- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen egeret válasszak?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cickánykoma
tag
válasz radi8tor #6275 üzenetére
Köszönöm a megnyugtató infót, berendeltem 1-ből 3-at osztó Molexkábeleket.
150 W-os Delta volt ami elfüstölt, ez egy Delta GPS-200AB ( 200 W).
A régiről 5 HDD és egy SSD ment. Benéztem az előző hszemben, nem FSP, hanem Delta ez is.[ Szerkesztve ]
Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D
-
Cickánykoma
tag
Üdv!
Tegnap teljes gépes sarok szétszerelés volt új íróasztal beépítése miatt.
Bekapcsolva a N40L-emet hatalmas pukkanás hallatszott és levágta az áramot a lakásban.
A tápja szünetmentesre volt kötve. A tápot felnyitva nem látok semmilyen égésnyomot, de rátéve a serverre, csak sárgán világít a bekapcs gomb, azt megnyomva nem történik semmi.
Volt itthon egy miniITX konfighoz használt hasonló Delta táp. Azt rákötve szépen elindul, rákötött SSD-ről a Windows is bejön, tehát az alaplap megúszta.
Ez a táp lehet jó lenne helyettesnek viszont annyi a problémám vele, hogy összesen két molex ága van, míg az eredetin van 2+2+1. Nálam mindegyik csatlakozóra volt kötve HDD ezért jó lenne ha több lenne.
A fentebb javasolt FSP tápon is csak 2 molex van ahogy néztem.
Kérdés, hogy a molex elosztók mennyire biztonságosak, ha a 2 gyári csatlakozóból csinálni szeretnék többet?Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D
-
Cickánykoma
tag
válasz mixycsabi #5777 üzenetére
" de végül ezen leírás alapján rendeltem bele egy Sunon HA40201V4-0000-999 ventit és tökéletesen működik."
Tegyük fel, hogy bevállalom a kókányolást a vezetékekkel, de ellenőrizve a korábbi posztokat, kiderült közben, hogy a javasolt venti már nem kapható a Conradnál. Más alternatíva van? (szeretném használni a Microservert újra, amint lehet, de a tápventi zaja mellett nem lehet meglenni sokáig)
[ Szerkesztve ]
-
Cickánykoma
tag
Sziasztok!
Ma szétbontottam a teljes elektronikai kócerájomat, mert új szünetmentes miatt újrarendeztem a kábelezést.
Emiatt le kellett kapcsolni a N40L-es Microserveremet is. Kapott egy alaposabb portalanítást is. Viszont amikor visszadugtam áramra és bekapcsoltam, a táp ventije elkezdett éktelenül kerepelni, mintha hozzáérne a lapát a rácshoz. Nem ér azonban hozzá.Most jött volna elő rajta egy újraindítás után a csapágyasság? (most hónapokig ment leállítás nélkül, kb. 5 éves a cucc). Szétszedtem a tápot, megigazgattam a ventit (ezt többször is egymás után), mindig ugyanaz a hangos zaj.Mivel a zaj elviselhetetlen, így nem tudom 24/7-ben járatni, ezzel funkcióját veszti, amire lassan 5 éve használom.Visszaolvastam a topikban, ahol venticsere kapcsán írtak mások. Láttam ajánlásokat mire érdemes cserélni.
Egyetlen nagy technikai jellegű kérdésem lenne a tapasztaltabbakhoz (vagy akik cseréltek tápban ventit): hogyan sikerült kivitelezni? Szétszedve a tápot, nálam a venti két kábele bele van eleve a tápba forrasztva, szóval a lehúzom a pinről és kész megoldás nem működőképes. Forrasztani nem akarok mivel nem értek hozzá és nem is szeretnék kockáztatni. Ha nem muszáj ezért új tápot (Delta 200W van benne) nem szeretnék venni. Köszönöm előre is a segítséget és az ötleteket![ Szerkesztve ]
-
Cickánykoma
tag
Nálam (N40L modell) egy 90 gigás OCZ Vertex2 van az OS-nek, illetve moddolt BIOS, mivel 5 vinyót belebarkácsoltam (3 x 3 TB +2 x 2 TB) és semmi probléma nincs az SSD-vel. Így megy ez a rendszer nálam lassan másfél éve.
[ Szerkesztve ]
-
Cickánykoma
tag
Sziasztok! A mostani állandóan használt HP Proliant 40L Microserveremben van egy HD5450 kártya, ezen vágok hobbiból és a munkámhoz szükséges videókat. Jelenleg Sony Vegas 11-et használok, ami az infók szerint 57xx kártyáktól támogatja a GPU-s rendert.
A mostani kártyám sajnos ebből kiesik. Mivel találtam nagyon jó árban 6450-est a neten és elvileg ezt már támogatja a Vegas is (érdekes, hogy a Brazos alapú netbookom HD6250-esét is támogatja) megéri-e szerintetek a váltás?Nyers erőben, illetve GPU-renderben (Vegast használók, megerősítést, infót kérnék!) mennyivel jobb egy 5450-nél? Mennyit gyorsítana a Vegason egy ilyen kártyára való váltás?
A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- Hibas Dell Optiplex 7010
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest