-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
-
S.Feri
őstag
Sziasztok,,
Lenne egy kérdésem, egy X200-as notiban azonnali akku cserét kér egy 69-80%-os töltöttségnél, még jó egy óra használat van hátra az akkuidőből...
Mi okozhatja ezt, van esetleg gondja a notinak más mint a gyenge akku?
Van rá valami tesztprogi esetleg?Köszi a választ előre is!
-
Xmodule
őstag
tpfancontroll. ha a smart beallitast hasznalom es csak netezek nem pörög a venti egyaltalan viszont ilyenkor a cpu 60fokig megy fel. erezhetöen meleg is a gép. nem árt ez neki? most átkapcsoltam a BIOS programra igy most 3000rpm en megy a venti és 47 fokos. valahol nem lehet valahogy belallitani hogy inkabb csak olyan 1500-2000rpm en menjen? kicsit hangos ez a 3000.
-
HSM
félisten
válasz
kromatika #62787 üzenetére
Power Manager. Nekem a win7 64 biten a T410-en szépen működik.
(#62788) Chaser: Nekem a PM telepítése után a win-es már nem is működött. De jó nekem a PM, sőt, jobb, sokkal gyorsabban/könnyebben be tudom állítani, amit akarok. Ráadásul PM-ben van adaptív mód, amit szeretek, amikor nem tekeri fel egyből max a legkisebb terhelésen, így sokat spórol az akksiból, miközben alig lassabb. Persze, töltőről maxon van a teljesítmény természetesen.
-
Peet91
aktív tag
válasz
Nem láttam hogy korábban írtad-e, de ha win8/8.1-re pakolod fel a power managert, akkor kompatibilitási módban telepíts. Alapesetben, ha teljesen sikeres a telepítés, akkor az értesítési ikonok mellett megjelenik az ominózus elem "widget". Innen is elérhető, vagy természetesen a vezérlőpultból. Ha a vezérlőpultban sem találod, akkor ott valami gond van, megnézném a "programok telepítése és törlése" cucmóban, hogy valóban feltelepült-e, és ha nem akkor újrapróbálkoznék. Ja igen, ami korábban néhány embernek nem volt triviális az az, hogy a lenovo supportoldaláról letöltött fájlt ha elindítod, és nextnextnextnextnext, az nem telepíti, csak kibontja a c:\DRIVERS mappába, ahonnan még el kell indítani a telepítést, ha a kicsomagolás utolsó lépésében ezt nem ajánlja fel a self extractor.
Azt hiszem ezzel minden lehetséges scenario-t sikerült lefednem
-
Chaser
legenda
válasz
A win sémát winben
Én PM sémákat soha nem használom, mikor használtam csak bekavart. Win energitakarékos, max teljesítmény, stb. azon belül lehet állítani a cpu %-os kihasználtságának mértékét. Így pl akkuról mehet max performance módban úgy, hogy cpu csak alapórajelen megy. Max-min érték 5%. Többit ki kell tapasztalni. Cpuz-t futtatod mellette és látod egyből az órajeleket. Kis E4310 i5-ös dellben is belőttem 2Ghz-et maxra fixen és úgy nem is melegedett meg hangos se volt. T510-ben azért klasszisokkal jobb a hűtés, hely is nagyobb, ott bőven lehet nagyobb érték akár fixen.
-
HSM
félisten
-
rgeorge
addikt
Tegnap megtréfált a W520. Analóg VGA-n csatlakoztattam egy monitort, kivetítés céljából. Eddig ilyen esetben kiterjesztett képernyőt használtam, de most másolásra lett volna szükségem, a monitor ugyanis 90 fokban elfordítva volt, és így nem láttam, mi van rajta.
Intel + Nvidia Optimus párossal az történt, hogy 3 kijelzőt azonosított: a laptop kijelzőjét (1), egy analóg kijelzőt (2) és magát a monitort. A laptop kijelzőt és az analógot mutatta egy kijelzőnek (1|2), a monitort külön. Ezzel nem sokra mentem, mert így kiterjeszette az asztalt az 1 és 2 kijelzőn, hiába állítottam be a másolást.
Az nvidia panelen az látszott, hogy az intel kezeli a monitort, az nvidia a laptopkijelzőt és az analógot.
Úgy tudtam csak megoldani a kérdést, hogy BIOS-ban letiltottam az intelt és az optimus by os-t is, így ment a másolás rendben az nvidia-val.
Valaki tud erre bármit mondani?
Azt csak mellékes, hogy korábban analóg csatlakozáskor kifagyott kétszer is az nvidia, ezt legalább most nem csinálta. -
-
kromatika
veterán
válasz
FoxiestFox #62781 üzenetére
értem.és esetleg a többi kérdésre valami segítség?
-
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Most cseréltem le T420-at T510-re.nagyon megvagyok vele elégedve.lenne pár kérdésem.1:miért van az hogy az Aida a gyorsítotár és sebesség mérés tesztnél,22% overlock-ot ir,és a core i5 520M[link] procinál 2933MHZ-t ir,(22x133)szorzóval.Tehát max turbón megy a proci.Sima netezés közben is a cpu-id 2600 és 2900 közöt váltogatja az mhz-t pedig a biosban be van kapcsolva az intel speed .És már looad default beállítást is betöltötem.2
eltelepítettem a power progit,de a biosban sehol nem találom hogy engedélyezzem.és a programok között sem találom.Hol találom,és hogyan mit tudok vele beállítani? 33.hogyan kell a procit alul feszelni?biosban mit ,hol,és mennyire kell állítani?előre is köszi a segítséget.
-
tototos
addikt
Én sem kapcsoltam be. Jó procit fogtam ki minden értékhez a legkisebb feszt tudtam beállítani. Nem tudom mi volt, mert az lfm-hez nem volt szorzó írva így 800mhz-en ment. Próbáltam állítani és csak 6x és 7x van, amivel 600 és 700mhz érthető el az su9400 esetében. Nem tudom visszaállítani a 800mhz-t
-
tototos
addikt
Sziasztok!
X301 alulfeszelés teszt folyik éppen. A kérdés, hogy az IDA-t lehet valahogy tesztelni? Illetve érdemes-e bekapcsolni. A másik hogy a SuperLFM-nél melyik szorzót kell kiválasztani? van 6x vagy 7x.
-
Beethoven
tag
Sziasztok!
Mostanában a T61-emnek az ODD része felöl(legalábbis úgy hallom) ritka és rendszertelen időközönként egy-egy hangos kattanás hallható. Talán a dvd nyitó mehanikája vagy az optika hülyült meg? Vagy szerintetek mi lehet a baj? -
Tikakukac
titán
válasz
Blue Eagle #62774 üzenetére
Penge. Ha kell darabolva és megnézni mi a helyzet.
De mondom, anno itt leagyaltak már a témán és világosan látszott, hogy a tükörpolír a 600-as papírhoz képest +4 fokot adott. Szóval ez inkább ilyen design és vagizás, én 1000-esnél megállok, kis fémtisztító és kész.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Tikakukac #62772 üzenetére
Így van, a sima szó mellé elfelejtettem írni a minden irányban egyenes/sík szót is. Igen, így van értelme a polírozásnak. Ha polírozáson kívül más megmunkálási lehetőségünk nincs, akkor legjobb ha nem nagyon abajgatjuk a felületet, tényleg csak annyit, hogy valamivel simább legyen. Nehogy szemmel nem látható mélyedéseket polírozzunk a felületbe. Én, hogy őszinte legyek csak alkoholos, vagy más oldószeres zsebkendővel szoktam ledörzsölni a felületekről az odaszáradt előző pasztát. A többit inkább az új pasztára bízom. Nincs semmi eszközöm amivel ellenőrizni tudjam a felületek minőségét, így különösebben nem avatkozok bele. De ez az én véleményem.
-
Tikakukac
titán
válasz
Blue Eagle #62770 üzenetére
Akkor pedig nehéz valós polírról beszélni, mert ha abban van egy kis csúszás akkor lehet az tükör, nem fogsz sokat elérni.
-
kmisi99
addikt
válasz
Blue Eagle #62770 üzenetére
Nekem végül is ez is tökéletes mert tartja a régi hőmérsékletét.
-
opeter87
senior tag
Sziasztok!
Adott egy T400-as laptop sima "gagyi" 1280-as panellel (engem nem zavar már annyira, mostanában keveset használom)
Viszont a kijelző fényereje már néha kezd kevés lenni (6 éves a gép, így nem csodálom)
Kérdésem az, ha veszek egy ilyet, akkor ezzel megoldódik a fényerő problémám? A linkelt darab jó is egyébként? Cserélt már valaki ilyet más TP-ben? Milyen volt a változás?Előre is köszönöm
-
Tikakukac
titán
válasz
kmisi99 #62766 üzenetére
Van fémpolírozó trutyi 600ft talán, kézzel is kiválóan műxik, géppel lassú fordulaton only. Ahhoz 2 szintű barna és kék paszta kellene. Először nyilván üveglapos csiszolás kell, mert az egyenetlenséget polírozva nem lesz jobb a hőfok. És mint tudjuk a tükörpolír sem feltétlen jobb egy sima 600-as vizesnél.
-
kmisi99
addikt
válasz
Blue Eagle #62765 üzenetére
Van egy ilyen kis mini gépem [link] És volt hozzá polír korong. Sajnos pasztám az már nem volsz szóval jött a kísérletezés. Fogkrém nem vált be szana széjjel csapta a szembe is ment.
Így arctisztító folyadékkal próbáltam azzal értem el ilyet, de valami normálisabbal biztos jobb lett volna.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #62762 üzenetére
Nálam a toshiba is ugyanúgy lekapcsol kb 10 perc pihenő után.
-
kmisi99
addikt
Felpolíroztam kicsit a T500 hűtőjét és szerintem elég sokat jelentett. Sajnos nem tudok előtte utána dolgot mutatni mert az új proci beszerelése közben políroztam de a kisebb fogyasztású p8600 eddig alapjáraton 44-45fok volt most az elméletileg nagyobb fogyasztású t9400 41-44 fokos. Mind a kettő alulfeszelve volt használva. Itt van a "polír" eredménye. [link] [link]
Újrapasztázás se volt a régi cpu ról lekapargattam az alig 1 hónapos mx2 pasztát mert elfogyott és nem akartam filléres fehéret használni.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
rgeorge #62755 üzenetére
Pont az elmúlt hetekben volt ingyenes akció, innen tudtam meg.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #62753 üzenetére
Nálam ha torrent megy rajta soha nem kapcsol le
persze linux iso-k meg ilyesmik..de jó tudni hogy HDS-ben is van ilyen lehetőség.
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #62757 üzenetére
Ó, igazán nincs mit.
-
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #62753 üzenetére
HD Sentinelnek van erre funkciója: beállítások/lemezfigyelés/lemezek leállításának akadályozása.
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #62744 üzenetére
Nem én linkeltem ide azt is anno?
Mondjuk az én R61-em (ez a Linuxos kísérletezős + régi játékos gépem jelenleg) valóban IPS paneles, de az sem gyárilag, kapott egy SXGA+ IPS kijelzőt tegnap egy T60-ból. Aztán rájöttem, hogy (legalábbis az AFFS paneles X200-hoz képest) kissé gyenge a fényereje, de majd kap háttérvilágítás-cserét.
-
Na jó, most értem el arra a pontra, hogy mindjárt a sarokba vágom ezt a csodálatos gépezetet.
Valaki írjon egy épkézláb megoldást arra, hogy NE KAPCSOLJON KI A HDD A CADDY-BEN.
Egyszerűen nonszensz, hogy másodperceket kell várni, mire felpörög, gyakran használom, sok játék megakad emiatt, de még a zenébe is képes beleszaggatni, akárhogy, akármilyen pufferméretet állítok be a lejátszóban.A KeepAliveHD sem működik, még ha azt állítom be, hogy másodpercenként írjon, akkor sem.
A lemez a már említett WDC WD5000BPVT-22HXZT1. -
-
kmisi99
addikt
válasz
FoxiestFox #62741 üzenetére
Kösz az infót, de sajnos ott ahol a fegyvereket állíthatom be, hogy milyen legyen az is ilyen így kb random kattingatva tudok beállítani valamit az elég fáó pont. Kár pedig a legújabb driver se annyira régi. Vajon nem lehet valami újabbat felhackelni? Vagy semmi esély?
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #62748 üzenetére
Most éppen War Thunder-ezek, jelenleg 74 fokon megy a HD3650
-
-
-
Francia91
veterán
Vannak mókás hirdetések, persze akinek gőze sincs róla, az be is ugrik egyből neki
Ez sem volt egyszerű eset... -
Tim82
félisten
Vajon mit jelent a nagy kijelző egy T410-nél? És mióta van 14" 16:10 képarányú IPS panel (vagy honnan szerezte az eladó)?
Mai napi funny Thinkpad-ads from the marketplace-rovatunkból.
-
-
kmisi99
addikt
Ma jött meg a T500 ba a T9400. Mondhatom nagy előrelépés simán alázza a p8600 at. Eddig a battlefield 3 folyamatosan be be akadt már kb játszhatatlanság szintjén van most pedig ugyan olyan beállításokon simán 30-35fps fölött fut csak akkor megy lejjebb ha tűz vagy ilyesmi van de tökéltesen játszható. Egyedül gondolom a kevés vram miatt a beállításokban hiányosak a textúrák így vakon lehet csak beállítani amire még nem találtam megoldást. Szóval még ma is tökéletesen megállj a helyét a csúcs játékoknál is.
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #62734 üzenetére
nagy ugrást tervezek, de csak 1.5-2 év múlva szerintem
Talán csak nem a 2016-os Olimpiára készülsz?
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #62730 üzenetére
Azért nem használhatatlan. És több mindent támogat, persze nem ég és föld különbség.
-
-
kmisi99
addikt
válasz
FoxiestFox #62732 üzenetére
Azért az már elég komoly, de már egy w510 is nagyon jó lenne ha 100 000 körülig lecsökken a használt ára benvezek egyre.
-
-
-
Dhampir
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Chaser #62724 üzenetére
A töltő egy dolog, az külön cincog nálam is, de akksiról is tücsök a T410-em. Na, nem zavaróan, vagy hangosan, de én nagyon meghallom az ilyeneket. Proci-példánytól is függ, volt asztal i7 920-am pár darab, mindegyik más hangerővel csinálta, és a laptól is függött, mennyire cincog. A régi gépemen ez a fejhallgatómra is kijutott (asszem az előlapi hangkivezetés kábele gyűjtötte össze), ott mindig indítottam egy szálon egy prime-ot, hogy ne cincogjon...
Mondjuk szerencsére az új asztali gépeim (Z77+i5 3570k és az utód z87+i5 4670k) már nem csinálják olyan hangerővel, hogy kihalljam az asztal alól, de lehet, ha közelre mennék, itt is hallanám.
Viszont notit még tényleg egyet sem hallottam C2D óta, ami egyáltalán nem lett volna elektromos "zajos" kisebb-nagyobb mértékben.
-
lacus83
senior tag
válasz
cellpeti #62708 üzenetére
Nem nyúlsz mellé egyikkel sem.
T500 erősebb kiszerelésben (pl 4GB ram + SSD,cpura elég egy közép pl P8600) Intel + Ati kombinációban elég mindenre.
Játszogatni is lehet vele,persze újabb játékok megfektetik az Ati 3650et,de pl én Cod szériákat MW1 - Black Ops ig gond nélkül végigjátszottam.
1080p re bőven elég az Intel kártya is,netre filmre használva passzívan is elmegy a T500.Nagyon jó a hűtése.
Amire a helyedben figyelnék az a panel.Samsung az elterjedtebb de az LGP panel gyönyörű,majdnem IPS de inkább csak fél IPS de az biztos.Erről kérdezz LGP panelos tulajokat.De a Samsunggal sincs gond,addig amíg nem látsz LGPtTermészetesen 1680x1050.
Nekem volt T500am,meg voltam vele elégedve LGP panellal,tuning csak SSD volt benne.Jellenleg T510em van,I5 520M el,SSDvel.NVS3100 512MB video karival.Természetesen itt is HD+ LG panel.
Na ez már majdnem sok is.Elég mindenre
Ha nem zavar a pwm vezérlés tökéletes a T510 HD+ led kijelzője.De a pwm is minimális,abszulut nem vészes,de persze akinek zavarja a szemét annak ez gond.
A HD+ alattiak nem "szépek".
A T500 még 16:10es,a T510 16:9es.
Erről azt hittem én is érvágás,de gyorsan megszoktam a 16:9et.
A T510 tapi padján azok a "szegecses" felület b@ziság,jobban szerettem a T500 sima tapipadját.A döntő persze az ár .T510 jóval drágább a T500nál.
Ha akarsz szép jó megkímélt T500at útba tudlak igazítani -
Chaser
legenda
Notin nem is, TP-n alap
A leghosszabb ideig tán egy T60-am volt, több mint egy évig, max órajel alulfeszelve. Már rég nincs meg, de azóta is él.
Ez a cicergés meg erősen függ adott töltőtől/táptól. Asztali gépeknél is sokszor előfordul. Jelenlegi gépem szerencsére nem cicereg sehol -
válasz
Shatterstar #62715 üzenetére
Dehogynem kell, mi is így nőttünk fel
-
Shatterstar
aktív tag
Igen tudom mi az a parancssor,de mivel ennyire nem vagyok jártas az IT világban ezért inkább rákérdezek kétszer! Meg hát azért szakmai fórum,hogy feltegyek olyan noob kérdéseket,amikre a tapasztaltabbak már tudják a választ
Kivételesen tudom mire való a memtest,de azt csak a biztonság kedvéért futtatnám le semmi másért. Amúgy a hibaüzenetből számomra nem volt egyértelmű a hiba forrása (az első mondatból ki is derül miért...)Azért mert valaki casual user még nem feltétlenül kell kioktatni ^^
-
BoC1ka
senior tag
Ááá van egy problémám istennek se tudom megoldani.
Adott egy dell e520, felraktam leraktam feltettem letettem az ultranavot, de nem akar működni a trackpoint, sem az alatta lévő gombok..én meg annyira megszoktam a használatát, hogy nem tudok nélküle élni...Keresgéltem neten, sok embernek előfordul ez a probléma, de sajna megoldást nem találtam...
Valaki tudna segíteni?
Köszi előre is
-
Tim82
félisten
válasz
Shatterstar #62712 üzenetére
Atyagatya.
Parancssorról hallottál már? Na, azt kéne elindítani és ott bepötyögni azt, hogy chksdk /f /r.
Ja és azért nem a memtest86+ kell most, mert a hibaüzenet alapján a vinyóval (egészen pontosan az azon lévő rendszerpartícióval) van gond, nem pedig a RAM modulokkal...
-
Shatterstar
aktív tag
Köszi a segítséget, viszont fingom sincs mi az a "chkdsk /f/r"
Egyébként a memtest86-tal érdemes egy próbát tenni, vagy az most nem szükséges?
Plusz amit még kihagytam az a driverek helytelen működése. Ezalatt csak a Power Manager-t és az Acces Connections-t kell érteni! Mindkettő fel van telepítve,de megnyitni egyiket sem lehet. Ezáltal ugye nem tudom szabályozni az akksi töltését, és más hasznos funkciókat sem (pl wifi,bluetooth bekapcsolása)
-
Poo
senior tag
válasz
Shatterstar #62710 üzenetére
Nézzétek meg a vinyót ezzel illetve egy chkdsk /f/r futtassatok le.Ha a HDS bad sectort ír akkor érdemes lenne cserélni a vinyót.
-
Shatterstar
aktív tag
Üdv!
Uncsitesóm T400-as gépén a következő hibaüzenet jelenik meg indítás után:
"Invalid or damaged bootable partition"
Ez pontosan mit jelent és mi okozhatja? Mert egyébként nem gyakori, csak ha olyanja van a gépnek akkor nem enged belépni a windows-ba. Ja és minden fontos lenovo driver fel van téve,úgyhogy tényleg nem vágom mi a probléma
-
-
Fifi
őstag
Nagyon offtopic, de itt van bőven szürkeállomány és reménykedem benne, hogy tudtok segíteni.
Lesz egy Canon PIXMA MG7150 multifunkciós nyomtató, melyben van kártyaolvasó, viszont usb port nincs rajta. A kártyaolvasó az alábbiakat tudja fogadni:
Létezik olyan adapter, melyet a kártyaolvasóba dugva kapok egy USB aljzatot, amibe aztán tudok pendriveot használni? Valami ilyesmire gondoltam, mit az expresscard átalakítom.
Google az "sd card to usb type A female adapter" szavakra nem hozott megfelelő találatot.Bocs az offtopicért és előre is köszönöm a válaszaitokat.
Bye, Fifi
-
tototos
addikt
Pár hónapnyi álom után végre ssd-t kapott az x301 és használatba tudtam venni. A ventillátor hangosabb mont a t400 esetében, lehet egy újrapasztázás nem ártana neki. A furcsaság a ciripelő hang, érdekes hogy semmilyen mozgó alkatrész nincs a gépben, mégis van egy kis ciripelő hangja, ami nem a ventillátor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest