- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ZIDOO médialejátszók
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
Cickánykoma #5949 üzenetére
Vagy forrasztasz, vagy gányolsz (jól összesodrod a vezetékeket a polaritásra ügyelve és jól körbetekered szigetelő szalaggal, hogy még véletlenül se érjenek hozzá semmihez).
-
Cickánykoma
tag
Sziasztok!
Ma szétbontottam a teljes elektronikai kócerájomat, mert új szünetmentes miatt újrarendeztem a kábelezést.
Emiatt le kellett kapcsolni a N40L-es Microserveremet is. Kapott egy alaposabb portalanítást is. Viszont amikor visszadugtam áramra és bekapcsoltam, a táp ventije elkezdett éktelenül kerepelni, mintha hozzáérne a lapát a rácshoz. Nem ér azonban hozzá.Most jött volna elő rajta egy újraindítás után a csapágyasság? (most hónapokig ment leállítás nélkül, kb. 5 éves a cucc). Szétszedtem a tápot, megigazgattam a ventit (ezt többször is egymás után), mindig ugyanaz a hangos zaj.Mivel a zaj elviselhetetlen, így nem tudom 24/7-ben járatni, ezzel funkcióját veszti, amire lassan 5 éve használom.Visszaolvastam a topikban, ahol venticsere kapcsán írtak mások. Láttam ajánlásokat mire érdemes cserélni.
Egyetlen nagy technikai jellegű kérdésem lenne a tapasztaltabbakhoz (vagy akik cseréltek tápban ventit): hogyan sikerült kivitelezni? Szétszedve a tápot, nálam a venti két kábele bele van eleve a tápba forrasztva, szóval a lehúzom a pinről és kész megoldás nem működőképes. Forrasztani nem akarok mivel nem értek hozzá és nem is szeretnék kockáztatni. Ha nem muszáj ezért új tápot (Delta 200W van benne) nem szeretnék venni. Köszönöm előre is a segítséget és az ötleteket! -
magyarzoltan
tag
szerk: ohh b+ véletlen a válaszra nyomtam, természetesen ez egy önálló bejegyzés akart lenni
Sziasztok
Ma hirtelen fel indulásból vettem egy N40L-t. Egy Acer H341-et fogok lecserélni vele amit szerettem, kedveltem de végleg kinőttem (kv@ 2gb RAM limit)
Namost, kérdésem az volna honnan tudom megállapítani hogy milyen BIOS van a cuccon? Ugye ODD nem kell, oda menne egy msata ssd megfelelő át alakítóval ( mivel a 64-128-asok hegyekben állnak itthon)
HDD-k:
2x4tb és 2x2tb menne bele -> ez van itthon, RAID ,meg ilyenek nem kellenek. Stablebit Drive Pool-t használok, szenzitív mappák duplikálva többi meg nem érdekel, OS meg ugye külön meghajtón. Ez mennyire jelenthet neki gondot? Fandom Wiki-n azt írják megy röhögve 4tb-os hdd-kel
Amit bukok a RAID hiányán azt visszahozom egy PCI-e kártyával amire e-satán fel van fűzve ~ 200gb SSD cache-nek, a többit pedig a Drive Pool intézi
(SSD élet tartam nem érdekel, elfogadtam hogy használódik cserélni kell és van kb 70-80db <60%-os msata SSD-m az erre pont jó)
RAM:
A konkrét megvásárolt típusban 6GB non-ecc van ez mennyire jelenthet "gondot"?
Net:
500/300-as Digi fogja hajtani a cuccot, rengeteg torrentel ( igen a torrent is használja az SSD cache-t, mint mondtam nem érdekel az élettartam) ez mennyire fekteti meg? Jellemzően éjszaka megy 100-200db torrent fel le irányban ami a csövön kifér elv alapján, Acer bírta a D510-el 600mb memory cache-el, igaz 99-100% CPU terhelésen, de ugye éjjel pont nem érdekelt. Ide még annyi hogy a letöltési hely az úgy néz ki hogy Individual RAID rack 2x2TB RAID0-ban e-satán a szerverre kötve kb 100gb SSD cache-el megtámogatva valamint uTorrentnek is adnék azért 3.5-4 gb memóriát hiszen éjjel minek álljon üresen
Általános használat:
File szerver:
Ipari mennyiségű doksi duplikálva -> cca. 70k db -> remote acces ftp-n meg persze smb otthon
Ipari mennyiségű fotó -> cca. 200k+ db
Még több doksi meg egyéb apró szar 1TB onedrive-al szinkronizálva -> cca. kurva sok és a felfoghatatlan darabszám közt
Folyamatos google photos feltöltés -> 2001 óta ami digitális tartalmat készítettem fényképező géppel
VNC távoli elérés
Utorrent remote acces-el torrent
Kliens gépek BackUp-ja
Média szerver TV fele ( 720 és 1080p)Tudom ez soknak hangzik, de nincsenek nagy elvárásaim, ha a harmatos Acerrel meg tudtam csinálni akkor ezzel is, ott megtanultam hogy gyenge cél hw-n fontos az ütemezés, tehát minden ütemezve volt, nagy file műveleteket csináljon pl akkor amikor én tudom hogy nem akarom használni stb, szóval ezt túlélem, nyilván miközben full hd-t streamelek nem fog nyélen menni a torrent és hasonlók.
A fentiek tükrében nagyjából látható hogy Microsoft párti vagyok (onedrive weheheh) jelenleg server 2012 R2 liszenszem és Windows home server 2011 liszenszem van(valszeg ezt oda adom az Acerhez ha elmegy a háztól meg amúgy is kissé phased out már) az N40l gondolom én azért 2012R2-vel el fog döcögni de javítsatok ki ha tévedek! Viszont mivel ugye a 2012 napjai is meg vannak számlálva ( 2022-2023) ezért fel kell tennem a kérdést, próbálta már valaki 2016 standardal? Nekem 100Euro-t megérne az upgrade amennyiben nem szakad össze alatta a vas.
Köszi előre is a válaszokat és minden hasznos tanácsot elfogadok, a hülye vagy ez felejtsd ellel bezárólag mindent
-
radi8tor
MODERÁTOR
3 TB-ossal megy simán. A gond azzal lehet leginkább, ha az oprendszert is ezekre a nagy diskekre akarod telepíteni.
-
Tuto
tag
Mekkora hddt tud kezelni a n40l?
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Jó, hát azért nem áll meg az élet mert egy bizonyos típust nem lehet rendelni. Vannak helyette más opciók 4 cm kivitelben: Első találat.
-
*Ropi*
félisten
2 éve vettem vagy 5 db-ot felkészülve a hosszú, ínséges télre (az Árpád hídnál lévő Bluechipben, ha jól emlékszem).
Szerk.: most látom, hogy már nem rendelhető.
-
kgymac
őstag
válasz
#95590400 #5935 üzenetére
A dell perc h310 kártyám bios-ába sem lehet belépni (it mód fw-s), még jó, hogy xpenology-val használom.
Meg lennék lőve, ha a kártyán kéne a raid-et beállítani.
Gyári hp vagy hackelt bios-szal használod?szerk: a kérdésedre nincs ötletem, max a hackelt bios. Két gen7-em van, mindkettőt gyári bios-szal, h310 hba-val használom, alaplapi sas oprendszeren belül letiltva (xpenology jun102b+dsm 6.1.7u3, no win, no m$).
-
törölt tag
van esetleg valakinek ötlete, hogy ebben a szardobozban miért nem lehet soha soha semmivel wines oprencert klónozni, anélkül., hogy usb-s telepítőről elindulva az indítási problémákat helyrehoznánk?
most már elegem lett belőle... biztos, hogy valami hp-s fostosság lesz, mert még soha sem sikerült, de most már ideje lenne, de gyakorlatilag az összes progi elfogyott. és idpőként klónoznám a tartalékvinyót, on the fly és örülnék, ha ez végre működne. -
radi8tor
MODERÁTOR
Ebben a topikban tudnak neked segíteni.
-
CBool
tag
Sziasztok,
a tápban lévő ventilátor csere érett lett, de én már alapból úgy vettem, hogy az eredeti 2 pin-es helyett egy 3 pin-es ventilátor van rákötve a táp egyik molex csatlakozójára.
Mostanában vettetek hozzá ventilátort? Visszaolvastam a topikot, Sharkoon 40x40x20 Low Noise hűtővel találkoztam a legtöbbször, de ezt a típust nem találom már a webshoppokban ezért kérdés, hogy milyet tegyek bele.
Köszi előre is a tippeket!
-
zsolt501
nagyúr
Ennek a kártyának a fogyasztása 50W alatt van, már több ilyet használtam, sőt ebből létezik teljesen passzív hűtésű is, de ott nagyobb a borda valamivel ez viszont laposabb a ventilátor miatt, de azt bele kell kalkulálni, hogy nem túl hosszú életű ezeken a ventilátor.
Arra azért figyelni kell, hogy a házba CSAK Low Profile videokártya fér el, szóval a kártyához egy ilyen hátlap lemez is kell. -
*Ropi*
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
Jó lesz, a kártya max 30W-ot fogyaszt.
Más kérdés hogy a ventitől befér-e. De elvileg be kell férnie.
-
mgy
senior tag
Köszönöm, köszönöm.
-
mgy
senior tag
Nem akartam floodolni a hülye kérdéseimmel a fórumot...
Ezt írtam az xpenologyba:
Megyeget az N36-on az xpenology, peresze gyűlnek kérdések, tudnátok esetleg segíteni?
* nem látja a dsm az 5. csatlakozóra dugott lemezt
* illetve nem látja az esatán kötött lemezt sem.
Ez mindkettő ment korábban (egyszerre) win alól, a BIOS jó régen módosítva lett hozzá. Nálatok ez megy, s csak én rontok el valamit, vagy ez nincs megoldva?A másik kérdés pedig a kötetek fájlrendszerére vonatkozik. Nincs szükségem a DSM által nyújtott extra szolgáltatásokra, így (hogy baj esetén a lemezek könnyebben menthetőek legyenek) ext4-re formáztam őket. Mi ezzel a tapasztalat, ti általában hogy használjátok?
Köszi! -
mgy
senior tag
Felraktam közben a xpenology-t, négy giga rammal tök simán megy. Jó lesz ez így.
Van "gondom" vele (5. lemez, esata csati), megkérdem inkább az ontopicban, igaz nem tudom, hol van jobb helye, mert eléggé microserver specifikus. -
mgy
senior tag
Urak, visszaolvastam kicsit, szeretnék xpenology-t rakni n36-ra, látom többeknek van ez rajta, tehát valszeg elbírja. 4Gb ram van benne, nem annyira akarnám bővíteni.
Kérdésem, hogy van-e más, jobb oprendszer, amit javasoltok. Csak fájlszerverként megy a gép, illetve fut néha rajta t.rr.nt, másra nincs szükésgem. Ja de, szeretném, ha nem lenne lukas, s járnának ki-be rajta akárkik, tehát előny a rendszeresen frissített os.
Köszi eőre! -
kgymac
őstag
válasz
Anaconda #5909 üzenetére
Én 15-ért vettem egy N36L-t a HA-n (250GB hdd-vel). Ennyiért szvsz nem. 8GB ECC ramot kapott a gen8-asom bővítésekor (+0 ha van, +16 ha meg kell venned), meg egy dell h310 hba-t (+10e, a h200 nem jó, rövid hozzá a gyári sas kábel). Beszerzés alatt van még egy RAC az ebay-ről (erősen túlárazott sajnos, +40-46), ami buta a gen8-hoz képest, de alap dolgokat azért tud.
Egy "kicsit" erősebb, mint az nsa325 (van olyanon is, nagyon nem vagyok vele elégedett). Torrenthez memória is kell, nem csak proci. Abban - anyagi lehetőségeid szerint - sokkal erősebb, 16GB-ig bővíthető. -
Anaconda
tag
Sziasztok!
HP N40L microserver vásárlásán gondolkodom.
Most, hogy bekötötték a digi 1000 netet az NSA325 NAS-om már nem bírja ezt a sebességet letöltéskor, csak NAS-ként jól funkcionál gigabiten is.
Szeretnék mellé egy microservert, amit letöltésre is használnék és a NAS külső USB-jére aggatodd mobil vinyók is beleférnek beépítőkerettel...Torrenten ez a microserver 4-8Gb RAM-al hogy bírná? Ugye a torrent eléggé processzorigényes, így kicsit tartok tőle, hogy a gigabitet nem tudná. Ha már 800 megabitet tudna, elégedett volnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- HP EliteDesk 800 G1 USDT i5-4590s 8gb ram 120gb ssd wifi gigabit minigép eladó olcsón
- Eladó Silverstone Rack szekrény sínek!
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- 27% számla! Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest