- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rebell
senior tag
válasz
F e Z o #16181 üzenetére
Van vmi jóféle tesztprogi amit érdemes a huzás után lefutatni, hogy birja-e a rendszer a túlhajtást?
Esetleg milyen alaplapot lenne érdemes venni nekem a gépembe?
(ár/érték és jó áron van?)
Max Ramot cserélnék a Proci még maradna.
Ja és a videokari is lassan cserés, de az adott Slot. -
r-chee
őstag
válasz
F e Z o #15741 üzenetére
Persze, egy Q9650 áráért vehetsz egy gyorsabb, modernebb i5/i7 procit is. De egyáltalán nem jobb vétel. Mert ugye egy i5/i7-hez úgy alaplap, új, DDR3-as memóriák is kellenek, és mindjárt ott van +50E forint többletköltség, s lehet, még keveset is írtam. Én is filóztam, hogy most i5-re vagy i7-re kell váltanom, mert Q9650 áráért kapok faxa i7-et, de most már örülök, hogy nem dobtam ki az ablakon feleslegesen a pénzt komplett konfigváltásra.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
F e Z o #15353 üzenetére
Persze hogy van még sok jó P45-ös lap. Én viszont csak azokról a lapokról nyilatkozom amikről saját tapasztalattal rendelkezem. Ilyen egyszerű. Nem kezdek el ajánlgatni olyan lapot aminek még csak a közelébe sem értem. Majd megteszik helyettem mások.
Q9650-et meg nem kell neki ajánlani mivel ahogy írta már van neki egy. Olvass kicsit figyelmesebben.
Én biztos P35-ös lapot tennék alá. Azzal valóban faék kategória a tuning. Én is imádtam a DFI Blood Iron-omat.
Nem is váltottam volna UD3R-re ha nem döglik meg a lelkem.
-
q2w3
senior tag
válasz
F e Z o #14877 üzenetére
Már jó ideje tuningolok, ezelött E8400-am volt, de most p35-ről váltottam p45-re + jött a 4 magos proci és még szokatlan. Úgy emlékszem, hogy a rammal együtt a procinak is beállítottam a feszét.
Másik kérdésem az lenne hogy régi lapban az MCHnál 100-at kellett beállítani(ezt javasolták)
és itt biosban v-ban kell megadni. Mennyit érdemes beállítani alap feszültség mellé?
1.216V-on megy CPU-Z szerint. Alap hűtőm van ha ezt még nem írtam volna. -
lipi67
nagyúr
válasz
F e Z o #14707 üzenetére
A TRUE a legjobb léghűtés még mindíg...
(#14738) zack: Az elmélet Téged igazol, valós jelenség "lehet", viszont kvra túl van misztifikálva és..Amelyik quad 1,4v-on vagy akár 1,45-ön (tök mind1) behal Prájmolás alatt, az amúgy is behalt volna.. Én 1,7!!!V felett is nyomattam neki, Prájmoltam 1,5V felett nem 1x (q9400), eladtam és 1 év elteltével még uazt tudja! Nemrég nézettem meg( boltba lett eladva, ismerős srácoknak) uazon fesze hozza uazt, és nem melegedig semmivel se jobban (relatíve).
S ez nem csak quadra, kb minden Intelre ok. Ott van Bagira procija a kis bajnok 2140-es.
Kupaktalanítva is volt meg kb minden, amit proci kaphat (a Ph legjobb 2140-e volt) aztán..Meghótt..(gondolta Bagira és mindeki más) Majd nem is rég hirtelen életre kelt és..alacsonyabb fesszel hozza a régi eredményeket. -
Speed®
titán
válasz
F e Z o #14637 üzenetére
Nézegettem azóta is az aprókat, néha alkalmi 20ks vételek is vannak..megéri!
Volt Q8200am is, azt is bőven 3GHz felett lehetett hajtani, ami bőven elég ma.Jacek
Szerintem ha R0 Q8400ad van, nem a prociban van wall..bőven menne tovább.
Kérdés, milyen lappal\RAMmal próbálkozol. Egyébként ja, tényleg hűs fajta ;p
Ha nem kéne agyonfeszelnem a P35 miatt, nálam sem 70°C körül üzemelne..
De igazából ez is mehetne lejjebb, ha hajlandó lennék 1000rpm fölé menni -
Speed®
titán
válasz
F e Z o #14622 üzenetére
Az X nem a Q előtt van
Egyébként tényleg e-péniszre vall aláírásban
zack
3.6Gt a 23ks Q8300amból is ki tudtam hozni ;p Nekem bőven elég, 3Gn is.. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
F e Z o #14622 üzenetére
az kicsit jobban ment, mint ez a Q9650, de ebben a lapban ez nem ment volna neki sajna
-
Zso Ro
senior tag
válasz
F e Z o #14474 üzenetére
Akkor neked "joval gyorsabb" a jatek,mert nekem 89FPS-ben limitalt
Egyebkent a vizhutes megvan mar lassan 5eve,csak nincs hasznalatban.Altalanos hasznalat miatt huzom a procit,mivel a Cod sosem volt hardverigenyes jatek.(kiveve a Cod2 DX9-ben)
Az mar csak hab a tortan,hogy az altalanos hasznalatban nekem a Cod nyomja a tulsulyt. -
rup1u5
nagyúr
válasz
F e Z o #14249 üzenetére
Patch nélkül valóban szar. Nem lehet összehasonlítani a megjelenéskori (patcheletlen) GTA4-et a jelenlegivel. Ég és föld. A 6. patch óta teljesen új grafikus beállítások is vannak. Szépen be lehet lőni az árnyékok minőségét.
(#14250) tomgabor:
Nem ismerem az ET6-ot és sosem használtam ilyen win alól tuningolós progikat. Alapszabály nálam, hogy tuning csak BIOS-ból történik. Én Q9550-et javasolnék. Azt, hogy meddig fogsz eljutni vele tuningban, nem fogja neked megmondani előre senki.Lap és procifüggő elsősorban. UD3LR ha jól tudom nem éppen a legtuningosabb P45ös lap de szerintem egy stabil 3500-3600Mhz megcsíphető azzal a lappal is és egy Q9550-el 24/7-re.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
F e Z o #14245 üzenetére
Nem kell hozzá erőmű. Ez már a második urban legend amit ide írsz.
Van aki Athlon X2 4000+ 2.1 Ghz-es procival és Nvidia 9600 GT-vel tolta gond nélkül. (ezekkel a beállításokkal)
Minden konfigon meg lehet találni az optimális beállítást amin jól elfut. A lényeg hogy addig kell nyújtózkodni ameddig a hardver erőforrások engedik. De ez minden játékra igaz. A hatodik patch nagyon jó lett. Most már egy 1gigás VGA-val is majdnem ki lehet maxolni. És azt is nézd meg, hogy mekkora nyitott terepen mozogsz benne és milyen összetett és nagy számú fizika és karakter animáció van benne. Naná hogy örül a sok magnak! -
rup1u5
nagyúr
válasz
F e Z o #14241 üzenetére
Miért rosszúl optimalizált a GTA4 ?
Nálam a Q9550 már 3.2Ghz-en elpicsázta GTA4 alatt a 4Ghz-es E8400-amat.
Ha olyan rosszúl optimalizált lenne akkor nem profitálna ennyit a 4 magból.
Van egy olyan érzésem, hogy ez egy urban legend amit olvastál valahol és azóta terjeszted anélkül, hogy bármiféle konkrétummal alátámasztanád.
Az tény hogy a grafikai motorja elég szerencsétlen de az nem igaz, hogy optimalizálatlan. -
Zso Ro
senior tag
válasz
F e Z o #14162 üzenetére
IBT alatt alap,hogy elfogatható a 70fok,a HCT is kb ennyire izzasztja a procit.Ha max 70et ér el,és soha nem megy fentebb,akkor elfogatható.
Épp ebben a topikban írták többen,hogy a P35ösnek 400 a vége,innen az infó.Nekem már fentebb ment,igaz ez inkább tuningos lap,mint sem.Cod6 alatt sem ment fentebb a hőmérséklet,mint IDLE-ben a windowsban.Anno a 2,8Ghz-es Prescottot hűtöttem vízes blokkal,igaz 3,73Ghz-en járattam.El is vitt egy alaplapom,de szerencsére garis volt,és a szent beszédem is jól sikerült a cserével kapcsolatosan.Húzva sem volt több 53foknál,igaz,akkor már leszereltem a videókártyáról a blokkot,mert azz is hűtötte.Egyébként egy haver által készített hűtő volt,de simán vert elég sok bolti cuccot.
Lord Armes
sak a 4 tűset támogatja.Raktam már fel pár Cooler Master hűtőt,nem értem a mesét a felrakásáról,hogy illik most ide.Sosem próbáltam úgy tesztelni,hogy a hűtő nem volt megfelelően rögzítve,amit gyakran a körömágyam,illetve a bőröm bánt.De igaz,amit írtál,nem éppen a legkönnyebben felrakható hűtő.
SpeedR: Ez csak természetes,de ha visszaolvasol,akkor látod,hogy elég részletesen taglaltam mennyit és hogy próbálkoztam,tehát nem a hőátvitel volt a baj.
(2 alaplap,3 proci,3 hűtő) -
Dark KillerX
addikt
válasz
F e Z o #14000 üzenetére
Ennyit sikerült csiszolnom rajta [link] egyenlőre,és a hőfokon is viszonylag jók,sztem a 2 mag volt a legmelegebb 62 fokos,miközben a környezeti hőmérséklet 25 fokos.
Ui:És érdekesség képen megjegyezném hogy az ez előtti procim(e5200) nem volt hajlandó működni energia takarékos üzemmódban.
-
hunmyke
aktív tag
válasz
F e Z o #13986 üzenetére
Az lesz a következő próbám vele. Ismerősömnek van p45-ds3-asa, azon kiderül...
Q9400 és HD 4890 tuning nélkül simán mennek.
Nem tudom mennyit változtat a helyzeten, hogy Sapphire HD 4890 Silent Efficient-em van, szóval nem az alap referencia változat. És gépindításnál van kb 5-6 mp késés. Szóval power on után kb 5-6 mp után ad csak képet a monitor...
-
zso73
veterán
válasz
F e Z o #13791 üzenetére
Nekem az OCZ Platiniumom, ami Asusra van optimalizálva, nagyon jól műxik. A frekvenciájának megfelelő időzítéseken indul el. És persze a legjobb időzítéssel.
FSB 800-nál alapból visszavette 5-5- valamire az időzítéseket. Fesz emelés nélkül simán indul 1600 MHz-en is, a megfelelő paraméterekkel.
Az egy dolog, hogy a Giga lapban a túl jó időzítések miatt melegszik a lap, és behal. De ez nem a ram hibája.Amúgy meg a DDR 2 platformon 800MHz fölött minden lutri. Mert ugye az már szabványon kívüli frekvencia. És a laboros teszt sem garancia, hogy neked menni fog.
-
-
Sefi84
senior tag
-
Pala
veterán
válasz
F e Z o #13512 üzenetére
Valszeg egyedi. Mert gyanítom, hogy magának a hűtőnek semmi baja. Végülis mi romolhat el egy rézcsöves alumínium tömbön!?
Fizikai sérülés sincsen rajta, teljesen makulátlan állapotban van. Ha kell, bárkinek odaadom 5k-ért. Még garis is ráadásul. Csak úgy látszik, engem nem szeret!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
F e Z o #13498 üzenetére
igen, kb ennyit mennek. ~450.
1,1875V, e feszültség alatt az Intel Burn teszt kidob instabilitási hibaüzenettel - hát tölts le másikat, vagy prime. az se rosszabb
én 35nél többet nem adnék érte. még a Q9550ért se...
(#13499) Pala én itt már vmi kontakthibára gyanakodnék. értem ezt ugy, h vmi gebasz van a cooler vezetékével, és leeht emiatt fagyna?! nemtudom
ha csak ezzel csinálja, akkor egyértelmű, h a coolerrel van vmi baj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest