Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zoltan6

addikt

Na nekem nem volt hosszútávú a kapcsolatom a pipo x7-el,sikerült jó áron eladnom (40K) a készüléket.nem volt vele különösebb bajom,de volt egy két fogyatékossága amivel nem tudtam kibékülni.
    -Lassú hálózat,amit ráadásul alvó módba rakásnál el is dobált időnként.
    -viszonylag gyenge wifi
    -nem bővíthető,lassú emmc meghajtó
    -nem bővíthető ram
    -melegedés probléma
    -instabil windows bing
    -usb 3 hiánya
    -és ami a legfontosabb számomra,digitális hang kimenet hiánya
    A következő készüléket vettem helyette,amiről egy-két dolgot megosztanék:
    ZOTAC ZBOX CI320 nano

A ZOTAC ZBOX CI320 nano-t használni a pipo x7 után,olyan mintha az ember trabantból mercedesbe ülne át.
    igényes ház ami műanyag ugyan,de remekül működik benne a hűtés a méhsejtszerű kivágások miatt.
    A készülék 49700ft-került,amihez nem jár meghajtó,és ram,azt külön még be kell szerezni hozzá.
    számomra nagy pozítícum a bővithető memória,amit 8gb-ig bővíthetünk benne ddr3-as so-dimm rammal.
    én egy 4gb-os samsung-ot raktam bele.
    Sata csatlakozó is van benne,amibe tetszés szerint pakolhatunk 2,5'-os ssd-t vagy merevlemezt.én egy itthon levő samsung 64 gb-os ssd-t raktam bele.
    A gép villámgyors lett a windows 64 bites 8.1-töl,de rakhatunk rá akár linux-ot is.én főleg kodival használom,gyönyörűen akadás mentesen játszik le minden filmet a nas-ról,még a 40gb-os bluray isot is,ami a pipo x7-el akadozott. valószínűleg a lassú hálózati csatoló miatt.
    A gépen mindenféle létező,manapság használatos csatlakozó megtalálható,úgymint 4db usb3,2db usb2,displayport,hdmi,gigabites lan,esata,kártyaolvasó,mikrofon bemenet,hang kimenet,spdif optikai kimenet ami nekem nagyon fontos volt a házimozizáshoz.
    A zotac szivében egy intel celeron N2930-as quad core proci dobob,de kapható a készülék amd-s.illetve i3-as,i5-ös kivitelben,persze jóval drágábban.
    A készülékben komoly beépített AC-s wi-fi vevő van,tudja az 5ghz-et is.230/100Mb/s-os sebességet mértem vele.
    vezetékes gigabites csatlakozóján pedig 433/100Mb/s-ot a digis 500/100-as netemmel.
    A készüléket 26-27 fokos szobában még intenzív blu-ray filmezés után sem láttam felmenni 55C fok fölé,ezt 500-600mhz-es procival tette kb 30%-os proci,és 30%-os ram terhelés mellett.tehát van benne még tartalék.
    A böngészés villámgyors,az 1080p-s youtube video chrome-n is szépen akadásmentesen megy,4K-t,3D-t nem próbáltam,nincs hozzá megjelenítőm.
    Külön pozitívum még a készülékbe épített infra vevő,ami kiválóan müködik bármilyen olcsó ebay-es MCE táviráníyítóval.
    úgy hogy én nagyon meg vagyok elégedve a készülékkel.
    Kicsit hosszú lett a komment,lehet inkább egy logoutos írást kellett volna belőle csinálni :K

Új hozzászólás Aktív témák