- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Dobozos formában is befutott az AMD 32 GB-os csúcs-Radeonja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3DFX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
promisz
üzenetére
De ha nem nagy, akkor nem. A jobb P35-ös lapok jó ha droppolnak 0.04V-ot, és az bizony elég kevés. Pl. az az E5200, amit én meg fogok venni ha összejön, nagy valószínűséggel 1.275V VID-es, 1.232-1.235-re fogja droppolni a lapom, és ennél lejjebb csak szoftveres beavatkozással tudok menni, BIOS-ban a VID a legkisebb beállítható fesz.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
promisz
üzenetére
Inkább a 10x300, mert ahhoz kevesebb fesz kell. A 9x333-nak annyi előnye van, hogy Memóriakezelésben egy leheletnyivel több pontot kapsz Everestben. A kisebb fesznek meg annyi az előnye, hogy havi 100Ft-ot megspórolsz vele. Döntsd el, hogy az e-penisz vagy a pénz ér többet.

-
kriszbon
őstag
válasz
promisz
üzenetére
Hát ahogy így elnézem, akkor már a 2.7 is elég annak a kártyának, mert ezek a pontszám különbségek, két mérés között is vannak. A 3 az szerintem elég neki, persze vannak játékok ahol semmi sem elég, de én azokkal nem játszottam, így arról majd nyilatkozik valaki más. Szerintem állíts be 3 és 3.3 között annyit amennyit a legkisebb fesszel teljesen stabilan fut.
Mod: (#7069) syC: Hát milyen proci az hogy nem megy 4-et![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
vzsryl
nagyúr
válasz
promisz
üzenetére
Én +0,2V-ot adtam 900Mhz-hez a Ram-nak. De ha kékhalálozik utána is, akkor oszd vissza 750Mhz-re. Én most úgy használom és bőven megfelel a sebessége, mivel főleg játékra és film nézésre használom a gépet. Néha Winrar, de így is kicsomagol 8GB-ot pár perc alatt.
(#7049) CHIPman: A 9800GT-hez kell úgy 3,2Ghz. 9600-hoz alég 3Ghz is bőven.

-
Speed®
titán
válasz
promisz
üzenetére
Gyakorlatilag mindenkinek, mert ezt alacsony fesszel viszi általában és már elég ~bármilyen VGA mellé (1680x1050 körül persze, nem 1024ben..).
Egyébként igen, mindenkinek más az ideális..nekem 2.5GHz is bőven sok lenne mostanában, mégis 3.33 és 3.75Gn járatom az esetek többségében. Kell a tudat, hogy qrva gyors x) -
promisz
aktív tag
válasz
promisz
üzenetére
(#6970) vzsryl: a RAM időzítéseknél nem az a jobb ha minél kisebb? (ennyire lehetett le húzni minimum).
Alapfeszen nem viszi a 3,15 ghz-t. Ennyi (1,3V kell neki, hogy stabilan menjen)
A CPU-Z a VID-re ennyit mutat: 1,264V tehát egy kicsit droppol.(#6974) emre: 1,3V-al ennyit megy max. A magasabb szórzóhoz magasabb VID kellene (de már azt mondjátok ez is magas).
Meddig emelhetem a VID-et max? Amí a CPU-Z 1,3V-ot ír?(#6975) americanidiot: az enyém sem melegszik annyira. Ahaaa, tehát akkor akármeddig húzhatom a VID-et, csak bírja a hűtőventillátorom szuflával?
Szerintetek a PCI-tól el vehetem azt a plusz feszt? Mert anélkül is ment rendesen, csak azért tettem rá mert vlaki mondta.
-
törölt tag
válasz
promisz
üzenetére
Ezekszerint nem, én úgy emlékeztem, hogy 6V-ot ad minimumon.

A HyperTX2-nél csak 3 ér van, már 2 eres ventit is lehet szabályozni feszültség alapján (pl Sapphire 4830-on is). Érdekes, mert a HyperTX1-nél 4 eres, PWM-es volt a venti.
Vagy potit használsz, vagy cseréled a ventit egy PWM-esre. "Megszoksz, vagy megszöksz..." -
törölt tag
válasz
promisz
üzenetére
Ha lejjebb húznád, lehet, hogy el sem indulna a venti, túl alacsony feszt kapna. Az +5 fok idle nem sokat számít, nekem is idle 1000 körül forog a Freezer 7 Pro, és kb 30-35 fokos az E5200. Nekem CPT.Pirk termisztoros megoldása nagyon tetszik (szerintem ez a legjobb megoldás), csak nem hiszem, hogy meg tudnám építeni.
-
válasz
promisz
üzenetére
Érdekes, mert függ a ráaggatott ventitől (üzemi jellemzőitől), a potmétertől azon belül az értékétől és a kialakításától (a leírt hosszúkás nem vált be, az otthoni négyzet alaku volt jó számomra). Én a winyót úgy állítottam be, hogy üzem meleg állapotban a potival belőttem még épp hangtalan szintre, ha dolgozik akkor ugye hőt termel és a venti egyre hangosabb, de ha hangosabb javul a hűtés csökken a hő és a venti is lassul stb....36 fokig be se kapcsol a venti mellékesen. Most ott tartok mint régen, azaz 38 fokon stabilan 0 dBA hangja van, 39-40.... itt már hangos de nem engedi 41 főlé a winyót, amint megszűnik a terhelés elcsendesedik. Mivel ilyet még nem szereltem nem tudtam mire számítsak, ha kész és bent van a helyén akkor lehet beállítani. A cikk írója jól mondta, sorba még egy 1K-s poti és még jobban lehet finomhangolni. Ránézésre kicsit érdekes, de ha már kész szinte adja magát a működése. Mivel nekem csendes a gép így nem kell csak a winyóhoz, terhelés esetén.
-
törölt tag
válasz
promisz
üzenetére
A potik márcsak ilyenek. Esetleg CPT.Pirk ventiszabályzóját is meg lehetne építeni, de ez nekem bonyolult.

-
emre
veterán
válasz
promisz
üzenetére
Gorneck23_P35 tuning oldal
Tessék nézegetni, sokat lehet tanulni a beállításokból.
Ez meg egy eccerű áttekintő táblázat, az alapvető tuning beállításokról:
Az MCH nem tudom pontosan mi, de az FSB emelésével szokás hogy adjunk neki kis feszt.
Elég kell legyen, 0,1v- 0,15volt, Stabilabb lesz a cucc, alacsonyabb vcorral (általában igaz)800-as kingmax ramok általában +0,15-0,2 voltal mennek 1066-on
a bios alapból asszem csak 1,8voltot ad a memóriáknak, nézd meg a speckót, mennyi kell az 1066-hoz és küld meg vele, autó késleltetésekkel. -
kriszbon
őstag
válasz
promisz
üzenetére
Annak a Giga lapnak simán vinni kell az 1066-os ramot, a proci szorzó nem számít a ramnál hogy mennyi, ha arra gondoltál, csak az Fsb. Ha azt emeled akkor megy fel a ram is(bioszban látod is mikor növeled) Ha a ramot 2.66-ra állítod akkor 300-as Fsb mellett megy 800-on, tehát ha 10*300-on megy a proci, ha tovább növeled az Fsb-t kb. 330-ra azt még a 800-as ram is tudja! Ha jól tudom játékok alatt nem veszed észre ha nem 1066-on mennek!
Na látom már van más is aki segít
Ne izgulj nekem is kellett hozzá! -
vzsryl
nagyúr
válasz
promisz
üzenetére
A 9600GT-nek még 3Ghz is elég.
Az FSB nem számít játékok alatt, tehát a 3dmark se fog nagyobb FSB-re a +-3%-os hibaaránynál több/kevesebb pontot adni.Az meg nekem furcsa, hogy egy P35-ös lap ne kezelne 1066-os ramokat. A ramoknak még eddig semmi feszt nem adtál? Mert valszeg azért kék halálozik a géped. +0,2V sztem elkéne oda.
(#6318) andorra: Az a lap úgy 400-as FSB-nél wall-os. Valszeg a proci adja előbb fel.
A 3500-3600Mhz az mindegyikkel mehet, ha AC Freezer 7 pro hűti. Törekedj minél nagyobb FSB-re, hogy gyorsabb legyen a memória kezelés. 333-at biztos fogja bírni.
Azt, hogy hol a határ, azt nehéz megmondani, mert nagyon nagy a szorás. Volt már olyan is aminek 3Ghz-hez kellett feszt emelni, de volt amelyiknek még 4Ghz-nél se kellett. -
kriszbon
őstag
válasz
promisz
üzenetére
A proci 3.1-3.2-re húzva simán elég a kártyádhoz szerintem! Az adatlapodon az van hogy 1066-os és 800-as ramod van, ha ez így van akkor a 800-as nem biztos hogy megy már 960 felett. A procidnak a Vid-je 1.225 viszont a lapod elég sokat droppol, adhatsz neki egy kicsit többet mint 1.296v. a ramot osszad vissza előbb, mondjuk 2.66-ra, hogy ne zavarja a proci húzást, és próbáld ki először a 10*300-at, utána a 11*300-at, ha megy a rammal ráérsz utána foglalkozni. Az MCH gondolom nálad az északi híd, annak adhatsz 0.1-et!
-
-
emre
veterán
válasz
promisz
üzenetére
Az sem jelent semmit hogy M0 vagy R0.
Nálam járt M0 két féle az egyik ment 1,3V fesszel 3,3Ghz körül, a másik meg alapfeszen ugyanennyit 1,125Volt-tal. Az utóbbinak 1,25Volt kellett a 4Ghz-hez.
Ha segítene a tuningos FPO:Q831B298
Az antituningos FPO: 3837B563
Mindkettő M0 SLAY7 -
kicsigeri
senior tag
válasz
promisz
üzenetére
Erre sajnos nem tom a választ, de én úgy csinálnám, hogy mindig emelek valamelyiken, vagy a procin vagy a VGA-n és tesztelnék. Mondjuk 10% emelésekkel mennék a procnál, a VGA-n meg 6-8% és utána teszt. Aztán jöhet a következő emelés. Szerintem minden egyes emelés után jobb eredmény fog születni.
Igen a processzort is tesztekei, de nem olyan erősen veszi igénybe, mint a prime95. De lehet hogy ezekkel a szar tesztekkel stabil, viszont játékba meg kidob hogy öröm nézni. De mindez igaz fordítva is, Teszt elszáll, a játék meg akár napokig elmenne.
-
kriszbon
őstag
válasz
promisz
üzenetére
Nem Pwm-es, ezért nem szabályozza, marad a potis megoldás, ha zavar! Ahogy nézem el lehet azt fordítani, ha nincs útban semmi a lapon!
Na megnéztem, és szerintem simán el lehet fordítani, hogy hátra fújja a levegőt, mert elég magasan kezdődnek a lamellák, de te jobban meg tudod ott állapítani! -
kriszbon
őstag
válasz
promisz
üzenetére
Legjobb lenne ha hátrafelé fujná ki a meleg levegőt, nem pedig a tápon keresztül, mert akkor az is jobban melegszik, ez végett hangosabb lesz a ventilátora is! Lehet aztán még pluszba hátra is rakni egy ventit ami szívná kifelé a meleget

Ja igen én nem ismerem ezt a hűtőt, de Pwm-es(4 vezeték), vagy csak 3 vezetékes, mert ha 3-om akkor nem szabályozza a lap!
#6157: Nem tudom, mivel nem ismerem! -
válasz
promisz
üzenetére
Passzívat tuninghoz??
Nekem Hyper 212 van, adatlapon szereplő órajelen leállított hűtővel 60 körül megy. Passzív!
De most komolyan, nem kéne passzívra hajtani ha tuningolsz. Minden + fesz négyzetesen emeli a hőtermelést, az órajel emelés pedig egyenes arányban.pokol ura! Nekem is, sőt ez alatt, ha nem húzom!
De ez amint + feszt kap fűűűűt, mikor vettem már láttam h okkal volt vízzel hűtve előző tulajnál. Nem baaaj enyééém! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
zoo8800! De az 2 mag, ez meg 4 stb! Nekem kicsit több W-ot vesz fel!
Olyan távol van az 5200 a 6600-tól mint ide ííítiék! 
-
fagy53
nagyúr
válasz
promisz
üzenetére
Szerintem jó, most nyáron fontos, hogy ne melegedjen túl a konfig ezért én nemcsak a procit, de az FSB-t is visszavettem, mivel ez jótékonyan hat az amúgy is meleg északi híd hőmérsékletére.
FSB: 300MHz, 10-es szorzó, CPU Vcore: 1.09V, ez a nyári és
FSB: 333MHz, 10-es szorzó, CPU Vcore: 1.18V, ez a téli beállításom. -
kriszbon
őstag
válasz
promisz
üzenetére
Szerintem elég korrekt, mert így az Fsb is elég magas, és ha ennyi elég a kártyádhoz akkor jó! Az én procimnak is ennyi a VID-je, és 3.1-et megy csak azon(ennyi kell is a kártyámhoz,hogy teljesen megkergesse), utána már feszt kell emelnem! Mondjuk én 3.3-on járatom, biztos ami biztos alapon 1.248 v-on(Cpu-z)

-
kriszbon
őstag
válasz
promisz
üzenetére
Persze hogy többet fog enni, ha a feszt is emeled akkor mégtöbbet! A fesz emelésnél sokkal jobban megnő a fogyasztás, ha csak Fsb emelés van akkor nem akkora mértékű!
vzsryl: Az energia kütyük mennek, és csak néha kapcsol fel a proci, olyankor 14-17 körül van, de csak pár pillanatig! -
kriszbon
őstag
válasz
promisz
üzenetére
Én az EasySaver változatot szedtem le a gigától, és az mutatja. Feltelepítés után kért egy újraindítást, és kapásból vissza is vette a feszt, úgyhogy ha felrakod, akkor állítsd be újból a feszt, és legyen kikapcsolva a progi, mert amúgy hőbölög! Lehet hogy azt is OFF-ba kell rakni, és akkor nem állít semmit, csak mutatja a fogyasztást (Így)
-
zoo8800
veterán
válasz
promisz
üzenetére
A lap OK. De amire gondoltam, nem jött be...
Ezek az időzítések.
A RAM szorzó (System memory multiplier) az a szám, amivel az FSB-t megszorozva a RAM órajelet kapod. Több szorzót tudsz beállítani, ezt a BIOSban lehet, ez a szám 2-4 lehet. Amíg az FSB-t teszteled, ezt vedd vissza a legkisebbre, hogy tuti ne zavarjon be.
Néhány lapnál arányt (DRAM : FSB, pl. ASUS) kell megadni, de a Giga szorzót használ. -
zoo8800
veterán
válasz
promisz
üzenetére
A lap OK. De amire gondoltam, nem jött be...
Ezek az időzítések.
A RAM szorzó (System memory multiplier) az a szám, amivel az FSB-t megszorozva a RAM órajelet kapod. Több szorzót tudsz beállítani, ezt a BIOSban lehet, ez a szám 2-4 lehet. Amíg az FSB-t teszteled, ezt vedd vissza a legkisebbre, hogy tuti ne zavarjon be.
Néhány lapnál arányt (DRAM
SB, pl. ASUS) kell megadni, de a Giga szorzót használ. -
Europum
csendes tag
válasz
promisz
üzenetére
A laptopomat például alulfeszelnem kellett (RMClock), így tovább ment az akksi is ergó kevesebb energiát eszik, meghát főleg a cpu hőmérséklet volt a lényeg, ami jóval csökkent(~10°C). Alapból, alapjáraton 45°C körül mozgott, míg most 35nél ingadozik, terhelve meg már nem megy 70 fölé, eddig ment akár 85°C-t is

-
zoo8800
veterán
válasz
promisz
üzenetére
Nem hiszem, hogy egy nagyobb fesz emelés segítene, inkább wallos a proci.
Nekem alulfeszelve (1,1V) is megy 400 felett, de ahogy látom, ez egyedülálló.
Bezzeg a 4GHz nem tud összejönni

HA számít a RAM sebessége, akkor a lehető legmagasabb FSB-t állítsd be.
Nekem nem igazán számít, alulfeszelve használom:1,1V; 300*10 (3GHz), RAM 800@CL5. Annyira nagyon elég nekem
Új hozzászólás Aktív témák
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Windows 10
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Gyúrósok ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Padavan firmware
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Számlás,garanciás SSD-k! Kèszletről!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3299,100% Akkumulátor
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Huawei Watch GT 5 Pro 42mm, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

És egy hónap 6x5 ám. Csak a szgép áramköltségére. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Emeltem a VID-et a BIOS-ban 1,35V-ra.

Vagy potit használsz, vagy cseréled a ventit egy PWM-esre. "Megszoksz, vagy megszöksz..."

De ez amint + feszt kap fűűűűt, mikor vettem már láttam h okkal volt vízzel hűtve előző tulajnál. Nem baaaj enyééém!