Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
magyarzoltan
tag
válasz szabolcs77 #6219 üzenetére
ha azt nézed a 16gb ram önmagában ért 16k-t akkor nem sok így is hirdettem , hogy gép 30, keret 3, ram 1000/GB aztán kérhette annyival amennyivel akarta
[ Szerkesztve ]
-
magyarzoltan
tag
válasz J0shu4M1ll3r #6216 üzenetére
48-ért adtam el kb 3 hónapja egy 40L-t 16gb-rammal és egy plusz beépítő kerettel kb 1.5 hónap hirdetés után
-
magyarzoltan
tag
nekem 4tb-osok voltak benne, az ment, de több fórumon írtak 6-osokat is, ez nem azt jelenti hogy a nagyobb ne menne benne
-
magyarzoltan
tag
85k szállítással 1tb-s hdd-kel 16gb rammal i3-as cpu-val és egy sfp kártyával, ebből ugye a ramon kívül minden elment és jött az új CPU íígy lett 62, nyilván lehetett volna jobb is de nem volt kedvem még heteket ülni a szir-szarokon 8-10e forint plusszért így mindent olyan áron hírdettem meg hogy vigyék. Ha ebből még levonjuk azt hogy árában eladtam az N40-et akkor konkrétan majdnem "ingyen" cseréltem. ( N40-ben volt 16gb nem ECC ram, egy plusz beépítő keret 1db 3,5 és 2db 2.5HDD-nek + bekábelezve ennek a kontrukciónak ez nekem az évek során kb 50-55k-ba fájt és 50ért elvitték) szal lényegében a csere nekem kb nagyon max 15k-ba került csak ki kellett várni
-
magyarzoltan
tag
nyilván polcról nem fogsz ennyiért kapni, nekem úgy sikerült venni hogy vennem kellett még hozzá pár felesleges de piacilag kurrens szir szart is amit kb 2 hét alatt tudtam eladni SFP kártya hdd-k nem olyan cpu ami kell. 1220 v2 Xeon itt vettem kemény 7k-ért ssd kitet pedig kínából 1100ft-ért így a vétel eladással jött ki a 62 k és kb 2 hónapot vártam rá hogy felbukkanjon
-
magyarzoltan
tag
igen ez egy nagyon jó kérdés, én már gen7-nél sem értettem a használt piac árfolyamát, ugrált össze vissza. A 8-asnak pont a cserélhetőség az előnye és a használt CPU-k ára, röhej de az ugyan olyan teljesítményű xeon és i7 közül általában a xeon az olcsóbb 30-40%-al. Valszeg azért mert a consumer piac nem veri fel az árát. Én anno szintén 30 körül vettem az N40.et. Most a 8-ast CPU cserével 16gb rammal ssd kittel megúsztam 62-ből ( mínusz ugye az eladott 40-es ára )
-
magyarzoltan
tag
válasz bambano #6157 üzenetére
nézd, körbe jártam a témát amikor a váltásra került a sor, nem igazán találtam olyan angol vagy német nyelvű fórumot ahol dícsérték volna a gen 10-et, tesztet sem sikerült találnom, ellenben a tesztek 90%-a is azt hozta ki hogy visszalépés, sőt, rengeteg olyan hsz született aki 10-ről downgradel-t vissza 8-ra. Azt pedig nem tudom elfogadni hogy ha megfelelt a 7. generáció akkor ugyan arra megfelel a 10. is. Valóban megfelel csak mivel tellik az idő változik a felhasználás, nyilván ha ugyan olyan feladatokra szeretném használni mint a gen7-et akkor nem upgradelek
-
magyarzoltan
tag
válasz bambano #6154 üzenetére
a gen 10 mindenki szerint egy orbitális visszalépés a gen 8 után. Azokat az Opteronokat amiket abba pakoltak egy használtan 7-10e ft-ért megvásárolható Xeon E3-1220 v2 szénné alázza és akkor 1270-ig bővíthető. egyedül a ram a gyenge lánc szem a gen8-ban hogy max 16 gb. Plusz van ugye iLO
-
magyarzoltan
tag
válasz J0shu4M1ll3r #6107 üzenetére
igen megy a Raid 10 és igen minimum 4 lemez kell hozzá Mondjuk SW raid lesz csak
-
magyarzoltan
tag
LYézus, meg ne vedd, a PURPLE széria NEM adat tárolásra van, full más firmware, ez iot és surveillance rendszerekre van optimalizálva, nagyon le egyszerűsítve, nem foglalkozik semmivel csak ír, bármilyen adat hiba stb stb van akkor is ír és nem áll meg, a folyamatos adat rögzítés a fő prioritása. Elég célfeladatra van kitalálva.
-
magyarzoltan
tag
válasz szabolcs77 #6094 üzenetére
Próba szerencsével felment, igazából alkudni lehet ugye, meg hálistennek nem kenyérre kell szóval elfér amíg megjön a vevő
-
magyarzoltan
tag
válasz szabolcs77 #6091 üzenetére
'szatkurva, kb 1 éve kerestem n54-eket, akkor 45 körül mentek alap kiszerelésben
-
magyarzoltan
tag
Mi lehet ma az értéke egy 10/10-es állapotban lévő N40-nek 16gb ram-al? Minden is megvan hozzá, ma bele szaladtam egy nem bírtam ott hagyni fullra bővített Xeon-os Gen8-ba így lassan eladó lesz a 40-es
Én arra gondoltam hogy 40-ért hirdetném meg 4gb ram -al és fent a dvd helyén egy 1x3.5+2x2,5 hdd beépítésére alkalmas kerettel, ha pedig valakinek 16gb-al kell az +15e
szerintetek ez sok, kevés vagy reális? Régóta nem láttam eladót így fingom nincs mi lehet az ára
-
magyarzoltan
tag
válasz bugizozi #6084 üzenetére
nagy!már úgy értem fizikailag,meg hangos. Valszeg ez a cloud computing-ba kiszervezes sokmindent megold majd. A helyzet az hogy 25TB redundáns tárhely sem jött ki sokkal drágábban felhő alapon mintha fizikailag itthon üzemeltetnem. Aztán a gond meg elenyésző egy itthonihoz. Ha mégsem akkor flexelek. Az asusnak van 6 csatornás Sáta vezérlős I7 alapú mini-itx megoldása viszonylag elfogadható áron, lehet elviszem arra az irányt
-
magyarzoltan
tag
válasz valakky #6081 üzenetére
Nálam Qbit vagy transmission megy jellemzően 500+ aktív torrentel ( letöltés 1gbit unlimited max 3 torrent , feltöltés 1gbit korlátlan szál) Qbit erre csinál AVG70% körüli terhelést 6GB ram write cache-el mondjuk a mentés közepesen gyors raid0 tömbre megy külső vezérlővel e-satán kb 200gb ssd cache-el, nyilván elég sokat számít hogy a CPU-nak nem kell másodpercenként újra számolnia mit hova a tökömbe írjon. Emellet Plex ( priorizált folyamatként ) 1080p-t átviszi TV-re bár ha bele tekerek akkor érezhetően lassabb mint ha nem futtna torrent ( itt a forrás 4x4tb Jbod szintén 200GB ssd cache-el VAGY 5x5TB sharepoint meghajtó kb 100gb ssd cache-el. Szóval nyilván az sem árt ha van egy bika routered ami el tudja kezelni ezt a terhelést hálózati oldalról. Sajnos egy ilyen kb 50e környékéről indul de kell. Nekem anno pl az azthittem elég ide routerem volt a szűk keresztmettszet. Emellett fut 6db onedrive kliens, 3db Google drive, 1db backup progi, Jdownloader, Stablebit Scanner \ Drivepool \ Cloud drive nevű progi és az RDP. HA jól paraméterezel és skálázol a a kis gyösz CPU-ból ki lehet hajtani ezt a rendszert DE a 16gb ram kell alá. Én ezt kezdem korlátnak érezni. Most azt vvizsgálom az 1 éves teszt időszakba hogy meg tudom el oldani hogy az erőforrás igényes dolgokat kiszervezzem Azure vagy AWS alá, vagy vegyek egy GEN8-at ( bár ott is a 16gb ram maximum lesz a gyenge pont )
-
magyarzoltan
tag
Igen és nem. 2016 és 19 esetében ugyan azok a nyűgök mint egy win10-nel. Szóval kell a bios frissítés. Utánna megy minden ahogy kell. Esetleg ha használsz vga-t akkor ott lehetnek driver gondok ( amúgy megéri használni mivel már egy 4-5000 ft-ot alap VGA kari is csodákat tesz remote desktop performance-al)
-
magyarzoltan
tag
Hát én végig jártam mindent aztán most jelenleg egy Win server 2019 Essential lett, viszonylag olcsón lehet hozzá retail kulcsot venni ( 25-40k) de szerintem a többi fasorban nincs szolgáltatásban ehhez képes.
Nekem Plex megy róla ( Plex pass-al) videók képek zenék megosztása nem csak helyi hálón, egy ftp szerver, ami nekem fontos volt az a fullos gdrive és onedrive integráció ( sok fiók ) back up megoldások, fasza lemez kezelés. VPN szerver. A távoli menedzsmentben meg szerintem egy Remote desktop verhetetlen
deduplication egy kicsit hiányzik de a CAL-ok miatt egy standard drága lett volna, így maradt az essential, mivel a kulcs retail vihetem jobbra balra ha elmegy a vas
Annyi van hogy a 16gb ramot azért szereti ( pláne ha menne deduplication ) viszont 5x4TB hdd-vel és 5x5TB sharepoint távoli meghajtóval "elboldogul", de azért kezdem érezni a korlátait
-
magyarzoltan
tag
válasz valakky #6035 üzenetére
ha tudsz forrasztani akkor igen, megveszed a megfelelő csatit, levágod azt ami a házban van és össze szereled az alaplapal kompatibilist. Lábkiosztásról millió leírás van a neten, DE a ház hátlapját ki kell vágnod az alaplap hátulja miatt, mivel tök más mint a gyári. Namost ehhez a laphoz adnak egy hátlapot. azt kell bemókolni ide. Én anno egy Acer H340-et alakítottam át, mindent is meg lehetett rendelni hozzá Aliexpressről, csatik kábelek stb
https://www.asus.com/us/Motherboards/Z87IDELUXE/ ezt a lapot használtam hozzá, gondolkodtam rajta hogy az n40-et is át tolom erre, de inkább gen8-at veszek mert kb ugyan azt kapom.
-
magyarzoltan
tag
Sziasztok
Kellene nekem valami profi 2-4 portos hardveres NIC az N40-be. Valakinek van valami tapasztalata olyan kártyával ami 1, tuti befér a házba, 2, el is indul benne? ( server 2016 és freeNas alatt )
-
magyarzoltan
tag
Server 2016 6gb Rammal
Drivepool, Ftp, Online office, Onedrive \ Gdrive \ Mega, Qbittorent ( 300+ torrentel), Jdownloader (300+ letöltésel), az egész placcra 2 aktív felhasználóval megy a Plex folyamatosan akadásmentesen.
Plexről nézünk filmet -> FHD otthon, valamint kisebb felbontásban nyaralóban neten keresztül, erről hallgatunk zenét menet közben, erről mennek a podcastok a többi cucc meg pörög a háttérben mert arról dolgozunk.
Ram folyamat 80+%-on CPU is ritkán megy 90 alá, de az egész megy komolyabb idegesítő akadások nélkül.
Érik már egy N54-es kukázása valahonna proci miatt meg lehet kéne a 10+ GB ram, de még kitartok
-
magyarzoltan
tag
Külső táp, olyan mint a laptopoké. Tömören ennyi
-
magyarzoltan
tag
szerk: ohh b+ véletlen a válaszra nyomtam, természetesen ez egy önálló bejegyzés akart lenni
Sziasztok
Ma hirtelen fel indulásból vettem egy N40L-t. Egy Acer H341-et fogok lecserélni vele amit szerettem, kedveltem de végleg kinőttem (kv@ 2gb RAM limit)
Namost, kérdésem az volna honnan tudom megállapítani hogy milyen BIOS van a cuccon? Ugye ODD nem kell, oda menne egy msata ssd megfelelő át alakítóval ( mivel a 64-128-asok hegyekben állnak itthon)
HDD-k:
2x4tb és 2x2tb menne bele -> ez van itthon, RAID ,meg ilyenek nem kellenek. Stablebit Drive Pool-t használok, szenzitív mappák duplikálva többi meg nem érdekel, OS meg ugye külön meghajtón. Ez mennyire jelenthet neki gondot? Fandom Wiki-n azt írják megy röhögve 4tb-os hdd-kel
Amit bukok a RAID hiányán azt visszahozom egy PCI-e kártyával amire e-satán fel van fűzve ~ 200gb SSD cache-nek, a többit pedig a Drive Pool intézi (SSD élet tartam nem érdekel, elfogadtam hogy használódik cserélni kell és van kb 70-80db <60%-os msata SSD-m az erre pont jó)
RAM:
A konkrét megvásárolt típusban 6GB non-ecc van ez mennyire jelenthet "gondot"?
Net:
500/300-as Digi fogja hajtani a cuccot, rengeteg torrentel ( igen a torrent is használja az SSD cache-t, mint mondtam nem érdekel az élettartam) ez mennyire fekteti meg? Jellemzően éjszaka megy 100-200db torrent fel le irányban ami a csövön kifér elv alapján, Acer bírta a D510-el 600mb memory cache-el, igaz 99-100% CPU terhelésen, de ugye éjjel pont nem érdekelt. Ide még annyi hogy a letöltési hely az úgy néz ki hogy Individual RAID rack 2x2TB RAID0-ban e-satán a szerverre kötve kb 100gb SSD cache-el megtámogatva valamint uTorrentnek is adnék azért 3.5-4 gb memóriát hiszen éjjel minek álljon üresen
Általános használat:
File szerver:
Ipari mennyiségű doksi duplikálva -> cca. 70k db -> remote acces ftp-n meg persze smb otthon
Ipari mennyiségű fotó -> cca. 200k+ db
Még több doksi meg egyéb apró szar 1TB onedrive-al szinkronizálva -> cca. kurva sok és a felfoghatatlan darabszám közt
Folyamatos google photos feltöltés -> 2001 óta ami digitális tartalmat készítettem fényképező géppel
VNC távoli elérés
Utorrent remote acces-el torrent
Kliens gépek BackUp-ja
Média szerver TV fele ( 720 és 1080p)Tudom ez soknak hangzik, de nincsenek nagy elvárásaim, ha a harmatos Acerrel meg tudtam csinálni akkor ezzel is, ott megtanultam hogy gyenge cél hw-n fontos az ütemezés, tehát minden ütemezve volt, nagy file műveleteket csináljon pl akkor amikor én tudom hogy nem akarom használni stb, szóval ezt túlélem, nyilván miközben full hd-t streamelek nem fog nyélen menni a torrent és hasonlók.
A fentiek tükrében nagyjából látható hogy Microsoft párti vagyok (onedrive weheheh) jelenleg server 2012 R2 liszenszem és Windows home server 2011 liszenszem van(valszeg ezt oda adom az Acerhez ha elmegy a háztól meg amúgy is kissé phased out már) az N40l gondolom én azért 2012R2-vel el fog döcögni de javítsatok ki ha tévedek! Viszont mivel ugye a 2012 napjai is meg vannak számlálva ( 2022-2023) ezért fel kell tennem a kérdést, próbálta már valaki 2016 standardal? Nekem 100Euro-t megérne az upgrade amennyiben nem szakad össze alatta a vas.
Köszi előre is a válaszokat és minden hasznos tanácsot elfogadok, a hülye vagy ez felejtsd ellel bezárólag mindent
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új, Gamer - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz -
- Fractal Resign Ryzen 5600G ITX PC HTPC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest