Új hozzászólás Aktív témák
-
oliba
őstag
válasz
zoo8800 #6493 üzenetére
Amikor megpillantottam az 1,25V-is valós feszt, akkor elhiszed, hogy megint szomorú voltam? Mondom akkor belövök 1,4V-ra a cuccot és megpróbálom kihozni belőle, ami kijön belőle. Ráteszem 3,4ghz-re és 100mhz-enként emeltem. 3,6-nál már nem reménykedtem, hogy feljebb megy, de ment, 3,8-nál pedig már a 4ghz-ért reménykedtem. Aztán, amikor 4,1ghz is stabil volt, már bíztam a jó sok mhz-ben, de aztán elfogyott
Chaser: SLB9T a száma. Újonnan rendeltből szerintem már csak R0-ások lesznek
-
Chaser
legenda
válasz
bolcsodal #6487 üzenetére
Mióta vannak R0-sak?
Honnan ismerem meg?
#6491 kriszbon: lol
Ezt te se gondolod komolyan
Segítek. 80+ táppal E5200 alulfeszelve, 2 ram modul, optika, hdd, g31-es lap külső vga nélkül idle 50W, prime alatt 69W, normál táppal idle 62W, prime 89W, ezt mértem, nem egy bugyuta szoftver írta
-
-
oliba
őstag
válasz
Kolondrum #6485 üzenetére
Feltettem az RC-t (7100)-est és állandóan fagyott a gépem és kékhalálok áradata. Mondom jólvan, vissza a 7000-es build
Ha megjön az új lap, akkor megpróbálom ismétAmúgy szerintem most a lap nem bírta a tuningot. 3,8ghz-ig tartotta az előre betervezett 1,392V-ot, 3,8ghz fölött pedig 1,408-1,376V között ingázott egyfolytában, de inkább 1,376V volt a fesz, amin maradt. P5Q-E majd megoldja a problémáimat
szerk.: hát majd kiderül, hogy új lappal hogyan muzsikál. 7100-eset még E2180-assal próbáltam, de ha betettem defaultra, akkor is fagyott, csak éppen ritkábban...
-
Chaser
legenda
Hogy hasítanak a mostani 5200-esek?
-
oliba
őstag
válasz
bolcsodal #6477 üzenetére
Nem linkelgettem, mert nem kötelező hinni nekem. Orthos 9-es prioritáson futtattam fél órát
szerk.: lehet mégis van valami az alacsony hátsó számban
A7xx volt a korábbi, hát az ritkafos volt, tiéd 400-as és viszonylag jobb, enyém meg 200-as, ami mégjobb. Mondjuk lehet, hogy csak a semmiből próbálok valamit kitalálni
-
oliba
őstag
válasz
bolcsodal #6471 üzenetére
Hát most kis gigszer van a hűtésemmel, mert gumigyűrű tartotta ott a ventit a bordán, ami elszakadt, ezért jelenleg csak rádobtam a tetejére és szívja a meleget le róla és így 66 fokos a mag orthos alatt
#6472 SymbianOS: nem vagyok jós, én is belemákoltam
Szerintem nem lehet rossz
#6473 Zotya984: oldalt? Ehhez nincs semmi oldal max annyi, hogy R0-ás, vagy M0-ás
-
oliba
őstag
válasz
CHIPman #6469 üzenetére
Engem anynira nem érdekel a fogyasztás. Nem sok van, ett ilyen procinál
Hát úgy volt, hogy nem tudtam tuningolni ugye. 1,45V-on 3,4ghz volt a stabil. Akkor msn-en is haver beszólt a boltnak, mert picit ismerős ott, hogy nem-e lehetne megoldani a cserét?! A nő meg simán rábólintott, aztán mondta nekem, hogy jönnek a szállítmányok a héten, nézzem meg őket és amelyik tetszik, de most nem tudják megmondani, hogy melyik proci meddig megy, mivel nincs itt a szervízesük, aki szokta ezeket tesztelni, szóval válogassak stepping alapján
3905-ös szériával nem volt szerencsém, meg A708 volt utána, mondom a nagy szám nem lesz jó. Sokaknak láttam, hogy A/B2xx elég jól ment, mondom akkor lesz 3907A239 (ez volt a legalacsonyabb) és ez lett belőle -
válasz
CHIPman #6464 üzenetére
Nektek pl egy 3GHz-hez minden fesz normálon van? Leírom, hogyan csináltam. A DS3L-ben alig pár feszt lehet állítani más a biosa mint az enyémnek. Fogtam az FSB-t emeltem 240-re és mentés gép bootol, prime95 small fft, tik tak 2 perc és 1error....
feszek normálon! Ja és a ramok 800-on, ezért volt az első teszt 3GHz!
-
Zotya984
senior tag
3,7ghz
Gyönyörű. én már a 333as FSBvel is meglennék -
yolan
őstag
válasz
Kolondrum #6457 üzenetére
1. indítás
Ha lesz időm tovább tesztelem. Lehet még emlékeztem syC tuningos példányára, na ez annak a testvére, így sokat várok tőle. -
Ha lenne egy tuningos E5200-esem, netántán lenne mellé egy baromi nagy passzavam ezt biztos beleépíteném, x hőfok felett venti indul eleinte hangtalanul és ha nagyon kell mindent beleadna.
Zotya984! Wow, ez nem épp kicsi! Kb olyan nagy mint a hyperem, sima ATX-es a házam, és hát kilóg belőle.
-
válasz
promisz #6453 üzenetére
Érdekes, mert függ a ráaggatott ventitől (üzemi jellemzőitől), a potmétertől azon belül az értékétől és a kialakításától (a leírt hosszúkás nem vált be, az otthoni négyzet alaku volt jó számomra). Én a winyót úgy állítottam be, hogy üzem meleg állapotban a potival belőttem még épp hangtalan szintre, ha dolgozik akkor ugye hőt termel és a venti egyre hangosabb, de ha hangosabb javul a hűtés csökken a hő és a venti is lassul stb....36 fokig be se kapcsol a venti mellékesen. Most ott tartok mint régen, azaz 38 fokon stabilan 0 dBA hangja van, 39-40.... itt már hangos de nem engedi 41 főlé a winyót, amint megszűnik a terhelés elcsendesedik. Mivel ilyet még nem szereltem nem tudtam mire számítsak, ha kész és bent van a helyén akkor lehet beállítani. A cikk írója jól mondta, sorba még egy 1K-s poti és még jobban lehet finomhangolni. Ránézésre kicsit érdekes, de ha már kész szinte adja magát a működése. Mivel nekem csendes a gép így nem kell csak a winyóhoz, terhelés esetén.
-
-
válasz
Zotya984 #6445 üzenetére
Csak egy kis polír kell, nem kell tőle félni, tud úszni is a proci megsúgom. Nem hímestojás! Olyan pofonokat kapott a Q6600-om h belekötni nem lehet stabilitás terén, az E5200 is ugyan ilyen strapabíró!
És ez a régi rammal készült! Az időket lesd meg és a dátumot! [link] <<ezen ramban javítottam és hőfokban is 'picit'!Ez már a CPU szivatása volt!
-
válasz
CHIPman #6438 üzenetére
Hát polírozd le, vagy ha nem is polírozol mindenképpen próbáld meg a következőket:
A hűtőt 4 db csavar rögzíti a laphoz, ezekkel játsszál, nekem a lazítás is súlyos fokokat jelentett még a legelején, a sorok vannak párba. Pl: ha lazítasz a bal felsőn akkor a jobb felsőn is pont ugyan annyit lazíts. Hidd el meglesz az eredménye! Egy napod rámegy, eleged lesz, de nem olvad le a procid.
Alapjaiban csavard be teljesen az összeset, majd lazítgasd, fél negyed stb fordulattal. -
promisz
aktív tag
Mi kerül 2000 Ft-ba egy proci hűtőventillátor forgásszabályzó mütyűrbe?
Oszt.társam azt mondja, hogy meg lehet oldani egy (ide most egy fura szónak kéne jönnie, csak nem emklékszem rá
) na tehát egy olyan relé valamivel ami nagyon olcsó.
Azzal meg lehetne oldani?
Vagy meg lehetne csinálni valahigy hogy a 3 vezetékes hypertx2-es hűtűt az alaplap szabályozza? (ez lenne a legjobb)
-
oliba
őstag
Nagyon gyors helpet kérnék. Boltból mondtak pár sorozatszámot és azokról tudtok-e valamit
3907A480
3907A248
3905A205
3907A239 -
Jah és még egy kérdés, ehhez a konfighoz hány wattos tápot ajánlotok (szvsz 400W-os elég de a videokártya dobozán az van, hogy min. 450W-ot ajánlják)?
GIGABYTE GA-EP31-DS3L...........................14 856 Ft
HIS HD4830 512MB PCIE..............................23 436 Ft
INTEL Dual Core E5200 2.50GHz 775 BOX .....16 656 Ft
KINGSTON 2048Mb DDR2 800Mhz.................5 940 Ft
WD 320GB 7200rpm 16MB SATA2.................11 628 Ft
LG DVD-író + 1 ház ventillátor -
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a keresztapámnak rendeltem egy E5200-ast és egy HD4830-as videokártyát. Ez a proci ki tudja hajtani ezt a vidkarit vagy limites lesz?
Szinte csak játszik a gépen, érdemes a 2,5-ről 3GHz-re felhúzni vagy alapon is elég erős?
Gyári hűtővel fogja használni az 100%. -
válasz
Qwertrt #6418 üzenetére
Itt láthatod nagy a hézag, a paszta is sima fehér átlagos. Még garos nem ugrálok! De amint lejár előkaparom a papírjaimat és mint a Q6600-ot tükörré, legalább 5 fokot várok tőle gyári hűtővel, azaz 35 idle-t. Már mindent kigondoltam hűtés terén, de, a zaj részén még gondolkodom. Jó kis gépet lehetne belőle faragni, szinte kötelező tuningolni adja magát.
Ezért is vagyok itt, úgy akarok nekiállni, hogy tudom mit csinálok. Pl már látom hol a vége az E5200-nek. -
Qwertrt
tag
válasz
Kolondrum #6406 üzenetére
Jaj, ez nagyon durva. Komolyan mondom, rémálmaimban mindig ilyenek jönnek elő, de mondom: Á, egy ekkora gyártó csak ügyel már arra az alapvető követelményre, hogy a hűtősapka egyenes legyen. De hát mindig meg tudnak lepni. A másik rémálmom az, amikor benézek egy ilyen sapka alá, és kiderül, hogy a sapka teteje és a szilíciumlapka között 0,1 mm hézag van...
A legjobb az volt, mikor nem volt sapka, a nyers szilíciumlap mindig is egyenes volt.
-
válasz
#57833216 #6414 üzenetére
Nem az enyém, netes konfig, családé 3-an használják! A zajt pedig a 2db 8-as venti adja amiből az egyik ipari, tehát robosztus vastag műanyagból van és nincs fordszám mérő rajta, óriási a levegő szállítása, csapágyas nem egyszerű dolog hidd el, az a zaj forrás 90%-a! A VGA-t fújja mert ha nem tenné pár perc alatt befőne és leolvadna főleg terhelve. Amúgy ha nem lenne ez a két venti akkor a gép hangját nem lehetne hallani kipróbáltam.
-
vzsryl
nagyúr
Én nem értem minek félnapokat hagyni Prime alatt a gépet. Ha tényleg van valami hibája, az ki kell jöjjön fél óra alatt is.
Sztem nincs olyan E5200-es tulaj se, aki folyamatosan HD-t kódolna, és mást nem is csinál a gép... -
törölt tag
válasz
Kolondrum #6390 üzenetére
Nekem 18 órát ment In-place large FFTs-el 3.7 GHz-en (alap hűtővel!!), utána én állítottam le, mert használni akartam a gépet. Max hőmérséklet 80°C volt, de vissza is vettem a procit 3.3-ra és max. heat 69°C Prime95 small FFTs alatt, ami még messze áll az Intel által megszabott 74,1°C-os határtól.
-
törölt tag
válasz
promisz #6408 üzenetére
A potik márcsak ilyenek. Esetleg CPT.Pirk ventiszabályzóját is meg lehetne építeni, de ez nekem bonyolult.
-
[E5200]
És részben a magas hőfok oka:
[link]
[link]
[link]
Ezen hipp hopp segítenék ha már nem lenne rajta gar.promisz! Milyen hangos? (Db)
EarL 007! Látom, a quadom már túl van rajta, de ezt nem lehet még a gar miatt, pedig sokat segítene, főleg ha még kapna egy jobb hűtést is. Kibontottam első dolgom volt a magot megnézni.
-
promisz
aktív tag
Azért kicsit bosszant, hogy a hypertx2 csak 3 vezetékes és ezért nem szabályozza az alaplap a forgási sebességet.
Jó jó a procit (húzva van) lehűti 29 fokra, de nekem inkább az lene jobb ha a proci húje pl.45 fok lenne és akkor hallkabb lenne a hűtő mert így nagyon hangos.Most mennem kell venni egy proci forgás szabályzó valamit..
-
válasz
#19617792 #6403 üzenetére
55 load?
Gyári hűtő semmire nem jó én alapon 60 fölé tolom vele a magokat.
Óóóóó itt nincs rendezés csak menjen.
Nagy lelki erő kell egy idegen gép rendbetételéhez!
A gép: Gb P43-DS3L @ F8, E5200 gyári hűtéssel, MSI 8800GTS OC 640Mb (G80), 160Gb Seagate 8Mb sataII, ['A' ház], Asus 450W táp, 2*1Gb A-Data 800-as sima ram, Pioneer 216D sata, 2db 8*8-as venti, TP-Link wifi kari! Ende ennyi! -
törölt tag
válasz
Kolondrum #6401 üzenetére
Érdekes ilyen gyenge lenne a gyári hűtő? Nálam elég hűvös minden (chipset is), idle 30-40 fokosak a magok, IBT-vel terhelve sem melegebb 55 foknál. Hozzá se nyúltam a gyári hűtőhöz, rögtön Freezer7 Pro került a procira. (Sharkoon Rebel9-ben van a gépem, elöl-hátul egy-egy 12 cm-es AC venti, kábelek is rendezve, szinte semmi se fogja meg a levegőt, ezért is lehet hűvös minden) Lehet, hogy nem tuningra termett a P43 chipset, de azért lehet vele tuningolgatni.
Nálam eddig szépen muzsikál a tuningban.
Ha nem saját a gép, akkor meg tojni bele.
Én nem félek a chipset melegétől, majdnem minden Intel chipset meleg, ha soknak találnám, akkor teszek még egy 12 cm-es ventit a ház oldalára.
-
válasz
#19617792 #6400 üzenetére
Ezek alapon voltak nézve, sőt a 8400GS alatt nem volt bent egy rendszerhűtő így még melegebb volt a sys, de még mindig hűvösebb mint a 8800GTS alatt.
Ha adok neki feszt 40 főlé kúsznak a magok idle, gondolj bele mit művelnek ha kapnak terhelést is. Gyári hűtő van rakta, nem is értem hogyan tudja hűteni.Aztán az alaplapi csipszet is igen igen meleg már alapon is, ezt nem tuningra tervezték.... Talán karácsonyra kap egy Hyper TX2-est és felhúzom. Nincs sok közöm a géphez csak ha baja van.
Amúgy látom benne a lehetőséget adok én neki feszt azon nem múlik, a hűtést megoldanám, de se kedvem szórakozni se időm, na meg nem a saját gépem így pénzt nem ölök bele.
A 3d mark 06 lefut 3GHz-n, olyan 600pont javulás látszik, 10640-et kap! Már alapon meglepet, hogy ennyire sokat kap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmgyűjtés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest