- Milyen TV-t vegyek?
- Raspberry Pi
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- IFA 2025: Egy normál és papírvékony tábla a Samsungtól
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tikakukac
titán
Simán. Rudi nem tudom mennyire szokta megnézni, de pölö azok a gépek amik sajtósak és ugye azért mindenki tesztelgeti őket rendesen simán elérnek 5-6 kollega után 7-10% wear levelt, már direkt figyelgettem. Van olyan, hogy gyárilag is benne van 5%, az sem ritka.
Szóval ja ez ilyen.
-
Dhampir
félisten
Mérlegre téve egy jobbfajta budiműanyagos-magnéziumvázas, de erős konfiguráció kellő garanciával legalább annyira életképes lehet, mint majdnem ugyanannyiért egy ezeréves roncstelepi szökevény, aminek elpasszolásával leginkább az ócskás jár legjobban, amikor két-háromszoros áron eladja a márka-fanoknak és a kizárólag régi üzletivel járhatsz jól-hívőknek.
-
Speeedfire
félisten
2 évig volt nálam, de a hátam közepére kívántam már. Vicc kategória, nem laptop. Nyöszörgött, nyekergett. Ótvar egy gép, és a munkatársak is kb ezeket mondták róla. Vatta újan kaptuk őket.
Emiatt is kérdeztem, hogy a t420s is ez a feeling vagy inkább a régebbiekre hajaz. -
Tikakukac
titán
2 órásan vettük azt a gépet, szerintem jobban meg volt vigyázva, mint a családi ezüst. Ez van ami szemét az szemét. Anno már aki T530-at akart venni egyből HP-ra kellett rakni, mert 4/4 visszaküldés után mindenkinek elege volt a "kicsi hibák"-ból. 350k+ szinten oltári gáz atom ragasztósan meg nyikorogva nyitni a gépet, valljuk be.
-
Tikakukac
titán
Egy kicsi itt egy kicsi ott és kész is a recsegős gép. Laktárs megmondja, most jött vissza hollandoktól, megy a gép garira, foltos kijelzős, HDD kezd lehalni és úgy ropog a palmrest, mintha szárazkenyér lenne alatta. Meg kopik is. Konzumer Asus volt eddig neki és mit ne mondjak, nem verte magát hanyatt a géptől.
-
Speeedfire
félisten
Pont ezt kérdeztem én is, csak fordítva.
A T430 ultra gagyi volt, kb mint egy olcsó kínai. Ettől függetlenül legalább masszív volt. A zsanérjai se bírták sokáig, igaz nem tört szét, de a monitor rész kb lötyögött. A teteje simán benyomható volt kisújjal is.
Illetve 2 év alatt 3 lett szervizbe küldve tőlünk.Ilyenek nem voltak T400/T410 alatt. Emiatt érdekelne, hogy a T420s hova rakható.
-
azbest
félisten
Nekem nincs vele különösebb bajom.
Végülis a registrybe közvetlenül felvitt akku töltési szabály is működni látszik, de egy újraindítás kellett, hogy ne írja felül (és ha frissül a power management driver akkor is újra be kell állítani).
Úgy láttam, hogy a legutolsó bios frissítés épp valami win10-es kompatibilitást javít, érdemes ránézni, hogy neked régebbi -e. Inkább csak a win10 túl tolakodó néha, vagy túl buta, de ezzel úgy tűnik már együtt kell élni. -
a mérete miatt a t mindenképp nagyobbnak-nehezebbnek fog érződni. a t nem annyival vékonyabb. de mindkettő jó gép, barátnénak t420s van, a kijelző a gyenge pontja szerintem, persze kérdés, mik az igényeid. az x-nek lehet ips kijelzője, ami sokkal jobb, cserébe sokkal kisebb felbontás (1366x720 vs 1600x900).
hurcolós gépnek az x sokkal kompaktabb, meg a kis mérete miatt masszívabb benyomást is kelt. a t-n van usb3, az x-en csak akkor, ha i7-eset veszel. persze lehet bele expresscard usb3-at tenni. a t-nél viszont a kártyaolvasó is ec.
(tényleg, valakinél ki tudnék próbálni egy t420s gyári kártyaolvasót? csak néha és instabilan kezel kártyát, persze szervizben w8-ra hivatkozva lepattíntották (helló laptopsystem), azóta meg már nem garis. érdekelne, hogy az ec slot nyűgös-e, vagy maga az olvasó)
-
Pszihonaranc
senior tag
-
Chaser
legenda
Ne vadássz, vedd meg a 75k-s ips fullos verziót, ssd, fpr, i7-usb3. Nem lehet linkelni, megtalálod
Pszihonaranc Boltból újan 30k körül, de lehet az több is. Kéz alól meg ki kell fogni erősen.
szerk: donjohnson Ezüst TP nem vészes? Nem is, csak akkor azt HP-nak hívják
Tudom nem szégyen a jobbtól másolni de ez már erősen flame keltő a lenovo részéről
elérhető lesz ez még pinkben is ha így haladunk
-
spammer
veterán
Looking for a laptop? Lenovo x220 : archlinux
Nálunk egy R61-es megy Arch-csal, semmi probléma. Thinkpadak elég jók linux alatt (is). Dokkolót mondjuk passzolom, de nem hiszem, hogy probléma lenne.
-
Nálam (t530) van egy ilyen jelenség. Process Explorert használok tálcán. Így látom ha hirtelen valami indokolatlan történik. Kifejezetten sleep-ből ébredés után előjön rendszeresen egy "fantom" terhelés. scvhost, d most éppen a TiWorker.exe nyomott konstans 25% terhelést... Innen jött a megoldás. Windows update-ben nyomtam egy check for updates-et és elmúlt...
-
Tikakukac
titán
Ennek örülök, ettől függetlenül sajnos nem lesz jobb minőségű a sorozat.
Grafirka: Milyen anomaliak? Mi az ami ennyire gaz a 440 szeriaval ?
Fogj egy mákdarálót, toljál bele sok tejfölös poharat aztán keverj bele egy kis szenet. Utána tepsibe öntsd bele és süsd ki. Na ebből áll a 350k-s notebook Lenovonál 40-es szériában. Minden másért irány a kinti fórum, ahol threadek vannak a hibákra nagyon viccesek.
-
btudos
nagyúr
T440-et használtam két napig, én nem bírtam megbarátkozni vele, marad a T430.
X240-nél én a billentyűk összenyomorításától kaptam frászt, semmi nem indokolta, hogy kisebb legyen a billentyűzet.
Egyébként valószínűleg megszokható, de ami T42p óta kényelmes, hogy a hüvelykujjam tud a trackpoint bal gombján támaszkodni, az szállt el a 40-es szériánál, mert ha lerakom az ujjam, és véletlenül hozzáérek az érintőfelülethez, már odébb is ugrott a kurzor. Én ezt nem bírtam két nap alatt megszokni.
-
Declare
őstag
Köszi!
Gyári dvd i megvannak, akkor azokat felpakolom.....valamiért bizom benne, hogy megoldodik ez a lampa kerdes is....ha minden szepen frissen ropogosan ujra lesz telepitve, friss driverek stb es vilagit, akkor szerintem megint irok a szerviznek es megirom, konkretan a lampa a gond es oldjak meg.
Viszont felmerül most bennem a kerdes, ha bele eszkabalok egy msata ssd d az nem erinti a garanciat?
-
-
Chaser
legenda
Hasznos jószág
csak arra kell figyelni mielőtt kiveszed a gépből sw-es és hw--esen is válaszd le, mert az alaplap csúnyán ki tud szakadni ha rögzízve akarod kikapni a gépet a dokkból
Tim82: Keresem az igazit
btudos: Tudom, nem is szó szerinti szaladgálósnak értettem. Olyat amit nem sajnálok bedobni a táskába, lehet nyúzni. 6 cellás akkuval tömege is még tűrhető. x200-zal ott lennék panelcsere, addig nem nyugodnék, szóval nem
Nagy melókat úgyis itthon csinálom, hw kb lényegtelen ha legalább ilyen szint.
-
btudos
nagyúr
Én alfától vettem ilyet a T430-hoz 12 k-ért, olcsóbban nem találtam. Nincs semmi baja, tökéletesen teszi a dolgát.
Mindenképp próbáld bele, nézd meg a zárat, meg esetleg ha van lehetőség, a portokat is kipróbálhatod, de elég ritka az elromlott dokkoló, én nem aggódnék emiatt.
-
Davs
tag
Nekem is van, csendes gep, tetszik a billentyuzet. Ez az elso ThinkPadom, elotte TP Edge 420-at nyuztam. a T430 osszeszerelesi minosegerol csak annyit tudok mondani, hogy mar elegge muanyag..meg recseg/ropog itt-ott ha megnyomod..biztosan fenyevekkel jobb, mint a tobbi konzumer gep, de en azert tobbre szamitottam..ez leszamitva amugy elegedett vagyok a geppel, jo aron vettem
Bar ha most kellene gepet vennem, akkor nagyon megneznek egy E6-os Latitudet.
-
Borote
addikt
"lásd következő patch-ben start menü!
" - ez ugye most irónia? Mert annak jó volt
Vajon a Task Manager-t is képesek lesznek megcsinálni használhatóra? Mert pont a lefagyott, beragadt folyamatok leállítására nem jó. Azzal sokra nem megyek, ha csak az amúgy működő, normál bezárásra is reagáló programokat tudom vele kilőni...
Amúgy kipróbáltam X61t-n is.... Mondjuk rég volt, de az driveresen már nem volt az igazi.
-
lacus83
senior tag
Csupán a Win 8 gyorsasága és újdonsága miatt nem feltétlen éri meg a váltás Win 7 ről.
A gyorsaság kérdésre ott a cpu,memória,ssd így bőven kiszolgál a Win7.
A másik nézőpont meg ugye az hogy itt nem csak a Lenovos driverekre gondolva még mindig kiforrottabb a Win7.
De persze teljes mértékben nem összehasonlítható a 2 rendszer,a Win 8 egy hibridT510en küzdelem és fájdalom tökéletesre csiszolni a rendszert,de pl Asztali konfigon semmi gond vele,kivéve hogy a Steam nem szereti ( vannak gondok játékokkal )
-
HSM
félisten
A gond ott van, hogy a win7-ben a koncepció az volt, hogy egy asztali OS legyen a bevált alapokon. A Win8 esetén meg valami hibrid cucc lett, amit valahol félútra lőttek be a tartalomkészítés és fogyasztás közé, ami semmiképpen sem jó. Nincs benne az a fajta rendezetség és kiforrotság, mint a 7-esben, ahol mindennek megvan a maga helye, és látod benne a koncepciót. A win8 ezzel szemben nagyon kusza. Lehet, idővel hozzá lehet szokni, de állatira bosszantó, hogy miért kellett átdolgozni a már bevált, jólműködő dolgokat értelmetlenül. Nekem így nincs is motivációm használni, semmivel se jobb a 7-nél, cserébe semmi sincs benne a megszokott helyén, míg egy win7-et, de még egy Vistát is csukott szemmel, egér nélkül is elkezelek...
Win8-al eddig kárhányszor is kellett dolgoznom, borzalmas volt a felhasználói élmény, nem győztem szidni a készítőket.(#60926) dying_star: A Vista teljesen használható. Kb. egy évig használtam, és bár erőforrásigényesebb, mint az xp és a win7, de összességében korrekt, pár zavaró idiótaságot van benne, de élhető a rendszer. Szerencsére a T410-emen már win7 volt.
A Lenovo-s szoftverek nekem is nagyon beváltak, az idióta csatlakozási manager, vagy miaszöszt kivéve, ami a windózós wifi-kezelő helyére tenné fel magát, azzal annyi szívtam még anno egy T60-on talán, hogy nem mertem feltenni most és kipróbálni, az amúgy is jó gyárilag is a win7-ben.
-
Ez lehet, ennyire nem vagyok benne a Vistában. Viszont munkatársamnak azzal adták a laptopját jó 4 éve, és bírja. Annyira csak nem rossz.
És igen, akkor nekem is tetszene. Az Aero elhagyása pl jó ötlet volt, ez a flat-téma tetszetős.
Mondjuk nekem a Lenovo szoftverek is fontosak, de nem reménykedem, hogy W500-hoz csinálnak a 8 alá mindent. -
Ha az fn gombosra gondolsz, akkor persze, megy rendesen. Más fényerő szabályzás nincs tudtommal ^^
(#60568) dying_star
Megy rendesen, amire kell, arra jó, még a w7 alatt fenálló déli híd túlmelegedéses probléma sincs w8 alatt, ami külön érdekes
Persze nem sieti el a dolgokat, de használható -
Francia91
veterán
(#58303) dying_star
Biztosan jó a palmrest mindkettőhöz! A többiben nem vagyok biztos, de véleményem szerint full azonos a váza és minden eleme a T500-nak és W500-nak
-
audi100td
nagyúr
-
ezsolti
tag
Egyes pletykák szerint ez jó lesz bele. Persze senki sem látott még élőben ilyet.
-
Chaser
legenda
Az mindig zöld ha jó az akku.
Áruljátok már el, a 15.4-es T61 lapja nem jó a 15" T60-ba? Csati elrendezés ugyanaz, de gondolom van valami buktató benne mért nem kompatibilisek egymással. Eddig úgy tudtam csak 4:3-as T61 lapja jó a T60-ba.
szerk: Ha nincs benne akku akkor szokott fehér lenni ha jól rémlik. Life span nem tudom mi, én battery maintenaceben állítom mikor kezdje el a gép tölteni az akkut és meddig. Eddig bevált.
-
Francia91
veterán
Én úgy tudom, hogy a Lenovo és a Dell gépei érintettek ebben (bár ebben nem vagyok biztos), az Intel honlapján 4 Gb támogatott memória van feltüntetve a chipsetnél.
Na mindegy, véleményem szerint nincs értelme a 64 bitnek a T60-as szérián, bár azért egy T7xxx jóval erősebb 32 bites rendszeren is, mint egy T2xxx -
Új hozzászólás Aktív témák
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Eladó: HP EliteBook 840 G4 Könnyű, megbízható üzleti laptop
- Msi Stealth M15 i7-11375H// RTX 3060// 16GB// 512GB
- Eladó: HP ZBook 15 G6 Mobil munkaállomás
- Thin 15 B12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest