Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltan6
addikt
Na nekem nem volt hosszútávú a kapcsolatom a pipo x7-el,sikerült jó áron eladnom (40K) a készüléket.nem volt vele különösebb bajom,de volt egy két fogyatékossága amivel nem tudtam kibékülni.
-Lassú hálózat,amit ráadásul alvó módba rakásnál el is dobált időnként.
-viszonylag gyenge wifi
-nem bővíthető,lassú emmc meghajtó
-nem bővíthető ram
-melegedés probléma
-instabil windows bing
-usb 3 hiánya
-és ami a legfontosabb számomra,digitális hang kimenet hiánya
A következő készüléket vettem helyette,amiről egy-két dolgot megosztanék:
ZOTAC ZBOX CI320 nano
A ZOTAC ZBOX CI320 nano-t használni a pipo x7 után,olyan mintha az ember trabantból mercedesbe ülne át.
igényes ház ami műanyag ugyan,de remekül működik benne a hűtés a méhsejtszerű kivágások miatt.
A készülék 49700ft-került,amihez nem jár meghajtó,és ram,azt külön még be kell szerezni hozzá.
számomra nagy pozítícum a bővithető memória,amit 8gb-ig bővíthetünk benne ddr3-as so-dimm rammal.
én egy 4gb-os samsung-ot raktam bele.
Sata csatlakozó is van benne,amibe tetszés szerint pakolhatunk 2,5'-os ssd-t vagy merevlemezt.én egy itthon levő samsung 64 gb-os ssd-t raktam bele.
A gép villámgyors lett a windows 64 bites 8.1-töl,de rakhatunk rá akár linux-ot is.én főleg kodival használom,gyönyörűen akadás mentesen játszik le minden filmet a nas-ról,még a 40gb-os bluray isot is,ami a pipo x7-el akadozott. valószínűleg a lassú hálózati csatoló miatt.
A gépen mindenféle létező,manapság használatos csatlakozó megtalálható,úgymint 4db usb3,2db usb2,displayport,hdmi,gigabites lan,esata,kártyaolvasó,mikrofon bemenet,hang kimenet,spdif optikai kimenet ami nekem nagyon fontos volt a házimozizáshoz.
A zotac szivében egy intel celeron N2930-as quad core proci dobob,de kapható a készülék amd-s.illetve i3-as,i5-ös kivitelben,persze jóval drágábban.
A készülékben komoly beépített AC-s wi-fi vevő van,tudja az 5ghz-et is.230/100Mb/s-os sebességet mértem vele.
vezetékes gigabites csatlakozóján pedig 433/100Mb/s-ot a digis 500/100-as netemmel.
A készüléket 26-27 fokos szobában még intenzív blu-ray filmezés után sem láttam felmenni 55C fok fölé,ezt 500-600mhz-es procival tette kb 30%-os proci,és 30%-os ram terhelés mellett.tehát van benne még tartalék.
A böngészés villámgyors,az 1080p-s youtube video chrome-n is szépen akadásmentesen megy,4K-t,3D-t nem próbáltam,nincs hozzá megjelenítőm.
Külön pozitívum még a készülékbe épített infra vevő,ami kiválóan müködik bármilyen olcsó ebay-es MCE táviráníyítóval.
úgy hogy én nagyon meg vagyok elégedve a készülékkel.
Kicsit hosszú lett a komment,lehet inkább egy logoutos írást kellett volna belőle csinálni
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen TV-t vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Medence topik
- Yettel topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Apple iMAC 24" M3 8/256 Green
- Garis Komplett PC eladó!/4060Ti/5600G/16GB/500GB/ Ertekelesre var
- HP Omen i7-8700K, GTX 1050Ti 4Gb, WiFi, Bluetooth
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Crucial 240GB SSD eladó
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged