- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
válasz
Axxered #126583 üzenetére
ThinkPad X1 Yoga (2nd Gen) Platform Specifications
Memory: 8GB or 16GB max / 1866MHz LPDDR3 / soldered to systemboard, no sockets
-
teptep
senior tag
válasz
adika4444 #126575 üzenetére
"Megvan a T14 G5 ... 135U, 512 GB és 32 GB konfig."
Új? Használt? Magyar billentyűzetes? Mi a modellszáma?
A [gyári adatlapon] nem látok 135U procit magyar lokalizációval. -
teptep
senior tag
-
teptep
senior tag
válasz
mengi666 #126539 üzenetére
Milyen rendszer van rajta?
Milyen beállításokkal? (MBR, GPT, Secure boot)
Be tudsz lépni a rendszerbe?
(Vagy annak is "elfelejtetted a jelszavát?)
Pendrive-ról próbáltál bootolni?
Milyen rendszert szeretnél rátenni?
(Win10-el volt hasonló esetem, azt megoldottam szoftveresen.) -
teptep
senior tag
válasz
Nimda #126331 üzenetére
[Gyári specifikációk] szerint vagy 2.5 SATA (SSD vagy HDD) mehet bele, vagy M.2 2280 PCIe 3.0x4 NVMe SSD. Ha jelenleg is ilyen M.2 [házad] van, akkor csak cserélni kell az SSD-t. De ha 2.5" SATA egységed van, akkor a házat is cserélni kell.
Amit kinéztél SSD az PCIe 4.0, olvasási sebessége 6 000 MB/s. A foglalat viszont PCIe 3.0x4, ezért az olvasás kb. 3500 lesz csak. Tehát ha olcsóbb, akkor vehetsz kisebb sebességű SSD-t is.
És a WWAN helyre még be lehet tenni pluszban egy 2242 méretű 128 gigás NVMe SSD-t is, de az már a 3500-nak is csak a felével fog menni, mert 4 helyett csak 2 sávos az adatátvitel a [Gyári specifikációk] szerint.
Amit eddig írtam, az mind szép és jó. De az utolsó mondatot nem értem:
"* Installed M.2 SSD is PCIe 3.0 x 4 but run at PCIe 3.0 x 2 due to M.2 SSD adapter limitation" Ez mint ha azt akárná sugallani, hogy a 2280 és a 2242 SSD is csak PCIe 3.0x2 sebességgel fog működni, azaz kb 1700-1800 MB/s. Nem tudom mások ezt hogyan értelmezik? -
teptep
senior tag
válasz
FoxiestFox #126254 üzenetére
Kipróbáltam: A ThrottleStop nyílván csak az indulása után vesz vissza. A Windows energiagazdálkodásnál beállított processzor max% is csak jóval az asztal megjelenése után veszi vissza a proci frekvenciát. Az MsConfigban (tehát már az EFI boot beállításainál) korlátozott logikai processzorok számának csökkentése már 1 perc fölé lövi az asztal megjelenésének idejét. (Nem próbáltam végéig, csak 1 mag 1 szállal.) De az a rendszer már le lett gyalulva, már nem tudjuk meg hogyan lett szétbarmolva.
-
teptep
senior tag
válasz
FoxiestFox #126252 üzenetére
A visszavett freki volt az ami igazából belassította a boot folyamatot.
-
teptep
senior tag
válasz
ginola #126250 üzenetére
A feladatkezelőben alap esetben azt látod, hogy Magok:4, Logikai processzorok:8. A legyalult, rosszul beállított oprendszeredben azt láttad, hogy Magok:2, Logikai processzorok:4. Az MsConfig Rendszerindítás fülön a speciális beállításoknál a Logikai processzorok számát tudod korlátozni. Ha nincs ott a pipa, akkor nincs korlátozás. Ha korlátozod, akkor:
Korlátozás:1, Magok:1, Logikai processzorok:1
Korlátozás:2, Magok:1, Logikai processzorok:2
Korlátozás:3, Magok:2, Logikai processzorok:3
Korlátozás:4, Magok:2, Logikai processzorok:4
A legyalult oprendszeredben ez a 4-es korlát lehetett beállíva az előző tulaj által. Valamint be volt még állítva egy 1.9 GHz max proci frekvencia is, amit például egy ThrottleStop vagy ki tudja mivel állított be. Szemét dolog volt, hogy így adta át a gépet és nem szólt róla semmit. Szerencsére a boot idővel lebukott, és az újratelepítéssel megoldottad. (Gondolom ijesztő volt, mert először hardver hibára is lehetett gyanakodni.) -
teptep
senior tag
válasz
ginola #126248 üzenetére
Aida teszt: 80 fok alatt állandósult a CPU hőfok, megvan mind a négy mag, rendben van minden. Grafikusan nekem így néz ki: [System Stability Test]
MsConfig: Ha ráklikkelsz a Speciális beállítások gombra, akkor ott lehet beállítani, hogy például a 4 helyett csak 2 mag dolgozzon - ha egy kicsit nosztalgiázni akarsz
-
teptep
senior tag
válasz
ginola #126244 üzenetére
Akkor a Laptopod előző életéből volt valami rossz beállítasa az oprendszernek, ami levitte a magok számát. De az éjszakai újratelepítés óta rendben van. Ha rendben van, akkor Aida stresszelni sem kell. Azt azért kérdeztem volna, hogy nem esetleg a túlmelegedés okoz nálad valamilyen zavart. De ezek szerint szoftveres probléma volt. A stresszelést legfeljebb azért lehet érdemes megnézni, hogy a pasztázás és a hűtés rendben van-e? De szerintem a magok száma már megmarad neked stabilan 4/8-nak, az elvileg független a melegedéstől.
-
teptep
senior tag
válasz
ginola #126242 üzenetére
Pörögjön fel a ventillátor, fújja ki a meleg levegőt, 100 fok alatt állandósuljon a hőmérséklet, ne throttlingoljon, eleinte menjen fel a max turbó frekvenciára, s majd vegye vissza a frekvenciát. A magok száma pedig 4/8 legyen!
"nem tudom hogyan lett telepítve az operációs rendszer"
De itt meg azt írtad, hogy újraraktad: [#126167] Hogyan raktad újra?
Ezt azért feltétlenül nézd meg: "Start menü, futtatás, msconfig, Rendszerindítás fülön, Speciális beállítások: itt nincs valami korlátozás beklikkelve?" -
teptep
senior tag
válasz
ginola #126238 üzenetére
Hurrá!
Ezen a képen már jól működik. Úgy látom, ez a 2.09 verzió, tehát a Hirens Boot rendszeren nézed. A magok száma 4/8, a freki pedig 4.1GHz. Tökéletes!
8365U adatlap [Intel] [PassMark] Itt érdekes, hogy az Intel lapon 4.1, a PassMark lapon pedig 3.9 GHz van megadva turbónak. Ez utóbbit elírták.
El nem tudom képzelni, hogy új telepítésnél neked miért van korlátozva a magok száma és a Turbó frekvencia a telepített rendszeredben? Honnan szedted a telepítőt? Start menü, futtatás, msconfig, Rendszerindítás fülön, Speciális beállítások: itt nincs valami korlátozás beklikkelve? Aidában néztél proci hőmérsékletet? (Bár tudomásom szerint túlmelegedeéskor nem kéne magokat korlátozni.) -
teptep
senior tag
válasz
ginola #126228 üzenetére
8365U adatlap [Intel] [PassMark] 4 mag, 8 szál, alap: 1.6Hz, turbó: 3.9 GHz
A [#126228] képen csak 2 magot és 4 szálat látok, max 1.9 GHz-en.
Mondanám, hogy tedd alapba a BIOS-t, de itt azt írtad, már megtetted: [#126199]
Én még annyit tennék, hogy letölteném a [Hirens Boot Win 11 PE] rendszert.
Az ISO fájlt Rufussal kiírni pendrive-ra és bootolni róla.
Abban is van CPU-Z. Ha ott is csak 2 magos, és nem pörög 3.9 GHz-en,
akkor már meg is van, miért adták el azt a laptopot -
teptep
senior tag
válasz
ginola #126226 üzenetére
Megnézni az SSD sebességét teszt programmal, a kondicióját HD Sentinel alkalmazással. Megnézni a processzor frekvenciáját terhelés alatt: Feladatkezelő / Porecosszor fülön középen a Sebesség=3,9 GHz (amennyiben i5-8265U procid van). Középen jobbra: Alapsebesség=3,9 GHz, Foglalatok=1, Magok=4, Logikai processzorok=8, Virtualizálás=Engedélyezve.
Most néztem a BIOS képernyődet. A Network Boot legyen letiltva. -
teptep
senior tag
válasz
tozso76 #126215 üzenetére
Kiegészítem még a 300e alatti legerősebb 14" Lenovókkal, de ezeknél már gyengébb a kijelzők színhűsége:
Lenovo ThinkPad E14 G6 21M3003MHV, Ryzen 5 7535HS, 16GB, 512GB, 288900 Ft
14" (1920x1200) IPS 300nits matt 45%NTSC, AMD Radeon 660M Graphics
1.44kg, alumínium burkolat, 57Wh, oprendszer nélkül
---
Lenovo IdeaPad Slim 5 83DB0011HV, Ryzen 5 8645HS, 16GB, 512GB, 279900 Ft
14" (1920x1200) IPS 300nits matt 45%NTSC, AMD Radeon 760M Graphics
1.48kg, alumínium burkolat, 47Wh, oprendszer nélkül -
teptep
senior tag
válasz
tozso76 #126215 üzenetére
300e alatt alatt Lenovo integrált videoval ez a 7735HS zöldség a legerősebb:
Lenovo IdeaPad Slim 5 83J3001AHV, Ryzen 7 7735HS, 16GB, 1000GB, 263990 Ft
15.3" (1920x1200) IPS 300nits matt 100%sRGB, AMD Radeon 680M Graphics
1.49kg, zöld alumínium burkolat, 70Wh, oprendszer és [num.billentyűzet nélkül]
---
Vagy pedig dedikált videoval a LOQ, szintén 100%sRGB kijelzővel:
Lenovo LOQ 83GS00H0HV, i5-12450HX, 24GB, 1000GB, 299900 Ft
15.6" (1920x1080) IPS 300nits matt 100%sRGB 144Hz G-SYNC
GeForce RTX 3050 6GB GDDR6,TGP 95W
2.38kg, műanyag burkolat, 60Wh, oprendszer nélkül -
teptep
senior tag
válasz
VMatteo #125989 üzenetére
Gyári [adatlap] szerint:
Some: HDD / SATA 6.0Gb/s, 2.5" wide, 7mm high, Active Protection System
Some: SSD / SATA 6.0Gb/s, 2.5" wide, 7mm high (e.g. xxxGB SSD)
Some: M.2 SSD / PCIe NVMe, PCIe 3.0 x 2, 16Gb/s
Some: 128GB M.2 SSD / SATA 6.0Gb/s, in WWAN slot as 2nd Storage,
mutually exclusive with WWAN and WiGig
Tehát gyárilag van benne 1 db 2.5" SATA HDD vagy SSD, illetve az újabakban
a SATA helyett 1 db M.2 2280 NVMe PCIe 3.0x2 slot.
Amennyiben nincs rá szükséged, akkor a WWAN kártya helyére berakhatsz egy M.2 2242 méretű SATA SSD-t. A doku 128 gigát ír, de felhasználók tettek bele [nagyobbat] is.
Arra kell figyelni, hogy a slot [B kulcsos], ezért az M kulcsos NVMe SSD nem rakható bele, csak a [B+M kulcsos] SATA SSD. (Vagy B kulcsos WWAN kártya.)
(Aztán olvastam olyat is, hogy valaki M kulcsos NVMe SSD-t rakott bele fejjel lefelé, és kiütötte az alaplapot. Mások meg egy kulcs illesztővel 2230-as NVMe SSD-t szereltek bele.) -
teptep
senior tag
válasz
simonjoe #125794 üzenetére
"nem tud már frissíteni" Akkor át kéne menned a Win11 topicba és segítséget kérni, hogy miért nem frissül a rendszered. Mert a listának semmi köze hozzá. Az a lista csak arról szól, hogy mely gépeket engedi majd az új telepítő Win11-re frissíteni, vagy telepíteni. Amik pedig lemaradtak a listáról, azok ugyan azt fogják csinálni mint a gen7 és régebbi gépek évek óta:
1.) Win11-re frissíteni vagy újonnan telepíteni csak trükközve lehet. (Például Rufussal készített telepítő, vagy a letöltött ISO-t megnyitni és a setup.exe /product server paranccsal helyben frissíteni.)
2.) Ezek a "nem kompatibilis processzorral" üzemelő Win11rendszerek folyamatosan megkapják az esedékes definíció frissítéseket.
3.) Folyamatosan megkapják a minden hónap második keddjén megjelenő biztonsági frissítéseket is. (Én például minden hó 1-jén szoktam frissíteni, és utána 35 napra letiltom a frissítést. De a Te kedvedért most soron kívül elindítottam és lazán frissített az aktuális [24H2 26100.3194] verzióra. Lásd a [képen] a gen4 Intel processzorom mostani frissítését.)
4.) A főverzió frissítés nem fog működni. Tehát kb évnte egy alkalommal az 1-es pont szerinti módon kell majd frissíteni például a 24H2 verzióról a 25 vagy 26 főverzióra. -
teptep
senior tag
válasz
tomazin #125771 üzenetére
Én csak a két "L" szériás közti különbségekre reagáltam. (Amúgy a bolti memória bővítés felületén látszik, hogy két 8 gigás van benne.) Az "L" sorozat magasabb polcon van mint az "E", de anyagi lehetőségeidtől függ, hogy melyiket választod. Meg remélem itt a topicban is kapsz tanácsot a hozzáértőktől, hogy az "L" széria megéri-e a felárat?
-
teptep
senior tag
válasz
tomazin #125768 üzenetére
"az árán kívül nem látok különbséget"
21L4S6D500, 396490 Ft, 2x 8GB, No OS, 2x16GB:452470 Ft
21L3002EHV, 419900 Ft, 1x16GB, Win11Pro, 2x16GB:446800 Ft
Az első modellszámának a végén a 00 azt jelenti, hogy egyedi gyártású széria, vagy utólag cserélték magyarra a billentyűzetét. Oprendszer nincs is rá telepítve. Gyakorlatilag az oprendszer telepítése okozza az árkülönbséget. Az elsőbe 2 db 16GB modult kell vásárolnod, de magmarad 2 db 8 gigás modulod. A végére odaírtam a bolti memória bővítés árát is. Persze házilag is bővítheted, ha kiderül, hogy megmarad a garancia. -
teptep
senior tag
válasz
tothjozsi96 #125688 üzenetére
T491 gyári [adatlap]
Árukereső, DDR4, 8GB, Notebook, 3-6e Ft, 2400-3200MHz, [szűrés]
A [Crucial 8GB DDR4 2400MHz] árát most vitték le 6000-ről 3530 Ft-ra. -
teptep
senior tag
válasz
sztikac #125497 üzenetére
Microsoft lapról leszeded a Win10 telepítőt. Telepítés után megvárod míg összeszedi a drivereket. Amiket nem talált meg, azt a Lenovo support lapról leszeded. De miért Win10? Októberben lejár a támogatása, már nem érdemes frissen feltenni. És amin elmegy a 10, azon a 11 is elmegy. És a support lapon vannak Win11 driverek is.
-
teptep
senior tag
válasz
zsoltip #125361 üzenetére
Van a gépemben egy hulladék 120 gigás SSD, amit csak ilyen tesztelésekre használok.
[kép11] Feladat: Az 1.lemezen lévő oprendszert klónozni a 3. lemez jobb oldali szabad helyére és bootolhatóvá tenni.
[kép12] Klikk: A fenti lemez klónozása, céllemez kiválasztása.
[kép13] Először a 100MB boot partíciót húzom le, utána pedig a 643MB Recovery-t, és egy klikkel jobbra eltlom.
[kép14]Végül a kettő közé lehúzom az oprendszert. Ha kicsi a hely akkor majd összébb húzza magát. Ha nagyobb a hely, akkor a kitöltésre klikkelek. A folyamat közben módosítom, hogy az alkalmazás ne induljon újra a klónozás elkészültekor.
[kép21] Feladat: Beállítani, hogy a 3. lemez EFI bootoljon és indítsa a G oprenszert.
[kép22] Klikk: Windows boot problémák javítása.
[kép23] C: kiválaszt, mellőzés.
[kép24] Boot meghajtó kiválasztása
[kép25] A BIOS a 3. lemezt fogja indítani, az EFI pertíció pedig a G oprendszert.
Ezt követően az 1. SSD kiszerelhető a gépből.
A helyreállítás funkció nem fog működni, csak az új Recovery partíció [regisztrálása] után. -
teptep
senior tag
válasz
teptep #125359 üzenetére
Közben visszaolvastam: "Arra gondoltam hogy az 1TB SSD-t meg öntöm több partícióra. Majd klónozom az 512-esen lévő C meghajtót az 1TB egyik, szükséges méretű (kb. 130 GB elég) részére."
Akkor a klónozás előtt a D partíciót összébb kell húznod úgy, hogy jobb oldalt 130 Giga szabad hely maradjon. Ezt a kedvenc partíció menedzser programodddal végezzed. Nekem például egy 4 gigás pendrive-on ott van a Hirens Boot. Arról az AOMEI Partition Assistant v10.2.2-t választanám. folyt köv... -
teptep
senior tag
válasz
zsoltip #125355 üzenetére
Későbbi bonyodalmakat elkerülendő, ezért először nézzük meg, hogy épül fel a jelenlegi rendszered? Mert akár az is lehet, hogy az 512-őn van az oprendszer, de a boot partíció meg az 1TB SSD-n. Tehát jobb klikk a Start gombon, lemezkezelő, és küldjél egy [ilyen képet] a jelenlegi partícióidról. Kérdés még az is, hogy az 1TB SSD-n vannak-e olyan adataid, amiket meg akarsz tartani, illetve van-e róluk másolatod?
Szükséged lesz egy klónozó alkalmazásra. Töltsd le a Macrium Rescue Media 10.0 [PE11].iso fájlt innen: [#23885] és írd ki egy min 1GB pendrive-ra, hogy bootolni tudjál róla.
-
teptep
senior tag
válasz
barnam_ #125353 üzenetére
Az UEFI kulcsot csak akkor tudja kiolvasni, ha az ott van. Akkor van ott, ha a gyártó odatette. Ha a gyártó például OEM Home kulccsal telepítette, akkor a telepítő nem is kérdez semmit, felteszi a Home verziót. Amikor ilyen gépre Pro verziót akarok telepíteni, akkor meg kell buherálni a telepítőt, hogy megjelenjen a rendszerválasztó menü.
De Ő azt írta, hogy a gépet gyárilag Win nélkül kapta, és a bolttól kapott Win lett feltelepítve. Az ilyen házi telepítés nem ír be semmit az UEFI hardver információs területére, ott semmiféle kulcs nem lesz tárolva. Az alaplapi hardver azonosítóhoz kapcsolt aktivációs adatok a Microsoft rendszerében lesznek eltárolva. Újratelepítés esetén azt kell választani, hogy nincs termékkulcsom, és a rendszer feltelepül, de aktiválatlanul. Egészen addig, amíg fel nem épül az Internek kapcsolat, és a Microsoft rendszerében tárolt adatok alapján automatikusan aktiválódni fog a Windows.
-
teptep
senior tag
válasz
zsoltip #125310 üzenetére
Gyári adatok szerint a monitorod bemenetei:
DisplayPort (1.4): 2560 × 1440, max. refresh rate 165 Hz.
HDMI (2.0): 2560 × 1440, max. refresh rate 144 Hz.
A laptop kimenetei: #125302
És ha dokkoló nélkül, 3 db kábellel használdod?
1.) Type-C tápkábel
2.) USB-C HDMI adapteres kábellel az egyik monitor
3.) HDMI HDMI kábellel a másik monitort
Ha jól gondolom, akkor a 2560x1440@144Hz felbontás használata esetén a laptop HDMI® 2.1, up to 4K/60Hz kimenetének tudnia kell a 144Hz frekvenciát. -
teptep
senior tag
válasz
barnam_ #125301 üzenetére
"Ja hogy csak 1db usb c van a gépen összesen?"
Mindegyiken 2 van. Az említett [#125296] laptopok portkiosztásai:
ThinkPad T16 Gen 3 (Intel)
2x USB-C® (Thunderbolt™ 4 / USB4® 40Gbps), with USB PD 3.0 and DisplayPort™ 2.1
1x HDMI® 2.1, up to 4K/60Hz
ThinkBook 16 G6 ABP (Ryzen)
2x USB-C® 3.2 Gen 2 (support data transfer, Power Delivery 3.0 and DisplayPort™ 1.4)
1x HDMI® 2.1, up to 4K/60Hz
ThinkBook 16 G6 IRL (Intel)
1x USB-C® 3.2 Gen 2 (support data transfer, Power Delivery 3.0 and DisplayPort™ 1.4)
1x Thunderbolt™ 4 / USB4® 40Gbps (support data transfer, Power Delivery 3.0 and DisplayPort™ 1.4)
1x HDMI® 2.1, up to 4K/60Hz -
teptep
senior tag
válasz
Yellow73_a #125237 üzenetére
De igen, pingpongozni fog
A töltő tápolja a laptopot, és közben az akku önkisülésben pihen.
-
teptep
senior tag
-
teptep
senior tag
válasz
tothjozsef #124900 üzenetére
Mit szeretnél? Hogy erősebb legyen? Vagy takarékosabb?
-
teptep
senior tag
válasz
Atos23 #124522 üzenetére
A T14 Gen2 elég változatos összeállításokban készült, nem tudom konkrétan melyik típust ragasztgattad. Az E14 Gen5 és Gen6 laptopok a gyártói adatlap szerint:
Case Color: Black
Case Material: Aluminium (Top), Aluminium (Bottom)
Az E14 alumínium vázáról (palmrest, csuklótámasz) itt van egy kép.
A Laptopmedia.com bemutatója is azt írja:
"Az alumínium konstrukció az eloxált felületnek köszönhetően tapintásra kiváló."
Szerintem tedd félre az előitéleteidet, és nézd meg valahol.#124523 zsolti75: "A palmrest full műanyag"
Azt a fenti képet az E14 vázról tőled kaptam: #182388
Lehet valamit félre értettem? -
teptep
senior tag
válasz
Donki Hóte #124394 üzenetére
#124393 (Az utolsó hozzászólás előtted
)
-
teptep
senior tag
válasz
scarbantia #124282 üzenetére
Microsoft Store A letölthető aktuális verzióból nyírták ki?
-
teptep
senior tag
válasz
Gerr0XL #124120 üzenetére
a nyikorgós IdeaPad nem a legmegfelelőbb
Igen, lehet az összes Ideapadot egy kalap alá vonni, de azért észre lehet venni azt is, hogy vannak különbségek az 1-3-5-Slim3-Slim5 szériák között. Amikor érdeklődtél, hogy 350 ezerből mit lehet kihozni, a Slim5-re is kaptál javaslatot. -
teptep
senior tag
válasz
Petrónius #123709 üzenetére
Az is benne van a pakliban, hogy kártya csere után semmivel nem lesz jobb. Mert ha jelenleg is olyan messze vagy, hogy csak b/g/n kapcsolat épül fel, akkor hiába tud a kártyád ac vagy ax protokollt is. (Első körben a munkahelynek kellene szólni, hogy biztosítsanak netkapcsolatot és ne a másét kelljen lopni
) Kérdés, hogy milyen jel erősséget lát a laptopd? (1-2-3 körív?) Mobiltelefonra telepített WIFI Analyzer milyen dbm erősséget jelez a 2,4-5-6 GHz sávokban? Mik a jelenlegi kapcsolat jellemzői? Win10 esetén klikk a Wi-Fi-re, kapcsolatnál tulajdonságok, ott pedig ami lényeges:
Protokoll: például Wi-Fi 5 (802.11ac)
Hálózati sáv: például 5 GHz
Kapcsolat sebessége: például 585/585 (Mbps)
Lehet nem is a kártyát, hanem az antennát kellene cserélni. Egy USB csatlakozású külső adaptert alkalmazni, aminek van 2 jó nyereségű antennája. Szükség esetén azt is meg lehet magyarázni a laptopodnak, hogy ne erőltesse az ac kapcsolatot, maradjon a stabil, de alacsonyabb sebességen. Már amennyiben az stabilabb. Ezeket a Milyen routert? topicban kellene megbeszélni. Az összefoglaló említi a linkelt USB adaptert is. -
teptep
senior tag
válasz
Fuser és Tsa #123462 üzenetére
Ha szintet akarsz lépni, akkor az L15 még éppen belefér a 450-es keretedbe:
LENOVO THINKPAD L15 G4, Ryzen5 PRO 7530U, 512GB, 32GB, 449.900 Ft
15.6" FULL HD (1920x1080) LED matt IPS 250nits 45NTSC, Win11 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen monitort vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest