Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Razermazer #18127 üzenetére
Nyugodalom, nem kell mindjárt önvédelem üzemmódra kapcsolni, nem bántásból írtam.
Nem figyelmesen olvastál. A kőkemény zsír a leszedhető fet és chipset fölötti borda alatt volt. Amihez te nem nyúltál, az asus sara, nem a tiéd. Nem hibáztattalak, h így raktad össze, csak szóltam, nekem aztán igazán nem tartozol magyarázkodással, ki vagyok én ahhoz...
Megint kishitű vagy, 495FSB nem valid, hanem 24/7-re belőve nálam értelmes feszekkel úgy, hogy még megy mennek a voltok lejjebb ha gtl-ezek egy csöppet. Komám nagyon lebecsülöd ezt a cumót, mintha rossz emlékeid lennének. Mi bajod vele?
Mint elmondtam 0 légmozgással lett 47 fok az nb, amit azóta egy kis nyomásnöveléssel levittem 4,2GHz load 44 fokra. Nem hangosabb így, mint vízzel. Ha átjössz, megmutatom, az én szerető kezeim között mivé érett a cumód. i7 érveid: nem hiszem, hogy valaha néznéd, hogy mennyivel eszik kevesebbet a géped az új cuccokkal, ez egyfajta senkinek sem fontos, csak felhozható érv. Ha viszont neked télleg ennyit számít az a sok watt, akkor én kérek elnézést. Kevésbé melexik? Ebben biztos vagyok, egy null oda. Jobban megy... 1x összemérjük.
Ez a toljam szárazjéggel duma meg nem más, mint így a végére egy bántás, basztatás.
Oltsuk a másikat, ne segítsük. Azt hittem lehet ezt normálisan is. Még1x a végére: én még mindig nem fájtolok.
Tisztelettel: D.[ Szerkesztve ]
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
őstag
válasz Razermazer #17967 üzenetére
Na megtértem pár hét kihagyással.
Reméltem, hogy nem lesz igazad és be is jött.
Szétszedtem a lapot miszlikekre, még a leszedett hűtőt és tovább aprítottam. Leszedtem a chipset fölötti bordát és a fetek fölöttit is és döbbenten tapasztaltam: gyári, kőkemény zsír van alatta pár cseppnyi adagban. Ergo hőátadás ott biztosan nem volt. A chipsetnél annyira durva volt a helyzet, hogy ott össze sem ér a réz lap és a borda fölötte, oda jó vastag mx2 réteg kellett, bár még így is jobb, mint volt. Ezután újabb meglepetés ért: rosszul raktad össze a lapot drága Razermazer , a chipset amúgy is kis felületének is csak az 1/3-a érintkezett a blokkal, nem is csodálkozom azon, hogy miért volt 70 fok az nb idle-ben.
Leszedtem mindenhonnan az oxidréteget, ezután összeraktam, mindenhol figyeltem, hogy meglegyen a kontakt, mx2vel kenve szépen és voila, 35 fok terheletlenül 0 légmozgással, terhelve 4ghz-en 47 fok, szintén asztalon a gép, keringetőventik nélkül.
Az egyik ramom behalt, de egyébiránt készen állok egy jó kis tuningra.
Az ajánlatra a válasz: nem kell az alaplapi vízhűtő, sőt még más léghűtő sem a lapra, meg vagyok vele elégedve.
Akinek van tapasztalata ezzel a lappal 480-as fsb fölött quaddal, az jelentkezzen legyen szíves, segítséget kérek.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Razermazer #17967 üzenetére
mármint stabilan gondolom
érthető...
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
FaTHI
őstag
válasz Razermazer #17633 üzenetére
Köszi , nem kapcsolnám ki az EIST-ha nem muszály, csak ez a 2-3 mpenkénti ugrálás zavart hogy jó ez igy szegény procinak,.....
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Razermazer #17590 üzenetére
áhh...van a biosrol kép...holnap elkezdjük kitesztelni, beállított feszekkel, h mit bír
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Razermazer #17568 üzenetére
az van az adatlapján...azért nem is értem...még amit megadtam feszeket is soknak találtam...mondom majd csökkentjük...erre be sem indul.
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Razermazer #17520 üzenetére
na akkor mégsem lesz kihatjva rendesen.
core i tuningban meg annyira nem vagyok otthon...csak alapdolgokkal...ugye sajátom nem volt még...csak olvasgattam...de zat sokat
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Razermazer #17518 üzenetére
reméltem is, h nem alapon akarja majd használni
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Razermazer #17480 üzenetére
látom.
prividet elolvasom...nem jutottam el még odáig
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Razermazer #17079 üzenetére
semmi, meg nem is kötözködés...csak ha vki olvassa, akkor ne kapjon fals infot
-
mcwolf79
veterán
válasz Razermazer #17074 üzenetére
Hát Én most nem szdtem szét megnézni a tápot, de ha jól rémlik ez a táp van benne:
[hipro]Gyanítom nem ezzel van a gond.
Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Razermazer #17074 üzenetére
p43as lap 415nél végez...legjobb esetben is.
-
mcwolf79
veterán
válasz Razermazer #17072 üzenetére
Már jónéhány hete megy így. LinX-et kb. 2 órán keresztül futtattam,Prime-ot is futtattam legalább ugyanennyi ideig, minden probléma nélkül. Játékokban eddig semmilyen instabilitást nem tapasztaltam (Főleg Bad Company 2, Crysis, Batman:AA).
Azért furcsáltam, hogy most ilyen furcsa dolgokat művelt.
Azóta egyébként szintén semmi gond nincs vele, a DIRT 2 -ben is megszűnt az a fagyogatás.Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Razermazer #17069 üzenetére
voltak nekem is ultrák...még cl4es 800asok...
azokkal nem volt gond...elszaladgáltak a gyári értékeken...de a tuning...1000et még cl6on se mentek
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Razermazer #17065 üzenetére
bele...csak azok a nyomorult ramok
-
jozsi252
veterán
válasz Razermazer #16966 üzenetére
Igen arra gondoltam énis, legközelebb jobban fogok vigyázni a mennyiségre, vettem is mx2 pasztát hozzá és akkor lehet hétvégén megcsinálni aztán kíváncsi leszek hogy mit változik a hőfok szórása. thx a segítséget.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
darál0w
Jómunkásember
-
Flashrider86
tag
válasz Razermazer #16946 üzenetére
-
lipi67
nagyúr
válasz Razermazer #16879 üzenetére
Nocsak. Tetszik?
Szólj ha 4,7GHz-en teszteled wprime alatt!!!Én vettem egy q9450-et. Előző tulajnál 1,025V-on ment alapórajelen, 2,66GHz-en, én most 1,056V@3,2GHz-nél tartok. [link]
BUÉK!
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
nagyúr
válasz Razermazer #16935 üzenetére
NB-nek mindenképpen kell plusz fesz, de a modulokat kitesztelheted egyesével, hátha vmeikkel probléma van.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Razermazer #16932 üzenetére
szétfeszelve nekem se volt...még 500as FSBn se
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Razermazer #16930 üzenetére
azt be kell, h valljam...én 1x sem szaroztam ref értékekkel...auto és kész...hál'istennek mindig normális procit fogtam ki
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Razermazer #16920 üzenetére
Q8200. M1 stepping. ettől minden jobb
-
hermanyi
addikt
válasz Razermazer #16917 üzenetére
nekem megvolt 6 percig igaz csak gyorsba csin és semmit nem álitottam csak FSB term és nb volt
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Razermazer #16917 üzenetére
ds3pben alacsony fesszel megvolt az 500...szal nem kell víz
-
polonic
félisten
válasz Razermazer #16866 üzenetére
-
polonic
félisten
Ja és még azt akartam kérdezni, csak lemaradt az előzőből, hogy mennyi a drop? Milyen érték van biosban beállítva?
-
polonic
félisten
Ez így nagyon szép eredmény. Nekem is ugyanilyen procim van, én is linkeltem be képet nem olyan rég az alulfeszelésről, nekem kicsit magasabbra van állítva. Lehet még próbálkozom a lentebb állítással. Egyébként nem 1.225 lenne az az érték?
Látom az fsb-d viszont 400-as. A ramok miatt, az 1:1-es leosztás miatt?(#16871) VaMik
Abszolút, nekem is ilyen kombó van.
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz Razermazer #16644 üzenetére
Nem is mondtam komolyan...
Kben..megveszed a lapot, és eladod a procit ..nekemA vizezésről teszel majd fel képeket????????????????
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz Razermazer #16642 üzenetére
Van most eladó UD3R
Ramok meg..400 valahányon mentek a 1200-as Team Xtreem ramjaim
sose lesz még 1x ilyen procim....[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Razermazer #16637 üzenetére
ne fájdítsd már a szívét
-
szab.tam
nagyúr
válasz Razermazer #15512 üzenetére
megnéztem a bios-t.
az említett 3 pont
cpu gtl reference (más hasonló nincs!)
auto, 0.61x 0.63x 0.65x - ezek közül lehet választani, nekem most 0.63x-on áll....ezt írtad:
Ezeket ketten párba kell állítani, külön külön nem, mert fagyás következik be.
CPU SKEW - NB SKEW
normal - delay 100
delay 100 - normal
delay 100 - delay 100
delay 100 - delay 200
delay 200 - delay 100
delay 200 - delay 200
and so on...
Then add larger gaps (this is good)
CPU SKEW - NB SKEW
normal - delay 200
delay 200 - normal
delay 100 - delay 300na most ebből keveset értettem. only hungary, plese!
az utosló sot meg végképp nem, mert:
delay 100 - delay 300
ez nagyon nincs párban.tehát mindkettőnek mindig ugyanazt az értéket adjam? először normal, majd 100 és így tovább? nálam 100-1400ps-ig vannak az értékek.
a cpu margin enc. erről megint elletétes dolgokat olvastam. optimized vagy performace?
előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz Razermazer #15531 üzenetére
sajnos jól mondod, de nehogy azt hidd, hgogy ati sajátosság. pont egy jó hete futottam bele egy ilyen nvida driver-be, csak jó, hogy volt még valaki, aki elmondta, hogy mi van. az előtte lévő végleges, és az után jövő beta, ill. dx9 alatt nem fagy ki. csak dx11, és 1 driver-nél. és a játékok betöltésénél, mentésnél.
amiről én beszéltem, az más tészta.
a driverhibánál minenhogy kifagy. a rossz beállításnál, meg alapon, vagy lejjebbvíve nem...nálam most a probléma, hogy egy majdnem stabilnak tűnő beállításnál, (éppen a 3850-et ostromlom), aholk a sokadik körben hibázik egyet a teszt, nem hoz megoldást egy kis feszemelés.
valami alapdolgot nem látok, nem találok, nem jól állítok, vagy keresztbefeszelek.
csak még nem jöttem rá, hogy mit...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz Razermazer #15512 üzenetére
thx!
éppen az utolsó teszt megy 3.8-on. majd utána bemászok a biosba....
de szerintem nálad bővebb a menü, így nem biztos, hogy lesznek olyank, amikről írtál.de amiket írtál, (bemásoltál?), sajnos nem igazán vágom...
gtl-ből nálam csak egy van. fejből nem tudom, milyen gtl, de van auto, 0.61-63-65 érték. azt sem tudiom, mire jó, csak azt, hgoy egy %-os származtatott érték.
vagy 10 helyen megkérdeztem már, de egy épkézláb válasz nem jött még rá. úgyhogy végigpróbálgattam, és a 0.63x tűnik a legjobbnak....még 1x kössz, majd nekiesek még a mostani tesztek után újra.
csak már az is eredmény, hogy a 3.6 ghz stabil pont után van egy 3.8-as is, amihez vissza tudok térni....
(csendben megsúgom, hogy a prime nem teszt. csak önbecsapó, alibi bohóckodás. de még 5 kör ibt sem. de ezzel sokan vitakoznak, őket megyőzni sem nem tudom, sem nem akarom...) - új beállításnál előtesztelni 15 kör ibt-vel szoktam. gyorsan lefut, és nagy valószínűséggel hibát dom, ha nagy a gubanc.
de pont délután jártam úgy, hgoy a 15 kör jó ibt után a linx sorban dobálta el ajónak hitt beállításokon az első 10 körön belül....
a linx az igazi. csak abban meg az a baj, hgoy huncut módon tud félgőzzel is elindulni, úgy meg nem fog kiderülni az instabilitás. tehát először ibt-vel meg kell nézni, hogy mennyire melegíti fel a procit, majd jöhet a linx, és annyiszor újraindítani, amíg "nem kapja el teljesen". a prime alacsonyabb hőfokán is látszik, hgoy nem teljesen kínozza a procit...erre a kedvenc saját gyártású mondásom: sokan futtatnak fél óra prime-ot, a screen-re recskáznak egyet, majd a dirt2 már a lakókocsiban kifagy....
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
-
DigitXT
nagyúr
válasz Razermazer #14485 üzenetére
Világos. Majd azért be-benézek még ide is, hogy mi a helyzet.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Razermazer #14485 üzenetére
nem vesztessz vele tul sokat...főleg ezzel a procival
-
SSJPeter
őstag
válasz Razermazer #14457 üzenetére
Köszi,rendben próbálok majd vele szarakodni.
Csak azt nem tudom mivel fogom tesztelni mert itt mindenki 30-40 percet prime-ol meg 10 kör IBT-t futtat.
Nálam meg mondom elfutottak ezek órákat és mégsem volt stabil de próbálkozom.
Mondjuk IBT-t a 32 bites Op-rendszer miatt max. 2000 rammal tudom nyomatni.
Azt hiszem nemsokára itt lenne az ideje,hogy 64biteset használjak.De önmagával a GTL állítással nem lehet a procit tönkre vágni ugye?
[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Razermazer #14433 üzenetére
FSB terminationt told feljebb...24/7re 1.4V...tesztre meg....ne lépd át inkább
-
Razermazer
őstag
válasz Razermazer #14432 üzenetére
Semmi ennyi a vége 475 ettől a quadtól ez egész jó, és jó feszültségekkel. 483-nál már rögtön dobta magát a prime 1.35voltnál win 7 még nem fagyott le de ez nem stabil, erre nem lehet alapozni. 1.4-et meg nem kap nem éri meg a ráfordítás a plusz fogyasztás, és a hőtermelés. Köszöntem uraim az útmutatásokat
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Razermazer #14428 üzenetére
az se lehet jobb
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Razermazer #14426 üzenetére
fudecsunyapiros
látom az IBT jo 10°Cot ad a primenak
szép eredmény
-
fagy53
nagyúr
válasz Razermazer #14419 üzenetére
Igen, az tényleg sok. A gyakorlatban soha nem megy ilyen IBT terheléssel a proci, messze nem, még a Prime terhelés is túlzó, de a stabilitás vizsgálatához éppen a mérési idő lerövidítése miatt erre a terhelésre van szükség.
DigitX:......mondta az oszlop és kifordult a helyéről.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Razermazer #14419 üzenetére
félora is elég...
-
fagy53
nagyúr
válasz Razermazer #14415 üzenetére
Nekem az a 9 óra tetszett, használd az IBT tesztet! 10-20 kör és ott vagy mint a Prime 9 órával és ez egy órádba kerül maximum.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Razermazer #14415 üzenetére
hát inkább prime közben mutass képet...ezt bárki "mondhassa" , h ezekkel a beállításokkal megy is a 4ghz
-
DigitXT
nagyúr
válasz Razermazer #14292 üzenetére
láttam hogy lemaradtan a jó kis tuning procikról baszki
Várd ki a végét... De azt, hogy kell-e 3,8 helyett a 4G, csak te tudhatod.darál0w: a VGAdhoz íy is bőven elég
Már ahol. De általában igaz! Azért is kérdés, hogy megéri-e pár % pluszért
megküzdeni, feszelni, extrán hűteni - fizetni a villanyszámlát, meg minden.[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Razermazer #14292 üzenetére
sztm ne küszköjd vele...ha annyi, akkor annyi.
a VGAdhoz íy is bőven elég
-
rup1u5
nagyúr
válasz Razermazer #5573 üzenetére
Itt az apróhirdetések között is találsz E0-ásat.
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Criton
veterán
válasz Razermazer #5570 üzenetére
E0 már egy jó ideje van, én is azt kaptam, inkább mondhatni most több az E0-ás a boltokban mint a C1-es - csak jó boltot kell választani.
Ahol eddig én anno kerestem a 9550-et szinte mindenhol E0 volt, C1-es lehetőség nem nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
AirBooms
addikt
válasz Razermazer #5570 üzenetére
Miért ne lehetne már régóta itthon kapni E0 Q9550-et???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest