Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
NOD
senior tag
Alufeszbe van valamilyen határ ami alá nem érdemes menni?
Nem találtam ilyenre vonatkozó leirást de azért megkérdezem. -
NOD
senior tag
Na én is elkezdtem a q9550el alulfeszelni majd beszámolok az eredményröl.
Amugy az SB voltage-ot azt mindegy hogy normalra teszem vagy autora?
Jah és van egy olyan hogy cpu gtl reference. Ezt auton hagyjam? Láttam hogy a giga lapoknál vannak ilyenek hogy mch reference meg cpu term reference, de ezek nálam nincsenek biosban. LLC bekapcsoltam mert ugy olvastam hogy quadoknál ez alap, de igyis droppol a lap 1Vröl 0.984 load és 0.976ra idle. -
-
gabi_93
csendes tag
Szerintem én most veszek egy intel cor kad 2 duót aztán feltunningolóm. Mit szoltok hozzá? Q9000-et veszek.
-
scream
veterán
válasz
darál0w
üzenetére
igyekszem,ahogy tudok

(#14679) Zso Ro : lehet, de nekem is rajta van az oldallap és a Mugen 2 passzívan megy rajta
TX2-meg passzívba nemhiszem,hogy 50fok alatt tudja tartani 400FSB mellett a Q9450ed
amúgy még majd biztos javul a hatásfoka a hűtésnek,ha majd veszek valami normális pasztát,mert a mostanit már amikor felkentem alig lehetett kenni 
-
Zso Ro
senior tag
válasz
mindkilla
üzenetére
Kisebb ciklusidők persze,hogy jobbak,mint a magasabb frekvencia.Inkább állítsd kisebb órajelre,de az időzítéseket annyira le,amennyire csak lehet.
darál0w: HP géphez volt a memória,noname memória CL6-os időzítéssel(Micron)
Ingyen kaptam,ezért nem foglalkoztam vele,de azt tudtam azért,hogy nem ezzel váltom meg a világot.babicsbalu: Majdnem ugyanennyi a hőfokom 400-as FSB-vel zárt házban.Ház oldalát levéve még hűvösebb is
-
shteer
titán
válasz
Razermazer
üzenetére
hozzád került lipié?
-
Razermazer
őstag
Látom nagyon feléledt a topik ez jó mert majd én is megmutatom mit is tud a ph legjobb procija jövőhéten már le lesz levizezve minden, alaplap teljesen, vga is proci is nehogymá nekem melege legyen üdv néktek
-
Zso Ro
senior tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Nagyon feszes a memóriaidőzítésed,irigyellek.
Játszadoztam vele,de sajnos LOAD alatt belefagyogatott.Defaulton viszont 6-7-7-19.Piszok rossz eredmények.Phenomra én sem váltanék,és jelenleg másra sem.
-
Zso Ro
senior tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Nem próbáltam csúcsot keresni.Elvárásom 400-as FSB volt alacsony hőfokon tartani a procit.3200-on megy most.Lehet rászánok egy pár órát,és megnézem mi a vége.Csak nem tartom fontosnak az e feletti órajeleket.Memóriám sem extrém,így az is hátráltat egy tuningban.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Zso Ro
üzenetére
Hát igen a sima Neo hűtése gagyi(de nem is erre lett tervezve),persze igaz a nagy hőfokokról a magas NB fesz is kell mert nálam is 460 fölötti FSB-ez bizony 1,4V vagy a fölötti fesz kell.Ami azért annyira nem egészséges.
És nálad kb mi a max FSB amin még föláll a rendszer?
-
Zso Ro
senior tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Az alap MSI P35-nek tényleg gagyi a hűtője.Nekem NEO-FR2 van,heat-pipeos és nagyon elégedett vagy vele.Előző,izzó procimnál is hűvös maradt a lap,pedig az a proci aztán fűtött ha kellett ha nem.
-
NOD
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Gyári adat 225W.
Elméleti max mivel pci-e+2szer 6 pin igy aszzem full tuningba 250W.
De egyelöre nem huzom mert értelmetlen. Procira 95tdp, az elméleti max itt gondolom nagyon sok de mondjuk emberi feszen max 4ghz-n csak nincs neki akkora igénye.
e8400et meg 470gtxet birta IBT+Furmark közben de sajna még nem szereztem fogyasztás méröt hogy megnézzem hogy mennyit eszik ilyenkor.Majd kiváncsi leszek pl egy 3dmarkban mennyire tudja majd a proci tuningal meghajtani a 470et. e8400el 4ghz-n a gpu score 15k volt ami rohadt kevés 470el.
Igy alapon ez is kb ezt tolja csak ezzel 11.5k a cpu score és nem 8,5,k. (alapon). -
Speed®
titán
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Lap/szerencsefüggő a dolog. Neked kell kipróbálnod, te ülsz előtte.
1.35ös VTT/NB mellett nálam 466on stabil volt az IP35E..jó 24/7re.
Nyílván attól is függ, mennyire hűs a VRM/FET/NB rész a lapodon. -
Speed®
titán
válasz
Dark KillerX
üzenetére
NB sajna sokat két Yorkkal P35nél, de 1.4 a határ, ha 24/7ről van szó.
VTTt elméletileg lejjebb viheted a load feszig, én mindig arra állítom be.
MSI laptól több mint korrekt a 450 feletti FSB..vagy Q8x00 sajátosság? -
NOD
senior tag
-
Dark KillerX
addikt
Én nálam max tuning egyenlőre ennyi [link].A proci alapfeszen,Ramnak 2,2V kell,NB 1,4V-on,és VTT is 1,4V-on.Ezek magas értékeknek számítanak?
-
NOD
senior tag
Q9550
VID : 1.1375
Amit kap a proci cpu-z szerint alapon az : idle 0.96
load 1.08 (IBT)
Ez lesz a faternak meg nekem közös gépbe betéve. Ezt fellehet majd azért huzni egy 3.7-3.8ra 24/7 egy ilyen "hulyének" is mint nekem?
Lapba már ment elötte egy e8400 9*445ön. Jövö héten kezdeném el huzni mert csak egy régi e6700nek a gyáru hutöjét pakoltam fel rá és igy terhelve azért belekarcol a 60ba, bár a magok összevissza mérnek 52-60ig. -
Speed®
titán
Na most ez azért érdekes, mert X48nak valahol akörül vége van, P45ben viszont én sem tudtam azt a Q8200at 460 fölé vinni, ami P35ben 500on validolt és 480on P95/Blend stabil volt..szóval lehet, hogy valamit babrálnod kéne a ref/GTL környéken és ugrana..szerintem minimum 475öt bírnia kéne a procinak.
UD3Ps kollégáktól kértél némi támpontot 450 feletti FSBhez? Igaz, procifüggő.. -
aya
addikt
Feladtam 421-es fsb-nél

3160mhz a max stabil amit elértem. -
Jacek
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
R0, EP-45-UD3P/ Kingstone HyperX 1066 Limited Edition, tudom elvileg mennie kene sokkal tobben, megsem megy
azert gondolom hogy proci mert koppra itt allt meg a X48-DS5-ben is, mondjuk van itthon Geil ramom is berakom probara
tap tuti nem Thermaltake EvoBlue 650W.Kezdtem rendesen ahogy kell, 6x szorzoval 450 atom stabil 460-on meghal..
-
Speed®
titán
Korrekt DMark eredmények..majdnem 5kt rámversz 06ban, a proci miatt.
Vantageban már alig ~2k az overall különbség, -1500GPU/-3500CPU
Részemről beérem ennyivel, a vidkari-proci duóm került egyben ~60ba ;pZso Ro
9450et anno nézegettem én is, de úgy voltam vele, nekem nem ér +10kt a megnövelt L2..egy 6MBos Q9400al is ugyanolyan jól el lehet lenni 3.6 körül.
Tényleg jó procik, korrekt a fogyasztásuk, ez tart vissza az AM3tól még..
Sajnos az 1156 zsákutca, az 1366 meg nem az én pénztárcámnak való.. -
zack
nagyúr
1-2 teszt eredmény:
3D06-VGA alapon
Vantage Performance
WinRAR+SuperPI+Everest bench -
Speed®
titán
válasz
F e Z o
üzenetére
Nézegettem azóta is az aprókat, néha alkalmi 20ks vételek is vannak..megéri!
Volt Q8200am is, azt is bőven 3GHz felett lehetett hajtani, ami bőven elég ma.Jacek
Szerintem ha R0 Q8400ad van, nem a prociban van wall..bőven menne tovább.
Kérdés, milyen lappal\RAMmal próbálkozol. Egyébként ja, tényleg hűs fajta ;p
Ha nem kéne agyonfeszelnem a P35 miatt, nálam sem 70°C körül üzemelne..
De igazából ez is mehetne lejjebb, ha hajlandó lennék 1000rpm fölé menni
-
Jacek
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
nalam Q8400 van bent a 3.6 es a 3.8 kozott 0.1 fps novekedes volt
Heaven 2.1 benchben 4870X2-vel
Kerdes, letezik hogy akkora wall van a procimban(Q8400), hogy lenyegeben alapon minden normalra rakva, 1.28 valos feszen 3.6-on megy, de barmit allitok ennyi
nem megy foljebb , persze stabilra ertem...Melegedes nem lehet mert IBT/OCCT alatt 56-58 fok a max.. ha 3 orat jaratom akkor is..
-
Speed®
titán
Freezer Xtreme van rajta 1000rpmre leszabályozva..most, tetőtérben ;p
1.2875 VIDes Q8300, nincs benne annyi cache mint a nagyokban, nem fűt.
Egyébként csak tesztekre használtam így és a P35 miatt kér ennyit ehhez.
24/7re bőven elvagyok 3GHz@1.2Von, vagy ha kell a kakaó, 3.5GHz/1.352.
DM06ban megugorja az 5k cpuscoret, azt hiszem 23ért jó vételnek számít.
2x ennyiut kiadva is max. 500MHzel és 8MB cacheel lennék gazdagabb ;p -
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
válasz
darál0w
üzenetére
1,4V-t? Kizárt hogy léggel bárki is lehűti, ha én nem tudom. Nálam 1,3V-nál is a SmallFFT-ben 2 mag is 80 fokos volt. Akkor nehogy már 1,4V valaki le bírja hűteni hosszú távon léggel 24/7...
1,3V felett szvsz. csak vízzel lehet normális használható hőfokokat elérni.
Valószínű a hőfokok alapján, hogy vízzel lett hűtve.
-
Speed®
titán
válasz
F e Z o
üzenetére
Az X nem a Q előtt van
Egyébként tényleg e-péniszre vall aláírásban ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
zack
3.6Gt a 23ks Q8300amból is ki tudtam hozni ;p Nekem bőven elég, 3Gn is.. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
F e Z o
üzenetére
az kicsit jobban ment, mint ez a Q9650, de ebben a lapban ez nem ment volna neki sajna

-
F e Z o
veterán
Ilyen árban ment el lipi67 exq9550-e is, ami véleményem szerint a ph legjobb core 2 quadja volt.
Egyébként AMD cserén nem gondolkodtál esetleg?Aki XQ procit vesz, az vagy nagyon tele van, vagy úgy van vele, hogy az aláirásban milyen jól mutat a X a Q előtt. Az esetek 90%-ban itt a ph-n igy van.
-
zack
nagyúr
válasz
Daffni2
üzenetére
Én viszont nem értelek.
Van egy még nagyobb presztizs értéket képviselő Quad-od, ami még jobb, és csak 3,6Ghz-en tolod?
Én ennek nem látom értelmét...
3,6Ghz-et szinte minden 4 magosból ki lehet hozni, még egy Q9450-ből is, viszont árban legalább 4x drágább a QX. Minek vettél akkor QX-et? 
-
zack
nagyúr
És a bizonyság: [link]
-
zack
nagyúr
válasz
Zso Ro
üzenetére
Ha lehetőségem van újat veszek prociból, ami mindenképpen garis. Egy alkalmi vételhez, ami ki tudja milyen, nem viszonyíthatok egy új megbízható garis procit. Én 55k-ért tudtam volna venni 1 év garis Q9550-et ami nekem nem érte meg.
2-300Mhz nem sokat számít, főleg 4 magosnál. Volt rá ennyi pénzem, és jóleső érzés lesz úgy használnom, hogy egy jó példányt fogtam ki, ami ritka jól megy.
Az alkalmazásbeli teljesítményt tekintve, nem számít hogy Q9550 vagy 9650. Én csak biztosra akartam menni a szorzó miatt.
Bivaly: Köszi!
Maximus, és a legfrissebb BIOS van fent.Daffni2: Egy E8600-ot cseréltem le, ami 4,4Ghz-en futott 24/7. Szerinted ezek után beértem volna egy 3,6Ghz-es 4 magossal?

-
Zso Ro
senior tag
Rendben,én sem 2 hónapra vettem az enyémet.Na de mi van,ha csak 3,9Ghz-en megy?
Hol érzed a különbséget meg?A bolti árhoz pedig nem viszonyítok már azóta,hogy 60k-ért vettem anno,még menő Prescott-om újonnan.(soha többé ennyit prociért)Mit csinálsz a procival,hogy ennyire nem mindegy az a 2-300Mhz?
-
zack
nagyúr
válasz
Zso Ro
üzenetére
Na jó...de Q9550 volt, ráadásul használt, aminek 8,5 a szorzója, tehát jó esetben 3,9Ghz-et értem volna el. Nálam pedig közel se mindegy a végeredmény, és valószínű nem ment volna így mint a 9650. A Q9650 mindig is drága volt. De egyébként nézd meg az új árakat, és ne a használt piaci árat hasonlítsd egy újhoz.
Egy új 9550, ahol még kapható 55k újonnan bazárosoknál. Ehhez képest a 9650 60k-s ára szerintem nem vészes.
De ez is olyan már, mint a fehér holló. Sehol se kapható. Egyébként úgy tudom a bolti ára még mindig 80-90k a Q9650-nek.
Nem pár hónapig lesz meg, hanem 1-1,5 évig minimum. ilyenkor pedig tök mindegy mennyibe kerül, mert sokat lesz használva. 
-
zack
nagyúr
válasz
Speed®
üzenetére
Nem. Az előző procim + 30k volt.

Eleve ott kezdődik, ha váltok akkor csak is I7 konfig. Mivel szeretem a minőséget, kiszámoltam mennyi lenne egy lap+proci+RAM kombó. Kb. 170-180k. Ennyit nekem meg nem ér, mivel a komplett konfigomat kellett volna eladnom. Teljesen elégedett vagyok a 775 rendszerrel, és az I7 sem tud többet, jóval drágábban.
Az eddigi legjobb, legkiforrottabb Intel rendszer a 775...vétek lett volna eladnom.
Majd ha összefossa magát, akkor váltok. Addigra meg már lehet nem is I7 lesz a nyerő választás. -
zack
nagyúr
válasz
Zso Ro
üzenetére
60k, 1 év garival. Sajnos nincs már belőle, 2db-ot kapott belőle az ember, és elkapkodták a másikat is. Amikor beszéltem vele kedden akkor még mind a kettő eladó volt. Szerdán eladta az egyiket, én meg gyorsan félretetettem a másikat. Gondolom holnapra ezt iis eladta volna ha nem tetetem félre.
-
zack
nagyúr
válasz
darál0w
üzenetére
Nagyon jó ez a proci!

Már 1,224V-nél járok...és még mindig elég neki.

Így pedig már a magoknak is sokkal jobb. 70-66-66-66.Gondoltam én is rá hogy visszaveszem 4Ghz-re...De így minek? Tisztában vagyok vele, hogy 4 magnál a +180Mhz nem ér sokat teljesítményben. De ha bírja alacsony fesszel a 4185Mhz-et, akkor miért ne?
Úgy látszik, hogy 465-470fsb között van a nagy ugrás, és innentől nő meg drasztikusan a fesz igénye a procinak. Ezt már felesleges eröltetnem, főleg 45Mhz-ért. Tök érdekes. 1,3V-nál 470fsb-n 80 fokos is volt Prime alatt, majd visszavettem 45Mhz-et amit 70 fok alatt, jóval kissebb fesszel kiráz a kisujjából.
Új hozzászólás Aktív témák
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- audio-technica ATH-S220BT vezeték nélküli fejhallgató
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell Latitude 7480 14" FHD IPS, i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

amúgy még majd biztos javul a hatásfoka a hűtésnek,ha majd veszek valami normális pasztát,mert a mostanit már amikor felkentem alig lehetett kenni