Új hozzászólás Aktív témák

• Legyes

tag

Az Intel folyamatosan keresi a helyét az Atom szériának, de eddig valahogy sehol sem találta meg.

Próbálkozott az ITX szegmensben, nyomott áron, de a teljesítménye sohasem volt elegendő, plusz mindent megtett azért, hogy ez maradjon is így: ősi chipsetek, RAM korlát, ...

Próbálkozott a szerver szegmensben, de a hardver mérnökök közül többen belehaltak a röhögésbe, a szánalmas I/O teljesítménye miatt.

Jöttek a mobil eszközök, irdatlan mennyiségű kernel javítás után még mindig vannak bajok, a tesztek szépeket mutatnak, de használati értékre még mindig nem túl nyerő. Csak azért építik be a gyártók, mert az Intel már letolta a gatyát is, csak vegyék meg.

Most jöttek a miniPC-k (a táblagépek után szabadon). Szerintem egy ivartalanított Celeron sokkal jobb megoldás lenne ezekbe és nem is lenne annyival drágább. Viszont azon az áron már senki se venne kínait, hanem mondjuk megvenné Asus-ban (Vivo PC).

Egy szó, mint 100: Az Intel Atom Z3735F és Z3736F SoC még mindig nem az, ami meghozza az Atomnak a sikert, de már közel van hozzá.

Aki még nem tud dönteni, de anyagilag nincs Forintra kiszámolva, várjon még picit és közben kövesse az Asus termékvonalat (ChromeBox, Vivo PC). Igaz, egyiken sincs legális Windows, de 2015 Q2-ben kell megjelennie az Asus saját Windows 8.1 Bing eszközének, az Asus ChromeBox-hoz hasonló spacifikációval. A többiek drágábban adják és rosszabbak is (pl.. HP).

Eleinte az Asus ChromeBox-ot akartam megvenni, néha deal-ben van $150 alatt, de hasonlóan nehéz szerezni, mint a Pipo-t volt. Megy rajta az Ubuntu, de a legális Windows-ra kíváncsi voltam. Így dok olvasás után döntöttem a Pipo X7 mellett (annak ellenére, hogy a Voyo mini PC jobban tetszik külsőre és technikailag)

Új hozzászólás Aktív témák