Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Hobby elektronika
- Androidos fejegységek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoty@80
tag
csak úgy pörög ez a topic...
-
Zoty@80
tag
válasz
Motion_Blur #8076 üzenetére
tudod az a vicces, hogy ugyan ebben a lapban egy hónappal ezelőtt egy i3-530-as ketyegett 21x200-on és semmi baja sem volt, 60 fok fölé semmilyen terhelés alatt nem ment, (igaz hogy az csak 2magos az könnyebb lehűteni)
de akkor is mióta váltottam i7-re azóta szopok a beállításokkal..fogalmam sincs mi a szar van..
de már szét kúr az ideg miatta. -
Zoty@80
tag
...most leszedtem én is ezt a lynx-et amivel te teszteltél ezzel nem megy 90 fok fölé valamivel gyengébb teszt progi ezek szerint mint az Intel Burn Test.
amúgy az mitől van hogy miközben megy a teszt progi egyszer csak kifagy minden és semmire sem reagál csak ha áramtalanítom az egész gépet? se reset se power gomb se ctrl+alt+del.semmi csak ha lenyomom a tápot hátul..bárki tapasztalt már hasonlót?
-
Zoty@80
tag
válasz
Motion_Blur #8072 üzenetére
tyhüüü az igen..mivel hütőd?
én benyúltam a gépbe megnéztem nincs szarul feltéve legalább is felfexik rá rendesen a lefogatókat is csutkára húztam...
nem tom mi a f@szért melegszik ennyire, kifogtam egy antitunningos példányt ezek szerint..
nekem a szorzóval is szarakszik már 170 fölé sem akar menni, azonnal kék halál van belőle.. -
Zoty@80
tag
válasz
Motion_Blur #8070 üzenetére
hát egy 20négyzet méteres nappaliban van a szoba nyitott szoba ablakkal. nincs hideg a lakásban.
de nekem is az a gyanúm hogy egy bigwater 780-assal nem kéne ennyire melegnek lennie ráadásul nem is kap 1,35-öt vagy 1,4.et hanem csak 1,25-öt.. lehet hogy szarul raktál fel? pedig egy rendes szervizbe vittem nem itthon tákoltam össze... -
Zoty@80
tag
sziasztok,
konfigom az aláírásomban, hogy a fenébe lehet hogy 2 mag majd meg sül 2 mag meg egész tűrhető hőfokon van? itt egy kép az eredményről
-
Zoty@80
tag
miért ilyen halott ez a topic?!
na mind1, teszek egy próbát. I7-870-es procim van, ha 22*180-on járatom (3960) egyszer csak néhány óra használat után csinál egy olyat hogy felbőg a proci venti és az usb-s cuccaim elszállnak (bill+egér) semmi sem világit minden kikapcsol, semmire sem reagál csak a tápon lévő drasztikus áram megszüntetéses kapcsolóval bírom lelőni a gépet.valakinek hasonló ?
proci amúgy 1,285-öt kap feszben, qpi-nak semmit sem adtam, ramok fixálva 1.5-ön tehát sztem túl nem melegedhet..
köszi előre is
-
Zoty@80
tag
hali,
"De viszont olyat is produkál, hogy megfagy a kép, se restart, se a bekapcsológomb nem reagál, ezt nagyon furcsállom, csak a táp kapcsolóval tudom lelőni, ami ugyebár nem a legjobb neki......"
ilyet produkált néha nekem is gigabyte lappal, emeltem a cpu feszen, most jónak tűnik..
-
-
Zoty@80
tag
válasz
peetmaster #7823 üzenetére
értem akkor majd csinálok én az enyémről párat holnap és átdobom mailben, aztán megnézzük hogy mit lövök be sz@rul.
olyan nincs hogy nincs...
nem tudom elhinni hogy ennyit tud egy I7-es...
köszi előre is. -
Zoty@80
tag
válasz
fsb1000 #7819 üzenetére
hát nézd fogalmam sincs igazándiból mert pár napja még egy I3-530-as volt ugyanebben a lapban és 1.3-on ment stabilan 21x200-on. és nem is melegedett egyáltalán, bár a melegedésről valszeg én tehetek mert sután pasztáztam le, de majd holnap azt is megnézem most már nincs türelmem szétkapni a gépet.
-
Zoty@80
tag
válasz
peetmaster #7817 üzenetére
huu wow, az durva...1.39 a procinak?
mivel hűtőd?nálam amúgy most úgy néz ki a story, hogy 1.325 van a procinak és 24x170-en 4080-on megy.
idáig nincs fagyi, viszont rohadtul melegszik. valszeg szarul pasztáztam le, mert 1 perc IBT vagy Prive95 után 90 fokosak a magok... :S
nekem is gigabyte lapom van. h55m-usb3, valszeg hasonló lehet a biosod, ha nem ugyanaz. nincs kedved készíteni nekem 1-2 shotot a beállításaidról és feldobni valahova?
nagy segítség volna.btw, a qpi/vtt fesz az mi?
-
Zoty@80
tag
válasz
peetmaster #7815 üzenetére
és milyen beállitásokkal milyen lapban? hanyas szorzón?
-
Zoty@80
tag
Szia, gigabyte alaplapban is igy hívják ezeket?
procinak adtam 1.325-öt, mch-nak 1.210-et állitottam be. az a pll az nem tom mi.
meg van valami QPI clock ratio:
auto
32x
36xez most 32x-n van de fogalmam sincs ez is micsoda.
amúgy mit értesz az alatt hogy ez 4 magos proci és erről nem kellene megfeledkezni? ez mit jelent? antituning?
-
Zoty@80
tag
válasz
peetmaster #7804 üzenetére
Kipróbáltam 22x190-et úgy hogy 1.3-at adtam a procinak és 1.210-et a qpi-nak.
de kék halál lett belőle. aztán ugyanezt úgy hogy 1.350-et adtam a procinak úgyis kék halál lett belőle.
végül levettem a 190-et 185-ra, és úgyis kék halál lett belőle..hogy a francba lehet ez hogy az I3-as procimmal stabilan ment 20x200-on, sőt 21x200-is...
ezzel a "fos" I7-essel meg kifagy 185-ön?! -
Zoty@80
tag
válasz
peetmaster #7804 üzenetére
lehet igazad van és kevés a cpu fesz de én úgy tudtam ha kevés a fesz újra indul a gép, de ez elindul és winfos képnél fagy ki. everest/aida? az egy progi?
-
Zoty@80
tag
válasz
peetmaster #7802 üzenetére
20x200-on ment még tegnap az I3-530-am!
turbo genyót ki lőttem jah
de miért mutat kevesebbet a cpuid mint a bios? 4g helyett 3740-et...
-
Zoty@80
tag
hahó, alapfeszen próbálgattam idáig az alap beállitást 20x200-at de a winfos be sem bootolt most az az érdekes hogy felvettem a szorzót 24-re és a másikat 170-re a bios ugyanúgy 4g-t ir ki, viszont a cpuiz csak 22x170-et(3740Mhz)
fogalmam sincs hogy ez miért van, viszont legalább bebootolt a gépem és az IBT is lefutott stabilnak tünik.
ezek szerint a 200-al volt baja? -
Zoty@80
tag
Sziasztok,
Egy I7-870-esnek mi az alapfesze? Tegnap váltam tulajdonossá, gondoltam megnézem mit lehet kihozni belőle. Korábban egy I3-530 volt az 4200 Mhz-n ment stabilan 1.296volton.
Van egyéb amit tudnom kell mielőtt neki látok állítgatni a biosban? Mennyivel tud többet esetleg kevesebb egy I3-530-nál?
lehet hogy ez is fog annyin menni?
köszi,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest