Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ck.
addikt
Miert van az, hogy scrollozasnal magas frekis hang hallatszik? Nemtom ertitek-e, hogy mirol van szo, mindenesetre elegge zavaro, es nemtom mi lehet a gond, es foleg azt nem, hogy mi ra a megoldas.
-
westlake
félisten
válasz
outsiders #1094 üzenetére
a wlan nem mukodese miben nyilvanul meg? (remelem nem azt a banalis hibat koveted, hogy a megfelelo, vezetek_nelkuli_halozatok gombot nem nyomod meg a notebookon
)
a catalyst pedig azert nem megy fel, mert a notikon (a legtobbon) integralt vga van, tobbek kozott ezen is.. az a neve, hogy mobility redeon.. pont a notebook gyartok keresere az ati a sima catalystbol kiszedte az osszes mobility ''kodjat'', igy a driver feltelepitese megkezdese utan egybol visit, hogy nincs megfelelo hardver.. ket lehetoseged van: vagy a hp oldalarol leszedett drivert telepited fel, vagy pedig leszeded ezt [link] es ennek segitsegevel modositod a sima catalystot
[Szerkesztve] -
outsiders
aktív tag
Sziasztok!
Ma jött meg a 6715b-m , vista le, xp fel. Majdnem minden mükszik kivétel a wlan...
nemigazán tom miért nem megy pedig drivereket szedtem le a hp honlaprol.
A masik hianyosság, hogy a legujabb catalyst nem ismeri be a kártyát...
régebbivel menne talán?
Ez a gyári már márciusi verzio szal nem vmi friss...
köszi a válaszokat -
용 Bob
senior tag
hali mindenki!
Van egy pavlivion dv6000-es notim.A gondom az lenne vele,hogy a telepet nem akarja tölteni,pedig rá van dugva a hálózati töltő.Ez miért lehet?
Még annyi hogy ki is irja a telep ikonhoz,hogy (0% áll rendelkezésre(csatlakozva,nem töltődik)) -
mumtaz
senior tag
Sziasztok!
Elöljáróban annyit, hogy eddig csak asztali PC-vel foglakoztam, így notebook téren elég kezdő vagyok. Vettem egy HP OmniBook 4150B (F1658W) notit és arra gondoltam, hogy felturbózom, ameddig lehet. Itt elsősorban arra gondolok, hogy pakolok bele nagyobb vinyót, több RAMot és nagyobb procit. A vinyó és a RAM nem kérdéses, ellenben a proci.
Az a kérdés, hogy mi a max., amit bele lehet pakolni PIII-asból. Eleve nem tudtam azonosítani, hogy milyen tokozású. Az ok, hogy MMC, de nemtom, melyik melyik.
Ez az MMC1? És az a két sín szerű a foglalat csatija?
Ez pedig az MMC2? Mert nekem ilyen van benne. PII 366 MHz. -
lúzer
veterán
válasz
Darth_Revan #1084 üzenetére
Valszeg a megosztott memória miatt - logikus lenne.
Mellesleg van értelme húzni egy ilyen vga-t? -
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #1083 üzenetére
hmm,PowerStrip felismerte,viszont csak a Motor órajelet engedi állítani,a mamória órajelet nem. (fel se ismerte,azt írja,hogy n/a) Ezt a shared memory miatt nem lehetséges,vagy pedig csak a program nem ismerte fel ?
-
westlake
félisten
válasz
Darth_Revan #1072 üzenetére
pont arrol beszelek, hogy egyelore nem igazan lehetseges a tuning.. a vga-t szerintem siman lehet huzni powerstrip-el, vagy atitool-al..
-
sompetike
aktív tag
igen felismeri.én is sp2-vel telepitettem s még is ki kellett kapcsolnom
-
Darth_Revan
veterán
válasz
westlake #1070 üzenetére
Mesélnél erről a tuningról picit bővebben pls? (magyarul hogy kell csinálni?
) Mobile Sempron 3500+ mennyire tuningolható? (nx6325)
más: Radeon xpress 1150 VGA mennyire tuningolható? Milyen progival lehet ezt legkönnyebben/legbiztonságosabban megvalósítani? (Ami fel is ismeri a VGA-t,mert találkotam már olyannal ami fel se ismerte) -
westlake
félisten
elkezdtem komolyabban tarsalogni errol a hp tuning dolgrol a setfsb irojaval.. mar osszegyujtottem neki 10 tipust, amit a bios file-okkal egyetemben elkuldok neki.. megemlitem neki, hogy ha megoldhato is a mhz emelese, a gepek sajnos ujraindulnak par masodpercen belul.. legyenszivesw mindenki jelezni, akinek sikerult mhz-et emelni es azt is, ha ujraindult.. (termeszetesen, ha valaki mar jelezte, hogy neki ment xy gepen a tuning, akkor utana mar ne irjak le 5-en, hogy nekik is
)
-
-
sirdond
őstag
HPQ nx9420
HPQ nc8430
ezekről tudnátok mondani véleményeket?
meg az ATi Radeon X1600 256MB vs ATi FireGL V5200 256MB ról is pls
előre is thx -
hozeND
csendes tag
nx 7400-nél lehetséges-e a vga memóriát 128 mb-nál nagyobbra állítani?
-
bebar
aktív tag
HP 510/530-hoz létezik erősebb akksi?
-
westlake
félisten
intel wlan driver 11.1.1.16 [link]
minden intel tipusu wlan kartyahoz jo, minden operacios rendszerre... (egyebkent erre a verziora a windows update is tudott frissiteni, viszont eddig nem volt telepitos valtozata.. intel oldalan is a 11.1.1.11 a legutolso letoltheto verzio) -
FentonKamaz
csendes tag
Sziasztok! Vasarlas elott allok, ket HP noti kozott vacillalok: egy nx7400-as uj, Celeron M 1.73-as procival, 144e korul, vagy ASIS nx7400 Core Duo 1.73-as procival (T2250). Utobbi esetben kicsereltetnem a billentyuzetet magyarra, es ugyanottvagyok 144e korul. Tehat HP gari kontra Core Duo ?
-
Nekem-8
tag
Csak 1 kérdés. Mennyivel másabb a Core Duo és a Core 2 Duo? pl: mi a külömbség ha egy gép Core Duo T2350 1,86 GHz procival van szerelve a másik meg T5600 1,83 GHz Core 2 Duo -val? (mivel a GHz közel azonos...)
Mégis technikában mennyivel jobb / nem jobb a Core 2 Duo? Gondolkodom laptopon és ez az 1 kérdés még hátravan, hogy megér-e plussz 10-15 E-t....
[Szerkesztve] -
lúzer
veterán
válasz
parandroid #1050 üzenetére
Ja, egyébként új gépnél valóban nincs gond, mert abban nem az IC××M (mobil) chipset van, én is most raktam össze egy tökúj sata2-s gépet.
A notim viszont sata2-s, és ICH7M lapkakészletes -
lúzer
veterán
válasz
Hát nekem a sima telepítő lemez nem ment fel.
Egyébként az eladó is mondta, hogy nem tudok feltenni oprendszert (alapból csak vistát), mert mondtam neki hogy az xphome-t lesikálom. -
snowflake
tag
válasz
Az SP2-es Win XP fel kell menjen minden SATA HDD-re.
Ez így ebben a formában nem igaz.
Chipset problémával még nem találkoztam telepítésnél.
Valószínüleg olyan telepítőd van amibe már beledrótozták a legnépszerűbb sata drivereket.
Nekem spec. egy sok-sok éves SP2-es telepítőm van a fiók mélyén, ami pl. garantáltan nem ismeri a 7400-as sata vezérlőjét.
Igaz, ez engem nem zavar, mert pingvint használok, de ismerősnek kellet már rátolnom xp-t a frissen vásárol notijára. -
lúzer
veterán
válasz
parandroid #1046 üzenetére
Természetesen azt használtam.
Nincs benne az ICH7M driver
Mellesleg a HP honlapján is letölthető, ha nem kéne akkor minek? -
outsiders
aktív tag
válasz
parandroid #1046 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a jótanácsokat
Alig várom h végre megérkezzen és nekiugorhassak
Szerencsére SP2-es xp-m van szal akkor valszeg nem lesz baj -
zedii
aktív tag
kameráról át gépbe (minidv) ott premierrel megvág, némi effekttel aztán tömörítés és dvdre ki.
ennyi szokott az ügymenet lenni. csak félő, h a noti erre nem lesz elegendő..arról nem beszélve ,h az asztalin viszonylag jó hűtéssel is egészen magas hőfokot szoktam elérni..itt meg ugye ez nehézkes lenne. -már keresgéltem külső hardvert, ami usb-n csatlakoztatva harveresen tömörítene és így a notit tehermentesítené talán. de még passz... egyenlőre kutakodom. -
lúzer
veterán
válasz
outsiders #1038 üzenetére
Biztos ami biztos, csinálj róla egy image fájlt (rendszerről).
Egyébként marha jó a hp támogatása, le a kalappal előttük.
Nekem is ilyen volt csak XP home-al, le is dobtam róla, és prof fel.
Mellesleg a partíció(nálás) ill. annak hiánya botrányos volt, valamint az alaprendszer volt vagy 25 giga!
Persze, mert gyárilag volt rajta angol meg magyar, meg gondolom az előtelepítés során néhány rendszervisszaállítási pont is keletkezett, szóval én lesikáltam az egészet.
Arra vigyázz, hogy az xp nem biztos hogy felismeri a sata vinyót, nekem is volt gondom vele.
Nlite-al befésültem a telepítőlemezbe a mobil sata vezérlőt (aszem ICh7M volt) -
Szauron
csendes tag
A notebookstore-nal vasaroltam 4 nappal ezelott agy ASIS hp nx7400 T5600 procival !
eddig meg vagyok vele elegedve, teljesen ujszeru allapotvan van, kiralyul mukodik.
1 problemam van (ez nem tudom,hogy a tobbi NX7400 gepenel van-e), hogy neha hallok valami kattogo hangot a gepbol... (ez foleg akkor fordul elo amikor felemelem, mozgatom)
meg nem sikerul rajonom, hogy a proci huto er-e bele valamibe, vagy a DVD iro addja-e ki... (olyankor is elofodrul amikor nincs lemez a DVD iroban)
a fenti hiba eddig nem surun fordult elo.. most varom, hogy idovel elhatalmasodjon vagy bekopjon -
outsiders
aktív tag
Sziasztok HP tulajok!
A héten én is az leszek , mivel megrendeltem életem első laptopját az usanotebooktól 1 hp 6715b gb833at.
Remélhetőleg nem lesz vele semmi bajvan vkinek vmi tapasztalata vele kapcsolatban?
Alapból vista van rajta ,de mivel nekem arra nincsen szükségem ugye minden következmény nélkül újraformatálhatóm a vinyót?
A recovery partícióból ki lehet írni dvd-re a cuccokat?
Köszi a válaszokat és remélem énis nemsoká hazsnálhatom a gépemet
ui. az xp-s drivereket és progikat már most leszedtem a hp honlapról előre
[Szerkesztve] -
zedii
aktív tag
Üdv,
szerintetek, mennyire tudom videózásra használi majd 6715b -s notit? 2Gigás amd turion64 x2 ati1270 xpress hp van benne... viszonyításkápp van egy asztali gépem amin eddig videózgattam 1giga ram 2,8as pentium ati256os saját memóriával, és ehhez képest lenne az összehasonlítás, mert ez a HP képes lenne azt hozni amit az asztali, akkor lepasszolnám a drágát. -
Davserer
csendes tag
Mi a vélemény erről a noteszről? A grafikája jobb, mint a gma950 vagy x3100 ?
HP 6715s
Turion X2 TL-56
AMD M690T chipset
1024 MB DDRII
120GB 5,4k RPM
Lightscribe DVD+/-RW DL SuperMulti
15,4'' 1280*800
ATI radeon x1250 up to 512MB shared
Vista Business
Wifi, BT, Lan
2,59kg -
sompetike
aktív tag
ma nézztem az orangecountychoppers-t a discoveryn,s benne volt a laptop-om,vagyis nem az enyém hanem olyan ugyanolyan mint ami nekem van....
-
RexpecT
addikt
Ugye Hp gépekre a vásárlástól számított 360 napig lehet venni még plussz garit?
-
lúzer
veterán
válasz
parandroid #1000 üzenetére
Látom itt vagy, lenne egy kérdésem:
nx9420-on hogyan lehetne felhúzni az órajelet?
Nem kéne sokkal 1666 helyett 1700 (T2300). -
CartoonN
csendes tag
HP 510-ben Realtek hangkari van?
Mert a sima driver-en nincs EQ, amit a HP oldaláról szedtem le. -
Marty8
tag
[Moderálva. Apróhirdetésbe vele, ilyesminek nincs helye egy szakmai topikban. - peterkeT]
-
frizso
senior tag
válasz
Bazsee71 #1015 üzenetére
Szia!
Én egy Pavilion Dv9000-est vettem és nem bántam meg! (lásd adatlapom)
Nagyon szép és jól kidolgozott notiról van szó, a teljesítménye meg egyszerűen lenyűgöz
Szerintem igen jó választás volt!
Az én billentyűm valami skandináv feliratozású, de abszolut nem zavar, kicsit hasonlít az angolra, csak az ékezetes betűk hiányoznak az é,á kivételével.
Üdv Zsolt -
Bazsee71
őstag
Olvasgattam itt is meg másik fórumban is a HP Pavilon DV-szériás notikról....kicsit elbizonytalanító amit olvastam. De hogy lehet az hogy egy helyen ahol érdeklődtem, tudják magyar bill.-lel is adni? Ha meg csak angollal van, engem különösebben nem zavarna, egyre kevesebbet nézek a bill.-re. Van olyan akinek nem magyar nyelvű a billentyűzete? Írhatna róla vmi véleményt, megköszönném.
Szerintetek mennyire lutri egy ilyen gép (pl. HP DV6000, 1 év garival)?
-
StabBill
csendes tag
Tudja valaki mi az a cpu c4 function?
Ki és be tudom kapcsolni a Biosban. -
westlake
félisten
válasz
parandroid #1000 üzenetére
en ezert csinalom ugy, hogy oprendszer telepites -> windows update -> altalam leszedett (altalaban gyarto oldalatrol) driverek telepitese -> ismet windows update.. igy mindig a lagujabb drivert hasznalom.. egyebkent ezt termeszetesen nem kotelezo csinalni, de en ilyen vagyok
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Gitáros topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen légkondit a lakásba?
- Spórolós topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest