Hirdetés
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Apple MacBook
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
nTom
aktív tag
válasz
Kolondrum #9470 üzenetére
ha ez a vga kártya saját venticsatlakozójára kötött ventillátor lenne, akkor a kártyán lehet valami gond. Elvégre minden kártya szabályozza a fordulatot, ha nem működik, ott valami érintkezési gond lehet vagy valami alkatrész megadja nmagát.
Meg még kérdés hogy a gpu-nak mi az üzemi hőfoka? -
kriszbon
őstag
válasz
Kolondrum #9414 üzenetére
Az M0-ás procikból nem túl sok volt az amit nagyon lehetett húzni. Az enyémnek is 1.325 kell biosz szinten(Cpu-z 1.296) ahhoz hogy 3.5Ghz-en menjen normálisan. Ez felett már nagyon sok fesz kell neki. Állandó használatra én (Így) tudtam belőni, és teszteken kívül nekem mindenre elég.
Miért nem R0-ást vettél? -
-
T_Stark
őstag
válasz
Kolondrum #8852 üzenetére
Ezek szerint elég nagy a szórás M0 E5200 procikon belül is. Nekem is M0 van, de nekem alapfeszen megy 3,3GHz-en hónapok óta, egy AC Alpine 7 Pro hűtővel, ami azért nem éppen egy űbertuning hűtő
Egyszer próbáltam 3,4Ghz-en is, azzal sem volt gond, bár azt annyira nem teszteltem, 3,3Ghz-en használom, így is elég. Feszültséget nem emeltem és nem is szeretnék -
sundor16
csendes tag
válasz
Kolondrum #8846 üzenetére
Hali én voltam az aki az E5200 és az ASrock deszkával bajlódott(haver gépéről gyűjtöttem az infot),szerencsére megoldódott,csak egy láb rakoncátlankodott a 775-ből
de szemöldök csipesz megoldotta.
De most a tuningot nem igazán veszi ,azaz nem tudom mit mennyire állítsak próbáltam már elhangzottakat,de ha vki összeírná egybe h mit mennyire állítsak azt megköszönném,jah a ramjaim 1066osak,szeretném a lehető legjobb stabil teljesítményt kihozni,előre is köszi -
Chaser
legenda
-
Tuja1
aktív tag
válasz
Kolondrum #8550 üzenetére
Én lefuttatnék egy Memtest86-ot pl: linux CD
Bootolásánál lehet kiválasztani, de a Hiren's BootCD-n is megtalálható (ez a kedvencem) sok más programmal együtt.
Ja és elsőre ne húzd a ramokat, sőtt először egyenként raknám bele az alaplapba, majd ha egyiknél sem ír hibát együtt is kipróbálnám.
Találkoztam már olyan géppel ami meg se nyikkant mert kontakthiba volt a Ram és az alaplap között.Lefújtam kontakt spray -vel és megtöröltem száraz ruhával a Ram érintkezőit. -
kovacsroli
senior tag
válasz
Kolondrum #6833 üzenetére
köszi mindenkinek a képeket, most mégjobban látom hogy roppant nagy a különbség, csak az a helyzet, hogy egy mindössze 10k-s MSI lapom van, és úgy tudom, hogy ez lényegesen korlátozza a tuning lehetőségeket. na meg nem rendelkezem mindenféle hőmérő programmal meg bios ismerettel satöbbi satöbbi, és nem is nagyon látom át őket..angolul jól beszélek, de az infos szakkifejezésekről gőzöm nincs
tehát le vagyok rokkantosítva tuning részen. nemtudom hogy így mennyire van értelme belevágni...
-
kriszbon
őstag
válasz
Kolondrum #6835 üzenetére
Akkor éppen itt az idő, hogy te is szétnézz egy kicsit a (phtoplista ati) részlegen
-
-
kriszbon
őstag
válasz
Kolondrum #6822 üzenetére
Aztán miért lenne az kaki? Ha nem adsz neki elég feszt, akkor ne is várd el tőle, hogy menjen. Ahogy néztem annak a procinak is 1.225 v. a Vid mint az enyémnek. Ahhoz hogy 3.3-at stabilan menjen Bioszban 1.293-at kelllett beállítanom 11*300-nál, és így kap belőle Dropp után 1.264-et! És ettől egyáltalán nem melegszik jobban!
-
oliba
őstag
válasz
Kolondrum #6485 üzenetére
Feltettem az RC-t (7100)-est és állandóan fagyott a gépem és kékhalálok áradata. Mondom jólvan, vissza a 7000-es build
Ha megjön az új lap, akkor megpróbálom ismétAmúgy szerintem most a lap nem bírta a tuningot. 3,8ghz-ig tartotta az előre betervezett 1,392V-ot, 3,8ghz fölött pedig 1,408-1,376V között ingázott egyfolytában, de inkább 1,376V volt a fesz, amin maradt. P5Q-E majd megoldja a problémáimat
szerk.: hát majd kiderül, hogy új lappal hogyan muzsikál. 7100-eset még E2180-assal próbáltam, de ha betettem defaultra, akkor is fagyott, csak éppen ritkábban...
-
yolan
őstag
válasz
Kolondrum #6457 üzenetére
1. indítás
Ha lesz időm tovább tesztelem. Lehet még emlékeztem syC tuningos példányára, na ez annak a testvére, így sokat várok tőle. -
Qwertrt
tag
válasz
Kolondrum #6406 üzenetére
Jaj, ez nagyon durva. Komolyan mondom, rémálmaimban mindig ilyenek jönnek elő, de mondom: Á, egy ekkora gyártó csak ügyel már arra az alapvető követelményre, hogy a hűtősapka egyenes legyen. De hát mindig meg tudnak lepni. A másik rémálmom az, amikor benézek egy ilyen sapka alá, és kiderül, hogy a sapka teteje és a szilíciumlapka között 0,1 mm hézag van...
A legjobb az volt, mikor nem volt sapka, a nyers szilíciumlap mindig is egyenes volt.
-
törölt tag
válasz
Kolondrum #6390 üzenetére
Nekem 18 órát ment In-place large FFTs-el 3.7 GHz-en (alap hűtővel!!), utána én állítottam le, mert használni akartam a gépet. Max hőmérséklet 80°C volt, de vissza is vettem a procit 3.3-ra és max. heat 69°C Prime95 small FFTs alatt, ami még messze áll az Intel által megszabott 74,1°C-os határtól.
-
törölt tag
válasz
Kolondrum #6401 üzenetére
Érdekes ilyen gyenge lenne a gyári hűtő? Nálam elég hűvös minden (chipset is), idle 30-40 fokosak a magok, IBT-vel terhelve sem melegebb 55 foknál. Hozzá se nyúltam a gyári hűtőhöz, rögtön Freezer7 Pro került a procira. (Sharkoon Rebel9-ben van a gépem, elöl-hátul egy-egy 12 cm-es AC venti, kábelek is rendezve, szinte semmi se fogja meg a levegőt, ezért is lehet hűvös minden) Lehet, hogy nem tuningra termett a P43 chipset, de azért lehet vele tuningolgatni.
Nálam eddig szépen muzsikál a tuningban.
Ha nem saját a gép, akkor meg tojni bele.
Én nem félek a chipset melegétől, majdnem minden Intel chipset meleg, ha soknak találnám, akkor teszek még egy 12 cm-es ventit a ház oldalára.
-
törölt tag
válasz
Kolondrum #6399 üzenetére
Az érdekes, akkor elég antituningos lenne a procid? Nálam alapfeszen megy 3,3-on (10 x 333 is és 12,5 x 266), pedig ennek 1,2750V a VID-je, feszt Normalon hagytam, BIOS-ból így 1,2750V-ot kap, de valójában 1,23V körül kap és stabil. Lehet, hogy 1,3V-on meg kellene próbálnod, hátha megy.
Nem azért melegebb a proci? Nekem ez tűnt ésszerűnek.
-
törölt tag
válasz
Kolondrum #6392 üzenetére
Nekem is P43-as lapom van, E5200-zal (1,2750V VID, R0 step), nálam alapfeszen viszi a 3,3-at (12,5 x 266 és 10 x 333 is), stabilan (10-10 kör az IBT-ben), Freezerrel eddig max 55 fokos volt (10 x 333-nál, másiknál 48-52). Szerintem 3,5-3,6 kijön belőle alapfeszen, én megnézem majd 11x333-on is, alapfesszel.
Szerintem azért melegebb a nagyobb VGA-val a proci, mert nagyobb a kártya, nagyobb a GPU, többet fogyaszt idle, több hőt termel idle, mint a kicsi, emellett a kártya mérete "lefojthatja" a ház szellőzését.
kriszbon: Köszi az IBT v1.9-et, tényleg jobban leterheli a procit, 2-3 fokkal magasabbra ment fel.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Kolondrum #6385 üzenetére
Nemsokára kipróbálom, hogy 9500GT után egy HD4xxx mit művel a CPU-val.
Qwertrt: Én pont ezért nem próbáltam még IBT-t. Megbízom a Prime95 blend tesztben is. 1 hónapig nem volt kékhalál meg fagyás. Csak a COD4 fagy ki, ha sokszor leteszem tálcára, hogy írogassak közbe ide PH-ra.
-
lizakattila
senior tag
válasz
Kolondrum #6172 üzenetére
Én most egy 19"-os wide FuSi monitort vettem. Netezni, programokhoz tökéletes, amennyit játszok, ahhoz is bőven jó, ha meg filmezni akarok, átdobom a képet a tv-re.
Nálam nem az a legfőbb gond, hogy döglenek az alkatrészek.
A probléma forrása párom két öccse. Mikor melyikre jön rá az idiotizmus, hogy passzoljam már át valamelyik alkatrészt a gépemből.
Én meg vagyok olyan jószívű, hogy normális ár feléért odaadom nekik, hadd örüljenek.
Én meg nem győzöm "drága pénzen" venni a cuccokat itt a PH-n. -
lizakattila
senior tag
válasz
Kolondrum #6169 üzenetére
Szükségmegoldás. Giga p35/p45-...-t akartam. De közben vettem/vennem kellett egy monitort és ez volt a max, amit a maradék keretből futotta. Mielőtt szó érné a ház elejét, hogy akkor miért nem p35-ös, egyszerű, ez olcsóbb volt, mint az lett volna.
Hát majd kiderül, hogy mit tud.
Bár amennyit én játszok mostanában, a 965-ös is bőven elég lett volna. -
lizakattila
senior tag
válasz
Kolondrum #6166 üzenetére
Hát majd megrángatjuk a bajuszát, csütörtökön vagy pénteken már itt lesz.
Ez egy P5QL-PRO lesz. Pont az általad írt lap lett volna a másik kiszemeltem, de ezt jobb árban kapom meg (garival, minden cuccával együtt), aztán majd kiderül mi lesz. Gyári hűtő helyett megy rá vissza a Hyper TX. Csodára nem számítok, de azért biztos lesz némi változás ramkezelés, esetleg tuning, stb... szempontjából.
Majd megosztom a fejleményeket. -
lizakattila
senior tag
válasz
Kolondrum #6162 üzenetére
Amúgy gondoltam, hogy nem magas értékek ezek, de ha már úgyis újra felmerült a kérdés, véleményem szerint nincs abból nagy gond, ha erről a témáról is jön pár hozzászólás. Tudom, hogy volt már erről szó (nem is egyszer, sőt...
)
Kíváncsi leszek rá amúgy, hogy az hoz e valami változást (akár hőmérséklet, akár tuning szempontjából), hogy a jó öreg Giga 965P-s lapom helyett a héten jön egy Asus P43-as.
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Kolondrum #6089 üzenetére
Nekem nincs ilyen jumper semerre: [link]
Van ez a két fél centis tűre hasonlító izé ugyebár. Annak az alján két fekete kb. 2x2mm-es fekete műanyag nemtommi. Olyan sárga cucc nincs sehol. De mindenesetre holnap még megnézem, mert vérben állnak már a szemeim, most már csak egy kis levezető cod4 lesz. -
vzsryl
nagyúr
válasz
Kolondrum #6085 üzenetére
1. Egy hónapos a gép, és van még rá garancia, nem akarom szétcseszni semmiképp.
2. Nem ittam ahhoz eleget, hogy 2 pöcök helyett 3-at lássak. Kettő pöcök van ott a CLR-CMOS-nál.
3. Nem szeretek lutrizni túlzottan.zoo8800: Már el van téve dobozba a gép.
Amúgy természetes, hogy kihúztam a hálózatból. A csupasz gépet kifektettem a padlóra és úgy ügyködtem rajta.
Ja, és b@szott fáradt vok. Holnap reggel meg már viszem is az üzletbe. Egyszer ilyen álmosan megpróbáltam szebbé varázsolni az XP-t a régi gépemen. Egyértelmű, hogy jól jártam vele, másnap rewindows...
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Kolondrum #6065 üzenetére
Na jól van, mindjárt kidobom a gépem.
Én úgy fél perc múlva raktam vissza. Tovább kellett volna kinn tartsam? Valaki mondjon konkrétat, ha kérhetem.
Mindenesetre mégegyszer leírom a lapom típusát: P31-ES3G
Hol van ilyenkor darál0w? Neki ugyanilyen lapja van.Szerk.: Ezt a témát már sokszor kibeszéltük. E5200 alá bőven elég egy P31-es lap. Nem a tuningtól van ennek baja. Nagyon valószínűnek tartom a PCI foglalat hibát.
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
Kolondrum #2794 üzenetére
Fel lehet fűteni, csak amióta megjelent a Wolfdale állandó probléma, hogy extrém hőmérsékleti értékeket mutatnak a különböző diagnosztikai programok.Nem mindig és nem mindenkinél, de folyton visszatérő gond ez a fórumokon. Használd mindig a legutolsó verzióját az illető diagn. proginak!
-
fagy53
nagyúr
válasz
Kolondrum #2783 üzenetére
Üdv!
Ez vicc, vagy olvasókat gyűjtesz csak nem akarsz ajtóstul a házba rontani.
2.5GHz és 12.5 a szorzó. Amit ráírnak frekit a procira azt fejenállva is tudnia kell akár AMD, akár Intel. Ha nem tudja gariztatni kell.
Olvastam a cikked, tetszik és szép munka, de 4-5°C-ért nem rentábilis a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- OpenWRT topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen routert?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Aruba switch, 48 port, Layer 3, PoE+
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással / gyári tartozékokkal
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus PRIME B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB AeroCool Quantum Mesh V3 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest