-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
V.Stryker #125395 üzenetére
Kulso akku kell hozza. De igazabol nem eri meg ez alapjan szurnod, mert veszel egy 30000mAh 65W powerbankot es ra tudod dugni barmelyik USB-C toltos thinkpadre.
Masfelol szerintem nem jo laptopra jegyzetelni, inkabb convertible gepre erdemes, mert penabled kijelzovel lehet rajzolgatni is xournal++ -ban (vagy ringyoz alatt MS OneNote). En egy TC1100-al jegyzeteltem vegig az egyetemet, igaz ahhoz nekem kellett 3db extra kulso akksi is akkoriban.
-
RAiN91
őstag
Kerek 5 év használat után a gen1 E14-ben 12% az akku elhasználódás. Ez egy céges gép és 99%-ban dokkolón volt 0-24-ig, és sosem volt korlátozva 80%-ra. AIDA szerint a feltöltés-lemerülés ciklusok száma: 170. Szerintem a 12% nem rossz ennyi idő után.
-
-
Gondwana
addikt
válasz
V.Stryker #125393 üzenetére
T480 belső akkuja 24Wh újan, ha korlátozod 80%-ra a töltését (élettartamnövelés), 19Wh. Ez mellé 61++ külső akkut kell szerezni, az még 72Wh (57.6Wh ha 80%). Nálam ez a párosítás rendszeresen 10h fölött teljesített.
Álljon itt az is, hogy ez a 80%-ra limitálás nem sokat ért nálam: 30Wh maradt a 72Wh-ból nem egész négy év használat alatt. -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
13-14-es kijelzővel melyik legolcsóbb használt Thinkpad verzió lehet az, amivel 8 órás akkuidő kihúzható linuxal? Jegyzetelni kellene csak suliba. Nyilván új akkut vennék bele.
-
-
totron
addikt
válasz
simonjoe #125390 üzenetére
Alapból azon van, nem? Driver nélkül a böngészőben iterálható verzió, driverrel meg a trackpointtal való görgetéshez, meg is jelenik a kis vertikális ikon, ha megnyomod a középsőt.
Olyan mitől lehet, hogy a billentyűzet világítás nem akar elaludni? Beszakadt trackpoint-gombbal, meg ragadós alsó touch gombokkal, de ezeket felváltva letiltva BIOS-ból sem történt javulás (nem tapasztalható funkciójuk, tevékenységük, tehát elvileg nem emiatt van az örök világosság).
-
Sziasztok!
A középső gombon a görgetést hogy lehet aktiválni??
THX!!
-
fecaga21
senior tag
Sziasztok.
A Lenovo L14 Thinkpad G2 i5-1135G7-es laptopokról mi a véleményetek?
Cad\Cam programozáshoz kellene,munkához. Nem terveznék túl sokat költeni laptopra mivel konkrétan csak erre használnám, nagyon másra nem.
Azon belül is a Fusion 360-at használnám Cnc gépet ezzel a Cam-el programozni. Ezelőtt egy i7 6800HQ-s laptopom volt, azon viszonylag ment, csak nem tudom, ez az L14 g2-es Thinkpad mennyire érné meg hosszú távon?
[link] -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #125295 üzenetére
Köszi, meglett, fasza lett
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
köszönöm a válaszokat, ez tényleg jó megoldás. -
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #125385 üzenetére
Azzal érdemes számolni, hogy ő akár 1-2 hét csúszással fog válaszolni (elviekben annyira tele van megrendeléssel/melóval).
Rajta kívül még Malák nevű fórumtársról tudom, hogy foglalkozik ilyennel (bár épp nem látok nála erre aktív hirdetést), de nincs vele személyes tapasztalatom.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok!
Lenovo T14 G1 német billentyűzetét lehet valamiképp magyarítani úgy, hogy ne kelljen egy teljes billentyűzetet megvenni? Lehet venni esetleg külön betűket, vagy van valamiféle megoldás? A matricázás sajnos nem tetszik, és azon nem is üt át a billentyűzet világítás.
-
balogisti
csendes tag
Hello, bocs', talán tud vki segiteni. Lenovo Thinkpad X250, asztali gépként használom kb. másfél éve, dokkolóban, akksi kivéve. Kb. 25 perce áramszünet volt, minden elment, kivéve a Lenovo, pedi 220-ról ment. levettem a dokkolóról, akksi nincs benne és mükődik tovább. Leállitottam, újrainditottam, még mindig működik, azon irok most is. Tény, hogy a kezelésit nem olvastam végig soha, de ha van egy ilyen beépitett tartalék vmi benne, az szuper. Lehet ez csak nekem újdonság, nézzétek le nekem. Kösz, ha vki reagál a kérdésemre.
-
pHantom x
tag
Sziasztok,
egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy tudnátok-e segíteni besorolni árban a következö laptopot:
Lenovo Z16 Gen1 16", 4 Ladezyklen, AMD Ryzen 7 PRO 6850H, 16 GB RAM, 1TB SSD Garancia még 2025/10ig
használt, 2024 augusztosában lett véve.
Elvileg az állopata kitünö, szóval nincsenek rajta lekopások meg ilyesmik.
a batterynak csak 4 cycle van!
Szerintetek ez a laptop még mennyit érhet?
elöre is köszönöm. -
ReFleXx
addikt
Ilyen bios irom van nekem is itthon,
igy megy az oreg Z170-s lapomban a 9900k evek ota. -
válasz
fatpingvin #125370 üzenetére
Engem is, minden jöhet ami roncstákolás, az unalmas egyengeci modern gépek mellett legalább lesz valami érdekes
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #125370 üzenetére
Engem érdekelne természetesen.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #125371 üzenetére
Gombokért gombokat, biztos jó üzlet az?
-
-
fatpingvin
addikt
válasz
Tim82 #125197 üzenetére
nice összefoglaló, köszönjük a nép nevében
a tökölésért pedig itt publikban is szeretném megköszönni a türelmedet
Figyelembe véve, hogy a coreboot telepítéssel is mennyi kapcsolódó lépés van, leginkább a flashing része ugye, de a stock BIOSok működése is ide tartozhat talán, azon gondolkoztam, hogy vajon megérne egy külön know-how cikket, hogy hogyan is működik ez a flasheléses téma, mire kell figyelni, stb?
Én teljesen hobbicélból vettem flashert, azóta már elég sok dologra kezdtem használni illetve ezen keresztül is volt lehetőségem ismerkedni a beágyazott rendszerekkel. maga a hardver ha nem is filléres tétel de egyáltalán nem drága ha az ember mint egy általános szerszámnak veszi nem pedig egy egyszeri projekthez való célhardver...azért itt kérdezem mert ide tartozhat a custom BIOS felpakolás, thunderbolt vezérlő firmware csere, szóval olyan dolgok amiknek azért vanb topikos vonatkozása is
-
ReFleXx
addikt
Sracok, a T430-omban a D billentyu aljan letortek a pöckök ami a hingere pattanna ra. Hol talalok csere billentyu kupakot? Komplett billentyűzet csere GTK, dragabb mint amennyit a laptop ér.
-
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #125366 üzenetére
Ha keresek másik SSD-t, ezt a frankó fém (alu vagy réz?) fedelet LENOVO felirattal rá tudom pattintani egyszerűen, vagy ez ragasztott lenne a gyári SSD-n?
Ugyanitt köszönöm teptep fótumtárs a segítséged.
Minden a leírtak szerint működött egyébként a kiszerelést követő beszerelés elmaradásáig.
-
teptep
senior tag
válasz
zsoltip #125361 üzenetére
Van a gépemben egy hulladék 120 gigás SSD, amit csak ilyen tesztelésekre használok.
[kép11] Feladat: Az 1.lemezen lévő oprendszert klónozni a 3. lemez jobb oldali szabad helyére és bootolhatóvá tenni.
[kép12] Klikk: A fenti lemez klónozása, céllemez kiválasztása.
[kép13] Először a 100MB boot partíciót húzom le, utána pedig a 643MB Recovery-t, és egy klikkel jobbra eltlom.
[kép14]Végül a kettő közé lehúzom az oprendszert. Ha kicsi a hely akkor majd összébb húzza magát. Ha nagyobb a hely, akkor a kitöltésre klikkelek. A folyamat közben módosítom, hogy az alkalmazás ne induljon újra a klónozás elkészültekor.
[kép21] Feladat: Beállítani, hogy a 3. lemez EFI bootoljon és indítsa a G oprenszert.
[kép22] Klikk: Windows boot problémák javítása.
[kép23] C: kiválaszt, mellőzés.
[kép24] Boot meghajtó kiválasztása
[kép25] A BIOS a 3. lemezt fogja indítani, az EFI pertíció pedig a G oprendszert.
Ezt követően az 1. SSD kiszerelhető a gépből.
A helyreállítás funkció nem fog működni, csak az új Recovery partíció [regisztrálása] után. -
teptep
senior tag
válasz
teptep #125359 üzenetére
Közben visszaolvastam: "Arra gondoltam hogy az 1TB SSD-t meg öntöm több partícióra. Majd klónozom az 512-esen lévő C meghajtót az 1TB egyik, szükséges méretű (kb. 130 GB elég) részére."
Akkor a klónozás előtt a D partíciót összébb kell húznod úgy, hogy jobb oldalt 130 Giga szabad hely maradjon. Ezt a kedvenc partíció menedzser programodddal végezzed. Nekem például egy 4 gigás pendrive-on ott van a Hirens Boot. Arról az AOMEI Partition Assistant v10.2.2-t választanám. folyt köv... -
teptep
senior tag
válasz
zsoltip #125355 üzenetére
Későbbi bonyodalmakat elkerülendő, ezért először nézzük meg, hogy épül fel a jelenlegi rendszered? Mert akár az is lehet, hogy az 512-őn van az oprendszer, de a boot partíció meg az 1TB SSD-n. Tehát jobb klikk a Start gombon, lemezkezelő, és küldjél egy [ilyen képet] a jelenlegi partícióidról. Kérdés még az is, hogy az 1TB SSD-n vannak-e olyan adataid, amiket meg akarsz tartani, illetve van-e róluk másolatod?
Szükséged lesz egy klónozó alkalmazásra. Töltsd le a Macrium Rescue Media 10.0 [PE11].iso fájlt innen: [#23885] és írd ki egy min 1GB pendrive-ra, hogy bootolni tudjál róla.
-
zsoltip
őstag
válasz
teptep #125354 üzenetére
Köszi a hsz-okat.
Adott 1TB + 512 GB SSD a P53-ban. A rendszer (C meghajtó) az 512 GB.
Ezt az 512 GB SSD-t szeretném áttenni T16-ba, és azon egy rendszert telepíteni.
DE! Amíg nem él T16-on jól, belakva az új OS, addig szeretném a P53-at használni.Arra gondoltam hogy az 1TB SSD-t meg öntöm több partícióra. Majd klónozom az 512-esen lévő C meghajtót az 1TB egyik, szükséges méretű (kb. 130 GB elég) részére.
Nos ez működhet? Miként, mivel és hogyan tudom ezt megoldani?
-
teptep
senior tag
válasz
barnam_ #125353 üzenetére
Az UEFI kulcsot csak akkor tudja kiolvasni, ha az ott van. Akkor van ott, ha a gyártó odatette. Ha a gyártó például OEM Home kulccsal telepítette, akkor a telepítő nem is kérdez semmit, felteszi a Home verziót. Amikor ilyen gépre Pro verziót akarok telepíteni, akkor meg kell buherálni a telepítőt, hogy megjelenjen a rendszerválasztó menü.
De Ő azt írta, hogy a gépet gyárilag Win nélkül kapta, és a bolttól kapott Win lett feltelepítve. Az ilyen házi telepítés nem ír be semmit az UEFI hardver információs területére, ott semmiféle kulcs nem lesz tárolva. Az alaplapi hardver azonosítóhoz kapcsolt aktivációs adatok a Microsoft rendszerében lesznek eltárolva. Újratelepítés esetén azt kell választani, hogy nincs termékkulcsom, és a rendszer feltelepül, de aktiválatlanul. Egészen addig, amíg fel nem épül az Internek kapcsolat, és a Microsoft rendszerében tárolt adatok alapján automatikusan aktiválódni fog a Windows.
-
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #125351 üzenetére
#24708 King Unique alapján:
"A Windows újratelepítésekor válassza a Nincs termékkulcsom lehetőséget. Windows-példánya később automatikusan aktiválódni fog."
Ha 1x már aktiválva lett adott PC-n a Windows 10/11 digitális licenccel, akkor utána ugyanazon PC-n ugyanazon Home / Pro / egyéb kiadás újratelepítésénél nem kell újra megadni a termékkulcsot, mivel automatikusan aktiválódni fog digitális licenccel, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál.
Tehát az automatikus aktiváláshoz nem feltétlen kell Windows 11-gyel előtelepített PC és BIOS/UEFI OEM Key megoldás, mivel Windows 10 óta eleve adott az automatikus aktiválás a digitális licencnél.
-
zsoltip
őstag
Adott egy Lenovo ThinkBook 16 Gen6, amihez nem járt gyárilag Win11, de a vásárlás helyén adtak hozzá, egy ilyet: Win 11 Pro 64Bit Hungarian 1pk DSP OEI DVD Version 22H2
Megoldható-e valamiképpen, hogy ezt a licenszt, integráljam a BIOS-ba(? vagy ahová kell?), hogy a géphez legyen kapcsolva. Így amikor újratelepítem valami miatt, akkor nem kell kóddal aktiválni, hanem mintha gyárilag járt volna hozzá, internetet kapva aktiválja is magát a rendszerrel?
-
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #125319 üzenetére
Meglett a meztelen XP drivezerése, Legacy Update pedig lefutott 328 frissítéssel, tökéletes lett a T60-as
Úton van bele egy T7600-as proci, legyen megadva a módja
Ujjlenyomat program viszont hiába van telepítve, nem indul el. Van valami biztos jó verzió, ami fut XP-n?
Ahhoz valót szedtem le, leírás alapján -
totron
addikt
Eltettem egy akksit, kivehető, fiatal még, érdemes kímélni, ~59%-on. Az számít, hogy feltöltöttségből fakadóan vagy merítés után ennyi a %? Ez a leghelyesebb szint az eltevéshez?
Melyik is az utolsó kivehető akksis modell?
-
válasz
bytesizelife #125342 üzenetére
Tökmindegy, ez CLI-t hívogat. Közben találtam egy olyat, hogy az EFI partíció méretével van gondja, ezt most megnöveltem meg át is helyeztem, mert amúgy is rossz helyen volt meg tele volt szeméttel. De így sem megy a frissítés. Úgyhogy vagy nem az EFI partíció volt a gond vagy elcsesztem valamit.
Napló:
2024-12-20 00:07:57.851 <NOTICE> LenovoBiosUpdateTool starting ...
2024-12-20 00:08:06.436 <NOTICE> Driver has been installed successfully.
2024-12-20 00:08:06.436 <NOTICE> Open smiif device success
2024-12-20 00:08:06.958 <NOTICE> System BIOS Version -> N3VET55W
2024-12-20 00:08:06.958 <NOTICE> Applying BIOS Version -> N3VET57W
2024-12-20 00:08:06.959 <NOTICE> System EC Version -> N3VHT27W
2024-12-20 00:08:06.959 <NOTICE> Applying EC Version -> N3VHT28W
2024-12-20 00:08:07.023 <NOTICE> Memory training will take approximately 2 minutes, after which the system will reboot.
2024-12-20 00:08:40.862 <ERROR> Failed to update BIOS (102).
2024-12-20 00:08:40.862 <NOTICE> Retry BIOS update ... (1).
2024-12-20 00:09:13.014 <ERROR> Failed to update BIOS (102).
2024-12-20 00:09:13.014 <NOTICE> Retry BIOS update ... (2).
2024-12-20 00:09:44.897 <ERROR> Failed to update BIOS (102).
2024-12-20 00:09:44.897 <NOTICE> Retry BIOS update ... (3).
2024-12-20 00:10:16.928 <ERROR> Failed to update BIOS (102).
2024-12-20 00:10:16.929 [Flash Error] <ERROR> Write error during flashing.
2024-12-20 00:10:36.543 <NOTICE> LenovoBiosUpdateTool shutting down -
Ilyenkor mennyire aggódjak BIOS update során?
-
-
válasz
donjohnson #125337 üzenetére
Köszi még 1x!!!
Ezt rendeltem:
[link]
Remélem jó lesz, ha nem, ezt nem sajnálom kidobni. -
válasz
donjohnson #125335 üzenetére
Nekifeszültem ma T-nek, h a 2gigás netemen nem mérek madzagon csak 1000-t.Azt mondták kiküldik a szerelőt, egy órája le is mondtam, nagyon f@...sz voltam.
Mérgemben rendeltem egy 2,5-ös USB-C s adaptert. -
donjohnson
addikt
válasz
simonjoe #125334 üzenetére
igen, 1 gigabit/s, akkoriban ez volt az elterjedt: [link]
Gigabit Ethernet, Intel Ethernet Connection I219-LM (vPro models), 1x RJ-45 via optional ThinkPad Ethernet Extension
Adapter Gen 2, supports Wake-on-LAN
•
Gigabit Ethernet, Intel Ethernet Connection I219-V (non-vPro models), 1x RJ-45 via optional ThinkPad Ethernet
Extension Adapter Gen 2, supports Wake-on-LAN -
Sziasztok!
Tudja valaki, h milyen sebességű a LAN adapter aljzat a Carbon x1 g8-on?? Semmi infót nem találok róla, de valszeg csak 1000-es lehet, mert az adapter sem tud többet.
-
bytesizelife
tag
válasz
donjohnson #125331 üzenetére
A privát gépen konkrétan emiatt nem frissítettem, a cégesen ezt sajnos az IT dönti el
-
bytesizelife
tag
válasz
Atos23 #125330 üzenetére
Az lett volna a másik ötletem, használtam egy ideig (míg a cég tett egy HP-s, majd Dell-es kitérőt). Az oldalukon azt írják, hogy baszogassuk a Microsoftot a Feedback Hubon keresztül:
https://aka.ms/AAd4ckc
Én megtettem. -
Atos23
senior tag
válasz
bytesizelife #125329 üzenetére
Ugyanezzel küzdök én is, W10 és alatta a Batterybar-t használtam évek óta, most a W11 nem engedi.
-
bytesizelife
tag
Kérdés: rohadtul szeretem a Thinkpadeken a nagy akksi-ikont, ugyanakkor a Win11 már nem engedi a taskbar módosítását. Van erre már valami megoldás? (Nem is értem, a Microsoft hogyan gondolta az a fiszfasz 3x5 pixeles akku ikont.)
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #125327 üzenetére
2019-es kiadású Vantage verziót találtam, de nem fogom tudni ellenőrizni, hogy biztosan jó-e, szóval saját felelősségre: [link]
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #125323 üzenetére
A letöltőlinket a Redditről próbáltad már bedobni az archive.org-ra, hogy ott el van-e mentve korábbi, még működő állapot?
-
vicze
félisten
válasz
zsoltip #125322 üzenetére
Nem a kiementeik számítanak. Hogy megy el a jel odáig?
Ha 1db kábelt használsz, akkor a laptop kimenete számít. 1 kábelen csak a TB5 tud átvinni 2db WQHD 144Hz-t, mert az tud csak DP2.0+-t. Ezt akkor ha a laptop és a dokkoló is TB5-ös.
TB3/4 és USB4 limitált DP 1.4-re és 25.92Gbit-re.A specifikáció a max-ot írja nem a konkurens felbontásokat egyszerre.
Linkeltem a táblázatot, kiszámolhatod adott felbontáson és frekvencián mit tud átpréselni.
-
X220-on végleg elvérzett a Vantage, eltűnt belőle a gauge reset funkció.
Találtam egy Reddit módszert a régi verziót visszatenni és letiltani a frissítését, de már nem él a letöltőlink benne, máshonnan pedig nem sikerült beszerezni.
A régi Power Manager Win 10 alatt nem működik.
Van tippetek, hogyan lehetne visszavarázsolni ezt? -
zsoltip
őstag
válasz
vicze #125321 üzenetére
1.) Lenovo ThinkPad Hybrid USB-C dokkoló
Két DP1.2 port : Megértettem, hogy nem jó.
Ezen viszont van 2 db HDMI 2.0.
Az nem lenne jó?Ezt írja: Külső monitorok száma: 2
Akár két UHD kijelző csatlakoztatása DisplayPort™/HDMI™ portokon keresztül
Maximális felbontás támogatás/frissítési gyakoriság: 5120*2880@60Hz2.) Lenovo ThinkPad Thunderbolt 4 Dock
Thunderbolt port:
Egy Thunderbolt port – a Host csatlakozáshoz
Egy Thunderbolt port – az eszköz csatlakoztatásáhozVideó portok:
Egy HDMI 2.1
Két DisplayPort 1.4USB portok:
Négy USB
Egy USB -CMaximális felbontás támogatás és frissítési gyakoriság:
Egy: 8K 30 Hz HDMI 2.1-en keresztül
Négyen: 4K 60 Hz -
vicze
félisten
válasz
zsoltip #125320 üzenetére
Még egyszer a DP 1.4 max data rateje 25.92 Gbit/s.
WQHD 144Hz az 14.08 Gbit/s. (HDR 17Gbit)
2db WQHD 144Hz nem tud átvinni DP 1.4.
Mind a két dokkoló DP 1.4-es. -
zsoltip
őstag
válasz
teptep #125315 üzenetére
2 Dokkoló maradt a latban:
- Lenovo ThinkPad Hybrid USB-C dokkoló
- Lenovo ThinkPad Thunderbolt 4 DockMi a véleményetek? Melyikkel van tapasztalatotok?
-
válasz
Francia91 #125318 üzenetére
Jobban is jársz szerintem a meztelen XP driverezésével, kevesebb a bloat.
T60 érában elég sok szükségtelen szemét települt fel recoveryből, mégis, én jobban szeretem azt feltenni, aztán lepucolni ami nem kell, valahogy korhűbb feeling.
Meztelen XP-m csak asztali gépen van. -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #125317 üzenetére
Leszedtem, majd használom, ha nem boldogulok
Egyelőre elkapta a gépszíjat a rárakott XP, csak SP3 kellett neki, mostmár települ minden rá -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #125295 üzenetére
Megtaláltam, köszi
Melyik ISO-t használtad a 4 közül? -
teptep
senior tag
válasz
zsoltip #125310 üzenetére
Gyári adatok szerint a monitorod bemenetei:
DisplayPort (1.4): 2560 × 1440, max. refresh rate 165 Hz.
HDMI (2.0): 2560 × 1440, max. refresh rate 144 Hz.
A laptop kimenetei: #125302
És ha dokkoló nélkül, 3 db kábellel használdod?
1.) Type-C tápkábel
2.) USB-C HDMI adapteres kábellel az egyik monitor
3.) HDMI HDMI kábellel a másik monitort
Ha jól gondolom, akkor a 2560x1440@144Hz felbontás használata esetén a laptop HDMI® 2.1, up to 4K/60Hz kimenetének tudnia kell a 144Hz frekvenciát. -
-
zsoltip
őstag
válasz
teptep #125311 üzenetére
Erről a monitorrol van szó, párban: Mi 2K Gaming Monitor 27"
Mit kell keresni, hogy meg tudjam válaszolni, mind két kérdést?
1.) Egyik monitor sem tudja tölteni a laptopot? [#125298]
2.) Egyik monitoron sincs DisplayPort OUT a monitorok láncolásához?(U.i.: #125309 Ez a bejegyzés törölhető a Topikgazda által. Fals duplikátum.)
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #125307 üzenetére
Az lesz majd, ha lesz rá időm
-
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #125305 üzenetére
Akkor lecsaptam előled
Egy fotós bácsié volt, anno Ő vette újonnan, ezen nézte vissza a tájképeket, amit fotózott, és ezen szerkesztette
Fog kapni később egy T7400-as procit, ez a T2400 elég gyenge eresztés a géphez. Meg természetesen egy SSD megy a 60 Gb-os HDD helyére még. RAM maximumon van, minden mással nem kell foglalkoznom.
XP-vel kezdtem a telepítést, aztán a video drivernél hisztizett, egyik sem volt jó neki, amit XP-hez szedtem le, ott felmérgeltem magam, és ment rá a 7-es, azzal sosincs problémám -
-
Francia91
veterán
Itthon a kicsike, telepítve Win7-essel
-
teptep
senior tag
válasz
barnam_ #125301 üzenetére
"Ja hogy csak 1db usb c van a gépen összesen?"
Mindegyiken 2 van. Az említett [#125296] laptopok portkiosztásai:
ThinkPad T16 Gen 3 (Intel)
2x USB-C® (Thunderbolt™ 4 / USB4® 40Gbps), with USB PD 3.0 and DisplayPort™ 2.1
1x HDMI® 2.1, up to 4K/60Hz
ThinkBook 16 G6 ABP (Ryzen)
2x USB-C® 3.2 Gen 2 (support data transfer, Power Delivery 3.0 and DisplayPort™ 1.4)
ThinkBook 16 G6 IRL (Intel)
1x USB-C® 3.2 Gen 2 (support data transfer, Power Delivery 3.0 and DisplayPort™ 1.4)
1x Thunderbolt™ 4 / USB4® 40Gbps (support data transfer, Power Delivery 3.0 and DisplayPort™ 1.4)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Macska topik
- Fujifilm X
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged