-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fermacht1994
aktív tag
Sziasztok. Van egy x230-as laptopom. A biosban látom, hogy eredeti win8.1proval lett vásárolva, de a recovery le lett törölve. Most is Win8.1 pro van rajta. Vásároltam egy kulcsot 2k-ért.
Hogyan tudnám rá megszerezni a gyári win8pro recoveryt?Köszönöm!
-
Dhampir
félisten
-
-
btudos
nagyúr
válasz
FoxiestFox #63585 üzenetére
Valld be, hogy most telepítetted újra a W500-at.
-
-
fgordon
senior tag
Arra mi a tippetek, hogy T500, XP 32 bit, ATI VGA üzemmód esetén minden ok, de ha átkapcsolom az integrált Intel VGA-ra a BIOS-ban, a battery manager el sem tud indulni és nem működik.
Ilyet már láttatok?
-
-
fgordon
senior tag
Én 15 éve Targus márkájú notebook táskákat használok. Nagykerből hoztam el, ott élettartam garanciát adtak rá, de 3 éve rendszeres használattal is maximum a cipzár fém húzójáról kopott le a picit festék.
Én 2100 Ft-ért vettem még akkor: Targus Notebook Case (CN31). Használtam komolyabb, nagyobb Targus táskákat is ( targus.com ), 5-15 ezer Ft árban vannak, azok még strapabíróbbak.
Ennek a vékony, egyszerű táskának az előnye, hogy kb 2x olyan vastagra meg lehet pakolni, de ha üres, akkor vékony. Van vállra akasztható pántja is, de én azt soha nem használtam még. -
PNP
őstag
X200-hoz milyen tokot érdemes venni?
-
-
azbest
félisten
válasz
CharlieDrop #63566 üzenetére
Régebben rákeresve konkrét iso nevére, találtam hivatalos ms oldalt is ahol fel volt sorolva sha1 hash... nocsak itt egy csomó iso [link], direkt linkek.
-
Csaszykj
aktív tag
Sziasztok!
Nem nagyon tudtam, melyik topikba írjak, így a sajátjába írom.
Története ismerős mindenki számára, a hibajelenséget leszámítva:
Kedves barátom használtan vett egy Lenovo R400 - 7440CL2 tipusú notit.
Fél év után grafikai problémák jöttek elő - majd összeugrott a kép a képernyő tetejére egy 4mm-es csíkba, és minden színben színben pompázott - elmondása szerint.
Majd nekiállt és saját maga szétbarmolta az egész notit, és betette a fiókba.
Fél év elteltével említette nekem, és nekem ajándékozta...Láttam már ezt-azt, ez sem nézett ki a legjobban, na mind1, hagyjuk is.
Szétszedtem, kitakarítottam, s most a következőt tapasztalom:
Bekapcsolom, vagy csak sípol egyet és kikapcsol vissza.
Ráindítok mégegyszer, akkor elindul, de képet nem látni a kijelzőn, csak villan egy halványat és a sötétség marad.
Egyszer sikerült azt elérnem, azt is amikor megmozgattam a kijelzőt, hogy "kifehéredett" - az LCD hátulján látszott hogy a fénycsövek működnek, az elején pedig előjött az ismerősöm által említett probléma.
Sehol nem látom megtörve az LCD kábelt, sem a kijelzőn nem látok sérülést.Külső kijelzőre csatlakoztatva minden frankón működik. Bootol, oprendszer betölt stb...
Szeretném megjavítani, csak nem tudom, mit is vegyek hozzá először hogy az LCD működjön...
LCD kábel-t először, majd LCD SubCard, majd LCD-t ?
Ha nem ide tartozik, sorry érte, mondjátok hol tegyem fel a kérdésem.
Thx!
-
Tikakukac
titán
válasz
CharlieDrop #63568 üzenetére
Hát akkor random nem torrent hanem sima szerver. Hogy mi változik? Semmi. Ma lehet szivatni magunkat mint az ubuntuval amit nem torrenttel akartam lekapni hanem szerverről és hát pont terhelt volt, szopó.
-
Tikakukac
titán
válasz
CharlieDrop #63566 üzenetére
Random magyar torrent oldal, leszed, kirak USB-re és felrak majd aktivál kulccsal. Ennyi.
-
cellpeti
nagyúr
nagyon húzok egy T400 fele, de...
-
azbest
félisten
válasz
CharlieDrop #63548 üzenetére
md5 hash. Hivatalos helyen is szokott kinn lenni, így le tudod ellenőrizni, hogy az adott fajta lemez tartalma megegyezik-e az eredetivel.
-
Poo
senior tag
válasz
FoxiestFox #63560 üzenetére
majdnem helyesen írtam le
Na tehát
Nincs valakinek egy jóféle delete gombja ehhez a Lenovo billentyűzethez:
Parts: 0c01938
fru 04y0543
model:cs12bl-85hu -
-
Poo
senior tag
válasz
FoxiestFox #63558 üzenetére
Mert idióta vagyok :-D Lenovot akartam írni :-D
-
-
Tikakukac
titán
válasz
BalazsKKa67j #63551 üzenetére
Nagyon fullos T500 kellene ahhoz, hogy megérje és durva szitu ahol hordozod. Köss egy rendes biztosítást valamelyik cégnél akkor, kisebb macera.
-
Poo
senior tag
Nincs valakinek egy jóféle dell gombja ehhez a billentyűzethez:
Parts: 0c01938
fru 04y0543
model:cs12bl-85hu -
Poo
senior tag
válasz
BalazsKKa67j #63553 üzenetére
Kérdezd meg őket hátha van megoldásuk laptopba mert szoktak azt is ellopatni és jó hatékonysággal dolgoznak
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #63545 üzenetére
LG-hez képest tényleg elég gagyi a samsung.
BalazsKKa67j: A tolvajkergetők bicajokba raknak valami chipet, de beépítettek egyet notebookba is. Elég drága, 50k körül van, de az működik is. Nyilván spybike a neve. Egyébként meg lenovo kensington, biciklizárnak is jó
szerk: Poo megelőztelek
-
soldi3r
veterán
válasz
BalazsKKa67j #63551 üzenetére
Hardveres? Lakat+lanc. Vagy nem kell otthagyni sehol a lapost.
Kocsiba meg, kell rakni egy pancelt, de ha kell viszik autostol.
Tracking szoftverek vannak. A kerdes, hogy megeri e. -
BalazsKKa67j
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem javasolni valamiféle lopásgátló rendszert Thinkpad T500-hoz?
Hardveres érdekelne elsősorban,valamiféle helymeghatározó chip érdekelne.
Köszönöm! -
soldi3r
veterán
válasz
CharlieDrop #63548 üzenetére
MSDN-est keress, azok nem piszkaltak.
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #63539 üzenetére
Inkabb akkor T500, azon legalabb van DisplayPort, egy adapterbe kerul csak HDMI-s cuccra rakotni, ha ez szempont esetleg. Gondolom a HD filmezes nem 15,4 / 14"-on menne...
Mas: ma melleraktam az asztali gepemnek a T500-amat, ahhoz van egy Philips 190S monitor / 19"; 1280x1024/... Majdnem elsirtam magam, ahogy lattam egyutt a Samsung paneles T500 es a Philips monitor kepet... Tenyleg eszmeletlen szar ez a Samu panel a T500-ban
-
Chaser
legenda
válasz
CharlieDrop #63540 üzenetére
Nem a lemezért/iso-ért fizetsz, hanem a licenszért. Lehúzni egy legál OS-t abban semmi illegális nincs.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Aethelstone #63538 üzenetére
Netről?
Van valahol hivatalos forrás?
Nekem kellene egy friss Win7, a múltkor az eredetiből raktam újra, egy hétig csak az update-eket pakolgatta :S -
zsoltix
tag
Üdv mindenkinek! A lenovo gépeink alján van windows matrica, kulccsal. Sajnos se a dvd se partícíó nincs már meg rajta a telepítéshez. Honnan tudnám ezt pótolni, hogy tudjam használni? T400, T61 gépről lenne szó Windows Vista Business
-
Sensei
aktív tag
válasz
Aethelstone #63534 üzenetére
-
pr1muska
csendes tag
Sziasztok!
Csütörtökön vettem egy Lenovo ThinkPad Edge S531-et.
Config:
Intel Core i7 3537 Ivy Bridge Processzor;
15.6 "LED 1920x1080 kijelző;
10 GB RAM, 256GB SSD;;
AMD Radeon HD 8670 2GB;
Win 8.1 64-bitA problémám az lenne, hogy a cuccos csak az integrált Intel HD 4000-et használja az AMD Radeon HD 8670M helyett, akármit csinálok.. 3D MARK-ban is ezzel végzi el a teszteket. A Winfos pedig látja, hibát nem észlel, mégsem ezzel dolgozik. A Lenovo honlápjáról töltöttem le minden drivert, bár a telepítés sorrendjére nem emlékszem. A Radeon beállításánál meglehet adni, hogy melyik programok használják a videokarit.
Hozzáadtam, de semmi sem változott
BIOS-ban úgy láttam, hogy csak az automata választást lehet kikapcsolni, de akkor meg csak a HD 4000-et használja.
Kérdésem az lenne, hogy mit tudok ezzel kezdeni? Eléggé utánaolvastam, ugyan switchable graphics-al még nem találkoztam soha, de sok leírást kipróbáltam, semmi sem segített...Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Francia91
veterán
válasz
cellpeti #63531 üzenetére
Az már jobban boldogulna a HD tartalmakkal, a HD2600-ban már van hardveres HD támogatás (hardveres Flash gyorsítást még nem támogat)
Meg a 8510P-n van HDMI, egyszerűbb rákötni TV-re, nem kell átalakító"Due to the Avivo HD videoengine the Chip accelerates HD Video like HD DVD, Blu-ray (Video Decoder for H.264/AVC, VC-1, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4/DivX Video Codecs). Furthermore PowerPlay 7.0 brings longer battery runtimes. Furthermore, ATI Mobility Radeon HD 2600 is certified for Windows Vista (for the Aero user interface)."
-
Francia91
veterán
válasz
cellpeti #63529 üzenetére
HD film nem az erőssége a T61-nek, csak ha WhiteList mentes BIOS-szal karöltve teszel bele egy Crystal HD MiniPCI kártyát. A többire alap BIOS-szal is tökéletesen megfelel, esetleg a Flash-sel tűzdelt oldalak picit megakaszthatják, de ezt már a T61 tulajok tudják pontosabban megmondani, csak telepítés/javítás idejéig volt nálam T61-es jópár darab
-
cellpeti
nagyúr
üdv
T61 a 15" jó gép? alap SW is lenne rajta, de amúgy csak HD film és kép, net, zene. Ahogy nézem most pont nincs alfánál.
-
lumpen
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis tanács kellene.
T500, W500, vagy T510?
T500 display port - hdmi átalakítóval hdmi-s tv-re visz át hangot?
(Ez is fontos lenne, hogy össze tudjam kötni)
Tényleg jobb a T510 azzal a 35 e Ft-al, mint a T500?
Nem tudok dönteni, melyik lenne a jobb választás, a W500 ritka, most vittek egyet el előlem az ebayről, persze bőven 70e felett ért véget a licit.
Ha van valakinek tapasztalata a 3 géppel kapcsolatban, nyugodtan ossza meg velem!
Köszi! -
fgordon
senior tag
Tudja valaki fejből, hogy a T500-hoz milyen csavar kell a HDD hely lezárására (hossz, típus, stb?
)? Még érdekesebb kérdés, hogy hogy ki tudok-e csavarni a gépből bárhonnan olyan csavart, ami kell, de nem gond, ha kiveszem?
Az összes egyéb csavar elvileg a helyén van, kivéve a HDD lezáró. Van egy rövidebb csavar, kb 5 mm hosszal rövidebb, mint ami kell.
Még keresem, hol lehet ami kell, de nem találtam eddig. -
Aethelstone
addikt
-
fgordon
senior tag
válasz
Aethelstone #63518 üzenetére
Értem. Én úgy oldom meg virtualizáció nélkül ezt, ha ilyen van, hogy interneten keresztül normál szervereken dolgozom, és fejleszteni elég egy sima 2 magos gép, mint kliens. De ha mindent 1 gépen akarsz, akkor triviális, hogy a multiboot erre nem megoldás...
Optimális lenne erre egy 4 magos, 8-32 GB memóriás, SSD alapú gép -
Chaser
legenda
válasz
fgordon #63516 üzenetére
T60-ban IPS van, az szebb. Viszont hw-e már nem mai gyerek. Max 3GB ram amit tud kezelni, SATA1. T61-ekből is ki lehet fogni olyan LG panelt ami van T500-akban. De igazából T500 a legjobb mert nem sokkal drágább de jóval modernebb és extra halk. T510-ben is van LG, de sztem az nem olyan szép.
-
fgordon
senior tag
Egy ismerősnek megtetszett a T500-amban lévő LG panel. Legalább ilyesmi minőségű, 15" panel milyen notebook-okban van? T60/T61-ről tudok, hogy azokba is bele lehet tenni. Felfelé esetleg, T510-ben létezik ilyen, és mi a típusa?
Mit javasolnátok? Csak 15" méret az érdekes.
Szeretnék neki segíteni ilyesmit venni. -
fgordon
senior tag
válasz
Aethelstone #63513 üzenetére
Miért is kell neked több operációs rendszert futtatni azonos időben? Nem találom, hol írtál erről.
-
fgordon
senior tag
"azért nem ugyanaz a kettő dolog, hogy bármelyiket hibernálod, vagy csak egyiket és emellett nem is választhatsz visszatérést."
Lapa: Nekem multiboot használattal akár mindhárom (az összes) operációs rendszert is hibernálhatom, és bármelyiket tudom folyatni, ha újraindítom. SSD-vel az egész kb 20 másodperc? Bár hibernálást keveset használok, mert a boot eleve kb 15 másodperc, és kevés esetben kell valamit folytatni. Vagy egyszerűen sleep, úgy kb 5 másodperc a folytatás.
-
fgordon
senior tag
Lapa: "nem tudod párhuzamosan futtatni őket, és hogy restart kell hozzá"
Hát, én soha nem akartam párhuzamosan futtatni 2 operációs rendszert 1 gépen. Biztosan az én korlátozottságom, de én 1 operációs rendszeren is meg tudok mindent oldani, nem kell 2. Nekem minden fontos fut bármilyen Windows alapú operációs rendszeren. Például portable Firefox, Libre Office, stb... Azzal lehet helyet spórolni, ha mondjuk az adat partícióra telepíted a közösen szükséges programokat, amit telepíteni kell.
Nem akarok győzködni senkit, a virtualizáció is előnyös sok szempontból, kinek mi vállt be. Az én felhasználásomban az másra való. Például a T500-as 4 GB-os notebook-omon nekem a nyers erőre van szükségem...
-
Sensei
aktív tag
-
Picco
addikt
Ola.
12" koruli thinkpad vasarlas elott allok. i5, hosszu akksiido kellene. T420am van, nagyon szeretem, de kelleni fog valami mobilisabb. nem sikerult talalnom semmi tablazatot a fo kulonbsegekrol az egyes x200as modellek kozott.
valaki utbaigazitana ha kerhetem? -
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #63500 üzenetére
1-2 hetre azert kiprobalnek egyet. Quad procival meg mindig figyelemre melto darab.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Windows 11
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VR topik
- Fujifilm X
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged