- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HardRic
addikt
válasz
soldi3r #60471 üzenetére
"Mi az, hogy ledobja magarol a windowst?"
Eltűnnek a rendszerfájlok (és a többi is), szépen egyesével pár perc alatt egészen addig amíg bebootolni sem tud. Hardveres hibát kizárta a szerviz, akkor adták a recovery lemezte de azzal a Win-nel is csinálta.
Vírusírtás egyrészt felesleges teljesen formázott SSD vagy HDD-re való telepítés után, másrészt próbáltam, nem tudta befejezni, mert törlődött a vírusírtó vizsgálat közben.
Szerintem ilyen hibám csak nekem van a világon -
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #60436 üzenetére
X220-tól csak.
spyspyspy: Jobb oldalon? Hol? A kis takaró mögött a vinyód van, és ennyi. Nem dugsz te oda semmi mást, legalábbis ha nincs jobb tipped a vinyó helyét illetően. Nézz meg pár képet szétszedve, ebbe a gépbe sehová sem férne semmi más.
Ha 4-5 óra aktív használatnál többet szeretnél, akkor a géped sokszorosát fogod elkölteni. Mert időben a mostani ami ennél több mint 1 óra legalább, az Haswell. És az nem 2 deka forint.
Most van nálam alacsony fogyis ultrabook levonóéktól. Na ez már mintha tudna akár 6 óra körül is szolidan. Ez sajnos nem úgy megy mint gondolod.Ja igen, Mac. Az tud akksi időt bőven mert a hardvert jól csiszolják szoftverhez.
-
Dhampir
félisten
válasz
soldi3r #60373 üzenetére
Én csak a GUI-s MPlayert használtam. Régebben örültem még annak is, hogy egyáltalában a használtan vásárolt 16-bites ISA-ba helyezhető Conexant telefonos modememet meghajtotta a Linuxos driver, és így sikerült FreeStarton netezni. Nem volt valami nagy élmény a tartalomfogyasztás, mert csigalassúsággal csorogtak le az oldalak.
-
HSM
félisten
válasz
soldi3r #60352 üzenetére
Volt szerencsém T60-hoz, ami elvileg az utolós "igazi" IBM, elég korrekt darab, utódja is még oké volt, a T61, nekem még a T400 is oké, bár az a vicces, a T410-esem azért masszívabbnak tűnik. A T420 még ránézésre elmegy, a 430-ason már szemre is látszik, hogy annyira nincs egyben, a 440-től már ránézésre sírok.
(#60351) cadeyrn: Az a vicces, nem is a spórolás látszik számomra az új Thinkpadeken, hanem az igénytelen tervezés, összerakás, a végig nem gondolt konstrukció.
-
Dhampir
félisten
válasz
soldi3r #60248 üzenetére
Más világ a Precisioné, a maga szempontjából nem volt rossz, ugyanakkor a fullHD kijelzőhöz 15,6" méretben már nagyító kellett. A Touchpad viszont elég vacak volt, a palmrest fura kopogós műanyag, fel-felbúgó hűtés, ami egy idő után marhára idegesítő tud lenni. A ThinkPad sokkal jobban a kezem alá dolgozik, mindamellett csendes, erős gép. Egy W-szériát szívesen kipróbálnék, de igazából jelenleg ennyi is elegendő.
-
Dhampir
félisten
válasz
soldi3r #60222 üzenetére
Nekem az M4600 is jó lenne, bár arról mentem át T500-ra.
(#60223)yanna
Számomra jobb, tekintettel arra, hogy jóval nagyobb teljesítményre képes a gép (amit egyenlőre még nem használok ki 100%-osan), 3 év garancia van hozzá, és az új billentyűzet sem az ördögtől való, ezt a típust már az IdeaPades korszakomból ismerem. Windows 7 mellé még 8 is járt, a bőség zavara.
A ThinkLight ebben is benne van... mi kellene még?A T és R között a kasztni jobb az előbbinél, ha jól tudom.
Viszont a Dell Precision billentyűzetét imádtam, a Latitude klavija is kafa.
-
Gondwana
addikt
válasz
soldi3r #59995 üzenetére
Előfordulhat...
Annyi, hogy jócskán mókolás-igényes művelet, mert az X220/X230 mégse eDP, ahogy lelkesen beharangozták, hanem még LVDS, ez a panel meg már DisplayPorton ül. Első körben a BIOSt kell újrafőzni, hogy DP jelet küldjön a gép a kijelző felé, utána már csak egy új kábelt kell hozzá építeni, meg összerakni. -
lapa
veterán
válasz
soldi3r #59813 üzenetére
bocs, nem úgy melegszik, hogy jobban, mint a többi. csak azért zavarhatja az embert, ha ott +10 fok van pont véna tájékon. gondolom magában nem fűt (annyira).
nekem most mászik egyik terás vinyó a másikra egy expresscard esata bigyóval, és azért jó meleg ott, pedig nem szigetelem a kezemmel, hanem szabadon van és tud hűlni.
más kérdés, hogy fullban nyomja a dd már több, mint egy órája, gondolom 70-80mb/s környékén. most lusta vagyok megnézni. viszont ez az adapter nem ad áramot, az külön usb-s kábellel megy. viszont az usb-s adapter még elég szép áramot is felboostol 3,3-ról 5v-ra, az főleg melegszik.
szóval ha eseti jelleggel van használva, akkor gondolom oké, de a működő adapteren pihenni egész nap az nem biztos, hogy gyerebe.
-
hito
nagyúr
válasz
soldi3r #59754 üzenetére
Majd figyelek
lapa: ez egy original genuine Tp háttérkép, ebayről rendeltem
Egyébként tényleg olyan, mint az oldschool busz padló.
xcds: érdekesen működik. Először a bay akksit kajálja meg, utána jön csak az elsődleges akksi. Viszont tölteni pont fordítva tölti, először a nagyot, utána a bay-t. Menet közben gond nélkül bármelyiket kitépem, nem csinál belőle gondot. Be se szoktam csavarozni a helyére pon ezért., csavar nélkül sem lötyög/esik ki. ODD-hez viszont már újraindítás szükséges ha menet közben teszem be. Gondolom a PATA csatolófelület miatt nem működik pnp eszközként.
Más: X200t-ken nincs lámpa ugye? Akkor miért van a billentyűzeten ikonja?
-
HSM
félisten
válasz
soldi3r #59671 üzenetére
Lehet, butaságot kérdezek, de nekem friss TP tulajként fura, hogy miért csak 80%-ig töltitek fel az akksit. Mi ennek a oka? Én a középső opción hagytam automatán, de így kézzel belöve jobb az akksinak?
Írta a help, hogy valahol lehet állítani a töltés erősségét, de nem találtam olyan opciót. -
-
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #59622 üzenetére
Meglátjuk. Ha asztalin bejön az OSX akkor lehet lesz egy mekkbukkom is egyszer, mert tényleg megváltás ezt használni win után, csak ugye az x200-ak itt állnak és ha már egyszer öszehoztam őket akkor illik megtartani is...egy ideig.
Linux az azért gond mint régen is volt. Túl sok dolgot kell összevadászni, túl sok nyűg. Ez itt OOB tud mindent, 3 katt volt egy virtuális win7, doksikat egyből oda nyitja és menti, már mennek is fel a szerverre, flott minden. Van Linux mágus és rendszergazdi és azt ő is bevallotta, hogy mire ezt így összerakod, őszülsz. És akkor a specifikus dolgokról nem beszéltünk ami korona.
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #59608 üzenetére
40 gigás vinyók vannak most a x200-akban itthon. Mivel nonstop van másik gépem amit nyúzni kell, így pihennek a masinák.
hito: Ez a klasszikus mutass egy ilyet: és akkor mindig van valami ami miatt buknak a dolgok. Ez a sohasem kikezdhető érv
2 milivel több, hőbörgés stb. ezt már egyszer itt levezettük egymás között 1-2 éve
Sosincs vége.
Ha lesz paletta, majd szólok, ezek még frissek. Az biztos, hogy ezeknek a régebbi gépeknek szép lassan bealkonyul, ha most benyögném mennyibe van az x200s-em most, mire tényleg olyan lesz, mint egy majdnem dobozos gép, addigra tényleg eléred szinte egy bolti kiállítós gépnek az árát. -
Tim82
félisten
válasz
soldi3r #59594 üzenetére
Finoman szólva nem vagyok meggyőződve arról, hogy amekkora helye van a VGA-nak, egészséges dolog lenne kiiktatni vagy durván leszabályozni a dokkoló hűtését (ráadásul elég közel van a PCI-E slot az Ultrabay-hez, nekem meg eleve fontosabb volt a vinyó, mint az, hogy legyen a dokkolóban VGA). Amúgy eleve passzív HD5450-nel próbáltam ki.
Zajos a benne lévő kis venti, ez van, csere elvileg megoldja ezt, de akkor sem hiszem, hogy még egyszer teszek bele VGA-t, ezért: "Nekem bootolni nem tudott a gép vele. Valószínűleg azért, mert túl sokat fogyaszt a konfigom bekapcsoláskor. Hotdokkolni viszont lehetett gond nélkül, és az altatás/ébresztés is tökéletesen működött." (innen) Ez ugyanígy megvolt nálam is, és ez így együtt már kicsit sok kényelmetlenség némi játékért cserébe az én pro-kontra listámban.
-
-
hito
nagyúr
-
ro_bert17
őstag
válasz
soldi3r #59415 üzenetére
Ez a gép van, és ettől gyengébb. A saját hiányosságaim, és lustaságom végett, egyelőre a linuxot nem szeretném.
A frissítésekig egyszerűen hasít a T42. Ugye ez az az pont amikor egy testesebb weboldalnál semmi különbség a T410, T42 közt. De aztán jönnének a patch-ek.... -
lapa
veterán
-
octavio
csendes tag
-
lapa
veterán
válasz
soldi3r #59350 üzenetére
12v 5a tápnyira jók valamire, azért annyira nem pmpo. szerintem ez átlagos igényekre bőven elegendő teljesítmény, a minőség meg biztos jobb, mint nálam az egykori alap aiwa házimozi amp. ...ami bekapcsolva 26w-ot evett csöndben súgáskor. ezen a cigisdoboz amp + a táp csonthideg mikor be van kapcsolva. nem mértem még, de 1-2w-nál tuti nem több a standby táppal együtt.
+elszalajtod egy akksiról, azért nem rossz.
-
hito
nagyúr
válasz
soldi3r #59211 üzenetére
Én is paypallal fizettem. Akkor meg tudom ezt játszani?
cadeyrn: köszi. Ez esetben viszont a 14napos indoklás nélküli visszaküldési lehetőséget kockáztatnám. Melyiket szeressem a két rossz közül?
Viszont öröm az ürömben, hogy bay akksi van a gépben. De üröm az ürömben, hogy hibás
Akksi LED villog ha csak az van a gépben és ezt írja rá a battery utility:
Ma találtam egy helyet, ahol lapcellás akksit fel tudnak újítani, de nem tudom, hogy cellahibás, vagy elektronika hibás. Nagyon nem mindegy.
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #58886 üzenetére
1db, ez a szokásos vámkezelve szöveg amit meg se néznek csak ütik rá a pecsétet, az minden csomagnál van. De ilyen még nem volt, hogy beragadt volna. sok a melójuk olvastam egyik topikban, kimaradt pár járat karácsony előtt aztán nyakukba zúdult 1 havi adag január közepén
-
Fifi
őstag
válasz
soldi3r #58477 üzenetére
Nincs semmi varázslat, így működik.
Az aksi gyártója: cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/manufacturer
Az aksi típusa: cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/model
Első használatba vétel időpontja: cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/first_use_date
Névleges kapacitása: cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/design_capacity
Utoljára feltöltve teljes kapacitása: cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/last_full_capacity
Feltöltési ciklusok száma: cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/cycle_count
Aktuális állapot: cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/state
Jelenlegi töltöttség százalékban: cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/remaining_percent
Hátralévő idő a teljes töltöttséghez: cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/remaining_charging_time20% alatt kezdjen tölteni:
sudo echo 20 > /sys/devices/platform/smapi/BAT0/start_charge_thresh50%-nál fejezze be a töltést.
sudo echo 50 > /sys/devices/platform/smapi/BAT0/stop_charge_threshHa ezt egy file-ba lemented és lefuttatod
#!/bin/bash
manufacturer="$(cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/manufacturer)"
model="$(cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/model)"
first_use_date="$(cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/first_use_date)"
design_capacity="$(cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/design_capacity)"
last_full_capacity="$(cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/last_full_capacity)"
capacity="$(echo "scale=2; ${last_full_capacity} * 100 / ${design_capacity}" | bc)"
cycles="$(cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/cycle_count)"
state="$(cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/state)"
percent="$(cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/remaining_percent)"
charging_start="$(cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/start_charge_thresh)"
charging_stop="$(cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/stop_charge_thresh)"
remaining_charging_time="$(cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/remaining_charging_time)"
clear
echo "The $manufacturer $model battery has been using since $first_use_date: ${state}"
echo " - current status: ${percent}%"
echo " - charging start: ${charging_start}%"
echo " - charging stop: ${charging_stop}%"
if [ "${remaining_charging_time}" != "not_charging" ]
then echo " - remaining charging time: ${remaining_charging_time} minute"
fi
echo "After ${cycles} cycles the battery has ${capacity}% of design capacity.", akkor az alábbi kimenetet kapod:
The Panasonic 42T4833 battery has been using since 2010-04-20: charging
- current status: 52%
- charging start: 80%
- charging stop: 84%
- remaining charging time: 465 minute
After 46 cycles the battery has 95.26% of design capacity.Bye, Fifi
-
soldi3r
veterán
-
-
válasz
soldi3r #58157 üzenetére
ez csak másodgép volna, az esetek legnagyobb részében a t60 is elég, csak néha jól jönne, ha erősebb lenne. még meg kell beszélnem magammal, hogy akarok-e költeni egy kicsit erősebb és újabb gépre, aminek rosszabb a kijelzője
premiere-rel vágok, az a komolyabb nvidiákból tudna profitálni, de a 4magos asztali i5-ömön 50 fps fullhd nyersanyaggal is elvagyok dedikált vga nélkül, 25 fps anyaghoz meg gyengébb gép is elég, de a c2d már pont nem, vagy neccesen.
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #57495 üzenetére
Egy bontás lehet lesz, meglátjuk. De, hogy miért nem kaptam még meg a gépeket
Krix: Hát, én barkácsolok elég keményen, de ez a projekt már anyagbeszerzésnél bukik, nagyon-nagyon fanatikusnak kéne lenned ehhez, plusz azért itt kicsit nagyobb gondok vannak, mint egy dugó átrakása.
-
osztraksajt
őstag
válasz
soldi3r #56894 üzenetére
Rengetegen segítettek neked hogy meghatározták "ebay nyelvezetben" mit jelent a Geniue és az Original szóhasználat, és képzeld mi is tudunk angolul (nekem már több mint 20 éve Oxfordi felsőfokúm van pl és elég sokat tartózkodtam angol nyelvterületen), és azt is tudjuk hogy rokonértelmű a két szó és félreértére adhat okot. De legyen neked igazad, mert te jobban tudod.
Szerintem te vegyél akkor "Original" cuccokat nyugodtan mert azok biztos nem utángyártottak vagy hamisítványok.
Az értelmező szótárban van az Original-nak egy ilyen értelmezése is: created, undertaken, or presented for the first time
De ezt csak halkan jegyzem meg, mert véletlenül nem illik bele a meggyőződésedbe.
-
osztraksajt
őstag
válasz
soldi3r #56827 üzenetére
Tényleg így van hogy:
- Original a bontatlan nem használt,
- Geniue az eredeti és nem utángyártottHogy ez szokásként alakult ki vagy volt rá valami kódex az passz, de 99,9%-ban ez használatos az Ebay listázásoknál. Ha megnézed rengetef "Geniue original" megjelölés is van, mai nem szimpla szóismétlés.
Nekem is mikor a rendelt headsetre írtam hogy ez nem Geniue hanem Fake, sűrű elnézések között azonnal refund lett a vége és kértek hogy ne jelentsem az ebay felé, mert istenbizony csak valami beszállítói hiba lehetett, ők nem tudtak róla.
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #56827 üzenetére
Angol angol más mint us angol és a kínaiak ha beszélnek valamit akkor us angolt. Nem törvény ez, hogy a genuine szó jelenti csak az eredeti gyárit, de aki olyat árul annál ott van a szó...eddig legalábbis nem láttam ellenkezőjét. Az original meg szinte mindennél ott van ami új. A new, unused szavakat csak leírásban tudják választani, valszeg ezért viszik bele a címbe az originalt is, mert sokan úgy keresnek rá. Itt nálunk se feltétlen jelent az original gyárit, sokszor lehet azt olvasni, bontatlan, "original" csomagolásban. Tehát nem magára a termék gyártójára vonatkozik, hanem a csomagolásra pl.
Az oem meg emlékeim szerint azt jelenti, hogy brand gyártóknak való cuccok akik kész gépeket árulnak. Ez magával vonzza azt is többnyire, hogy nem kapnak gyári csomagolást az alkatrészekhez, hanem bulkben megy a cucc, pl hdd-k, dvd-k, bármi. Ezt mi is használjuk, "oem csomagolás" néven. Én biztosoff_end
-
hito
nagyúr
válasz
soldi3r #56600 üzenetére
Köszi! Közben megtaláltam a hozzávalót. Fényerőben a 1.5x-esét tudja az IPS, konrtasztba meg még többet. Válaszideje viszont lassabb. Fogyasztását tekintve hogy néz ki az IPS? Ha többet eszik, akkor nem biztos, hogy kell.
-
Headbang
aktív tag
válasz
soldi3r #56429 üzenetére
felraktam a progit telepítés és indítás fagyás, kékhalál rögtön utána minden esetben
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk a problémáról:
BCCode: 116
BCP1: 87DAE4E0
BCP2: 8EE3AF20
BCP3: 00000000
BCP4: 0000000D
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1
A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\010914-39780-01.dmp -
i400
senior tag
válasz
soldi3r #56316 üzenetére
A szalagkábelt nem mértem meg erenként, a biosban nincs tiltási lehetőség. Végigmegyek még akkor ezen aztán akkor csere. Csak attól félek hogy az újjal sem fog menni
Hogy én is bekapcsolódjak kicsit ebben a thinkpad nem a régi témába. 530as gépem van és a keret bal alsó sarka meg van repedve 1 év után. Legszívesebben a T42p-t használnám csak hát gyenge...
-
lapa
veterán
válasz
soldi3r #56208 üzenetére
egyelőre 10.04 van, ja. nyilván kell majd valahova lépni, a szerveren már 3.x-es kernel, 12.04 van az egyik indítható és a boot rendszerként. a nehezén, a 12.04 bootloaderből 10.04-es corestore-ra bootoláson túl vagyok. de nincs használva a 12.04, csak összetettem. néha vbox alatt elindítottam, de pölö smart kártyát még nem sikerült összekalapálnom, az meg kéne.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,Win.11
- Fujitsu ,15,6",8.gen.i5,világító.bill, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,Win.11,szép
- HP 15.6 ",AMD A10,jó állapotú,magyar billentyűzet,Win.11 is megy!!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th ,14" ,i7-1185G7 ,16GB RAM ,512GB SSD, magyar bill, 1 év garancia
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch Series 6 44mm GPS Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest