az apn-t 'net'-re állította magának a készülék.
    Az iPad-et kipróbáltam egy másik iPhone-ból kiszedett Telekom-os SIM-mel is. Hasít 4G-n!

Valakinek van ötlete? SIM probléma lehet? (de akkor miért megy 4G-n az iPhone-ban?)

Új hozzászólás Aktív témák