Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hfrankee
senior tag
Hali!
Most tettem a lapba egy Q8400-at.Kérdésem az lenne,hogy idle 37-38 fok az normális?
Para, hogy nem raktam rá rendesen a hűtőt.
üdv -
fagy53
nagyúr
Nekem nem sikerült, a 3.2GHz megy, de nem 24/7 alatt.
A proci tudna jóval többet, de a lap határol. Egyébként semmit nem veszel észre a gyakorlatban, hogy 3.0 vagy 3.2GHz-en használod. A lap meg az utóbbi esetben sokkal keményebben meg van hajtva, mint az előbbi esetben, nem éri meg az a 7% plusz!
-
aya
addikt
Na adtam egy kicsit a q8300 nak, az msi volt limited, mert az Asus P5P43TD alatt alapfeszen 3000mhz.
Memok 1333mhz 8-8-8-24 igy már nem olyan rossz.
Viszont a VTT-t 1.3v fölé nem engedi rakni a lap.
A 3200mhz -ért érdemes még kinozni a procit? Mennek ezek annyit vagy esetleg többet? -
DigitXT
félisten
válasz
Razermazer #14485 üzenetére
Világos.
Majd azért be-benézek még ide is, hogy mi a helyzet.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Razermazer #14485 üzenetére
nem vesztessz vele tul sokat...főleg ezzel a procival
-
Razermazer
őstag
válasz
DigitXT #14484 üzenetére
Elvileg gyakorlatilag akkor, ha hétvégére elborul az agya
(most kicsi ion/atomról ír) de inkább programoz, mert leakarja zavarni a vizsgáit. De minden lehet
bár ebbe a dögvészbe inkább hanyagolom mikor szerelés közben is folyik a víz a tökömön
. De visszatérek még fincsi eredményekkel az tuti.Ja és nem adom el senkinek sem most nem drágaszág enyém gollam gollam. Nekem az i7 vonal kimarad
-
darál0w
Jómunkásember
hát ez biza akkor jo lesz nyárra
na leléptem. joccakát.
-
DigitXT
félisten
válasz
darál0w #14477 üzenetére
Én speciel ma itthon ültem: az egész nap a szerelésre ment rá.
(Pl. tovább moddoltam a Reserator XT-t, kivettem a gyorscsatikat,
meg kiiktattam az alubordákat a szélein, áthelyeztem a pumpát...
Jah, mindezt azért, mert i7-re váltottam: hasít az AC2 60 FPS-sel!
Csak most már ne kelljen a géphez nyúlni az idén... (Bár, ha egyszer
VGA-t cserélnék, akkor megint sz*pás lesz a víz miatt. Na mindegy.) -
darál0w
Jómunkásember
jön a nyár...melegvan...nem ülnek otthon az emberök
-
kimi02
őstag
Kihaló félbe van a topik
-
Zso Ro
senior tag
válasz
F e Z o #14474 üzenetére
Akkor neked "joval gyorsabb" a jatek,mert nekem 89FPS-ben limitalt
Egyebkent a vizhutes megvan mar lassan 5eve,csak nincs hasznalatban.Altalanos hasznalat miatt huzom a procit,mivel a Cod sosem volt hardverigenyes jatek.(kiveve a Cod2 DX9-ben)
Az mar csak hab a tortan,hogy az altalanos hasznalatban nekem a Cod nyomja a tulsulyt. -
F e Z o
veterán
válasz
Zso Ro #14470 üzenetére
3,2GHz bőven elég a COD bármely részének, főleg ha magasabb felbontásban játszol. Amit esetleg vizesblokkra költenél, inkább fektesd be VGA-ba, véleményem szerint jobban jársz vele. 55-60 fok fölé úgyse nagyon fog menni a magok hőmérséklete játék alatt, az meg bőven jó. Egyébként CODMW2-nél 91-es FPS limit van, nálam legalábbis ennyit mutat, kivéve ha G18 akimbo párharc van, akkor azért belassul 60-70-re.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Zso Ro #14472 üzenetére
gondolom nem 1.4Von akarod járatni....nekem is a yorki 1.25Von 3500on volt...prime alatt alig 55°Con...minek az ilyet vizezni?
különböző bugok miatt fixálva van az fps a servereken...akinek nincs csak pl 50-70 az nem tudja megcsinálni ugyanazt, mint akinek van 200. ezért belőnek fps_max 92őt asszem...
lényeg, h fixálvavan.
-
Zso Ro
senior tag
Üdv itt újra.Sikeresen megváltam a régi procimtól,és szerencsés gazdája lettem egy Q9450-nek.
1,235V-on fut jelenleg 3,2Ghz-en ketyeg.Nem leszek vele a kategória győztese,de nem is ez a célom.Bőven elég kihajtani egy 4850-et,sőt.
Sajnos ez alatti fesz értékekkel nem igazán stabil.
Lehet a régi vízhűtésem összepakolom,és megnézzük akkor hogy muzsikál.Igaz,hogy házi barkács,de ha sikerült egy 2,8Ghz@3733Mhz-es Prescott-ot 51 fokon tartania,akkor ez sem fog ki rajta. -
Zso Ro
senior tag
válasz
darál0w #14461 üzenetére
Célom apró megpiszkálás után,minimál vagy egyáltalán nem emelt VID-el elérni 3GHz feletti értéket.Mindezt 65 fok alatt tartani tartósan,játék általi terhelés alatt.(konkrétan Cod6-Cod7 (majd),ami mint tudjuk nem terheli meg igazán a procit)
Köszönöm a kimerítő választ darál0w kollégától.
-
-
Zso Ro
senior tag
Sziasztok!
C1 steppinges proci mennyire tuningbarát,illetve mit kell róla tudni?
Intel oldalon a Q9450-nél csak ezt a steppinget írták fel.De mintha hallottam volna másikról is.
Q9550-nél is ezt alkalmazták,de volt néhány negatív hang róla.
Igaz,nem itt,hiszen az itt lévő emberek szénné húuzák a sajátjukat.Köszi előre is.
-
Razermazer
őstag
válasz
SSJPeter #14458 üzenetére
Nem egyszerűen nem indul el a lap, én már tapasztaltam visszaáll alapra, bár az új biosokkal megmaradnak a módosított beállítások, tehát finomhangolni lehet tovább. Papír ceruza kézbe leírni mikor esik szét a rendszer finomhalgolni megint teszt ha tovább ment örülünk. Jöhet a következő beállítás, és így tovább, és így tovább süti és üdítő bekészítve
-
SSJPeter
őstag
válasz
Razermazer #14457 üzenetére
Köszi,rendben próbálok majd vele szarakodni.
Csak azt nem tudom mivel fogom tesztelni mert itt mindenki 30-40 percet prime-ol meg 10 kör IBT-t futtat.
Nálam meg mondom elfutottak ezek órákat és mégsem volt stabil de próbálkozom.
Mondjuk IBT-t a 32 bites Op-rendszer miatt max. 2000 rammal tudom nyomatni.
Azt hiszem nemsokára itt lenne az ideje,hogy 64biteset használjak.De önmagával a GTL állítással nem lehet a procit tönkre vágni ugye?
-
Razermazer
őstag
válasz
SSJPeter #14444 üzenetére
Ezek teljesen jó beállítások nem kellett volna lejjebb venni az fsbt, ha nem neked kellett volna egy kicsit bíbelődni a lap gtl beállításaival.[link] itt mindent megtalálsz ennél szájbarágósabban nem lehet elmondani. Lényeg mindent kézzel kell beállítanod pláne ilyen alacsony feszültségeknél. De ha nem akarsz bíbelődni egy ilyen tuninglappal ami érthetetlen
, ha neked ez is megfelel akkor csináld így. Feljebb belinkeltem az én bios beállításaimat, abból láthatod hogy a kellemes feszültségek csak így érhetőek el. Igen rengeteg időt fog elvenni az életedből
de utána soha többet nem kell hozzányúlni, és lesz mondjuk kettő bios profilod egy hűvös egy tuning. Viola ezt még megspékelheted egy kis epuval, ami még jobban leveszi a feszeket energiatakarékosba rakja a lapodat, bár csínján kell vele bánni a ramok feszültségét nem szabad neki hagyni állítgatni
. Szóval hajrá azért írtam ide mert a maximus 2 totyik döglött elnézést de gondoltam megosztom a kollégával a hasznos infot.
-
SSJPeter
őstag
válasz
kimi02 #14451 üzenetére
OK és ezt akár 3 évig mehet neki és nem lesz degradáció ugye?
Tudom,hogy ez pöcsölésnek tűnik de én 3 évente cserélek konfigot nem 3 havonta.
Meg igaz van rá még 2.5 év gari de azért nem szeretnék rá szorulni.daráOw:
Ok,rá fogom tolni.
Mondjuk az is beszédes,hogy az Asus monitorozó programjában nem lehet 65 fok alá állítani azt,hogy mikor legyen overheat warning...tehát számítanak rá,hogy meleg lesz az NB.
Tehát gondolom 65 fok alatt akkor egyáltalán nem gáz csak szokatlan mert a p965-ös lapom csak 35 fokos volt. -
Speed®
titán
válasz
Speed® #14402 üzenetére
Megvan..Q8300, R0, 1.2875VID..és az IP35E behülyül tőle :S
Állandó CPU 98°Ct ír rá és fullon pörgeti a Freezert az állatja.
Legfrissebb BIOSal nem tudok szorzót állítani, nem is ismeri.
Pedig a hivatalos oldal szerint ez már támogatja a fél szorzót.
VID alá nem lőhető a fesz, de idle csökkenti 1.176Vra mégis.
Hát..ez ABIT..csalódás egy picit azért, nem ilyesmit vártam..Ahogy ráérek, bepattintom az MSI P45be..hátha azzal jobb..
Ettől függetlenül így is megvan a 3GHz..hagyhatnám ebben.. -
SSJPeter
őstag
válasz
kimi02 #14448 üzenetére
Köszi és a hőfokról mi a véleményed?
Most 1.24V-el 60-62 fokos full terhelés alatt...jól szellőző házban.
1.3V-al 65-66 fok is lehet szerintem.
Az még belefér?
1.4-en már lenne vagy 70....Amúgy most már venném a procidat de mostanra már eladtad.
Tudtam,hogy ez lesz sajnos.Amúgy Vcore-ra meg VTT-re mennyi a max. 1.24,1.28??
darál0w:
Molyfing az a prime...metro alatt többet mértem de kb. ugyanannyit.Jó tudom,hogy annyi a max. max. max. 24/7-re de én közepes max.-ot akarok.
-
SSJPeter
őstag
Segítséget és tanácsot szeretnék kérni.
Volt egy stabilnak hitt tuningom:
8.5 X 424fsb
1.22 Vcore
1.24 VTT
1.24 NB
GTL-ek:AutoNa most míg a blend 3-4-5 órát vígan lefut + 20 kör az IBT-ből addig játékokban tapasztaltam némi instabilitást...mondjuk 2-3-4 óránként volt egy kis kiakadás és crashelés.
Ennek ellenére így használtam,nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget + nem is hittem,hogy a proci a gond.Na most tegnap előtt felraktam a Metro2033-at és az 2 percenként kiakadt majd kivágott az asztalra...
Levettem az fsb-t 424-ről 412-re és ez megszűnt,most jól fut...Na most szerintem az NB-nek kevés a fesz mert míg a Vcore-ból meg a VTT-ből így le tudok venni 0.02V-ot az NB-ből nem enged,különben megint szar lesz.
Kérdés mi az a biztonságos NB fesz ami 24/7-re mehet 3 éven keresztül akár?
Feszelném én még de már így is kb 60.-62 fok játékok alatt...
Meddig biztonságos a hőfok?Megköszönném a segítséget.
-
DigitXT
félisten
válasz
darál0w #14442 üzenetére
Na ja... "Lenyomoztam" az előző tulajokat (mondjuk nem volt nehéz,
amikor rögtön az első már itt a topikban jelentkezett), aztán néztem,
hogy miket postoltak a táblázatokba.*Nyilvánvalóan elviszik, mert
nagyon ütős proci: másnál jobb lapban jobban ment, hát sag schon...Így, hogy összeszedtem, legalább látható, hogy mire lehet számítani.
Egy-két jobb eredményem nekem is volt, aztán ennyi... Nekem nem ez
volt a célom a procival. (Ha időben tudom, hogy az AC2 az i7-et szereti,
akkor nincs P45/DDR3x2+később a Q9550, hanem X58/DDR3x3/i7-920
és csak a P35/DDR2/Q9650 eladása maradt volna. Így viszont legalább
járt nálam is egy "ütősebb" lap, egy elég komoly procival. Látszik, hogy
nem volt nagy bajom a lappal, s pl. bejövős rajta ez a víz, mert az utódja
is ugyanolyan: UD5 alapú cucc, tehát rossz nem lehet + LLC-t is tud.)
Igazából mindenre van már jelentkező, de nem csak azért várok még,
mert lehetne picit feljebb menni az árral az összes cuccom esetében,
hanem mert nem akarom kétszer szerelni a vízhűtést, a blokk/pumpa
páros meg még sehol sincs. Mondjuk ez utóbbi bosszantó, de ez van.*: illetve persze hirdetésekbe is.
Onnan vettem az ötletet, hogy nem
baj, ha más eredménye is szerepel referenciának, elvégre az is ezen
proci képességét mutatja be. (Persze ha baj lenne, akkor töröltetem.
Van sok saját eredmény is, csak a proci mint tudjuk többet is tud.)
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #14440 üzenetére
Nah, csak meghirdettem a procit. A lap mondjuk keményen droppol,
ez eléggé visszafog pl. a VID teszt szabályait figyelembe véve, meg
úgy általában nehezebb a feszeket belőni... De más hibája nincs. -
aya
addikt
Mennyire anti tuningok a q8300-as procik?
Ez volna a gondom, hogy G41-es lappban nem igazán megy 2550mhz-nél többet, lap vagy proci szerintetek ami wallos. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Razermazer #14433 üzenetére
FSB terminationt told feljebb...24/7re 1.4V...tesztre meg....ne lépd át inkább
-
Razermazer
őstag
válasz
Razermazer #14432 üzenetére
Semmi ennyi a vége 475 ettől a quadtól ez egész jó, és jó feszültségekkel. 483-nál már rögtön dobta magát a prime 1.35voltnál win 7 még nem fagyott le de ez nem stabil, erre nem lehet alapozni. 1.4-et meg nem kap nem éri meg a ráfordítás a plusz fogyasztás, és a hőtermelés. Köszöntem uraim az útmutatásokat
-
Razermazer
őstag
válasz
DigitXT #14430 üzenetére
Simán lehet 475 az fsb vége evvel a feszültséggel és beállítással. 480-nál 5 perc prime stabil aztán lehalnak a magok szépen sorba win7 nemfagy, 7-es és 7.5-s szorzóval egyaránt. Valószínű ha adnék neki 1.35voltot akkor talán megcsípnénk a 483-at. Megpróbáljam?
Akkor még prime alatt nem lennének olyan magasak a hőfokok. Játéknak jó de hogy azon nem marad az tuti
Jövőhéten szándékozzák elvinni tőlem nagyon remélem az 5870-t talán lesz a csodaprocira keret
-
DigitXT
félisten
válasz
darál0w #14427 üzenetére
látom az IBT jo 10°Cot ad a primenak
Én ezt már korábban is mondtam...Razermazer: azt, hogy a lap mit tud,
már most meg tudod nézni: leveszed
a szorzót, aztán hadd szóljon... Ha a
max. FSB megvan, akkor az egy elvi
limit a max. órajelre, de gyakorlatilag
simán lehet, hogy nem bírja a procid.
Btw. jövő héten szándékozom eladni. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Razermazer #14428 üzenetére
az se lehet jobb
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Razermazer #14426 üzenetére
fudecsunyapiros
látom az IBT jo 10°Cot ad a primenak
szép eredmény
-
Razermazer
őstag
válasz
darál0w #14421 üzenetére
Na szóval itt van akkor egy kis intelburntest 2,5-s többet evvel sem nyomok neki riasztóak ezek a hőfokok. Maximum stresst nem tudtam abszolválni, mert kiírta hogy kevés a ram a 8 gigából pfff így maradt a very high. 5120gigát-t még elfogadott, de már nem volt kedvem még egyszer lefuttatni. A primeot egyébként ennyivel futtattam.[link] Ez egy mugen2-vel elért eredmény. És a prime95[link]
-
DigitXT
félisten
válasz
darál0w #14423 üzenetére
és mi jön helyette?
i7-920 természetesen.
Ezio Auditore várja.fagy53:
mondta az oszlop és kifordult a helyéről
Á, az oszlopnak semmi baja nem lett, csak
az autó lett totálkáros, maga a becsapódás
már nem volt túl nagy sebességű, eleve egy
előzési kísérletből indult a csúszás, ~60-ról. -
fagy53
nagyúr
válasz
Razermazer #14419 üzenetére
Igen, az tényleg sok. A gyakorlatban soha nem megy ilyen IBT terheléssel a proci, messze nem, még a Prime terhelés is túlzó, de a stabilitás vizsgálatához éppen a mérési idő lerövidítése miatt erre a terhelésre van szükség.
DigitX:......mondta az oszlop és kifordult a helyéről.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Razermazer #14419 üzenetére
félora is elég...
-
DigitXT
félisten
válasz
darál0w #14412 üzenetére
Jah, már csak a "Supreme" blokkot várom (nameg a fizut), aztán
veszem a procit, és átépítem a cuccot: 1x fogok szerelni, szóval
már nem lesznek "komolyabb" eredmények a jobb hűtéssel...
De ez a proci már amúgy is eleget bizonyított, minek nyüstöljem:
akárki veszi majd meg nagyon jól jár vele.60K körül fog menni.
Szerk: boruláshoz no comment.
(Remélem azért tanultál belőle.*
)
Te várjál: nem a stolbuci volt, akinek éppen 1,5 évre vették el a jogsiját,
mert piásan beborult az árokba? Nem tudtam, hogy híres ember vagy...*: én meg egy villanyoszlopot kaptam telibe anno, de nem voltam piás,
csak az út volt jeges, az autón meg nyári gumi volt. Szar érzés azért... -
Razermazer
őstag
válasz
fagy53 #14417 üzenetére
Ott vagyok az biztos, csak a bűbájos 80 fokot át is lépi az első, és a második mag is ezen a feszen így hanyagolom, ha víz lenne rajta akkor mehetne, léggel marad a prime95. Ott csak 74 és 69 között motoszkálok az még nekem megnyugtató
. Egyébként azért ment 9-órát mert a nagy szakik azt mondták, hogy az a biztos hát akkor legyen. Nekem elég 2-3-óra is. daral0wElindíthatom és printscreenelhetek ha szeretnéd 2-óra múlva meg is lesz, vagy mennyit szeretnél
-
fagy53
nagyúr
válasz
Razermazer #14415 üzenetére
Nekem az a 9 óra tetszett, használd az IBT tesztet! 10-20 kör és ott vagy mint a Prime 9 órával és ez egy órádba kerül maximum.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Razermazer #14415 üzenetére
hát inkább prime közben mutass képet...ezt bárki "mondhassa" , h ezekkel a beállításokkal megy is a 4ghz
-
Razermazer
őstag
válasz
DigitXT #14408 üzenetére
Én egy Rampage 2 gene-re pályázom mivel 80.000-t nem adok egy lapért sem a határ a 60-ezer(kicsi gyors atomtuning, vagy még ugye egy teljes atx-es Asrock x58 extreme3 csak jókat hallok róla, és fele annyiért mint az anyavállalat termékei ). Ez meg pont belecsúszik de nem most majd jó pár hónap múlva. A procim már 4gigán döcög 1.28voltal atomstabil valószínű van még benne de nem erőltetem elég ennyi emberi feszültségekkel egy nem tuningos procitól ez jó(ja és ugye léggel). Majd fotózom a biost hogy merre mit kellett beállítanom, nem volt egyszerű de megérte.
-
DigitXT
félisten
válasz
darál0w #14405 üzenetére
Mert elsőre nem sikerült?
Amúgy milyen sorrendben haladsz?
A,B,C,D,E? Hajó? Helikopter? Repülő? GTA-hoz kellhet egysmás:
attól függ, éppen mit lopsz. Mondjuk nem ismerem a játékot.fél-OFF: már a szekrényben áll az újabb EXTREME lapom.
Lassan meg kellene hirdetni a lapomat, és a tuningprocit. -
Speed®
titán
válasz
darál0w #14403 üzenetére
Na jó, de nekem most hivatalosan jogsira kéne spórolnom
Lehet jobban is járnék ha lezizzennék kicsit erről a játékról...
Nem hiszem, hogy a Kresz betartására inspirálna ugyebár ;pVálaszthatok, tele a polc. AB9 QuadGT, IP35-E, P45 Neo-F..
De az IP35E az állandó, abban fog üzemelni, simán 3GHzen.
Annyira olcsó volt a lap, hogy kénytelen vagyok megtartani ;p -
Speed®
titán
válasz
kimi02 #14399 üzenetére
Ha minden jól megy, 1 hét múlva megint lesz nálam egy Q8300..mondjuk tudom, hogy senkit sem érdekel itt csak a Q9550, de ez is szakmai hsz.
Egyébként vicces, hogy csak a GTA4 miatt kell a 4 mag..tök jól elvoltam a 3Gre tolt E4300al is, kivéve GTA..ennek semmi sem elég bakker
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest