- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maxiri
tag
Én úgy értelmeztem ezt a sípolást, hogy valami magas frekvenciájú zaj, ami az ember szürkeállományáig hat
. Ezt okozhatja valamelyik alacsony feszültségű alkatrész. Általában a monitor invertere szokta ezt csinálni, vagy valamelyik raid eszköz a gépben. Ha ^jól értelmeztem a magas frekvenciát, akkor érdemes elküldeni gariba, mert kicserélik benne az illető alkatrészeket. Nekem töltőn szokott hasonlót csinálni pár pillanatig, amikor a gép teljes teljesítményen van (winyó pörög, játék betölt, nagy tömörített fájlt kicsomagolok, mindezt mondjuk teljes fényerőn és a venti pörög), na ekkor képes egy pár pillanatra megjelenni ez a hang. A vinnyog szót mire értetted?
-
bocX
tag
ha nincs töltőn a noti ...akkor iszonyat mód "vinnyog", "sípol"...de csak akkor ha csatlakoztatva vannak a dolgok (utp,usb)...ha tápról megy akkor nem...ill akkor sem ha nem tápról megy és nincs bedugva semmi akkor qss van..érdekes?! valakinek csinált már ilyet? most ezért gariztassam?
meg lassan lejár 1 év gar...érdemes hosszabítani?..mert nem kevés pénz...bár lehet megérné hosszútávon..
-
Maxiri
tag
válasz
gessztenye #2895 üzenetére
A 120e sehogy sem sok. Asztali gépben sem kapsz olyan áron ilyen teljesítményt. Hátulütő, hogy "kamionos"
. Még így sem drága, csak qrva nagy a rizikó. Én nem vennék ilyesmit, az eccer fix... Sok szerencsét!
-
Raga
senior tag
Köszi a linket.
Első tippre a 6700-as lehet. -
Dracula
őstag
-
Raga
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy laptop zsír áron.
Egy HP Pavilion-ról van sz a 6 ezres szériából.
512 megás videokari van benne.
Szerintetek pontosan melyik laptopról lehet szó?
Meg akarom keresni a neten, hogy mit írnak róla. -
Maxiri
tag
válasz
gessztenye #2882 üzenetére
Szerintem is szentségtörés, de ha valaki olcsón akar laptophoz jutni, amely alapvető irodai, otthoni feladatokat ellát, akkor meggondolandó. Másrészt Én sem vennék fusit, mert hála Istennek volt egy ilyen jó 6720s-ra pénzünk(200e). A Toshiba mellett viszont kiállok, mert az jó gép. Amúgy a fujitsu gépek sem olyan rosszak ám, attól függetlenül, hogy vannak rémtörténetek. Hallottam róluk jókat is. Ezt mindenki döntse el magának, vagy az eladóra a pultot
. Najó, ez csak vicc volt. Ha rossz a termék, akkor ott a gari, a visszavásárlás, fogyasztóvédelem, stb.. Amikor meg az ember elgondolkodik egy notebook megvásárlásán, akkor illik körülnézni az illető fórumokon, mint azt tette nagyon helyesen kopac itt
.
-
gessztenye
csendes tag
Hello! Szerintem szentségtörés siemens (laptopnak látszó tárgyat emlegetni egy hp-s fórumban...) Nekem volt egy.. (elborult pillanatomban még 300ezerért vettem) 1 év alatt elfogyasztott 5 db dvd írót, 2 monitort, 2 tapipadot, 3 akkumulátort, 2 töltőt, 2 memóriát.. majd egy év után levertem az eladón az árát.. (euronics...) Kérdezték, hogy milyen gép.. mondtam, siemens.. kérdezték, hogy mikor akarok menni az áráért.. :-) Azóta hp.. t5500... forever... :-)
-
Maxiri
tag
Hát, nemtudom, hogy mik a szándékaid azzal a laptoppal, de, hogy sokmindenre nem alkalmas az internet elérésén kívül az fix. Gondolom nagyon olcsó lehet, de ha 100e fölött van, akkor az már rablás
.
Na, komolyra fordítva a szót itt van 3 db asztalra való és 1 db jó gép:
Kiemelkedő processzor, fos VGA, Fujitsu-Siemens
Kicsit gyengébb processzor, körökkel jobb VGA, Fujitsu-Siemens
Ez ~150e, de jó proci, jó VGA, Fujitsu-Siemens
Véleményem szerint ez a legjobb. Jó proci, jó VGA, ToshibaA fujitsu gépeket asztalra jónak találom jó árban, de hordozni nem. A Toshiba gép nagyon jó áron van, rendes hordozható, erős.
Ha HP notit akarsz venni, akkor az előzőekben leírtak szerint válassz, mert azoknál jobb árakat nem találtam. -
Maxiri
tag
Hát, az 530-as asztalra jobb, mint a 6720s. Ha nem akarod hordozni, csak kint az asztalon hagyni, esetleg elvinni egyik konnektorról a másikra, arra jó
. A játék részét úgy értelmeztem, hogy nem igazán játszanál rajta. A Flash játékok (miniclip.com, freeonlinegames.com, startlapjatekok.hu, stb.) processzorigényesebbek, ez a dual core mellett szól (HP530). A Celeron M tökölősebb irodai alkalmazások terén, mint a kétmagos, ez tény, de energia-gazdaságosabb, és kevésbé melegedős => csendesebb vmivel. A 6720s-ben a videokari Intel gma x3100 (chipset 965) ami durván 2× jobb, mint az 530-asban találhaló GMA 950. Irodai/internetezős feladatok ellátása szempontjából nem számottevő, magyarán nem is veszed észre, ha nem akarsz 3D alkalmazásokat futtatni. Bár nemtudom, hogy akarsz-e rajta CAD-et futtatni
. A többit látod Te is, azokról belátásod szerint dönts szerintem. A Vistához kell a 2 GB ram. 1gb van benne, még egyet vehetsz a legközelebbi boltban ~5e forintért, Énis vettem, megérte.
[szum]: Mind a 2 gép megbízható - hp -, otthonra az 530-ast ajánlom. A 6720s kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújt, mind processzor, mind vga szinten és modernebb. Az 530-as egyel korábbi platformra épül (ez csak marketing dolog, nemészrevehető), processzora jó teljesítményt nyújt(3-4× a celeronhoz képest), vga teljesítménye kicsivel gyengébb, de ez 3D alkalmazások futtatásakor jelenik meg. A kései válaszért bocsi, csak este korán bealudtam.150e alatt körülnézek Én is a piacon, aztán írok megint
-
kopac
csendes tag
szevasztok népek!
ismét véleményeket várnék egy 530-ashoz
tehát:
• 14.1"WXGA (1280x800pixel) antiglare TFT LCD
• intel GMA-900 maximum 128MB video
• Pentium-M 740 (1.73GHz/2MB/533)
• 512MB DDR-2 • 60GB HDD • DVD+/-RW D-Layer
• Wi-Fi (802.11a/b/g) •hm....hm???
-
kisninja
őstag
Ez az érték tényleg nem vészes hacsaknem maxon fúj és ennyire hül le. Szerintem be van porosodva ha nem garis te is ki tudod pucolni. Nézd meg mennyire fujja ki a levegöt hátul.
probálj meg erössen befújni (száddal) ahol kijön a levegő. 1 év elég, hogy betömödjenek a lamellák. -
gessztenye
csendes tag
Hello! A gépet könnyen szét tudod kapni, és így belülről ki tudod takarítani a hűtőbordákat, és a venti környékét. (nekem is ilyen gépem van, csak T5500...) A napokban tettem bele 2 giga ramot.. észrevehetően kevesebbet megy a venti, és "hidegebb" a hdd is.. 30 fok körül elketyeg..
-
gessztenye
csendes tag
Sziasztok! hp compaq nc8000 laptophoz keresek power kapcsolót, illetve a billentyű, és a tft közti műanyag borítást, vagy ilyen típusú hiányos, hibás laptopot. Akár számlásan is érdekel.
-
Egon
nagyúr
Van egy NX6310-es alap notink ( Celeron M-es modell).
Bő 1 éves, és egy ideje nagyon zavaróan hangos a hűtése (úgy tűnik, ezerrel pörög a venti). Bekapcsoláskor egyből maxon megy, Xp töltése közben visszavesz, de ha kicsit is használva van a cucc (netezés stb.), azonnal maxra kapcsol.
Kéne nekem egy korrekt szerviz, ahol megcsinálják gyorsan, olcsón és jól... -
kopac
csendes tag
amint láthattad a 6720 902 ea-ban egy celeron m 1,7-es proci van. azt nem vágom, hogy mit tud a mobil intel változat. minden elismerésem a core2 dou előtt. nézzd meg a fenti leírásokban a két gép processzorait kérlek... mennyire jobb az egyik mint a másik? a gép otthni használatra kéne. semmi extra küldetést nem szánok neki, beleértve a játékokat is. csak azt szeretném, hogy megbízható legyen és gyors. ja és mindezért kb 150-et tudok adni. ezért próbálkozom inkább egy 2 magos procival.
........................ -
Maxiri
tag
Vista Home Basic van rajta. Egyszer sem fagyott le. A proci nagyon jó teljesítményű, hosszú ideig (1 órán keresztül) futtattam rajta tesztet, ami után is csak 75-78°C-ig ment el. Az Intel szerint ezek a procik 100°C-ig bírják. Nem hangos, sőt kifejezetten halk. Az Én gépemben Core2Duo T7250 @ 2 gHz. Alapból 40-41°C-os a processzor, amikor éppen csak egy picit forog a venti, ami nem engedi melegedni, ekkor hangja nincs is. A 4-4,5 órát tartja az aksi, ez pozitív. Viszont negatívum lehet a szemedben, az enyémben nem az, a mono hangszóró. A DVD-író lightscribe-os, az enyémben van bluetooth is, vgakimenet, de ezeket már láthattad.
[szum]: meg vagyok vele elégedve, kezes gép. Ha kíváncsi vagy valamire, csak kérdezz -
Mendax
tag
hi sry hogy ide irok de nem találtam compaq fórumot!
valaki tudja hogy egy compaq armada 1750 es notin hogy tudom beállítani hogy ne feketedjen el a képernyő ha nincs hozzányúlva hibernálás kikapcsolva energiagazdálkodásnál minden sohára van állítva és mégis kb 5 perc után kikapcsol a monitor -
Maxiri
tag
Ha nagyon-nagyon, nagyoon, nagyon-nagyon szétszeded és minden garanciát érvénytelenítesz rajta, akkor talán kicserélhető
. Ugyanis a HP-gépek eléggé össze vannak rakva és nem úgy találták ki őket, hogy alkatrészt rakjanak bele/vegyenek ki belőle. Szóval nem barebone
. A hőcsatornája is érdekes a HP notiknak és ez is megnehezíti a cserét. Mellesleg alkatrészként a mobil proci sokkal drágább, mint az asztaliba való. Én sose cserélnék notiban procit... de Te tudod
. Milyen munkára/felhasználási területre is szánod a notit?
-
demars
addikt
Hello!
Remélem tud nekem valaki segíteni.
Ismerősömnek HP notija van. Meghalt a töltője. Vettünk neki egy másik töltőt, de kiderült, h nem passzol a csatlakozó... (tudom h ez nagy hiba, de megtörtént). Néztük egy haverral, h a fesz. amper, stb ugyan az, csak a csatik eltérőek. Tehát szétvágtuk, gondolván, egyszerűen átforrasztjuk a megfelelő csatit s kész is. No de az egyik töltő vezetéke 2 eres... a másiké pedig 3 eres .
Mit hova kössek most? Középső színes a +, a külső a - . Így adja le a 18,6V ot.. /ami a töltő külsejére rá is van írva. / A régi töltőnél (ami nem működik) 3 ér van, s ott a plussz éren 17,5 V ot ad le a töltő. Ezt nem kötöttem rá első lépésben. Megpróbáltam ugy is, hogy a két szélsőt egybe kötöttem rá, de valamiért még sem tölti. Se az akksit nem tölti, de még csak a gépet sem tudjuk bekapcsolni vele. Valaki próbálkozott hasonló dologgal? Kérem valaki segítsen, hogy hogyan is lehetne összehozni a dolgot.!
HP Compaq nx6325 ös géről van szó! -
Maxiri
tag
Szia! Én is a 6720s-t választanám/választottam. Az enyém bír 4-4,5 órát aksiról energiatakarésoksan. Eddig nem volt még vele problémám és nagyon pozitív benyomást keltett. Játékra nemigazán használtam még, de a MOHAA elmegy rajta full grafon, ezt próbáltam. 1 giga ramot vettem már bele, és így sokkal jobb. Mondjuk vistát használok, nemtudom, hogy Te mit használnál. XP-hez elég az 1 giga is. Eszméletlen gép, igaz nem feltétlenül teljesítményre. Nálam nagyon kezes, ajánlom
Sok szerencsét a vásárláshoz!
-
kopac
csendes tag
szevasztok!
javaslatokat várnék a két géppel kapcsolatban:
1. 530 KD092AA
Intel Centrino Duo Core 1,83GHz T2400
1GB ddr2 667 mhz
15,4" WXGA fényes 16:9
120GB SATA 5400rpm
DVD író (supermulti)
Intel® 950GMA integrált VGA
Conexant CX20549
2200 mAh (Lithium-ion)
10/100mbps LAN, 56K modem, USB 2.0 (2db), VGA monitor kimenet, FireWire I-link IEEE1394, Wireless LAN 802.11b/g, PCMCIA kártyahely
Windows Vista Home Basic magyar
2,7 kg
358 x 227 x 35mm
1 év nemzetközi2. 6720s (GB902EA)
Mobile Intel® Celeron® M 1730MHz
Intel® 965GM Express
15,4" WXGA 16:9 160GB SATA 5400rpm
DVD író (supermulti) + Lightscribe
Intel® Graphics Media Accelerator
X3100 Intel High Definition audio compliant audio chip
4000 mAh (Lithium-ion)
56K modem, VGA monitor kimenet, Bluetooth, Gigabit LAN (10/100/1000), Wireless LAN 802.11b/g, USB 2.0 (3db), Express card kártyahely
SD kártyahely
Windows Vista Home Basic magyar
2,5 Kg 358 x 267 x 27 mmszóval ez a két gép lenne. valójában azt szeretném megtudni, hogy melyik a strapabíróbb és megbízhatóbb. azt gondolom, hogy az 530-as gyorsabb, de nem tudom mit bír az 1.7-es celerom. még valami: ha a 6720-ashoz még kérek 1GB ramot akkor milyen lenne a gyorsasági viszony? én azt hiszem ugy sem hagyná ott az 1.8-as duot. így van ez?
várom a segítséget mindenkitől!!!! szép napokat! -
Maxiri
tag
Szia! Látom senki sem válaszolt még, Én azért megpróbálok
. A sípoló hang jöhet az inverterből, ami a monitort látja el árammal, kijöhet az alaplapi kondi(k)-ból, jöhet a chipsetből és kijöhet még valamelyik alacsony-feszültségű eszközből. Nyomozzatok egy kicsit, hogy mikor jön ki pontosan a hang, állítgassatok fényerőt, hangerőt, akku-töltöttséget nézzetek közben, stb. mert úgy könnyebb bármit is mondani. Annyiból, hogy alapjáraton sípol, az még akármi lehet. Ha nagyon nem akar abbamaradni, akkor küldjetek egy emailt a hp-magyarországnak (hp.hu-n megtaláljátok az email címet, fejből most nem tudom
) ők biztosabbat tudnak mondani.
-
xcbiker
addikt
én ezt venném:
nx6310
• 15"XGA (1024x768pixel) Brightview™ TFT LCD • intel GMA-950 maximum 224MB video
• Core-Duo T2050 (1.6GHz/2MB/533) • 1024MB DDR-2 • 80GB HDD • DVD+/-RW DLayer
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth • Microsoft Windows XP Home Edition
• renew • 1év nemzetközi HP garancia
• akciós nettó ár: 99.990,- -
sb656
csendes tag
Helló!
Kolitársamnak van egy HP Pavilon DV9000 (elméletileg olyan típus amely még nem került eladásra magyarországom) amelyet Németországból vett. Az lenne a problémája, hogy alapjáraton, egy nagyon idegesítű sípoló hang jön ki a gépből. Ha elindít valami programot akkor abbahagyja. Gondoltunk processzorra, de igazából tanácstalanok vagyunk. Ha valaki tudna segíteni megfejteni a problémát (már ha az egyáltalán és nem típus betegség), az jó lenne.Köszi előre is!
-
werman
tag
válasz
Messzilátó #2848 üzenetére
mivel a hálóvezérlő PCIe-n van ezért bármikor eltávolitható, ha nem használod akkor igy akksi időt lehet nyerni, a höfok egy ilyen gépnél ennyi
-
fpy_
tag
válasz
Messzilátó #2845 üzenetére
Milyen típus?
Az enyém is megy, igaz csak 45 fok felett. Viszont az alá nem is tud hűlni. -
pinterzoli
csendes tag
Tud valaki segíteni abban, hogy a Vista-XP cserének hogyan lássak hozzá?
Addig rendben, hogy szedjem össze a drivereket, BIOSban SATA mód...
Melyik particiót kell leszednem? (A helyreállító DVD-ket megcsinálta a gép.) -
Messzilátó
csendes tag
Sziasztok!
Most kaptam vissza a gépemet a szervízből. Ventit és alaplapot cseréltek. Amellett, hogy a gép tetejét megkarcolták, a venti továbbra is mindig megy. Bár a CPU hőmérséklete most is 41-44 fok között van.
Vista van a gépen, és ami eddig nem volt: eltávolítható eszközként hozza a vezetékes broadcom gigabit hálókártyát. Hogy tudnám ezt megváltoztatni? -
Teemu
tag
válasz
xcbiker #2837 üzenetére
Igen hát ez lemaradt. Először is nekem a gép nem játékra lenne csak irodai munkák meg net, esetleg néha egy kis photoshop oszt ennyi. Fontos lenne ,h jól legyen összeszerelve,mert szállítani fogom,és az akus idő sem elhanyagolható. (Amúgy igen tudom ez nem busines kategória,és lehetne venni sokkal jobb gépet,csak az a baj,h nekem kb ennyi a keret amit notebookra tudok szánni.)
Ö lenne a legjobb (így első ránézésre)
nx6310
• 15"XGA (1024x768pixel) anti-glare TFT LCD • intel GMA-950 maximum 224MB
• Core-Solo T1300 (1.67GHz/1MB/667) • 512MB DDR-2 • 60GB HDD • DVD+/-RW DLayer
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Microsoft Windows XP Home Edition
• akciós nettó ár: 83.300,-a másik a (sajna ez már szűkös lenne a keretben)
nx6310
• 15"XGA (1024x768pixel) Brightview™ TFT LCD • intel GMA-950 maximum 224MB video
• Core-Duo T2050 (1.6GHz/2MB/533) • 1024MB DDR-2 • 80GB HDD • DVD+/-RW DLayer
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth • Microsoft Windows XP Home Edition
• akciós nettó ár: 99.990,-nx6325
• 15"XGA (1024x768pixel) anti-glare TFT • ATi Radeon X1150 128MB H-Mem • fp-reader
• AMD Turion-64 X2 (TL-52 - 1.6GHz) • 512MB DDR • 60GB HDD • DVD+/-RW D-Layer
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth • Microsoft Windows XP Professional
• akciós nettó ár: 99.990,- -
bnorci71
addikt
Na mam az NX6310 megkapta a 2x512Ram-ot
A PcMark05 viszont nekem kicsit érdekes2x256Ram-mal
PCMark 1754 PCMarks
CPU 2424,0
Memory 2301,0
Graphics 674,0
HDD 2828,02x512Ram-mal
PCMark 1725 PCMarks
CPU 2431,0
Memory 2308,0
Graphics 663,0
HDD 2835,0az össz pontszám/grafika kevesebb a
CPU/Memoria/HDD nőt
szóval teszt alapján nem túl meggyőző -
Zethepolee
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy 6910p HP notit és két eszközt nem tudok feltelepíteni XP alá.
HP hs2300 HSDPA modem és egy Ismeretlen eszköz, amit a driver Agent COM portnak ismer fel, de nem tudom mi az. Talán a Bluetooth-é.
Tudnátok vmi drivert ezekhez? Mert gyárilag nem volt hozzá driver XP-hez, a HP Support oldalról meg nem lehet letölteni, mert nincs.Köszi.
-
Endrusz83
tag
Sziasztok!
Decemberben vettem egy HP Pavilion DV6000-es notit.
Ha bárki ilyet szeretne felejtse el!!!
Január 5 óta szervizben van.
Először csak néha nem észlelte a WLAN-t,majd egyáltalán nem ismerte fel.
Ha akkumulátorról használtam szétesett a kép és lefagyott a gép.
Párszor az ethernet csatlakozóba is hiába dugdostam a LAN kábelt az sem észlelte a csatlakoztatást.
Ezután visszavittem.
Alaplap hibás,de mivel M. o-on nem forgalmazzák Ausztriába küldték szervízbe.
Az értékesítő szerint rajtam kívül még 7-en vitték vissza ugyan ilyen problémákkal ezeket a Noteszeket.Mind Chipset-es.Ha valakinek esetleg van tapasztalata ezzel a Notival,kíváncsian várom priviben is.Az értékesítővel kapcsolatban is fogadnék üzeneteket,ugyanis kezd egyre gyanúsabbá válni ez a január 5-e óta tartó szervízelés.
A gép a kecskeméti Westcom Notebook Laptopcentrumból származik.
[link] -
pinterzoli
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült egy HP notebook gazdájává válni!
A kezdeti érdeklődésből (6720s) végül lett egy 6510b (GB871EA: T7300, 1GB ram, 120GB hdd, Vista Business, 3 év gar.).
Még friss meleg, most települ.Úgyhogy most örülés van ezerrel.
Köszi mindenkinek a tanácsokat.
-
Maxiri
tag
Szerintem mindent tüzetesen vizsgálj át, nyomd hosszan a gombot, több konnektorról próbáld, veddki-rakdbe az akkut stb. (ami nem bontja a garanciát, meg ilyenek) és próbáld meg újból bekapcsolni. Ha nem indul be, akkor 3 napon belül minden zokszó nélkül ki kell cserélnie/vissza kell adnia az árát a boltnak! Amennyiben nem teszi, irány a fogyasztóvédelem (nem kell félni, visszaveszik, csak öntudatosan menj be az ajtón
, de azért vidd a számlát is).
Sok szerencsét! -
Meta
tag
Hali
Fontos lenne egy kérdés: Ma vettem egy 530 kd080aa típusú notit az euronicsban. Hazajöttem és bedugtam tölteni de nem világít hogy töltődne
aztán kivettem az aksit és bedugtam hálózatra, de onnan nem kapcsol be
Mi lehet a baj? Rossz lenne valami? Töltő? Noi?
-
Maxiri
tag
válasz
KáZsé Mestör #2831 üzenetére
Hát, nem akarlak elkeseríteni, de az a kártya ennyit tud. Az Intel graphic driver-től jobbat nem tudok hozzá. Nekem Intel gma x3100 van a gépemben és a cod1 hoz 30-40 FPS-t
. Nem tudom, hogy te mivel próbálkoztál, de a tiéd ennek a harmadát kell tudja
-
-
Maxiri
tag
válasz
KáZsé Mestör #2827 üzenetére
Szia! A gma950 tudja az opengl-t és a directx-et is, de nem szabad sokat várni tőle, mert elég gyenge a teljesítménye
. A tudása eléggé hiányos, mert van olyan direct3d-s game is, ami azt írja ki, hogy nem tudja a karid. Az összes 530-as véleményem szerint nem való másra, csak netre és szövegszerkesztésre/office-ra.
-
stop
aktív tag
HELP PLEASE!
Kérek szépen valakitől egy használható fotót egy régebbi nem márkás (nem hp, compaq, toshiba, stb) hagyományos laptopról. (asszem az volt a márkája hogy:EliteGroup?)
Még az ősszel vmikor ellopták a régi laptopomat és a biztosító szarakodik, hogy mutassak fotót róla, de megmondom őszintén, hogy ameddig megvolt, nem ezt fotóztam naponta.
Minden segítséget előre is köszi. -
KáZsé Mestör
tag
üdv ismét!
hp 530 megint!
videókarija gma950!
ez csak openGL-es,vagy direct3D is van benne?Mert a csak direct3D-s játékok pattognak,hogy nem fasza nekik a kátya!Elvileg támogatnia kéne,nem?Milyen Drivert tegyek fel?Jelenleg az intel honlapjáról leszedett driverrel fut,ezzel még azt se tom beállítani,hogy az osztott memória mennyi legyen!
Hogy is van ez?
Privit írjon,aki tud segíteni!
köszike -
Teemu
tag
Sziasztok.
Ezt a két gépet néztem ki nx6325, nx6310.
Azt szeretném kérdezni,hogy melyik gép éri meg jobban szerintetek? -
Maxiri
tag
válasz
bnorci71 #2823 üzenetére
Hát, ha másfél éves és ~minden nap használod, akkor már igencsak érdemes kitisztítani. Ha van elég erős porszívód, akkor szerintem nem is kell szétbombázni, hanem a szellőzőket megszívni vele. Mondjuk igényes tisztításhoz illik szétszedni. Egyébként mennyit hűt? Nem melegszik nagyon?
-
MarKoo
addikt
Egy HP Pavilion DV6500-as (DV6595eg) típusú notihoz keresnék valami programot, amivel használható lenne az ujjelnyomat olvasó. Esetleg programok futtatásának korlátozásához - bár úgy olvastam, hogy ez nem lehetséges, de jó lenne ha a Vista-ba való belépésnél kérné az ujjlenyomatot. A hp erre kitalált programját nem találtam meg ehhez a notihoz.
Valakinek valami ötlet?
Keresgélek én is, csak 1-2 napon belül szükség lenne a programra.
-
heim
tag
Sziasztok!
Dec. 22 én vettünk egy 6720 s-t. Rengeteg gondom van vele. Első alkalommal a hálókártyát kellett cserélni egy hétig ült a szervízben, majd visszakaptam megkaptam az első bekapcsoláskor csíkozódott a képernyő, láthatatlan minden, aztán 10 perc után magától újraindul, és akkor működik minden ( driver nélkül van kép csak nem jó a felbontás, meg ott az a 2 db fekete csík a szélén) . Letöltöttem a drivereket cseréltem, de nem változott semmi (volt rajta XP, vista minden!). A Hp ügyfélszolgálata azt mondta videokártya hiba. Elvittem a szervízbe ott nem javítottak rajta semmit egy hét után visszaküldték. (ja a hiba (csíkozódás) az első szervízből való visszaérkezés után jelentkezett.
Most itt tartok. Csak hp laptopjaink vannak 4 db a cégben és eddig meg voltam elégedve a szervízzel meg a gépekkel is...de most nagyon mellényúltam...
Mi lehet a gond, tudnátok segíteni?
Előre is köszi mindenkinek! -
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Gondolom le volt már írva párszor de nem találtam meg
Szóval gondolkozok memória bővítésen a 2x256-ról 2x512 vagy 2x1024-re majd az ár eldönti.
Az egyik modult megtaláltam gép hátán amásiknak a billentyű alat kéne lennie, de hogy jön ki bill a helyéről?a 4 kis pöcköt kioldottam az "F" gombok között de nem jött
fogja még valami hátulról is esetleg, ha igen, hol?
Ma kicsit kitakarítottam pórszívóval a gépet a rácsokon keresztűl, volt benne 1-2 porcica. Szétszedni érdemes esetleg vag yelég neki ennyi?ja kimaradt hogy NX6310-ről van szó
-
fpy_
tag
Igen, Vista.
A HP-optimalized sémát használom, 5-100% között változhat a proc. terhelés.
Nem, ezzel a progival a csak nézelődni tudok, legalábbis az ingyen letölthető verzióval. Lehet, hogy a fizetőssel állítgatni is lehet, csak nem biztos, hogy érdemes.
Most pl. 45-50 fok között ingadozik a zone3 hőmérséklet, ami azt produkálja, hogy 10mp.-re felpörög a venti, aztán 15 mp-et a legalacsonyabb, szinte nem hallható fokozaton megy, aztán megint felpörög. 10 perce ezzel a gyakorisággal változtatja a fordulatszámot. -
Maxiri
tag
Ha vistád van, akkor azt tippelem, hogy az energiagazdálkodások közt teljesítménycentrikus van beállítva, ami folyamatosan 100%-on tartja a procit. Ha tényleg vistád van, akkor érdemes megnézni: vezérlőpult => energiagazálkodási lehetőségek => [kiválasztasz egy sémát] => séma speciális beállításai => processzor-teljesítmény(vagy vmi ilyesmi). Ott a min.-t leveszed 5%-ra, a maxot meg ahová akarod. Minél kisebbre veszed a maxot, annál kevésbé fog melegedni a proci, igaz annál gyengébb is lesz. Nekem ez a tippem. Egyébként, amit írtál aza Notebook Hardware Control, azzal lehet állítani a hőmérséklet-határokat?
-
fpy_
tag
válasz
spyduck #2811 üzenetére
No igen, a hangos-halk kérdés elég relatív. Halk alatt értettem azt, hogy csendes környezetet alapul véve csak a géphez közel hajolva hallatszik a venti, hangos, ami a gép előtt normálisan ülve, meg mondjuk 2 méter távolságból is hallatszik.
Tehát hideg állapot, bekapcsol, Vista bebootol. Azonnal indítva az Everestet a proci 45-46 fokos. Ez pont az egyik ventillátor fordulatszám változtatási pont, tehát ha nem terhelem akkor 20 mp. halk venti, 20 másodperc hangos venti (ez a hangos az a hangos, amit felül írtam, tehát nem vészes, de a gép előtt ülve jól hallható.)
Ha terhelem, akkor a "hangos" állapot folyamatos lesz. Everest prociterhelésnél ráerősít,ha csökken a terhelés visszavesz a fordulatból, tehát ez normális szerintem.
Notebook Hardware Controllal az ACPI Thermal Zone hőmérsékleteket nézve, úgy tűnik, hogy a Thermal Zone 3 hőmérsékletének megfelelően változtatja a venti fordulatot azaz váltási pontok:
30 ac4
45 ac3
62 ac2
72 ac1
80 ac0
Ha tényleg ezt jelenti, akkor jó lehet a gép mert 45-46 foknál hallhatóan változik a fordulat, és onnan lesz "hangos", értem ez alatt a fenn leírt hangost, valamint 60 körül is van egy ugrás. A 45 fok alatti hőt meg szinte képtelenség elérni, tehát mindig hallhatóan megy a venti. Ez van, ha még nem unjátok légyszi mondjátok, hogy a tietek is ilyen -e? -
Maxiri
tag
Úgy döntöttem, hogy mégsem szedem le a vistát, mert túl komplikált lenne az XP felrakása, és most nincs erre időm a sok tanulnivaló mellett. Múlt héten elindult a CISCO Networking tanfolyam is, ami meg még egy csomó időmet elvesz. Kérdezősködtem más fórumokon is és megtudtam, hogy le kellene formázni az egész vinyót, leszedni a drivereket(nem kaptam egy lemezt sem a géphez
), stb. . Úgyhogy marad a jó kis Vista HB
. Mindenesetre nagyon jól teljesít nálam ez a 6720s! Csak ajánlani tudom!
-
kecsawi
senior tag
Egy kedves fórumozó kérdéseire itt válaszolnék, hátha másnak is jól jön...
A szóban forgó noti egy 6820s tipusú, a legkisebb procival szerelt 1 gigás verzió.(T2310, az első mozdulat, belehelyezni még egy gigát, mert nem garanciavesztő))
A HD felbontású anyag lejátszására letöltöttem egy félperces microsoftos anyagot, röccenésmentesen, szépen játssza le. A HDD Fujitsu MHY2160BH az everest szerint, egyáltalán nem hallani a hangját. Az összeszerelése ebben az árkategóriában szerintem kiváló, a zsanérok vékonyak, de stabilnak tűnnek, engem meggyőzött. -
Csabcy
tag
Hali!
6720 777-esem van neke 46C alá nem igen megy a proci
akkor lassan megy a venti , 55körül kezd gyorsitani, ha everestel
ráengedek egy stabilitástesztet akkor felmegy 70 C-ra ekkor teker mint őrült, de nekem nem tünik hangosnak. az alaplp
általában majd olyan meleg mint a proci, a Hitachi 160 G vinyó meg 35C. 70C föli még nem ment a provi 2G core2duo.üdv
Csabcy
-
Maxiri
tag
Hali! Nekem is folyamatosan megy a venti. De alapjáraton nem is hallani. 6720s -em van. Azért megy folyamatosan a venti, mert csak egy van benne. Ez hűti a vga-t is és a procit is. Az enyém nagyon csendes, és abszolút nem zavaró. A kattogásra ötletem sincs.
Mindenesetre felrakom most az XP-t vista helyett. Meglátom mi lesz úgy. Egyébként nekem sem megy 46 fok alá a procihő. Én meg vagyok elégedve a géppel.
-
fpy_
tag
Tegnap megkaptam a csere gépet (6820s) és ugyanolyan mint amit visszavittem...megy a venti egyfolytában.
Gyárilag ez is az F.07 BIOS-sal volt, és mint a másikban ebben is kattogott valami a venti irányából. Feltettem az F-09-es BIOS-t, kattogás elmúlt, venti nem áll le. Az Everestben nézve a proc. hőfokot 46 foknál kapcsol a venti, majd terhelésnél 60 fok körül emeli a fordulatszámot, akkor már tényleg hangos. 46 fok alá viszont soha nem hűl,még alapjáraton sem! Ezért nem áll le.
Kezd kilenni az agyam, vagy valami szériahibába futottam, vagy ez a BIOS xar, vagy ennyire rossz a hőtervezése a gépnek?
OFF Dell Inspironomban 55 fokig csak a CPU venti megy, de azt csendes szobában is csak közel hajolva hallani. Ezt viszont még 3 méterről is hallom. Ugye ez nem a CPU venti lehet?
Nem tudom eldönteni most már végképp, hogy visszavigyem megint, vagy ez ilyen, és így jó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest