Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #95561216

    törölt tag

    válasz #05304832 #23931 üzenetére

    Leírom, hogy én miért örülnék nagyon neki, aztán lehet, hogy ezzel én vagyok az egyetlen. Notebookom nincs, csak asztali gépem, de néha kellene a hordozhatóság. Többnyire van céges laptop, de változó, hogy azokat mennyire akarom cipelni, leginkább az a trend, hogy semennyire, mert valami batár nagy sz*rt adnak. Úgyhogy az abszolút kilőve, hogy notebookot vegyek, főleg amíg nem tanulnak meg újra billentyűzetet tervezni.

    Egyre többet kell pythonozni, amit egyre inkább jupyter notebookban csinálunk, ahhoz pedig van fasza kliens program ipadre. Ha nem ismered mi ez, gyakorlatilag kapok egy közepes tudású IDE-t, ami egy szerveren futtatja a scriptet. Ha tudom, hogy ilyet kell csinálnom, mert van mondjuk 1-2 órám két elfoglaltság között, akkor becsapom a táskába a magic keyboardot, és öröm bódottá'. Viszont sokszor kell precízen, adott karakterhez vinni a kurzort, ez kézzel rémálom, pencillel egész elviselhető, de egy egér azért jobb lenne.

    Otthoni gépemet teamviewerrel érem el ha pl szülőknél vagyok (meg néha munkahelyről :)) ). Így nem kell git repokat szinkronizálni folyamatosan (amit sokszor el is felejtettem, és lett belőle kavarodás), meg eleve több gépet felmaxolni teljesítmény terén. Ugyan ezt meg tudom tenni ipadről is, ha gyorsan kell valami fontos, de 1-2 órára is teljesen vállalható. Itt már el is gondolkodnék azon, hogy esetleg veszek egy nagyobb modellt, különben a mostanival elleszek még évekig.

    Pár év múlva meg lehet, hogy már gép se kell ehhez, amazontól lehet venni távoli desktop gépeket, csak jelenleg még kicsit drága magánembernek. Letöltöd a kliens progit, és van egy asztali géped, ami AWS-en fut, a bővítése két kattintás, nem avul el, nem kell neki helyet találni a lakásban. Ipad ehhez (főleg a 12.9-es) tökéletes kliens eszköz lenne. Sőt, én azon lepődnék meg, ha pár év múlva nem lenne Apple-nek hasonló szolgáltatása macos desktophoz.

    Végül iPad + Magic Keyboard + egér + pencil együtt nem nyom annyit, mint egy sima macbook, plusz van benne érintőképernyő, amire írni is tudok. Egyik felhasználáshoz sem kell változtatni a gesztusvezérlésen, maradhat minden ahogy volt, szóval neked se fájna, ha ezt lehetővé tennék.

Új hozzászólás Aktív témák