Új hozzászólás Aktív témák
-
magyarzoltan
tag
szerk: ohh b+ véletlen a válaszra nyomtam, természetesen ez egy önálló bejegyzés akart lenni
Sziasztok
Ma hirtelen fel indulásból vettem egy N40L-t. Egy Acer H341-et fogok lecserélni vele amit szerettem, kedveltem de végleg kinőttem (kv@ 2gb RAM limit)
Namost, kérdésem az volna honnan tudom megállapítani hogy milyen BIOS van a cuccon? Ugye ODD nem kell, oda menne egy msata ssd megfelelő át alakítóval ( mivel a 64-128-asok hegyekben állnak itthon)
HDD-k:
2x4tb és 2x2tb menne bele -> ez van itthon, RAID ,meg ilyenek nem kellenek. Stablebit Drive Pool-t használok, szenzitív mappák duplikálva többi meg nem érdekel, OS meg ugye külön meghajtón. Ez mennyire jelenthet neki gondot? Fandom Wiki-n azt írják megy röhögve 4tb-os hdd-kel
Amit bukok a RAID hiányán azt visszahozom egy PCI-e kártyával amire e-satán fel van fűzve ~ 200gb SSD cache-nek, a többit pedig a Drive Pool intézi
(SSD élet tartam nem érdekel, elfogadtam hogy használódik cserélni kell és van kb 70-80db <60%-os msata SSD-m az erre pont jó)
RAM:
A konkrét megvásárolt típusban 6GB non-ecc van ez mennyire jelenthet "gondot"?
Net:
500/300-as Digi fogja hajtani a cuccot, rengeteg torrentel ( igen a torrent is használja az SSD cache-t, mint mondtam nem érdekel az élettartam) ez mennyire fekteti meg? Jellemzően éjszaka megy 100-200db torrent fel le irányban ami a csövön kifér elv alapján, Acer bírta a D510-el 600mb memory cache-el, igaz 99-100% CPU terhelésen, de ugye éjjel pont nem érdekelt. Ide még annyi hogy a letöltési hely az úgy néz ki hogy Individual RAID rack 2x2TB RAID0-ban e-satán a szerverre kötve kb 100gb SSD cache-el megtámogatva valamint uTorrentnek is adnék azért 3.5-4 gb memóriát hiszen éjjel minek álljon üresen
Általános használat:
File szerver:
Ipari mennyiségű doksi duplikálva -> cca. 70k db -> remote acces ftp-n meg persze smb otthon
Ipari mennyiségű fotó -> cca. 200k+ db
Még több doksi meg egyéb apró szar 1TB onedrive-al szinkronizálva -> cca. kurva sok és a felfoghatatlan darabszám közt
Folyamatos google photos feltöltés -> 2001 óta ami digitális tartalmat készítettem fényképező géppel
VNC távoli elérés
Utorrent remote acces-el torrent
Kliens gépek BackUp-ja
Média szerver TV fele ( 720 és 1080p)Tudom ez soknak hangzik, de nincsenek nagy elvárásaim, ha a harmatos Acerrel meg tudtam csinálni akkor ezzel is, ott megtanultam hogy gyenge cél hw-n fontos az ütemezés, tehát minden ütemezve volt, nagy file műveleteket csináljon pl akkor amikor én tudom hogy nem akarom használni stb, szóval ezt túlélem, nyilván miközben full hd-t streamelek nem fog nyélen menni a torrent és hasonlók.
A fentiek tükrében nagyjából látható hogy Microsoft párti vagyok (onedrive weheheh) jelenleg server 2012 R2 liszenszem és Windows home server 2011 liszenszem van(valszeg ezt oda adom az Acerhez ha elmegy a háztól meg amúgy is kissé phased out már) az N40l gondolom én azért 2012R2-vel el fog döcögni de javítsatok ki ha tévedek! Viszont mivel ugye a 2012 napjai is meg vannak számlálva ( 2022-2023) ezért fel kell tennem a kérdést, próbálta már valaki 2016 standardal? Nekem 100Euro-t megérne az upgrade amennyiben nem szakad össze alatta a vas.
Köszi előre is a válaszokat és minden hasznos tanácsot elfogadok, a hülye vagy ez felejtsd ellel bezárólag mindent
-
radi8tor
MODERÁTOR
3 TB-ossal megy simán. A gond azzal lehet leginkább, ha az oprendszert is ezekre a nagy diskekre akarod telepíteni.
-
zsolt501
nagyúr
Ennek a kártyának a fogyasztása 50W alatt van, már több ilyet használtam, sőt ebből létezik teljesen passzív hűtésű is, de ott nagyobb a borda valamivel ez viszont laposabb a ventilátor miatt, de azt bele kell kalkulálni, hogy nem túl hosszú életű ezeken a ventilátor.
Arra azért figyelni kell, hogy a házba CSAK Low Profile videokártya fér el, szóval a kártyához egy ilyen hátlap lemez is kell. -
*Ropi*
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
Jó lesz, a kártya max 30W-ot fogyaszt.
Más kérdés hogy a ventitől befér-e. De elvileg be kell férnie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA Sports WRC '23
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- Raspberry Pi
- Diablo IV
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- További aktív témák...
- AmD - Ryzen5 - ös Gamer - Pc1 - Eladó - Számla - Ready !!
- GEEKOM GT1 Mega AI Mini PC
- AMD Ryzen 7 7700X / RX 6950 XT 16GB / 32GB DDR5 RAM / 3TB SSD konfig eladó ÁRON ALUL!!!
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Gamer pc-RTX3060TI-AMD Ryzen 5 5600X-32gb DDR4 1000GB NVME SSD
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest