- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
brabbitz
aktív tag
Őtet keresed gondolom.
Jellemzően egyébként rossz procitol nem szokott tönkremenni a lap.
Beep-codeot, vagy a lapon diag. jelző nincs?
1366 óta nincs HEDT-m, de tudtommal troubleshootingnál ezek is alapok. -
-
Toomy
senior tag
Sziasztok!
Van egy i7 5820K-s processzorom amit még 3éve használtam.
Eladtam a lapot és a proci a fiókba került.
Most eladtam azt is de a vevő azt mondja hogy nem működik.
Tudna esetleg segíteni valaki Bp-en akinek odaadhatom pár napra kipróbálni egy lapban?
Vagy ilyet inkább ne is kérdezzek, mert tönkre teheti a lapot is ha tényleg rossz? -
válasz
Enigma1945 #40736 üzenetére
"K" =nem szorzózár
azon felül nem új cucc...
tolj neki egy stabil feszt (manuális fesz a biosban) és nézd meg úgy -
válasz
Enigma1945 #40734 üzenetére
4.2 - 4.3 tudsz kihozni alapon stabilan
A többihez szerencse /jó cucc kell
Ha meg nem akarsz /tudsz ezzel szenvedni ,vegyél olyat amit már kitesztelt valaki
Ha mind menne 4,6 on alapon akkor kadták volna úgy annó valami tipusjelzéssel -
Asditus
újonc
válasz
Enigma1945 #40726 üzenetére
Amúgy mit értesz +600Mhz alatt? Mihez képest? 4.6Ghz-et értesz alatta, vagy 5.0-t?
-
Asditus
újonc
válasz
Enigma1945 #40731 üzenetére
Hát a gyártó szerint alap veszen 4.4Ghz-et kéne tudjon. Ha ezt tudja, akkor teljesíti a specifikációkat. Bármi amit ezen felül hoz, az bónusz.
-
Enigma1945
őstag
-
Redneck
nagyúr
válasz
Enigma1945 #40728 üzenetére
Felejtős. Igencsak ajánlott egy delid/relid, és kell rá egy rendes hűtő a tuninghoz. Sőt, a stock cooler már alapon sem bír vele, főleg kiszáradva nem.
-
F e Z o
veterán
válasz
Enigma1945 #40728 üzenetére
Nem, a kupak nincs forrasztva, hanem a mag és a kupak között hővezető paszta van. Stock intel hűtővel meg ne akarj tuningolni, főleg nem 1.3V-ot adni a procinak.
-
Enigma1945
őstag
válasz
F e Z o #40727 üzenetére
Nem néztem meg, mert gyári intel stock hűtő van sajnos, nem mertem neki adni semmit.
Mennyit kellene adni neki minimum? 1.3VTudom hogy ennél a szériánál az intel forrasztást használt? Vagy valami ilyesmi van a dologban, vagy rossz minőségű paszta? Azért is melegedtek ennyire?
-
F e Z o
veterán
válasz
Enigma1945 #40726 üzenetére
Mennyit kér 4,6GHz-hez?
-
Enigma1945
őstag
sziasztok került hozzámegy i7 4790k beszámításban, létezik az, hogy +600mhz oc-tól már rosszul van alapfeszültségen?
másnak meg +800-tól sincs semmi baja, tudom nem minden processzor egyforma,de ennyire eltérőek a tuning lehetőségek?
-
brabbitz
aktív tag
4670K-t meddig lehet OC-zni? Pontosabban, hol van a hatar, feszultseg, illetve hofokok tekinteteben meddig lehet elmenni?
-
mexel
veterán
Szerintem sem lesz mérhető, de beraktam az erősebbet, végül is mindegy. Csak azért vacilláltam mert talán volt oka hogy fél évvel a 4300m megjelenése után jött a 4210m valamiért, talán valamit módosítottak esetleg?
-
mexel
veterán
válasz
Enigma1945 #40720 üzenetére
Így gondoltam, bár nem tudom nem fog-e többet forogni a venti a magasabb turbo -tól. Mondjuk vissza lehet venni ha így lesz
-
mexel
veterán
Sziasztok! Egy gyors kérdés lenne, nem tudok dönteni. Nagy jelentősége nincs, de ha van lehetőség a jobbat választanám.
A proci sajna nem a topik témája teljesen, de Haswell, csak éppen M-es, laptop proci. A lényeg:
Van 2 procim, egy i5.4210M és egy i5-4300m.
Az előbbi kb fél évvel újabb. Szinte mindenben megegyeznek, de a Turbo órajel a 4300-nál kicsivel magasabb és a GPU órajel is . Mást nagyon nem találtam.
Melyiket tegyem bele a laptopba?
Most a 4210 van bent, érdemes kicserélnem a 4300-ra? -
Jackson01
csendes tag
válasz
Enigma1945 #40696 üzenetére
" szia! én is 4770k-t hajtok, maximus hero 6 alaplappal.
nekem is csinált ilyet!
a vezérlőpultban, az energia gazdálodási lehetőségek bugosodott be. mert én úgy raktam be, hogy teljesitmény centrikus! éredekes képpen a cpu-z kiirja hogy 4.5ghz a proci orajele, de megi 3.5 ghz-et mutatott!
erdemes neked is ezt atnezned!!
ha nem nyultal semmihez, akko propalgasd a semakat!
google-ban van egy titkos séma, a googleban meglehet keresni! erdekes az angol nyelvu win 10-ben magatol benne van!
mondom ezt nekem is csinalta, es mivel allitottam az energia semakat be bugosodott a win 10!
es meg valami!
erdemes a biosban a c states, es a speedstep.et KIKAPCSOLNI! "Sikerült megoldotta a problémámat "c states" letiltottam és rendben működik szépen felmegy a beállított szorzó értékéig!
Köszönöm a segítséget!
-
Jackson01
csendes tag
válasz
Enigma1945 #40698 üzenetére
"Enis kernek egy szivesseget
Neked be bugosodik a win10 ha felrakod az alaplapi drivereket? Chipset, stb
Kiveve a hang drivert
Ha en felrakom, akkor a win 10 nagyon lassan tolt be!
En ugy oldottam meg hogy nem rakok fel semmit!
Ezkozkezeloben mutatja is felkialto jellel!"Szia
Én sem rakok fel alaplap drivereket csak az van amit a Windows feltelepít automatikusan , nekem is van felkiáltó jel kettő is!
-
Enigma1945
őstag
válasz
vezeralmos2 #40715 üzenetére
"de inkább az offset használata javasolt"
az egy fix érték, amin nem lehet változtatni, igaz? -
vezeralmos2
senior tag
válasz
Enigma1945 #40712 üzenetére
Ha órajelet szeretnél emelni, akkor először VCore feszültség emelés nélkül emeld az órajelet, és Cinebench, Aida64 -el teszteld, hogy stabil-e. Ha már crashel, kifagy, akkor emelni kell a feszültségen az adott órajelhez, de mindig csak egy picit. Tehát 1.35 volt nem elég, megpróbálod 1.37 volton. (Ezt lehet fixen beírt értékkel, de inkább az offset használata javasolt)
Memória húzáshoz pedig a System Agent és a VCCIO feszültségeket kell növelni, de azzal is csak óvatosan szabad felfelé menni. Az asus alaplapok általában piros színnel jelzik, ha olyan feszültséget írtál be ami már károsíthatja.
Cache feszekhez én nem szoktam nyúlni. -
brabbitz
aktív tag
válasz
vezeralmos2 #40713 üzenetére
ASRock-oknak volt egy eleg eros downhill-je.
Régi ASRock alaplapok eléggé jók voltak, a kokánylapjaikat is szerettem (775 éra, DDR2 és DDR3 egyszerre stb, Gigánál is volt ilyen)
Aztán így a 1156 éra után a közepes minőségű lapjaik egyszerűen nem versenyeztek a többivel, nem voltak jók, pl a a 970-PRO3 alaplapjuk olyan szinten gyenge volt, hogy pl a 125W FX procikat ki kellett venni a támogatási listából, mert nem bírták a VRM-ek az alapórajellel sem. Egyszóval, sz*r.AM4-től fogva valami változott AMD fronton, nagyon jó lapokat kezdtek el gyártani, és szerintem mostmár az egyik h nem legjobb alaplapgyártó.
Intelnél nem vagyok képbe 1155 után, de AMD-nél ez volt a helyzet. -
Enigma1945
őstag
válasz
vezeralmos2 #40710 üzenetére
abban tudnal segiteni szoban, hogy minek kell adni feszultseget ha tuningolni szeretnel? mert en adtam a procinak, es cpu cache-nek, de lehetseges kellene meg masnak is adni? nem tudok 4.5 fole menni sajna.
-
brabbitz
aktív tag
válasz
vezeralmos2 #40708 üzenetére
Nalam egy eleg gyenge kepessegu ASROCK Z77 Pro3 1.37-et siman bekert a 4.5-hoz. De arra emlekszem hogy kb mint ahogy te irod 100-110W-ot bekajalt. VRM throttlingolt 4.7 korul, meg is halt az a lap.
Ennel a gepnel arra mennek hogy viszonylag hasonlo teljesitmenyt nyujtson picit kedvezobb fogyasztassal. Nem a hűtésével van a gond, H45 fogja hűteni, csak szimplan picit kedvezobb legyen a fogyasztás. -
vezeralmos2
senior tag
válasz
Enigma1945 #40709 üzenetére
Haswell már FinFet, hacsak nincs valami extrém hűtési megoldásod, amivel 0 fok, vagy alá viszed a procit, én nem nagyon mennék 1.3 fölé. 1.2 is bőven elég neki hogy fogyasszon.
Sandy Bridge még síktranzisztor(Planar), ez bírja a fesz bombázást(1.5-1.6v tól sem lesz nagyon baja rövid távon) Ne hasonlítsuk össze a kettőt. -
Enigma1945
őstag
válasz
vezeralmos2 #40708 üzenetére
én úgy halottam hogy a haswell procikkal sosem szabad 1.3 felé menni!
igaz-ez? -
vezeralmos2
senior tag
válasz
brabbitz #40703 üzenetére
1.35 volton nekem 4.7 stabil a 2700k és kb. 100 wattot fogyaszt.
A 2600k csak kb. 4.5 stabil ezen a feszen.
5GHz-hez már kellett 1.43 volt, és 130-140 watt.
4790k is simán bekap ennyit ha tuningolod.
Korszerűbb prociból ami az egyik legjobb deal, az i5-8400 -- i5-8600, kb. 13-15k-ért is láttam már elvétve aprón. 6 mag/6 szál. De ahhoz kell venned lapot és ramot is. -
brabbitz
aktív tag
válasz
Enigma1945 #40706 üzenetére
Igen valahogy éreztem sajnos...
Ahogy a teszteket néztem, nem rossz kis proci, főleg hogy most 2 eladó is 7-8 ezer Ft-ért utánad dobálja, szerintem korrekt lesz... remélemA 4790K még picit drága nekem
-
Enigma1945
őstag
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Enigma1945 #40704 üzenetére
Igen.
Igazából szereztem hozzá egy olcsó alaplapot, amiben lehet huzgorálni ezekt a procikat, illetve néztem, hogy olcsón van 4670k, tehát egészen olcsón összetudnám rakni a gépet. Többnyire régebbi játékokkal játszanék, ezért gondoltam erre a procira, AM4 stb felesleges, meg drága is csak erre a célra. (Főleg ha alaplapokat nézzük.) -
Enigma1945
őstag
válasz
brabbitz #40703 üzenetére
"Az addig oke hogy utoléri ezeket a procikat, de fogyaszt is rendesen, egy korszerűbb procival gondolom jobban járnék."
meg is válaszoltad magadnak
De hát ugye nincs mindenkinek pénze új gen procikra
A 6-7 gen meg annyira nem tud többet, max a ddr4 miatt..
De ha van mondjuk egy 4790k procid, meghúzod szépen, raksz mellé egy ddr3 2600mhz ramot egész jó lehetsz, jobb az időzítés is, mint ddr4 2600-nál de ugye ott is kevés a 4 mag 8 szál.. -
brabbitz
aktív tag
válasz
vezeralmos2 #40702 üzenetére
Vízhűtésem van, tudtommal nem igazán kéne 1.35V fele felvinnem.
Az addig oke hogy utoléri ezeket a procikat, de fogyaszt is rendesen, egy korszerűbb procival gondolom jobban járnék. -
vezeralmos2
senior tag
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Enigma1945 #40700 üzenetére
R6S, Content Warning, Black Mesa, Minecraft, WOW, régi CoD_ok (MW 2007, MW2, stb)
Újabb játékokra ott az ujabb gépem, csak ezek alá lehet felesleges lenne a RX 6800 pl. Fogyasztásbelileg hasonlóan, vagy jobban jönnék ki egy ilyen géppel. Egy AMD FX-et váltana valszeg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest