Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dangerzone #9299 üzenetére
-
válasz
dangerzone #9295 üzenetére
Jó leszek én is? Kingston 2x2 1333@1600
Ja és: ugye Aida-ra gondoltál?
-
dangerzone
addikt
Srácok, tudnátok küldeni nekem egy everest memoria benchet?
Csak mert most vettem új 8 gigás ramkitet. Aztán picit lassúnak tűnik.Vagy csak hozzászoktam az előző g.skill-hez, ami 1600mhz-s, aztán cl9 ben ment 2100 fölött...
-
válasz
csucsbicep #9292 üzenetére
Akkor majd konzultaljunk
-
Ha lesz egy kis szabad időm, és az időjárás is úgy alakul (jóóó hideg lesz) kidobnám én is a gépet az erkélyre, hogy megnézzem milyen max órajelet tudok összehozni.
Viszont az az egy baj van vele, hogy egyáltalán nem tudom, hogy hogyan kellene nekiállniIdáig a tuningnál mindig volt egy kiszemelt cél, amit el szerettem volna érni (pl 4G) és így viszonylag könnyű dolgom volt. Viszont a maximum kereséshez még nekiállni sem tudok, ötletem sincs.
Egy pár lépéses how-to-t valaki tudna írni erre?Madn!ght: QPI-re én 1.3-at adok. Lehet többet is...
Ezzel mi a helyzet, sok kevés ponjó?
-
Madn!ght
addikt
válasz
peetmaster #9286 üzenetére
Köszi Srácok!
Lehet nekifutok még egyszer. -
Madn!ght
addikt
válasz
Motion_Blur #9271 üzenetére
No, teszteltem kicsit. 20*200-on, 1,275 Volt, és 1,25 QPI fesz mellett 9 percig futott a LinX. Sajnos utána hibát dobott, úgyhogy leállt.
A maghőfokok 66-78 között ingadoztak.Asszem maradok a jól bevált 160-as fsb mellett.
-
dangerzone
addikt
válasz
csucsbicep #9282 üzenetére
Olyan lapban, naná
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
csucsbicep #9278 üzenetére
Visszaosztottam, megy ez 215-öt is.
-
sz0k3e_
aktív tag
Csak az itteni képek láttán merült fel a kérdés
i7@ 20*200 és 47GFlops körül volt pl a #9238-as hsz-ben, és az 8 thread, nálam meg i5@ 24*167 és 50GFlops körül van.
aztán így elsőre nem értettem hogy mi a helyzet, de aztán a fórumok magyarázata világossá tette, hogy persze 8thread-et 4 magon azért nem ugyanaz számolni -
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #9276 üzenetére
ezzel arra céloztam, hogy QPI-nek lehet több fesz kell
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #9269 üzenetére
azért ne felejtsd el, hogy itt 2x annyi mag van 45nm en és a QPI-t sem tudod annyira visszaosztani
-
válasz
Motion_Blur #9271 üzenetére
Nálam 1,26V -on tudja a 200 -as biciklit. Gigabyte GA-P55A-UD6 -os lapban.
-
Madn!ght
addikt
válasz
joysefke #9272 üzenetére
Szvsz egy alap p55 lap (pl Gigabyte P55 UD3 / UD3L) és egy i5 750 maximálisan elég lesz, a lapot 15k körül megkapod az aprón. Én az UD3-ban az i5-t is túlhajtottam, és most az i7-em is 160-as FSB-n üzemel.
Az energiatakarékossági funkciók gond nélkül működnek, viszont a turbo boostot sztem érdemes kikapcsolni, ha tuningolsz.
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
játékra tervezek venni egy lap/proci/ram kombót, ha látok valami jó dealt, lecserélendó a Conroe E6550 procimat. Procit/ramot mindenképpen használtan akarok venni, ezzel kapcsolatban a következőek merültek fel:
1,
i5 750/760 vagy Phenom 2 955/965BE jöhetne szóba, mivel értelmes áron egyszeráen nincs 4 magos SNB, a 2100-as széra pedig nekem túlárazottnak tűnik, megkockáztatom, ha tömegesen jönnek a 4 magot használó játékok, a P2X4 csúnyán átlépi.Erről nektek mi a véleményetek? Ezek a best buy procik játékra?
2,
Mennyi az i5 760 tényleges fogyasztása a P2x4-955-höz képest? Tényleg annyival kevesebbet eszik? Ugye mindig lehet arról hallani, hogy a TDP mást jelent a két gyártónál.3,
Milyen cipsett az ajánlott? Semmi csicsa, SATA2, PCI-E, 10/100/1000-LAN kell oszt jónapot. És lehetőleg keveset egyen a lap.4,
Melyik a,legolcsóbb deszka, amiben egy 750/760-t értelmesen, a rendszer többi komponense stabilitásának kockáztatása nélkül húzni lehet?A deszka részétől félek a legjobban, az AM3+-al szemben új 1156-s deszkára pénzt nem áldoznék, itt csak használt jöhet szóba, azokat meg gondolom széthajtották már.
Vélemény?
5,
Ha húzom ezeket a procikat, ugye nem kell lemondanom a turbo boostról, meg az energiahatékonységi funkciókról? Elég tragikus lenneüdv
J. -
dangerzone
addikt
válasz
Motion_Blur #9265 üzenetére
Alapból az LLC nem valami biztonsági funkció volt, hogy ne kapjon nagy feszt a proci?
Mintha valami ilyesmi rémlene még a p45-ös korszakomból, de már nagyon rég volt.
-
csucsbicep
nagyúr
Eddig ott tartok, hogy 1,22V-3,7GHz. Ilyen fesz mellett 3,8Ghz már hibázott. Viszont, ami furcsa, hogy nem szereti a magas biciklit, 196-nál már vége. Pedig az i3 simán ment 215-öt. 1,15V-os IMC melett. Melegedésben viszont nem vészes.
-
Madn!ght
addikt
válasz
Motion_Blur #9265 üzenetére
QPI-nek mennyi fesz kell? vagy az maradhat auto-n?
-
sz0k3e_
aktív tag
A LinX az egy szál teljesítményét méri, vagy nem szereti a HT-t ?
-
-
Madn!ght
addikt
válasz
Motion_Blur #9261 üzenetére
Hm, most beállítottam én, is a 20x200-at, 1,275V mellett a "windows indítása" logonál újraindul.
Memókat leosztottam 1600-ra... valami nem kóser. A load-line calibration mire jó?
-
Madn!ght
addikt
válasz
Motion_Blur #9261 üzenetére
1,275V-ot adsz a BIOS-ban?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
FrozenThrone #9256 üzenetére
Gratula!
Az enyém ezt tudja: [link] még a hőfokok is majdnem stimmelnek
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #9258 üzenetére
na mire jutottál i5-ügyben
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Szépen megy.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
-
válasz
Razermazer #9254 üzenetére
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Razermazer #9254 üzenetére
Ó igen az a proci.
Még mindig nem mondtam le róla.
-
Razermazer
őstag
válasz
FrozenThrone #9251 üzenetére
Egy menet közbeni feszültségre azért kíváncsi lennék még, mert én is így szoktam csinálni hogy a leállítás után printscreenezek, de felvilágosítottak a tuning topikba hogy az nem jó.
Egy olyan képet kérhetnék mikor dolgozik a prime95 vagy a linx, tök mindegy melyik, mert a feszültség szerintem akkor magasabb hacsak biosban nem kapcsoltad ki az LLC-t.
Ha ennyi akkor is mikor be van kapcsolva, akkor nagyon jó proci így feszültség alapján, benne van még 4,3 ghz is- mert az 1.4-től messze vagy feszültség téren.
Milyen lapban megy ez ennyit?Orichalcos: Rá se ránts kb az én szerver variánsom is így megy múltkor linkeltem, viszont az nagyon érdekes hogy 3.8-3.9-ig meg hasít alacsony feszültséggel.
Nekem a 3.8-is tökéletesen elég mindenre 1,256-on viszi. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
FrozenThrone #9251 üzenetére
-
Motion_Blur
félisten
válasz
FrozenThrone #9243 üzenetére
Bőven jobb az átlagnál
-
-
válasz
FrozenThrone #9246 üzenetére
Az a véleményem, meg kellene lépned. Ettől a "szartól" pedig szívesen megszabadítalak
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
FrozenThrone #9248 üzenetére
Ha én nyernék a lottón akkor sr2 projectbe fognék.
off vége.
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
FrozenThrone #9246 üzenetére
Akkor már miért nem i7-3960X-re?
-
-
válasz
Szerintem is nagyon jó eredmény
Gratula hozzá. Nincs kedved eladni?
-
sg22
senior tag
válasz
nem vagyok egy tuning guru, de szerintem ez jónak számit
-
válasz
FrozenThrone #9238 üzenetére
-
-
Madn!ght
addikt
válasz
A kézzel rajzolt i7 logo odab@sz.
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Szép.
Hűtés?
-
-
kisza25
félisten
amikor volt i7-em annyi volt a különbség, hogy a minimum FPS-ek megnőttek, de előtte se voltak vészesek pl minimum 30-35 helyett lett minimum 40-45, de ehhez az átlagnak 50körül kell lennie, VGA limites beállításnál alig van különbség, persze van egy pár speckó játék aminek erősebben kell proci oda már kell a 4mag, de én néztem i7-et HT nélkül is és játékok alatt valami még gyorsult is
csucsbicep: igen -
Speed®
titán
válasz
ittakary #9231 üzenetére
Részemről nyugodt vagyok..csak nem vágtam, mióta gyenge egy olyan kari, amivel FullHDban lehet röccmentesen nyomulni mindent maxra pöccintve, sokszor képjavítókkal együtt is..
Egyébként én is azt mondom, gyorsulna az i3hoz képest i5/i7el, hiába tűnik VGAlimitnek..főleg az alsóbb tartományban javulna nagyot.
-
kisza25
félisten
válasz
ittakary #9231 üzenetére
csak arra utaltam, hogy BF3 alá egy 2magos proci is elég HT-vel HD5870 szintig, hát még a i5-750/760
Speed(R) azért nem mozdultak az FPS számok, mert full VGA limit volt 1920x1080-ban ultrán, de ehhez elég volt az i3 alapon is nem kellett i7 se i5, mert itt már arról volt szó, hogy i5 esetleg kevés alá egy GTX465 mellett -
válasz
kisza25 #9229 üzenetére
Jóvanna, tényleg nem gyenge, én is rájöttem, miután az
-ra kattintottam
De amúgy szimplán arról beszéltünk, hogy kihasználha mind a 8 szálat a játék
Lehet, hogy nem gyorsul tőle, de kihasználja
Speed(R): Nyugi. Mi itt eddig nem öltük meg egymást, kérlek te se tedd ezt velünk
Mi is tisztában vagyunk vele, hogy ez egy [fucking] jó kártya
-
Speed®
titán
-
válasz
csucsbicep #9217 üzenetére
Aki csak játszik, annak még az i5 760 is jó (azért itt már nem a tökéletes szót használnám). Lehet húzni ezerrel, aránylag keveset fogyaszt
Viszont akinek munkára kell, annak még akár "instant get" is lehet. Simán vannak olyan többtízmillió forintos megbízások (videóvágás, reklám- és filmkészítés, stb igazából csak tippelek), aminél 20-25%-kal gyorsabb munka miatt kifizetődik ez a 3-400k-s befektetés (alaplap + cpu).
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #9218 üzenetére
igen csak szorzónként nem 133Mhz-et emel, hanem 210-et,
tuning mellett kapcsold ki -
csucsbicep
nagyúr
Egy kerdesem lenne a Turboval kapcsolatban. Monjuk egy 210x20-as felallasnal, hogyan mukodik, ha bekapcsolva hagyom? Ugyanugy emeli a szorzot?
-
sg22
senior tag
ez a sandy-e brutál proci lett
max munkához tudom elképzelni, mer' a kis 870esem mindenhova elég nekem még. nameg e-penis növelőnek
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
csucsbicep #9212 üzenetére
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #9212 üzenetére
na eddig bírtad
-
csucsbicep
nagyúr
Csatlakozok egy 750-el.
-
válasz
peetmaster #9210 üzenetére
Nekem pedig ma nyomott egy boot crasht. Bios defaultra állt magától az error miatt :-/
-
peetmaster
senior tag
Próbálgattam ma reggel egy kis OC-t, de sajnos a tavalyi értékekkel magasra tettem a lécet, így azokat nem tudtam megfejelni, ezért nem is linkelek csak egy tuning előtti hőmérséklet-környezet infót.
Egyébként a megjósolt 21x215-ös határ megint megfogott. Sőt, még most egy picivel több fesz kellett neki 4.5Ghz-hez. 1.4025V-ot kapott bios-ból a cpu, a QPI/VTT voltage 1.310V-ot. 4.2Ghz LinX stabilan megvan 1.248V-al. A 3Dmark Vantage kb. 3 kékhalál után lement 4.5Ghz-en hibátlanul, max maghőmérséklet 69 fok volt. Röviden ennyi. Holnap vagy szerdán HT off eredményt próbálok összekaparni.
-
peetmaster
senior tag
válasz
kicsiultra #9206 üzenetére
Ki kell műteni a prociból a 3. magot, mert lehet, hogy valami szövődmény keletkezett benne.
Nézz hozzá új donort a gyártó hivatalos oldalán, de fontos, hogy S1156-os legyen, mert fennáll a lehetőség, hogy kilöki magából a proci az új donort.
Na jóvan', off vége.
-
Madn!ght
addikt
válasz
peetmaster #9205 üzenetére
Vagy inkább BIOS -> Advanced settings -> CPU Configuration -> 3rd core = kiközösít.
-
kicsiultra
tag
válasz
peetmaster #9205 üzenetére
2 vagy 4 mag, csak ennyi az állítási lehetőség
Vizet rakok rá és akkor majd megtanulja, hogy engedelmeskedjen az urának
-
peetmaster
senior tag
válasz
kicsiultra #9202 üzenetére
BIOS -> Advanced settings -> CPU Configuration -> 3rd core = disable
-
kisza25
félisten
válasz
ez jó duma, kapcsold ki a francba
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
"Ki fogom közösíteni."
Ez kész..
-
kicsiultra
tag
Srácok, utálom a 3. magom. 1,2 volton 4ghz-en stabil az összes mag, kivéve a 3.
Az csak 1,32 körül üzemel rendesen. Most 3,8ghz-hez is 1,25 kell, mivel az alatt a 3. mag hibázik prime közben. Ki fogom közösíteni.
-
peetmaster
senior tag
Vagy max OC-ra megyek, vagy max stabilitásra, ezt még nem tudom. Sajna stabilitást csak LinX-el érdemes nézni, 4.2Ghz fölött meg már nem merem ráengedni, így is elég melegedős csórikám.
kisza25: Bizony! Nálam a hidegről nem a fűtés jut eszembe először, hanem a tuning.
Tavaly elég jó eredményeket sikerült elérnem. Kérdés, hogy sikerül-e megfejelni azokat? Sajnos bclk falba ütköztem 217-nél, így nehéz lesz
HT off eredményekre számítsatok leginkább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest