- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Androidos tablet topic
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HDMI topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
zedii
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Kábé másfél hete vagyok tulajdonosa egy 6715b notebooknak, és sajnos elkövettem azt a hibát, h amikor az elején a Vista Business felkínálta a lehetőséget ,h 64 bit / 32bit -es oprendszert kívánok-e én 64bit mellett tettem le a voksom..ami pont egy hétig volt üzemképes. azótan a 32bites dolgok nem futnak és rendre azt a hibaüzenetet adják, h APPCRASH. Nagyon bosszantó, mer a megszokodt Firefox/Thunderbird stb programoikat nemtom használni:
32 bites Explorer esete:
Problémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: iexplore.exe
Alkalmazásverzió: 7.0.6000.16473
Alkalmazás időbélyegzője: 46296d48
Hiba – modul neve: StackHash_8d13
A kettes számú pofára esés az ott jött, h ezt rohadtul nem tudom megváltoztani csak úgy, h újra teszem az F11-el, ezér Hp szervíz ,telefon, megoldás: Segítőkészek voltak és felkínálták azon lehetőséget, h küldenek nekem 32bites oprenszert, s ha az sem fog tettszeni, akkor lehetőségem van Xp profra. Ennek örültem. A bibi, h külföldről rendelik és 1-másfél hét. az hét ma járt le. Azt mondták szerdáig várjak. Ok. A másik fura tapasztalat ,h nehézkesen áll rá kicsit a hálózatokra, legyen az épp wifi vagy kábelen jövő (kikapcsolom alvóra aztán felébresztés után elég hosszan tököl (4-7! perc), h ráálljon a kábelen jövő hálózatra.) Ez sem normális szrintm. De addig míg a 32 bites meg nem jön nem is írok különösebben tapasztalatokat, mer ez inkább már a Vistaról szól úgy gondolom.
Billentyűzet szrintem nagyon kényelmes pláne ,h el vannak szeparálva az egyes funkciók, touchpad-görgő nagyon kellemes, többi teszt és adat később,ha teljesen tudom majd használni. addig is itt egy link[link] a kistesóról, egy meg turion 64ről [link], a cikkben 6715c szerepel, valójában 6715b az. Üdv, -
zedii
aktív tag
Üdv,
szerintetek, mennyire tudom videózásra használi majd 6715b -s notit? 2Gigás amd turion64 x2 ati1270 xpress hp van benne... viszonyításkápp van egy asztali gépem amin eddig videózgattam 1giga ram 2,8as pentium ati256os saját memóriával, és ehhez képest lenne az összehasonlítás, mert ez a HP képes lenne azt hozni amit az asztali, akkor lepasszolnám a drágát. -
zedii
aktív tag
kameráról át gépbe (minidv) ott premierrel megvág, némi effekttel aztán tömörítés és dvdre ki.
ennyi szokott az ügymenet lenni. csak félő, h a noti erre nem lesz elegendő..arról nem beszélve ,h az asztalin viszonylag jó hűtéssel is egészen magas hőfokot szoktam elérni..itt meg ugye ez nehézkes lenne. -már keresgéltem külső hardvert, ami usb-n csatlakoztatva harveresen tömörítene és így a notit tehermentesítené talán. de még passz... egyenlőre kutakodom. -
zedii
aktív tag
hp 6715b noti vettem a nyáron igen sok reménnyel, aztán a hülye kompatibilitási dolgok miatt (vista 64 bit, vista 32bit) nemkevés bajom volt. igazából eslő laptopom asztali cucchozvoltam hozzá szokva így az átálás se volt egyszerű..most már viszont valamelyest összeszoktunk.
Ami még mindig zavar ,h állandóan szól a ventilátor, és alapból 46fokon van a proci és az alaplap, azán 50 fölött kezdi a rázendítést 60 tájt meg méginkább. ezzel nehezen barátkozom. meg a hülye hibaüzenetekkel is amit a vista köpött ki folyton...a héten érkezik a jóöreg xp reméljük stabil lesz.
a monitor része kiváló! azt nagyon szeretem, sebességét még mindignem merem beskatujázni, mert néha nemtudom ,h a softver - oprendszer - driver miatt vacakol vagy sem. a vista 3.0-at adott az értékelésén.
Kényelmes jó a billenytűzetének a kioztása , és szeretem tuladonképpen nyomkodni. hülye helyen vannak viszont az usb és hang cuccos bemenetek -eztnem értem miért nem lehetett a monito mögé tenni?-. Ami még gázos a wlan de csak is odahaza, tehát vlszínüleg bennem lesz a hiba, mert ha alvóra teszem majd wakup olom képes 10perceket is szarozni ,h meglelje a hálózatot meg csatlakozzon..mindez inetrnet kávézókban nincs, ott gondnélkül pikpak, csak az itthoni ruoterrel szarakszik .
összeségébe örülök neki és igen hasznos gépezet, bár lehet ,h intel mellé állnék legközelebb a hangok miatt. -
zedii
aktív tag
válasz Messzilátó #1682 üzenetére
és küldet szervízbe vagy hallgatok duruzsolását..meg ha szenzor probléma, akkor mér mutat 50 60 c fokot?? (45 C hideg indításkor közvetlen)
-
zedii
aktív tag
tud valaki valamit is a Presario V6000 -s hp ről? viszonyítás képp nekem 6715b -m van. szóval ,h ehhez képest hol helyezkedik ez el meg egyáltalás kategória szinten hol leledzik?
-
zedii
aktív tag
válasz Messzilátó #1746 üzenetére
lehetséges, bár ettől nagyon ódzkodom, mer nincs más masinám ez meg a munkaeszközöm, viszont észrevettem még egy olyat is ,h ha feltölt az aksi egyszerre csak a táp elkezd hangot kiadni (nyüszörög) ekkor tudom ,h feltöltött levezem a hálózatról és kezdem újra a merítést töltést. de nem hiszem ,h ez normális. hálózatról feltöltotten is kéne hangtalanul működnie.
-
zedii
aktív tag
aha, hát nem tudom, most ott tartok, h lehet ,h lecserélem a notim egy olyanra. engem zavar ,h ennyit megy a venti, lehet ,h én vagyok a bogaras, de a csajomnak most vettünk egy dell alap notebookot (inspiron 3év gari celeron 1,5ram 140pénz) és ehhez képest az kussol ráadásul gyorsabban futnak bizonyos dolgok ott az XP-m mint itt a Vistan...bárazt tudom ,h ez szoftver dolog és nem egyéb, várom is ,h megérkezzen végre az XP erre. Viszont a hűtést nem fogja megoldani ,így a hangokat se..az inteles meg csak nem pörög ennyit.
-
zedii
aktív tag
válasz indianka #1767 üzenetére
üdv, nem tudom mi lett a fejlemény, mert még csak itt tartottam az olvasással, de gyors megjegyzem ,h én is az Ipontól vettem notit, és mégcsak azt sem kellett mondanom, h mikmak' kibontották bekapcsolták megnézették, aztán ezek után ,h elvittem 10 percel később észrevettem közelebbről ,h mégis baj van mert el volt törve a felhajtócsatolónál a burkolat.. visszavittem másnap mehettem egy újjért. szóval én korrektséget tapasztaltam, bátran vidd vissza 3 napon belül meg pláne!
-
zedii
aktív tag
válasz Boxer001 #3716 üzenetére
6715b -m van, a ventim állandóan megy és qrvára zavaró. ha feltöltött a táp akkor ezz is halk sípolást hallatt. tököm kivan. és nekem se adtak gari levelet csak számlát.
mégvalami. a venti az utóbbi időbe kezdte el a durvulást (nonstop, kezdetben voltak halk periódusai, ha nem is hosszan, de rövid időre azért mégiscsak leállt. most meg úgy áll ,h indítást követően pörögni kezd és abba se hagyja.. megnéztem ,h méris lehet és azt hittem rosszul látok egy böngésző+thunderbir futattásval kevesebb mint 40 futó folyamattal 55fokon izzik rutinból a proci. arról nem beszélve ,h munka következtében ugrik mint állatt. fogalmam sincs mi generálja ezt, de már a hócipőm televan. mindenszírszart letíltottam avg&comodo tűzfal fut indítással együtt azt a többi windóz. )[ Szerkesztve ]
-
zedii
aktív tag
ha vissza teszek egy régebbi bioszt, azzal tehetek vlmi kárt? mert mntha akkor amíg a másik biosz volt fenn (F.05) addig mintha nem pergett volna venti, bár lehet ,h ezt már csak beképzelem
-
zedii
aktív tag
válasz Balázs_a_laz #3728 üzenetére
köszi. bepróbálkozom
-
zedii
aktív tag
válasz Balázs_a_laz #3735 üzenetére
namost ,nálunk van egy alap dell, celeron procis, 6400inspiron vagyy mi. de az a kuss amit az produkál azt állandóan megirigyelemrt ott tényleg csak olyankor kapcsol a venti, ha komolyan meg dolgoztatjuk mindenfélével, és alapból nem ötvenfokon indúl a processzor, mint a jó kis ÁemDém. a hadjárattal kapcsolatban meg annyit ,h jójó, de sajnos épp annyi lesz mint a szarnak a pofon.. szerintem nem sok mindent tudnánk elérni. senki nem úgy adta el nekünk a masinát ,h ez kussolni fog. működésével meg tulajdonképpen nincs baj..vagyis kicsit veszett fejsze nyele
-
zedii
aktív tag
válasz Balázs_a_laz #3743 üzenetére
mindenképp! támogatom énis ám!
-
zedii
aktív tag
válasz Balázs_a_laz #3747 üzenetére
-
zedii
aktív tag
válasz Boxer001 #3757 üzenetére
he-he. detto. amúgy semmi baj nics a 6715b vel se. klasz kis billetntyűzet kiosztása van remek képe a kijelzőnek gyorsan konnektól a wifikhez és az xp-t is gyorsan pörgeti. Egyszóval amúgy kiszolgál, csak rohadtúl bőszít ,h a fele ennyibe kerülő gépbe mé kussol minden ,itt meg sípol, pörög. (első körbe ezt az amd-nek írtam a számlájára, de aztán kiderül ,h az inteles hpknél is visszaköszönnek ezen "finomságok" ) ami fix, h a jövőben nem fogok törekedni arra ,h erőművelt vegyek notiból, hanem a fő cél az lesz ,h könnyű legyen és ne haljon be egy alap cad-es cuccoktól meg a photoshoptól, net meg officemail csá. komolyabb feladatok a hő miatt előbb utóbb úgyis akadályba ütközik. én pl megkíséreltem premierbe vágni egy kevéske anyagot effektezni meg tömörítgetni. aztán néztem a proci hőmérsékletét és hamar abbahagytam. evvan. legalábbis ezzel géppel.
-
zedii
aktív tag
hő&venti és táp. engem ez a két dolog gyötör. ha sikerül ettől eltekintenem minden másban elégedett voltam vele. (hp ügyfélszolgálat készséggel pikpak küldtek xp-t felhítak megkaptam-e stb., ill. a gép hardverilag és ergonómilag is segítette munkás létemet. persze itt a vista-t nem hozom szóba, mert ott komoly bajaim voltak)
-
zedii
aktív tag
van valami közelítő tipp, h kb mennyit is bír egy hat cellás aksi? mert nekem gyanúsan kevésnek tűnik.
..és visszatérve a ventis dologra, a biosban nem lehet esetleg szabályozni, h mennyin pörögjön, vagy ,h hány fokon kapcsoljon rá?[ Szerkesztve ]
-
zedii
aktív tag
szóval valakinek valami közelítő ideje a 6 cellás aksikkal kapcsolatosan? tegnap töltöttem fel, ma este kapcsoltam be (95% - ot mutatott) és kemény egy óráig bírta. bár azt írja ,h még van vagy tízperc és 17% hátra, de ez akkor se fogja megütni a másfél órát.. ez meg elég silány, vagy csak én gondolom így? az egész gép kvázi új. najó, keveset használt és még nincs egy évesse. (2007augusztusi). szóval ez hótnormális, h ennyit produkál?
-
zedii
aktív tag
válasz Balázs_a_laz #3797 üzenetére
Akkumulátor tulajdonságai:
Gyártó: Hewlett-Packard
Egyedi azonosító: 02106 2007/06/04Hewlett-PackardPrimary
Akkumulátor típusa: Újratölthető Li-Ion
Tervezett kapacitás: 42314 mWh
Kapacitás teljesen feltöltve: 42314 mWh
Jelenlegi kapacitás: 42314 mWh (100 %)
Feszültség: 12558 mV
Energiaállapot: Váltóáram
na és ez ad másfél órát[ Szerkesztve ]
-
zedii
aktív tag
válasz Balázs_a_laz #3801 üzenetére
okés, köszi. akkor megnyugodtam. kicsit.
-
zedii
aktív tag
bocs a sok alap kérdésért, de most jött egy lehetőség ,h megvennék a notim, viszont nem akarom úgy senkinek eladni, h nem vagyok benne teljesen biztos, h maholnap nem tojik' be neki, persze tudom ,h ezt nem lehet csak úgy kiszűrni, de amit meglehet tenni megtenném.. viszont amit én nem tudok ,h van-e olyan tesztelő progi ami mondjuk teszteli a hardvereket és kiírja ,ha valamivel gebasz' lenne.
Csinált már valaki gari kiterjesztést? felhívtam a hp-t azt mondta kb 40pénz 3év garancia kiterjesztése (világgarancia), és mindezt úgy ,h 12hónap+31nap ig lehet meghosszabbítani.
Szóval ha valaki tud vlmi tesztelős szoftvert ami kijelez esetleges szektor hibát vagy bármit azt szívesen venném.
[ Szerkesztve ]
-
zedii
aktív tag
Amiben én csalódtam:
- az aksi teljesítménye (cirka 1,5óra), a körülötte levő mizéria (sipoló hangot hallatt, ha már feltöltődött)
- a qurva ventilátor, ami pörög mint állat (bár ez összefüggésben lehet a magas proci hömérséklettel)Ezt a notit aazoknak tudom -bár nem fogom- ajánlani akik olyan helyene dolgoznak ahol eleve van valami alapmoraj, ott észre se venni a venti hangját, akik net office kicsi photosop egyszóval irodai alkalmazásokhoz tökéletes, ahhoz kap egy szép felbontású kifejezetten jó érzetű kijelzőt -legalábbis nekem ez a tapasztalatom- egy jól elszeparált billentyűzet kiosztást (itt messze jobb ,mint az említett dell6400-asé, szerintem legalábbis). -de ne legyenek "extra" elvárások, mint az alvó állapot zökkenő mentes használata - megjegyzem ez nekem sehol se működött tökéletesen - a "hangtalan" működés a három órányi a szintén hangtalan akuműködés..
[ Szerkesztve ]
-
zedii
aktív tag
namost, bocs ,h egymás után ennyit. DE! most veszem észre ,h az a termékkódú masina amit nekem eladtak az elviegben ezt a tápot kapja:
Energiafelhasználási jellemzők: 6 cellás lítiumionos akkumulátor (55 Wh) [link]Jön a kérdés nyolc hónappal a vásárlás után , hogy az everest, hogy adhatja ki ezt az eredményt:
Egyedi azonosító 02106 2007/06/04Hewlett-PackardPrimary
Akkumulátor típusa Újratölthető Li-Ion
Tervezett kapacitás 42314 mWh
Kapacitás teljesen feltöltve 42314 mWh
Jelenlegi kapacitás 42314 mWh (100 %)
Feszültség 12558 mV
Elhasználódás mértéke 0 %??? [link]
vagy most én nem értek valamit.
[ Szerkesztve ]
-
zedii
aktív tag
válasz Messzilátó #3923 üzenetére
nekem 6715b- m van. a tapasztalatom hasonló , a venti állandóan pörög, bár én még nem találtam ennek a tiltását a biosban . Viszont fixen állítom ,h nem a vinyóm ilyen hangos, mert egyértelműen hő is áramlik ki a masinából mikor pereg a ventilátor.. Az Xp pedig egyértelműbben fickósabban viselkedett, mint a Vista utóbbi meglehetősen lagymatagan kezelte a gép.
Amiket írsz alkalmazást szerintem egyáltlán nem számít soknak. nézd meg ,h a task manager hány induló progit listáz ki alapból -
zedii
aktív tag
hoppá, na ezt a kalibrálást majd megnézem ha lesz időm, mert én sem vagyok messze elégedett az aksi eredményével, viszont gyors egy más infó, ami lehet ,h másnak is jól jön. nekem 6715b-m van eddig az volt qa tapasztalat, ha alvóba tettem a kicsit fogta magát és ,ha egy bizonyos időt átlépve próbáltam bekapcsolni, olyan tempóban "ébredt fel", h a bootolást is odaverte. gyakorlatilag újra bootolt ,csak azt is nehézkesebben. DE. ha a klaviatúrán levő ikonnal küldtem alvóba[tehát nem a klasszik start készenléttel], ez az idő korlát megszűnt, és tényleg másodpercek alatt ébred, és folytatja a műveleteket . Lehet ,h eleve a két dolog nem is az ,de akkor ez az én fejemben nem volt vili, mindenesetre úgytűnik nekem megoldódni látszik az alvós probléma. aminek örülök.
-
zedii
aktív tag
hát lehet ,h valamit nem jó csináltam, de nekem eddig a kalibrálás nemhozott változást
1) beállítottam, h kapcsoljon ki a masina, ha totál lemerül
2) lemerítettem, kikapcsolt, feltöltöttem
3) lemerítettem csökkentett üzemmódban, majd ismét fullra tölltöttem
4) most tatok ott, h megint lemerítés és még 21% van hátra, de kb ugyanazt az időt fogja hozni ami eddig is volt. kihagytam volna valami? Az aksit teljesen rendzertelenül töltöttem eddig, mert azt mondták ,h bátran kezeljem úgy, mint a telefont, aztán most ott tartok ,h a 6cellával hozza a másfél órát.. -
zedii
aktív tag
hát igen. ez most már szinte biztos. ugyanis csináltam mégegy full lemerítést+csökkentett üzem módos full lemerítést és feltöltést egészen addig ,h aledek már nem jeleztek semmit. az eredmény negatív. ugyanazt a másf élórát hozza, full megvilágításban wlannal 36 futó alkamazással [xp - feladatkezelője]. gyakorlatilag egy böngészőt használok.
biztos ott lehetett a bibi ,h az elején bíztam abban ,h akkor tölthetek rá amikor akarok stb.. a gépet zsír újjonan vettem 2007augusztusában, nem renew nem asis. Viszont akkor nemigen foglalkoztam a telep kérdéssel, csak amióta citerázik meg fosul teljesít... Persze az is lehet ,h simán szar aksit fogtam ki, mert a többi adathoz képest nevetségesen kevéske a másfél óra. 6 cellás lítiumionos akkumulátor (55 Wh). -
zedii
aktív tag
evereszter:
Energiagazdálkodás tulajdonságai:
Aktuális energiaforrás : Akkumulátor
Akkumulátor állapota : 89 % (Magas energiaszint)
Teljes akkumulátor élettartam: Ismeretlen
Hátralévő akkumulátor élettartam: 5397 mp (1 óra, 29 perc, 57 mp)Akkumulátor tulajdonságai:
Eszköz neve : Primary
Gyártó: Hewlett-Packard
Egyedi azonosító: 02106 2007/06/04Hewlett-PackardPrimary
Akkumulátor típusa : Újratölthető Li-Ion
Tervezett kapacitás : 46948 mWh
Kapacitás teljesen feltöltve : 46948 mWh
Jelenlegi kapacitás: 41764 mWh (89 %)
Feszültség : 11563 mV
Elhasználódás mértéke: 0 %
Energiaállapot: Merülés alatt
Merülés mértéke : 27853 mW[ Szerkesztve ]
-
zedii
aktív tag
A séma vissza lett állítva, az NHC-t leszedtem ,de nemigazán vagyok szaki, majd megpróbálok belemélyedni, mire érdemes odafigyelnem?
elindítottam egy hardwer monitorozást, ott az látszik egyértelműen, h a cpu clock átlagosan 700körüli, de igen sokszor felugrik 2000-re majd hírtelen vissza 700ra. ez az ugrás teljesen normális?
A battery check azt írja a Health-ra, hogy Invalid - bár ez adódhat abból is ,h nekem nem az a típusom van, mint neked [Hp 6715b]. gondolom. -
-
zedii
aktív tag
itt van még egy aksis tipp, bár még nem volt időm, de lehet ,h érdemes
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- ZBook Studio G3 27% 15.6" FHD IPS i7-6820HQ M1000M 16GB 512GB ujjlolv gar
- Asus 19V 1.75A (33W) 4.0x1.35mm gyári új töltő
- Lenovo LOQ (i5 12th, 16 GB, 512 M.2, 4050 RTX 6 GB) gamer noti 1 év garanciával!
- PANASONIC TOUGHBOOK CF-54 7. gen. I5 katonai laptop (4X2710 Mhz, 8 GB DDR4, 256 GB SSD, WIN10)
- Victus 16-e0900ng 16" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB magyarított vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest