- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
bolcsodal #5399 üzenetére
Haver 3GHz/1.4V E2160ról váltott 3.5GHz/1.2V E5200asra, így neki megérte..
Nekem anno 3.6on is ment a 2140esem, de ez ahhoz képest is sokkal jobb ;)
FSB 333 mellett korrekt a memóriasebesség is, nem hiányzik a magas FSB..
Ha komolyabb vidkarid lenne, te is értékelnéd a +20-25% kakaót szerintem -
kriszbon
őstag
válasz
South Velen #5394 üzenetére
Nálam meg 340-nél van pontosan a villanyoltás, mert akkor szó nélkül ujraindítja magát
Más: Most nézegettem a Trémárk 05 eredményeket, és mit ne mondjak ezzel a proccossal sikerült a kártyámat jól megkergetni, annyira hogy a 4670-est lekörözi, és beéri a 4850-es alapórajelest is! Nem is rossz -
bolcsodal
addikt
válasz
darál0w #5395 üzenetére
Jah...meglepődnék ha a lap lenne kevés hozzá.
Zalman 7000B AlCu. Öreg róka már, de még le tudja hűteni alapfesz közelében ezeket a procikat is. E2160-hoz teljesen elég volt.
Ide már kevésnek bizonyul 1,4V felett. Mondjuk nem is akarnám ilyen feszen járatni hosszabb ideig.
Alapjáraton fog várakozni, amig nem kell kihajtani a VGA-t. Ha kell a kraft marad a 3,5GHz. Elég jó nekem az is (főleg Diablo2-höz...
).
Namind1 csalódtam ezekben procikban. Így már nem érte meg E2160-ról váltani puszta kíváncsiságból....
Mondjuk alapjáraton eleve gyorsabb, és kevesebb fesszel beéri. Megbánni nem bántam meg. Amire kell arra jó lesz ez a procc is.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bolcsodal #5393 üzenetére
hasonloan megy a proccod mint az enyém, csak nekem kisebb a hő, meg kicsivel magasabb fsb
milyen hűtővel hűtöd?
többen probálták már, h többet kap huzamosabb időre, teszem azt 1.44V load és semmi baja nem lett a proccnak. szal bírják ezek, csak tudd lehűteni
most írtam volna, h NBnek tolj egy kis feszt, de nemhiszem, h a lap fogná vissza 320nálott a vége fuss el véle
-
bolcsodal
addikt
válasz
darál0w #5392 üzenetére
Lehet, majd kipróbálom. Egyenlőre durván feszelni kell 12x320-hoz...
1,43V-ot kap BIOS-ból, ami valósban 1,36 Prime Blend alatt...
De ez már tesvérek között is 3,84GHz!
Ehh hibát dobott 6 perc blend után....
Tovább inkább nem emelem a feszt, így is felkúszott 72 fokra a procc.
-
eziskamu
addikt
Az mennyire normális egy 5200-astól, hogy alapfeszen nem indul a gép, ha 333-ra van belőve az fsb, a szorzó meg levéve, hogy 2,5 GHz körül maradjon az órajel? 266-on semmi gond úgy 3 Ghz-ig alapfeszen. Mondjuk az e2160-asom se volt stabil 333-as fsb-vel de legalább elindult alapfeszen. Ilyen a szerencse? Tudom nem garis probléma
-
eziskamu
addikt
Az mennyire normális egy 5200-astól, hogy alapfeszen nem indul a gép, ha 333-ra van belőve az fsb, a szorzó meg levéve, hogy 2,5 GHz körül maradjon az órajel? 266-on semmi gond úgy 3 Ghz-ig alapfeszen. Mondjuk az e2160-asom se volt stabil 333-as fsb-vel de legalább elindult alapfeszen. Ilyen a szerencse? Tudom nem garis probléma
-
fagy53
nagyúr
Játékhoz még sok is! Aki több FPS-t akar, az cseréljen VGA-t!
Ha 800x600-ban játszanék, akkor lehet, hogy feljebb vinném, de16x10-ben még a 2160 is elég 3GHz felett, kár hogy ezt sokan nem értik meg.
Az meg, hogy pár perccel tovább konvertál egy videót, mint 4GHz-en, kit érdekel!
14.7k-ért vettem, csak a 2160-nal csináltam ilyen jó vásárt, nekem nagyon tetszik mind a kettő, használom is őket! -
emre
veterán
válasz
belaazallat #5382 üzenetére
Intel Burn Teszt
igen durvicsek akár a procid -
belaazallat
addikt
Köszönöm!
Nekem a cél 3 vagy 3,2GHz a lehető legkisebb feszen, mert ez már bőven elég a 3650 kihajtásához.
Mi az az IBT teszt?
Köszi!
Üdv!
belaazallat
Szerk: Aha már lent is van, hogy kell használni?
-
fagy53
nagyúr
válasz
belaazallat #5374 üzenetére
Az enyémhez képest mindenképpen, 270MHz-cel vagyok ezen a feszen alattad!
Igaz ez 15 körös IBT teszt alapján ilyen, így biztos atomstabil. -
Dave™
nagyúr
válasz
belaazallat #5376 üzenetére
Én a helyedben minimum ezen használnám, mert abszolút nem sok az 1,18, és ehhez kiváló teljesítmény társul. 1V szerintem kevés lesz, de próbáld meg. Az átlagnak 3GHz megy 1,1-en, tehát a 3,2 is nagyon jó eredmény, de mint mondtam, én hagynám ilyen feltételek mellett 3,6-on. Ahogy érzed
-
Dave™
nagyúr
válasz
belaazallat #5374 üzenetére
Nagyon szar, de mivel látom rendes srác vagy, szívesen elcserélem veled az enyémet, ami ugyanezt 1,28-on produkálja
Viccet félretéve ritka jó eredmény 3600 @ 1,18V-on...
szerk: csak ha nem akarod egy órát járatni, a priority-t tedd 9-re, vagy IBT-vel nézd meg
-
belaazallat
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék mennyire számít ez Jó eredménynek? Tegnap kaptam kézhez ezt a procit, ma Haver átjött segíteni tuningolni. De nem volt több ideje rá.
Köszi!
Üdv!
-
bolcsodal
addikt
Csatlakozom a csalódottak táborához sajnos. FSB320-on (10-es szorzó) még Prime stabil 1,23V-on (CPU-Z VID), de FSB340-et az istennek nem lehet kihozni belőle (6-os szorzó) még feszemeléssel sem.
Eddig jutottam értelmes feszekkel:[link]
opsz..a fél órás blend-et majd pótolom...
A korábbi E2160-an símán vitte VID-en az FSB380-at...
Próbáljam meg 1,3V-on a szorzót emelni FSB320-at használva?
-
emre
veterán
-
Balinov
titán
válasz
zoo8800 #5363 üzenetére
hat, ha 3.5-ot megy mar jo vagyok. Ha jol csinalom, akkor viszonylag szarer-hugyer megoldom a cseret. Az a baj, hogy az E2200, hiaba megy 3,2-n, keves kihajtani a 4870-et...remelem, e5200-vel mar nem lesz procilimitem.
Alacsony FSB? Akkor ne is almondjak mondjuk 10*400-rol?
-
zoo8800
veterán
válasz
Balinov #5362 üzenetére
Az alacsony FSB miatt kb. tökmindegy, milyen lap van alatta...
Mostanában előkeült pár proci, amelyek lazán mennek 4GHz-t, de baromira melegszenek. Általában értelmes feszen 3,5-3,8-at mennek.RECSKA de jó név
Nem a lapod miatt nem megy azon a feszen annyit. Nekem is 1,344V kell a 3,75-höz. Mondhatni átlagos a procid...bakosgabor57, kriszbon
én is csak tesztelgetni szoktam, hogy tudjam, mi a vége. 1,1V-n használom, 3GHz-n. -
Balinov
titán
udv,
gondolkodom, hogy a GA-P45DS3R+ E2200@8*400 parosbol lecserelem a procit egy E5200-re. Altalanossagban P45+E5200 kombobol mit lehet kihozni? Nemi feszemelestol nem riadok vissza. Ram 2x2GB Geil 800-as 800@5-5-5-12(15?)@1.8V by SPD van hozza.
-
Szasztok!
Hát a lecsóba nem nyúltam bele, de lehet hogy a lapom szar...
12.5x300 nem ment neki 1.3Voltal.
Majdha alákerül valami normális ( nálam kizárt... ) akkor megírom, mit megy, de ebbe a G31-be nem az igazi. Mondjuk lehet, hogy csak egy venti kellene rá, mert passzívot nem tuningra találták ki.
-
kriszbon
őstag
válasz
bakosgabor57 #5359 üzenetére
Valahogy én is így vagyok vele, hogy ennyi elég, mert a többi csak kíváncsiság volt, de 24/7-be már nem lehet bevállalni akkora fesz mellett! Még a 3.5-öt azt simán be tudom vállalni 24/7-be, mivel ahhoz még elég a 1.3 volt, és teszt alatt 8 fokkal melegebb, viszont IBT az nem stabil, csak rendszer-prime-mark-játék
Az előbb már nem tudtam beszerkeszteni, hogy közben mekkora volt a max hőfok (Itt van) 3.5-ön+8 fok! Szerintem ezek még korrekt hőfokok! A kártyámhoz már a 3.3 is bőven elég, még a 3-3.1 is, de biztos ami biztos alapon így járatom
-
kriszbon
őstag
válasz
bakosgabor57 #5356 üzenetére
Orthos alatt nem néztem, meg nem is fogom, mert minek
Prime alatt 5-6 fokkal kevesebb, és ráadásul nehezebben is dobja el magát
Valaki itt már írta hogy IBT(1/15 kör) alatt viszont nincs menekvés, mert az megmutatja az igazat, és ez igaz is
Itt egy teszt (IBT) 3.4-3.5-ön már sokkal nagyobb fesz kell hogy stabil legyen! -
CHIPman
nagyúr
válasz
bakosgabor57 #5356 üzenetére
Biztos, hogy a primeot is 9-es prion futtattad?
-
kriszbon
őstag
válasz
darál0w #5352 üzenetére
Az enyém sem melegszik nagyon fel, mert eddíg 68 fok felett még nem láttam IBT alatt sem(idle 36-7), pedig 3.5-ön már 1.36-ot kapott akkor(cpu-z) Ti már láttátok a hűtőmet, hogy egyáltalán nem extra! Méretben akkora mint a kicsi gyári, csak sűrű vékony lamellás réz, és a venti más rajta
Eléggé melegszenek ezek a procik, és van egy olyan érzésem, hogy az lapfüggő is hogy mennyit tud menni! Felárat meg nem ér az hogy tesztre megy 4-et, de 24/7-ben használhatatlan
-
lipi67
nagyúr
válasz
KILLSCLAPS #5351 üzenetére
Hűt..
No meg van mellette 4db 12-es venti, s nem is halkak..(tekernek 1000-rel)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
KILLSCLAPS #5351 üzenetére
egy szélgép van a házában
pokol ura idle 1.31V 3500mhz 39fok, load 1.29V 3500mhz 60 fok körül...ezért nem is értem a mostani proccokat. mint zoo is írta mennek és melegednek.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bakosgabor57 #5345 üzenetére
nemértem én ezeket a 80 fokokat
nálam még 1.45V mellet sem haladta meg a 74fokot
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57 #5343 üzenetére
Picit tévedtem, kevesebb idő is elég volt neki!
Nem melegedett annyira, mert nem volt rá ideje! -
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57 #5340 üzenetére
Próbáld ki az IBT-t, az feleannyi idő alatt elintézi!
-
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57 #5337 üzenetére
Beindultál?
Aki szokott Orthossal tesztelni, az legyen szíves avasson be, milyen prioritáson érdemes zúzni
10-nél szinte fagy a gép, úgy akad.
-
CHIPman
nagyúr
Akinek E5xxx-es procija, 4830-a, és ideje is van, küldjön nekem egy PÜ-t legyenszíves.
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57 #5332 üzenetére
Ja, azt kihagytam, hogy a 3DM06 procitesztje nem terheli meg a procit annyira, mint pl az Orthos, ezért a fesz nem esik olyan mértékben a beállítotthoz képest. A BIOS-ban történő beállításkor az ott közölt fesz értékek tájékoztató jellegűek, a valós értékek ezektől plusz-mínuszban eltérhetnek és amikor a CPU, RAM , északi híd feszültségeit multiméterrel kimértem, ritkán egyezett a BIOS-szal, az Everest és a CPU-Z által mutatott értékhez voltak közelebb.
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57 #5325 üzenetére
Ilyen szárnypróbálgatásnál nem különösebben érdekes a hőmérséklet és a max fesz figyelése. Intel adat: Tok hőmérséklet a közepén mérve 74°C, Vcore max 1.45V.
A mérvadó a CPU-Z által mutatott érték, az Intel szerinti 1.45Vmax idle-ben értendő, mert a terhelés alatt esik úgyis. Listábakerülés és egyéb okok miatt nyugodtan beállíthatod a BIOS-ban 1.52V-ra a core feszt, nem teszed tönkre a procit, a hűtés meg azért kellene, hogy jobb legyen mert ennél a fesznél már elhagyja a 74°C-ot, ami kárt megint csak nem okoz, de rontja a tuningot.
A srác viszont tartósan ne így használja!! -
pokol ura
senior tag
válasz
bakosgabor57 #5328 üzenetére
nekem a CM Hyper 212 is kevés 2db 1000rpm-es AC ventivel
-
válasz
bakosgabor57 #5325 üzenetére
24/7-ben 1.36Volt fölé ne nagyon menj.
Ellenben lőheted neki a 1.45-öt, ha tudod hűteni...
-
bakosgabor57
őstag
Hozzájutottam a géphez egy órára,a múltkor linkelt 4GHz megint jött.A gondom az,hogy stab.tesztnél a CPU-Z 1,376V-ot mutat,viszont 3DM06-alatt 1,408V-ot.Ehhez biosban 1,445V kellett.Az előző szerint a lapom dropja 0,07V,amásik szerint ~0,04V.Mennyi a max fesz amit adhatok?Hőmérséklet már így is kínos egy kissé.
-
pokol ura
senior tag
akinek kell az E5200-am viheti
-
Vettem egy E5400-as procit (eredetileg 5200-es lett volna). Hát hogy is mondjam az E4300-as után hinnye de gyors lett a gép. A Windows Se7en 7057 64 bites oprendszere alatt a proci-memória páros 4.8 pontról felment 6.3-ra. A memória írás az Everest alatt kb. 35%-ot javult. A hétvégén teszem fel az RC 7100 64 bites verziót, hogy legyen alatta egy fríss rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest