- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
bocs, nem tudom, honnan vettem a szambát.
nfs-nél az fstabba lehet mount opciónak beírni a blokkméretet, azt érdemes felhúzni 8k-ra.
a régebbi nfs-ek udp-n mentek, az elég gyors volt.server:/a/part/sda1/nfs/ /mnt/sda1 nfs user,noauto,rsize=8192,wsize=8192 0 0
3550433169 bájt (3,6 GB) másolva, 33,237 mp, 107 MB/mp
-
bambano
titán
szamba socket méretét opciókkal fel kell húzni minél nagyobbra, különben a jumbo frame semmit sem ér.
ezen túlmenően nem árt a tcp-t is tuningolni kicsit kliens és szerver oldalon egyaránt.a hdparm szerintem nem alkalmas rendes vinyó sebességtesztre, arra debianon a bonnie++ javasolt.
ha egyébként minden klappol, akkor nem rsync-cel másolunk, mert az plusz protokoll overheadet tartalmaz, hanem cp-vel, esetleg dd-vel.
-
slashing
senior tag
Köszi
ezt a választ kaptam rá:
/$ hdparm -I /dev/sda | grep TRIM
* Data Set Management TRIM supported (limit 2 blocks)szóval elméletileg működik de csináltam egy ilyen tesztet:
[link]itt viszont nem kapok nullákat :s
a Bios az úgy tűnik jó elég sok értelmetlen karaktert kaptam de az utolsó sorban ez van :
HP System BIOS - O41 (07/29/2011)
TheBay (AVF) AHCI V2
szóval akkor a bios frissült
-
krealon
veterán
Elmeletileg az elmelet megegyezik a gyakorlattal. Gyakorlatilag viszont nem.
Albert Einstein -
kiskakas
senior tag
egy netes kep szerint van belole low profile is
http://www.webconnexxion.com/image/cache/2_AD2SA3GPX1_main-500x500.png
kerdes viszont,h miert nem veszel már sata3-as kártyát?
-
zsolt501
nagyúr
Amúgy a leghangosabb ebben is a Táp venti hűtője, amit érdemes cserélni.
Amúgy észrevettem, hogy tesztelték Core i3-as procival, és működött vele, vajon mekkora sebesség pluszt adna ez, mint amivel eredetileg adják. iletve van aki Xeon procival használja, de az már szerintem már a tulzás kategória ebbe a gépbe, főleg az ára miatt.
-
Dave™
nagyúr
Nem tudom a microserveren hogy van, de a többi hp szerveren bekapcsolás után F8-al be lehet lépni az iLO setupba, ott át lehet írni mindent, felhazsnálót felvenni stb. Gyanítom ez megy a microserveren is, csak arra kell figyelni, hogy a RAID konfig is F8, csak eltérő időben jönnek fel.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Azzal menni fog.
-
aFoP
csendes tag
nézd meg ezeket a RAM-okat amiket itt a homeservershow fórumon ajánlanak ajánlanak...ezeket már kipróbálták és mennek
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Dave™
nagyúr
Ezek hihetetlenül jó árak, pl. a G1610T ajánlott nettó ára 449 USD, az USA-ban. Nem tudom elképzelni, hogy ezt hogyan hozták össze, lehet megint gyártói támogatást kapott. Erősen elgondolkodtam az N36L cseréjén, de sajnos a RAM itt 1600-as, nekem meg 1333-as van, és most eléggé drága. Nagyon jó gép viszont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest