-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackSoft
addikt
válasz
sniper elite #1845 üzenetére
Ha esetleg újat vennél, aminek nem látom értelmét (lehet csak én vagyok így vele, de nem látok újdonságot
) akkor mindenképp 4930K-t vedd minimum. 4 magos procit venni X79-be teljesen értelmetlennek tartom.
(#1846) tom_tol: Már volt több oldalon is nagyon sok információ az új sorozatról, és teljesen ugyan azt fogja tudni 98%-ban mint a mostaniak, csak az árcédula lesz nagyobb, mert marketing
(#1847) freestyée: IGEN???
Ezzel felkeltetted az érdeklődésem, mert a ROG fórumain azt mondták ilyenre nincs leehtőség, pedig én is gondoltam rá. Amit tudtam eddig alternatívát, ha visszaviszem ahol vettem (hardverker) akkor egy procit beletesznek és felteszik nekem a legújabb bios-t (díjmentesen).
-
BlackSoft
addikt
válasz
sniper elite #1841 üzenetére
Biztos lesznek új lapok, de attól még a régi lapokba is mennek majd a procik friss bios után.
Szvsz semmi értelme nem lesz az új szériának, csak annyi, hogy az előzőnek remélhetőleg az ára majd csökken egy kicsit
-
agent11
tag
válasz
sniper elite #274 üzenetére
Köszönöm! Az igaz, hogy megígérhette pár embernek, nekem is (már december legelején) többek között, de csak ez az egy volt neki és arról sem tudta, hogy C2-es. Nekem sem szólt privátba, én hívtam fel és olvastattam be az SSpec számát a telefonba. Gondolom 1db-ra nehéz 5-6 embert értesíteni. Mindegy velem korrekt volt és 1-2 hét múlva elvileg lesz nála utánpótlás!
-
gabipaci
őstag
válasz
sniper elite #274 üzenetére
Igazad van, bár lehet hogy csak egyet kapott.
A pár száz ezer meg elég erős túlzás, ő sem hiszem hogy ingyen kapja. Bár ki tudja, lehet gyártja -
Mozsa
tag
válasz
sniper elite #255 üzenetére
Várd meg ezt: 10 magos ivy-bridge [link]
-
Mozsa
tag
válasz
sniper elite #255 üzenetére
Egyetértek Abu-val, már ami a gyártó keverést jelenti. Intel mellé nvidia, ez egyértelmű.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
sniper elite #253 üzenetére
A PCI Express 3.0-tól rendben van, hogy megkapod az elméletben elérhető dupla sávszélt. De a gyakorlatban ebből nem biztos, hogy profitálsz. Még mindig a késleltetés a legnagyobb problémája a külső buszoknak, amit a magas sávszél nem fog eltüntetni. A késleltetés miatt nagyon meg kell gondolnia a fejlesztőnek, hogy mennyire terheli a PCI Express buszt. Komolyabb büntetés nélkül tudsz csinálni egy CPU->GPU adatmozgatást, de többet nem igazán. Előrelépés a PCI Express 3.0, mert nyilván nyilván másodpercenként 16 GB-ot mozgat, míg az előző generáció 8-at, de ahhoz, hogy ez gyakorlati szinten is megmutatkozzon a programoknak több adatot kell mozgatni. A több adat azonban nem kifizetődő, mert a busz késleltetése nagyon magas, ami limitálja a lehetőségeket. Fantasztikusan jól optimalizált játékoknál (pl.: DiRT 3) jelenthet a PCI Express 3.0 1-2%-os előnyt, de ennyi. Ennél többre szerintem nem is érdemes számítani. Akár a következő csúcs-VGA-kat is kiszolgálja a PCI Express 2.0.
Ahol óriási jelentősége van a PCI Express 3.0-nak, az a HPC szerverek piaca, mert ott elég sok kommunikáció következik be a proci és a GPU között a különböző tudományos szimulációk futtatásánál. Itt még szűkös is, de egyelőre ennyi van. Nem tudom, hogy ez otthon mennyire általános. Szerintem semennyire. Esetleg a WinZip 16.5-tel lehet majd ennek enyhe jelentősége, mert az a program már GPU-val tömörít, és aránylag sok adatot mozgat a CPU és a GPU között, de ott nagyobb probléma lesz, hogy kevered a gyártókat, ami OpenCL-ben elméletben nem baj, de azt láttuk már a benchmarkokon, hogy a heterogén feldolgozás eltérő gyártókkal problémás lehet, mert eltérő OpenCL drivert raksz fel a CPU-hoz és a GPU-hoz. Ezeknek problémamentesen kell együtt dolgozniuk, ami nem könnyű feladat. Konkrétan a gyártók együttműködésére van szükség. Ha van valami hiba, akkor azt közösen kell javítani, ami akár hónapokig is elhúzódhat. -
Mozsa
tag
válasz
sniper elite #253 üzenetére
Milyen pcie 3.0-s karit akarsz venni? Szerinted mekkora sebesség különbség lesz? Gondolom a 79xx radeonokra gondolsz, ha a teszteket nézed szerinted nem futják ki magukat pcie 2.0-val is?
Ha csak azt nézed hogy a pcie x16 és a x8 között sincs csak minimális különbség, semmi nem indokolja még a pcie 3.0-t.....
Én nagyon nem bántam meg hogy lecseréltem az 1366-os core i7-et, főleg hogy lecseréltem az 5970-et gtx 590-re. Nyugodtság az életem. -
gabipaci
őstag
válasz
sniper elite #248 üzenetére
Ha ez igaz, akkor nagyon nem jött be a kivárós taktikád
szerk: 7990-ről tud valaki valamit? Március közepét hallottam valahol. De hol?
-
tom_tol
addikt
válasz
mert sehol nem írnak róla és a boltokban is a pci-e 2.0 szerepel a C2 (SR0KY) prociknál
megjegyzem hd7970-l gpu-z 3.0-t ír ki ha megnézed render közben -
peterm711
aktív tag
válasz
Az ARK-n hivatalosan is csak 2.0-van, idáig 3volt, vt-d szintén nem támogatott, úgyhogy lehet hogy megszivtuk.
-
agent11
tag
válasz
sniper elite #202 üzenetére
Igen, általában passzív megfigyelője vagyok a fórumnak! Egy kicsit hülyeségnek is tartom, hogy majdnem csak a hozzászólások számától függ a rang...
A terveimben van, hogy később az SLI-t is ki szeretném majd próbálni, hátha ott számítani fog a PCIe 3.0.
-
gabipaci
őstag
válasz
sniper elite #185 üzenetére
mint tudjuk, a proci nem hibátlan
-
MPowerPH
félisten
válasz
sniper elite #177 üzenetére
Szerintem nem.
Meg OEM procihoz egyébként is necces a garancia, nem kiskerből jönne az sem.
-
gabipaci
őstag
válasz
sniper elite #172 üzenetére
igaz, mint ahogy azt már többször le is írtam, pl a bejegyzésben is
-
MPowerPH
félisten
válasz
sniper elite #153 üzenetére
A Gulfom is onnan volt, nem véletlenül. Akkor tudtam FPO alapján kérni, most pedig az ES példány ára az, ami igen kedvező, főleg a 270-en vásárolt eurommal. ES -re egyébként sincs gari, de egy 3960K majd az itthoni ár feléért így is ajándék.(lenne, ha végre megérkezne)
Egyébként még az ASRock Fatal1ty X79 Professional -on is filózok, az sem lehet annyira rossz. Az MSI Big Bang XPower II -t még csak nem is látom, pedig az is vonzó alternatíva, bár az árát kb. az RIVE -hez számítom.
-
subaruwrc
félisten
válasz
sniper elite #147 üzenetére
boltok semmiképpen, max az intel tudna, de ő meg nem szeret ilyenekkel foglalkozni. nagyon ritka hogy az inteltől kapunk procit..
-
Mozsa
tag
válasz
sniper elite #126 üzenetére
Amióta bekapcsoltam csütörtök délután (kari előtt) azóta megy.... újraindítva volt, főleg win telepítéskor a driverek miatt, de kikapcsolva nem. Fagyi meg egyéb gondok pláne nem voltak, pedig volt "nyüstölve" játékokkal.
Én OCZ Revodrive 3 X2-t tettem a rendszer alá, a játékok meg (steam 95%-ban) két db intel ssd-ről (raid0) mennek....
adamssss: rendben van a rendszer, szó se róla.
Nem is hiszem hogy fogom ennél jobban tuningolni, mert minek?
-
peterm711
aktív tag
válasz
sniper elite #118 üzenetére
Én mindenféleképpen megvárom a procit, és egybe megveszek mindent. Három hónapja gép nélkül vagyok, ettől már csak az lenne a rosszabb, ha itt lennének a cuccok proci nélkül
.
Én a Noctua NH-D14 hűtőt néztem ki magamnak, de nem tudom, hogy el fog e férni
-
peterm711
aktív tag
válasz
sniper elite #115 üzenetére
Megveszed előre a cuccokat proci nélkül, és várni fogsz amig ki nem adják a C2-t?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
sniper elite #115 üzenetére
Az a huto nem lesz necces tuningnal? Nem jarnal jobban egy normalis vizhutessel?
-
M^xx
aktív tag
válasz
sniper elite #98 üzenetére
Nem feltétlen az ár miatt, szerintem inkább a beszerezhetetlenség miatt van kevés tulaj még. Meg persze a jelenleg legyártott procik hibája miatt is ami tudom nem nagy dolog viszont január nincs mesze, jó páran inkább kivárják a javított procikat többek között én is.
Olyan brutál vizes rencert mint gabipacinak van egyenlőre nem akarok viszont kinéztem ezt a szépséget: Corsair H100 remélem tuningbarát lesz, valakinek esetleg tapasztalat ezekkel a kompakt vízhűtésekkel ?
-
Mozsa
tag
válasz
sniper elite #87 üzenetére
Szerintem ha lesz különbség minimális lesz. Ideje volt már cserélni az "öreg" x58-as rendszert.
-
gabipaci
őstag
válasz
sniper elite #71 üzenetére
Ebbe én is bele szaladtam... De nagynehezen utánaolvastam.
Olyan nincs, hogy 4 csatornás ram. Se 3 csatornás, se dual.
Az alaplap 4 csatornás!!!
Kell bele 4 egyforma ram.
Azokat a ramokat, amiket egy csomagban árulnak 4-et, azért hívják 4 csatornásnak, mert az ha 2 év múlva kerül eladásra, az akkor is 4 egyforma ram, mivel egy dobozban van. De ha rendelsz 4 egyforma ramot egyszerre, ami ugyanabból a szériából való, akkor az menni fog quad-ban, ez 99,99%
Én special 4 doboz 2x4GB-ost vettem, és szalad rendesen a quad. -
gabipaci
őstag
válasz
sniper elite #68 üzenetére
Tapasztalatom nincs, véleményem van.
Nekem sajna kicsit szegényes az elrendezése, egy PCI csatlakozóra mindenképp szükségem van a műholdvevő kártya miatt. Egyébként, ha nem kellene PCI, akkor azt választottam volna -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
sniper elite #51 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Samsung Galaxy A15 5G / 6/128GB / Gyári független / 12 hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest