Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
heim
tag
Sziasztok hallott valaki valamit a Hp 6710b-k alaplapcseréjéről? Vettem egy ilyen notit kb 2 hónapja. Folyamatosan megy a venti bármit csinálok. A Hp ügyfélszolgálat szerint alaplapcsere kell. Nem nagyon tetszik, hogy vettem egy akkor 300.000 ft-s gépet és két hónap múlva esetleg hetekig dekkol majd a szervízben. Egyébként tud valaki valamit a központi szervízről? Mennyi ideig húzódnak a dolgok stb. Jövő héten vittém a gépet...Esetleg adnak csere készüléket addig mert nagy szükségem lenne a munkában rá...
Előre is köszi mindenkinek az infókat. -
yash
senior tag
Hát ja, ami shared, az szépen DDR-t használ memo-nak... na mindegy. Amit én találtam VGA memória állításra, az ez:
jobb klikk asztal, Grafikus tulajdonságok, 3D beálltások gomb, Memóriahasználat: Magas-ra. NEm tudom, ez pontosan mit csinál, de azért beállítottam -
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #591 üzenetére
megnéztem HP oldalát is,ott ezt írják: ''ATI Radeon Xpress 1150 with up to 128-MB shared system memory. Microsoft DirectX 9 capable''
-
westlake
félisten
válasz
Darth_Revan #589 üzenetére
nehany dolgot azert jobb tudni... ha megnezed everestel, hogy milyen a videokartya, erdekes modon nem egy konkret tipust fog irni, hanem ezt: xpress 200m/ xpress 1100/ xpress 1150..
ha a windows kezelojeben nezed meg, akkor mar konkret tipust fogsz latni (remelhetoleg). ezzel az egesszel csak egy problema van.. megpedig az, hogy az nx6325-os gepekhez, csak egyfele lap letezik, magyarul az osszes nx6325-osben ugyanolyan integralt vga van! valoszinuleg itt is azt a vicces dolgot jatszottak meg a kedvesek tervezok, hogy egyszeruen egyes tipusoknak atirkaltak a vga bios-at, igy mas vga latszik..
mod: nem vagyok benne biztos, de ezen a lapon nincsenek integralt memoria modulok.. esetleg a gpu-ban lennemindenesetre holnap kicsit jobban utananezek a dolognak..
[Szerkesztve] -
Darth_Revan
veterán
Akkor miért írják minden árlistában,hogy ATI Radeon Xpress 1150 128Mb?
Régi notebookom VGA memoriájának a méretét simán lehetett BIOS-ban állítani
u.i.: DirectX9c 256MB-ot ír,viszont az 512MB RAM-ból 64 le van vonva,és innen gondolom,hogy 64MB-ra van most a VGA állítva.
[Szerkesztve] -
polip
addikt
válasz
Darth_Revan #587 üzenetére
szvsz sehogy...
-
Darth_Revan
veterán
HP nx6325 notebookon hol kell állítani az ATi VGA méretét ? kerestem a BIOS-ban,de nem találtam...
jelenleg 64MB-on megy.
[Szerkesztve] -
Bero
aktív tag
válasz
parandroid #581 üzenetére
nVidia GeForce 7200 Go TurboCache (32+256 MB)
így van leírva a gép leírásában
akkor ezt most nem vágom -
westlake
félisten
válasz
parandroid #581 üzenetére
jonehany hp-s biost lattam mar, de egy ujjamon meg tudom szamolni, hogy hany gepen lehetett ezt beallitani
-
parandroid
félisten
válasz
Darth_Revan #573 üzenetére
Elsősorban energiatakarékossági és rendszermonitoring funkciókat lát el.
p -
Bero
aktív tag
Sziasztok!
Érdekes kérdésem lenne:
Most lettem egy HP Pavilion dv6142 nVidia 7200 VGA-val.
Érdekelne hogy hol tudnám átállítani a megosztott memóriáját, mert ezt bios-ban nem lehet állítani.
Előre is köszönöm a választ!
Üdv: Bero -
Sárpac
nagyúr
válasz
westlake #577 üzenetére
65nanos és notiba szerelt proci, amúgy szerintem se sok, ahhoz képest, hogy a hűtője 1db hőcső kb 40 1,5*1cm rézlemezzel körülvéve!Mikor megláttam teljes kész voltam a nevetéstől!
A pasztát rajtahagytam csak levettem a felét kb..Az a baj, hogy a hő miatt a vastag pasta belseje ahol nagyobb a hőmérséklet elkezd kilyukacsosodni levegősödni ami azért nagyon nem jó!
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
normal esetben a gyari szurke paszta is teljesen jo.. ha nem lenne jo, akkor nem azt hasznalnak tobb ezert gepben
itt termeszetesen az uzembiztos mukodesre gondolok, nem pedig arra, hogy melegnek tunik a proci
#572: egy 45 nanos procinak egyaltalan nem sok a 70 fok.. nalam 90 fokon megy a kentsfield.. hetek ota..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
felhasznalt anyagokat tekintve egy nx sokkal minosegibb, mint egy 500/510-es gep.. nem egyszer lattam olyan gepet, aminek a kijelzoje kinyitas kozben osszeert a gep hatso reszevel.. mondanom sem kell, hogy a surlodo hang eleg idegesito.. egyebkent az 500-asban fuji alaplap van
en mindenfelekeppen nx-et vennek..
-
westlake
félisten
válasz
Darth_Revan #563 üzenetére
ilyen szeriahiba nincs.. legalabbis nalam meg nem jart olyan 6325-os, ami tulmelegedett volna.. egy gepujraindulasanak tobb oka is lehet.. aztan ott az a teny is, hogy egy noti uzem i homerseklete siman lehet olyan merteku, amire az ember egyol azt hiszi, hogy az nem is normalis.. pedig de.. lehet, hogy memoria hibas.. esetleg alaplaphibas es nem tudja megfeleloen ''kezelni'' a cpu homersekletet, ezert inkabb lekapcsolja/ditja a gepet.. az ilyen hibaka inkabb meg kell vizsgalni, mint teves kovetkezteteseket levonni
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Darth_Revan #573 üzenetére
a 2.0 pre 6-ost indítsd és menni fog, de csak laptopban!!
-
Sárpac
nagyúr
70C fok full terhelve egy merom elfogadható hőmérséklet egy notiba?F
Alapon úgy 38-40C mellesleg szoba most 32C fokos! -
Sárpac
nagyúr
válasz
Én újrapasztáztam és 7-8C-vel lett hűvösebb!
1mm vastag pasztát nyomnak alá ami inkább szigetel semmint hőt elvezet!
Másik látezik a Notebook Hardver Controll 2.0 érdemes feltenni és azzal játszani!
A legtöbb mobil (nem celeron) procit alul lehet feszelni vele amivel szintén akár 10C is nyerhetünk! -
Darth_Revan
veterán
válasz
-
Titoo
tag
Erről a Cora akcióról nem találok semmit, cora neten lévő szórólapján és globalplaza-n sincs
Ha valaki tud róla infót megköszönném. Amúgy a HP 530 is 99990 Huf bruttó / 15.4 LCD, Intel® Celeron M 410 1.46GHz CPU, 512MB DDRII RAM, 80GB HDD SATA, DVD-RW /
-
Titoo
tag
Hello!
HP 500-as sorozatról mit tudtok nekem mondani? Érdekelne hogy szerkezetileg elég stabil-e, nx6310-em van, ez ugyanolyan lenne tudásra, csak az érdekel, hogy az is össze van rakva, vagy az valamivel gyengébb minőség, esetleg recseg ropog, lötyög a kijelző, ilyesmi.
Öcsémnek vennék egy ilyent, ha nincs róla rossz tapasztalat.
Köszi előre is. -
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
HP nx6325-össel kapcsolatban lenne kérdésem. Hallottam,hogy valakinek van olyan probléma vele,hogy a processzor túlmelegszik és újraindul a gép,ez csak egyéni probléma volt,vagy pedig minden nx6325-össel van ilyen gond? Mit lehetne ezzel csinálni? Gari miatt kezdenek vele valamit? -
canniball
nagyúr
válasz
parandroid #543 üzenetére
Tehát jól értem, hogy ha PC-be akarok s478 mobil procit, akkor Northwood magos P4-et kell keresnem?
-
xcbiker
addikt
Valaki azért segíthetne nekem is!
Ki rendelkezik egy i965-ös chipkészletű Sánta Rózsás notival?
Vettem egy T7500-at de nem tom kipróbálni. -
Sárpac
nagyúr
válasz
parandroid #554 üzenetére
Asszondják simán belemegy!
-
Sárpac
nagyúr
válasz
parandroid #549 üzenetére
hp nx7400-as laptopról van szó és Egy T7400as procival bővíteném!
Megnéztem vagy 5helyen mindenhol s478 package compatible socket 479 ezért nem értem miért nem megy bele ha egyszer ott van a hely a foglalaton?! -
Sárpac
nagyúr
válasz
parandroid #543 üzenetére
[link]
Ebből én úgy vettem észre, hogy T7400as megy a socket 479es lapokban is. -
parandroid
félisten
A notebook prociknak más a tokozása és a lábkiosztása, mint az asztaliaknak. Ez nyilván gazdasági szempont Inteléknél. Ne keress mögötte más logikát.
Utoljára a Northwood alapó mobil P4-ek lábkiosztása volt hagyományos S478, azok mentek asztali lapban is. Utána jött a Pentium M / Celeron M vonal, ami már S479, ezekhez már speckó asztali lap, vagy CT-479 átalakító kellett, és a mostani C(2)D mobil procikkal is folytatják ezt a hagyományt.
p -
Sárpac
nagyúr
válasz
parandroid #541 üzenetére
Aham, de akkor annak az 1 árva szerencsétlen tűhelynek mi a szerepe?
Én úgy találtam logikusnak, hogy az intel azért csinálta, hogy az új generációs core alapú procik és a 478as procik is menni tudjanak vele! A régebbi s478ba természetesen nem megy az új mivel más a lábak elrendezése. -
Neurotoxin
őstag
Senkinek semmi 5lete a problémámra?
-
Sárpac
nagyúr
válasz
parandroid #538 üzenetére
Értem!
Szal 478as proci belemegy vagy sem a 479tűnek helyet adó foglalatba?
[link]
Ezen a képen a jobb oldali az én procim tűsorát mutatja! -
Sárpac
nagyúr
válasz
parandroid #536 üzenetére
-
Sárpac
nagyúr
Köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek!
Volna még egy kérdésem 479 mPGA-es foglalatba bele megy-e a 478as mPGA proci? -
frizso
senior tag
válasz
westlake #530 üzenetére
ÁÁÁ
Maradok az 1.15-ös bios-nál!
A 1.26-os bios nagy újítása csak annyi, hogy a ventit kikapcsolja
Ezzel lehet megtakarít néhány wattot és így az akku tovább bírja, de a poci 20 fokkal és a videókari 10-15 fokkal lesz melegebb, a játékról meg ne is beszéljünk. Ekkor minden tűz forró lesz, proci 70-80, videókari 85fokellenben az 1.15-ös alatt lágy (alig hallható) venti mellet mindez csak: proci 55-60 videó 70-75 fok!
Inkább egyen többet a gép, minthogy a melegedés miatt tönkremenjen, mert nem hiszem, hogy hosszútávon ez a túlzott melegedés jót tenne neki! -
h-yle
addikt
válasz
westlake #531 üzenetére
Mért van az hogy az ilyen pre conf cuccok sosem müxenek... mert ugye a home gány sokszor nem megy, gondoltam a factory def. majd megy... az sem. Úgy látszik semmit nem lehet megúszni több napos/hetes szopás nélkül...
Állítólag valami Vista frissítés belepiszkál a dologba. Utánajárok. -
westlake
félisten
en a helyedben tuti feltennem a legujabb (f.26) bios-t.. mar csak azert is, amit valtoztatasok listajaba irtak.. az f.25-oshoz ezt irtak: Modifies thermal control method to improve system stability.. az f.26-oshoz pedig ezt: Improves the thermal-protect mechanism for the battery pack. itt a link az f.26-oshoz: [link]
[Szerkesztve] -
Sárpac
nagyúr
válasz
parandroid #527 üzenetére
pfff mindent néztem, de ezen hogy át szaladt a szemem Isten tudja hányszor!
-
h-yle
addikt
Ez a rohadt táv kikészít. Amcsi techsupport már küldött volna másikat helyből (pedig szvsz semmi baja), de US adress híján... Asszem holnap nehéz napja lesz a magyar HP telefonos tech supportnak
Juteszembe. Van akár egy is az előre telepített HP progik közül, amelyiknek értelme van? (Most hogy így kérdezem, tök jó a fingerprint reader, meg a QucikView (a frontend), szóval ezeken kívül)
-
parandroid
félisten
Bocs, téves. Legalábbis remélem...
De ha már itt vagyok:
Sárpac: A HP oldalát már nézted? Csekkold itt: [link] a Manuals szekciót, azon belül pedig keresd a Service manual-t.
p -
Sárpac
nagyúr
Hali!
Tud valaki HP nx7400as notihoz szerelési útmutatót?
Konkrétan processzor cseréről bővítésről kellene valami használható leírás html vagy pdf.
Köszönöm! -
h-yle
addikt
Hali!
Nekem van egy rohadt idegesítő problémám egy HP pavilon tx1000-el (pontosabban tx1205us ami a tx1000 széria tagja)
Ehhez a kis drágasághoz járt egy kicsi remote control amivel MCE-t (Vista Home Premium van rajta) meg a HP saját front endjét lehetne kezelni. Működött is a cucc rendesen, de miután egy kicst takarítottam a gépen (72 futo process soknak tűnt egy friss gépen...) cseszett müxeni a kis cseles. Semmi HP cuccot nem szedtem le, csak a Norton trial-t meg Vongo (valami filmletöltős fizetős fos) trial-t, meg valami AOL szart. Aztán lekaptam a TotalCare-t is mert indulás után helyből lefagyott... (Ezt sem lehet újra leszedni)
És az óta nem megy a táv... Driver nincs hozzá se neten, se sehol. Szóval nem vágom mivan. Egész nap ezzel szoptam és már halálra idegesít, szóval ha bárki tud linket, vagy van tapasztalat akkor pls help! Köszi -
frizso
senior tag
válasz
parandroid #523 üzenetére
Köszi!
Már leltem is külső hűtőt hozzá 4k-ért -
parandroid
félisten
A véleményem egyébként az, hogy ne tedd vissza a régi biost, inkább az energiatakarékossági beállításoknál kellene körülnézni - bár nvidia kártyáknál ilyet még én sem próbáltam.
Másrészt pedig ez a gép alapvetően egy DTR gép, a benne lévő alkatrészek ennek megfelelően nem energiatakarékossági szempontok alapján lettek összeválogatva. Összességében lehet, hogy valami külső kiegészítő (aktív vagy passzív) hűtéssel jobban jársz: [link].
p -
frizso
senior tag
válasz
parandroid #521 üzenetére
Az a gond, hogy a Hp oldalán sincs fennt az a Bios ami a gépen eredetileg fennt volt!!!
Ott csak 1.6; 1.15; 1.16.... és újab biosok vannak de az enyémen 1.12-es bios volt -
Goldmen75
őstag
Sziasztok!
HP Compaq nx6325.
Tudomásom szerint, fogadja a 2x Turion CPU-kat.
Nem tudtok ilyet valahol szerezni, ahol lehet venni, cserélni?
Köszi! -
frizso
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Beléptem a klubba egy Pavilion dv9071ea-s notival!
Nagyon állat a gép, de van egy kis gondom
Ha frissítem a biosát akkor a gép ki akar gyulladni úgy felmelegszik!!!???
Miért lehet ez?
Még a vinyó is felmelegszik
Raktam rá egy régi biost ezzel minden visszaállt az eredetibe
Mi lehet a gond
Üsv Zsolt -
canniball
nagyúr
''...Hibernálás helyett Altatok. Szerintem minden szempontból jobb és egészségesebb a gépnek.''
Rosszul tudom, hogy ''altatás'' alatt a RAM-ok tovább dolgoznak (fesz. alatt vannak)?
''...fedélnyitásra nem lehet bekapcsolást programozni sajnos ez tuti.''
Szomorúan hallom, hogy beigazolódott a balsejtelmem... -
Neurotoxin
őstag
Nálatok (TSST-LS-L532M tulajok) csinált már olyat a DVDíró, hogy az írás 99%-nál dobott egy ''burn process failed'' hibaüzenet?Csak DVD+R lemezeknél csinálja ezt, olyan ,mintha nem akarná írás végén lezárni a korongot. Nem tudom mitévő legyek. Eddig 5 lemezt tett tönkre, ma újraraktam a ringyózt. Írtam 2őt, eddig jó. Érdekes mód az RW lemezeknél nincs ilyen.
Már nagyon idegesít, hogy olyan mintha minden 2.lemezt direkt elrontaná, mert ha megtartom ugyan azt az összeállítást és berakok 1 ugyanolyan márkájú lemezt,akkor meg megírja tökéletesen....
Már semmit nem értek..
Valaki találkoztt már ilyen problémával?Vagy mire utalhat? -
-
amol
addikt
Sziasztok srácok, gyors segítségre lenne szükségem.
Egy nx6110-be szeretnék belepaszírozni egy Gigabyte GN-WIKG mini PCI wlan kártyát, és bizony meg se mukkan, még azt sem érzékeli hogy új hardver van benne. A kártya biztosan jó. Arra gondoltam hogy esetleg a kapcsolóhoz kell valami driver, találtam egy quicklaunch buttons nevezetűt, de nem hozott megoldást.
Ezenkívül ez egy remarketed gép amerikai billentyűzettel, í nélkül. Nem tudjátok mennyibe kerülne bele egy magyar?
Hálás köszönet! -
Gudy
tag
Helló!
Van valakinek tapasztalata HP530-as kis lapitopival kapcsolatban?
Köszi! -
yash
senior tag
válasz
canniball #506 üzenetére
Az enyém fedél lecsukásra nem hibernál, hanem elalszik (Sleep üzemmód, Windows Vista). Így 5 másodperc alatt lemegy majdnem csuta kikapcsra, viszont 3 mmásodperc alatt visszajön belőle! Én a hibernálást mint ötletet elvetettem, lévén 2 giga ramnál piszok sokáig darálna, mielött elalszik, visszatöltésről nem is beszélve, meg talán vinyonak is jobb, meg ugy komplett a gépnek, ha Hibernálás helyett Altatok. Szerintem minden szempontból jobb és egészségesebb a gépnek. Fedél lecsukásra elalszik, és már hip-hop pakolhatom is a táskába... fedélnyitásra nem lehet bekapcsolást programozni sajnos ez tuti.
xcbiker: neked nincs ilyen kis kék gumisipkád pöcökegérre? komolyan, rendelnék töled 2-3 darabot, ha el tudod postázni vhogy! mennyibe fájna? nektek csak van iylenetek, akár vmi bontott gépröl vagy nemtom. Enyém totál gallyra ment
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
''Én alapból kikapcsolom a hibernálást.''
Miért?Sokkal gyorsabban betölt így a rendszer, mintha ''normál módon'' kéne felállnia. (Mármint a Win.-nek.
)
''Főleg nekem, akkor ne csináljon semmit, ha épp le akarom csukni a fedelet.''
Ezt nem igazán értem. Akkor a fedél lecsukásával kikapcsol (ez eredeteileg így volt beállítva) vagy bekapcsolva marad?
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- moonlight115: Privát, oh!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Filmvilág
- PlayStation 5
- AliExpress tapasztalatok
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- További aktív témák...
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari