Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mini-ITX
- Apple MacBook
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Androidos tablet topic
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
yash
senior tag
hát nem tudom lehet-e a kiirt DVD-röl másolatot késziteni, de sztem biztos. polip: ahhoz nem lesz jó a gép alján található kulcsod. mondjuk nekem is felesleges az xp pro licensz
pedig van és hivatalos.
recovery manager: ha kiirod a DVD-ket, utána szétgylulhatod a rendszert. recovery particiot is leszedhetitek, a DVD-k visszaállitják azt is és a főparticiot is, a főparticiot gyári driverekkel... gyári állapotba hozzák vissza a gépet... tehát a pótparticio a DVD-k kiirása után nyugodt szivvel törölhető.
egyébként polip megoldása a tuti: friss rendszer, driverek felpakol. én mindig igy csinálom. -
Krissz22
senior tag
Üdv kedves HP tulajok!
Én egy ilyennel szemezek NX6325 (3500+ Sempron procival...)
Így visszaolvasva többeteknek is van és konkrétan rosszakat nem láttam róla. Tartósnak tűnik a gép? Lehet rossz összehasonlítás: az IBM T41-et sokat dicsérik, ez lehet mondjuk olyan tartós? Vagy legalább hasonló? Minőség érzetre milyen? Láttam már NC6120-ast. Nekem az elég jónak tűnt. Ez van olyan?
Kb. ennyi! -
törölt tag
nx6325-ön HD filmek mennek rendesen? Jah és játékok kb 2005ig futnal rajta?
-
RexpecT
addikt
Sziasztok!
Meghozta a futár a nx6325 notimat.
Minden szép és jó(no pixelhiba, hangtalan működés) bekapcsolás után megcsináltam a 2 DvD visszaállító lemezt.
Megnéztem hogy milyen progik vannak a gépen és inkább úgy döntöttem hogy újrarakom a rendszert.
Ujraindítás F11 kiválasztottam hogy csak az oprendszer települjön...én botor() módon azt hittem hogy majd bejön az xp telepítője ugyanúgy mintha asztali gépen bootolnál xp cd-ről(karakteres felület), de ehelyett bejött a HP Backup and Recovery Manager és végülis az bonyolította le a telepítést.Mivel én csak az oprendszer telepítést választottam ezért furcsán néztem mikor megint elkezdte felrakni a saját kis dolgait(Symantec vírusírtó, meg sok régebbi számomra felesleges vagy viszonylag elavult programok).
Kérdés hogy lehet ''csupasz'' rendszert telepíteni?
(Majd én eldöntöm magamnak hogy milyen programot szeretnék installálni). -
canniball
nagyúr
''az a baj, h az én gépem szerint én már készítettem lemezt...pedig nem''
Tudom. Erre fentebb már kaptál egy választ. (Másik megoldás lehet a Ghost.) Én csak a ''helyfelszabadítási'' problémádra linkeltem.
Az mitől lehet, hogy amikor töltőn van a laptop (nx6325), akkor megjelnik a ''Hardver biztonságos eltávolítása'' gyorsgomb, amivel a (letiltott) Gigabit Ethernetet lehetne ''eltávolítani'' (ha jól emlékszem múltkor az USB-vezérlőt ajánlotta fel)? Más is tapasztalt már ilyet?
[Szerkesztve] -
polip
addikt
-
canniball
nagyúr
válasz
Darth_Revan #678 üzenetére
Akkor én is megpróbálkozom vele.
yash!
''Én két adag DVD-t kiirtam igy vele (a biztonság kedvéért, de felesleges volt).''
Miért kellett mindjárt kettő a recovery managerrel? Ha a kiírt recovery DVD-ről készítek másolatot, az már nem lesz jó?
polip!
[link] -
yash
senior tag
Ilyenkor az van, hogy már lett készitve biztonsági másolat. Anno én is belefutottam ilyen problémába, vmi istenverte eldugott helyen találtam egy HP által gyártott resetelö progit, mármint reseteli, és azt hiszi tőle szegény buta recovery manager, hogy övele még az életben nem csináltak biztonsgái másolatot
Én két adag DVD-t kiirtam igy vele (a biztonság kedvéért, de felesleges volt).
-
polip
addikt
nektek dualban mennek a ramok az nx6325ben? sempron edition
-
polip
addikt
beindítottam a előre telepített notimat...gondoltam nyomok visszaállító lemezt mingyá a elején...erre kiirja:
már készítettem, többet nem lehet...ilyenkor mi van? -
Damage
senior tag
Tegnap óta megvan a HP 6715b (X2 TL-60 2Ghz + 2Gb RAM). Szép nagy felbontása van a kijelzőnek. Előtte 19'' CRT-t használtam 1024x768-ban. Ez meg 15,4'' 1680x1050. Egyelőre tetszik a gép, everest-ben is meggyőző eredményeket adott. A bill. nagyon szokatlan. A WiFi nagyszerű. Tetszik a gép!
A Vista Business szokatlan, ezelőtt XP-t használtam. -
westlake
félisten
oke, akkor az osszes nx6325-ben xpress 1150-en van
-
canniball
nagyúr
válasz
Darth_Revan #672 üzenetére
Az Everest-tel nincs gondod? Valaki korábban azt írta, hogy a progi miatt gyakori kék halál uralkodott el a gépen (ezért eddig fel sem mertem rakni).
-
Jester
aktív tag
válasz
Darth_Revan #672 üzenetére
No, megpróbálnék egy kicsit tisztább vizet önteni a pohárba:
Az NX6325-ben legjobb tudomásom szerint mindegyikben Radeon xpress 1150 van. Az xpress 1100 az teljesen megegyezik felépítésében az xpress 1150-nel, annyi különbséggel, hogy nem 400 MHz a max frekvenciája hanem 300. A driverek pedig azért keverik össze a radeon xpress 200m-mel, mert a kettő gyakorlatilag ugyanaz, (az 300 MHz-en megy) csak a device ID-ben különböznek. (Kivéve az x1150 emelt órajelét.)
A radeon xpress 200m pedig egy lefelezett radeon x300-ból származik. (4 helyett 2 pipeline-nal.)
NX6125: radeon xpress 200m
NX6325: radeon xpress 1150
Ha pontosan be akarjátok határolni a kártyát, akoor a Device ID-t nézzétek meg. Az enyémen pl. 0x5975 a kártya azonosítója. Egy NX6325-ről van szó. Az garantáltan megbízható információ.
[Szerkesztve] -
Darth_Revan
veterán
válasz
westlake #671 üzenetére
Catalyst Control center azt írja,hogy ATi Radeon Xpress 1150 (256MB)
Crystalmark azt írja,hogy video: ATi Radeon Xpress 1100, Video product: ATi Radeon Xpress 1150 (256MB)
Everest pedig ezt írja: Videókártya: ATi Radeon Xpress 1150 (256MB) (ezt valamiért 2x is kiírta 1más alá), 3D gyorsító: ATi Radeon Xpress 200M
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Darth_Revan #670 üzenetére
abban is 3500+ volt, viszont csak 512mb ram.. a te gepednel milyen videokartyat ir a driver?
-
Darth_Revan
veterán
Nemtom,nekem 7.7-es ATI Catalyst-al a kép fakóbb,mint az alap driverrel...sőt az alap drivernél is 800x600-on és 640x480-on is fakóbb,mint 1024x768-on,1024x768-on szép éles a kép. Esetleg valami 5let,hogy miért van ez így ?
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Darth_Revan #644 üzenetére
tehat.. eloszor is: a nevem westlake, nem pedig Westlake
masodsorban kideritettem, hogy fizikailag az nx6325-os alaplapok mindegyiken xpress 1150-es chip talalhato.. most nem tudok tobb gepet megnezni, de biztos, hogy vannak olcsobb nx6325-os gepek, ahol csak xpress 200-asnak van beallitva.. igazabol ezt ti is ki tudjatok deriteni.. itt [link] ez a progi, aminek az also harom tesztejet lefuttatva valamifele kepet kaphatunk a gep 3d-s teljesitmenyerol.. teermeszetesen tesztelni csak bedugott ac tappal kellene, mivel ellenkezo esetben nem megy fullon a cpu.. en a legujabb, 7.7-es [link] drivert hasznaltam.. egy (szerintem) xpress 1150-es gep ezt az osszpontszamot adta: 13842
azert nem lehet kideriteni, hogy a gep milyennek ismeri fel a gpu-t, mert a progik valszeg xpress szeriat fognak kiirni... esetleg a regebbi ati driverek meg nem series-t irnak, hanem konkret tipust.. kivancsi vagyok, hogy van-e olyan szemely, akinek xpress 200-at ir a gep -
RexpecT
addikt
Nah én is megrendeltem az nx6325-t.Az edigitalnál volt a legolcsóbb, de onnan már elfogyott így az usanotinál vettem meg az utolsó darabot.Pénteken kapom meg
.
-
Dufresne
addikt
Felteszem ittis a kérdést, hátha így nagyobb eséllyel pályázom az érdemleges válaszokra
[link] itt a kérdésem
Köszi -
polip
addikt
passmark rating egy asztali P4 3GHz-en 117...
-
polip
addikt
válasz
Darth_Revan #652 üzenetére
benne, szét kell bontani a házat hozzá..
-
BluEyes
őstag
A Passmark Rating az érdekes. Ez egy átlagolt eredmény az összes tesztet figyelembe véve. Ha a Menü-View-Show Passmark Ratingra kattintunk a teszt lefutása után, egy szép sárga ablakban nagyban is megtekinthetjük eredményünket.
-
Tippcsi10
tag
válasz
Darth_Revan #653 üzenetére
hy
lefutattam én is: 431.5 lett , igaz ez core 2 duo-n -
xcbiker
addikt
válasz
Darth_Revan #653 üzenetére
tyű! megnéztem az enyém is. elég durva lett.
enyém is core2duo, de cpumark: 1151.0
[Szerkesztve] -
werman
tag
válasz
A Billentyüzet alatt kell neki lenni. Nézd meg az útmutatót hogy hogyan kell szétszedni.
[Szerkesztve] -
xcbiker
addikt
válasz
a billentyűzet alatt van a másik.
-
Darth_Revan
veterán
hi!
HP nx6325ösben elvileg 2 SO-DIMM memóriafoglalatnak kell lennie,ha jól tudom...viszont én csak 1 üreset találtam,hol van a másik az alap 512MB-os modullal? -
BluEyes
őstag
Nocsak! Üdv a klubban.
Sokan kérdezik errefele, hogy a Sempron és a Celeron M hogy áll a másikhoz képest teljesítményben. Tedd meg légyszíves, hogy feldobod a gépedre ezt a progit, és lefuttatsz egy cpu-tesztet. Menü-Tests-Cpu-All- gyorsan leszalad, aztán legalul ad egy átlageredményt. No arra lennék kíváncsi. Letöltés, install, teszt, uninstall kb. 5 perc, ha akad ennyi időd. Erről lenne szó: [link]
Az én cerkám (1,46GHz) 107,9 pontot kapott.
Thx előre is! -
polip
addikt
vettem egy nx6325-öt...sempronosat...egy core 2 duo asztalit cseréltem le erre...és szeretem
-
Damage
senior tag
Majd csak szerdától leszek a ''klub'' tagja!
Élőben megnéztem a kijelzőjét (kipróbáltam a ''jenkinoti'' jóvoltából) és számomra meggyőző volt! Pár perc alatt vontam le a következtetést, hogy használható és olvasható. Vszínű írok majd róla egy rövid kis cikket, miután kézhez kapom és ''megkínzom''. -
Darth_Revan
veterán
SIkerült kideríteni valamit Westlake ?
-
Damage
senior tag
Hamarosan HP noti tulaj leszek. Ma adtam le a rendelést, szerdán mehetek érte.
Erről a ítpusról van szó:
HP 6715b
[link]
Remélem nem fogok benne csalódni! -
yash
senior tag
Igen, pár hónappal ezelőtt létezett ez a probléma nálam is, ugyanaz a kiépités volt, mint nálad (gma950). A HP oldaláról letölthető VGA driverek sajnos ősrégiek. Az új verzió letölthető (Vistához 15.4-es verziószámú) az intel.com-ról. Ez már nem fagy ki játék közben, és nem indul újra a driver. Azóta nekem nincs ilyen problémám.
Segítségképpen a legújabb driverek közvetlen letöltései:
Vista 32-bites verzióhoz: [link]
Vista 64-bites verzióhoz: [link] -
zölcsi
tag
Üdv!
Használ valaki nx7400-en vistát?
egy olyan problémám lenne, hogy olyan alkalmazásokkanál amik komolyabban használják a videokártyáját, pl játékok folyamatosan leállnak majd egy kis idő elteltével ujraindulnak (a leállás azt jelenti hogy elsötétül a kép, majd visszajön)
a remek vista meg értesit, hogy a képernyő illesztő program leállt de én voltam olyan ugyes és ujra indittam
honapokig használtam xp-vel, semmi ilyesmi nem történt, most sajnos muszály vagyok ez a szar használni,
esetleg másnak is jelentkezik ez a hiba? találtatok már rá megoldást? driver frissités volt, de ugyan olyan -
BluEyes
őstag
1. Igen, külön partíción van. A vírusokkal semmilyen nexusban nincs, mivel rejtett, a win nem látja, nem nyúl hozzá, ergo a számára nem létezik. A számítógépes vírus meg ugye cseppfertőzéssel nem terjed.
2. Ez nem asztali számítógép, tápegységgel itten nem köll foglalkoznod. Túlfesz elleni védelem magánügy, bajt valszeg nem csinál.
3. Gari hosszabbítható, ahogyan helyesen leírtad. Részletekről sajna semmit nem tudok, majd tán a kollégák. -
RexpecT
addikt
Valaki tud esetleg erre válaszolni?
:[link] -
BluEyes
őstag
Ha minden hw pöpecül müködik, valóban nincs miért lecserélni a biost.
Viszont ezzel a Vista-biosszal hadd vitatkozzam cseppet. Nincs olyan, hogy Vistás, mint ahogy Linuxos, Dosos sincs. Mint a neve - Basic Input Output System - is mutatja, annyi a dolga, hogy alapszinten éleszti a rendszert, az eszközöket fizikailag becsatolja és beállít néhány paramétert, majd átadja a vezérlést az operációs rendszernek. Csúnya is lenne, ha az egy gépen több OS-t is használó júzernek minden váltáskor frissítenie kéne az adott OS-hez írt biosra. Szóval max. annyi történhetett, hogy a HP oldalán elfelejtették a Vistás driverek közé is betenni az újabb biost.
Amúgy a dolog végére járhatsz könnyen. Az oldalon, amit linkeltem, felül van egy kereső. Oda írd be a géped kódját (a tiéd 68DDU), ekkor kilistázza a két eddid kiadott biosod összes változatát. Az egyik Freedosos (azaz floppyról, hagyományos módon flesselhető image), aztán van Windowsos kezelőprogis (ez jó nekünk), meg van egy harmadik, azt nem tudom mire jó. Mindenesetre az látszik, hogy attól Vistás a bios, hogy a flesselő program Vista alól is működik. -
CuKoR
senior tag
nx6125 noti eladó
[link]
Alkudozzunk! -
werman
tag
BluEyes :hi! amit adtál linket az XP-s. nekem Vista van fent és arra ezt nem adja ki. Amugy nem hiszem hoggy sok mindenen segítene(ha valakinek hozott tapasztalható javulást akkor javitson ki).
OPERATING SYSTEM(S):
Microsoft Windows XP Home Edition
Microsoft Windows XP Professional
Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
ENHANCEMENTS:
Enables LAN power saving in F10 Setup Utility (by default).
Ez nekem alapból meg van. De lehet hogy az én notebookom teljesen más sériás mint az eddig láttotak. Sajna nagy lehet a szórás a tipusokon belül is(hasonlit a macbook-ok eseteire)
Damage : 6715b külsőben teljesen egyezik a 6710b-vel, müanyag mindene,de szerintem jó minöségüek(persze a fém jobb). A 1680x1050-es kijelzővel még nem láttam. Az hogy megéri a felár a nagyobb felbontásáért neked kell eldöntened az igényeid szerint.
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
Van valakinek a HP 6715b-ről bővebb tapasztala? Elsősorban az érdekelne, hogy műanyagból van-e a háza, de jöhetnek más infok is. Megér 239 ezret? Milyen a 1680x1050-es kijelzője 15,4'' mellett?
[link] -
werman
tag
igen, vannak már, 3 féle van. én is tervezem majd a legkisebb beszerzését amin minden port rajta van(DVI,VGA,PS/2,6xUSB,parallel,soros,ethernet,audio) és szerintem elegendö de van még két fajta. a második tipus anyival tud többet hogy van rajta multibay hely és ExpressCard slot. A legdrágább tipusban hálozaton is megosztható merevlemez is van de az nagyon drága szerinem nem nagyon éri meg.
-
werman
tag
polip : Hi! dokkoló csati van mindegyiken , ujjlenyomat olvasó elméletileg minegyiken van de ez nem biztos.
Nekem 6710b (GB890EA) +1GB RAM, van rajta ujjlenyomat ilvasó és dokk port is.
nekem kb 1,5 honapka van meg és semmi problémám vele, eddig egy szer nem akart elindulni. Alvó állapotból mindig vissza jön (külföldi forumokon erre panaszkodtak).
Ja és nem tom de én nem találtam rá új BIOS verziót,nekem 06-os van fent(gyári).
Én csak ajánlani tudom mindenkinek,
Üdv -
polip
addikt
üdv!
nem tudjátok, hogy a 6710-esek alján van dokkolónyílás? és van belőlük ujjlenyomat olvasós változat? -
parandroid
félisten
válasz
kspbarebone #618 üzenetére
Egyéb jó tulajdonságai miatt inkább az NHC-t ajánlom.
p -
marsu
veterán
válasz
Szia!
Én az EVEREST Home Edition 2.20-t használom.
[link] Innen letölthető, ingyenes, szabad felhasználású progi. -
vottokar
senior tag
válasz
Notebook Hardware Control, vagy Everest izlésed szerint. Nekem egyikkel sincs semmi bajom vagy fél éve..
[Szerkesztve] -
kspbarebone
csendes tag
Sziasztok! Hp nx 7400-m van, létezik ehhez valamilyen utility amivel a CPU és egyebek hőmérsékletét lehet mérni? Az MBM nem megy fel, mert nem támogatja, nem ismeri fel a szenzorokat.
-
westlake
félisten
válasz
parandroid #615 üzenetére
szerintem meg mas, de hetfon mindenfelekeppen kideritem most mar
mod: ha igazam lesz, akkor nagyon sok gepbol lehet majd parc perc alatt gyorsabbat varazsolni (marmint vga tudas teren)..
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
válasz
Darth_Revan #587 üzenetére
Nem vagyok benne 100%-ig biztos, de szerintem az a helyzet, hogy mivel csak 512MB rendszermemóriád van, ezért csak 64-et foglal le belőle. Ha 1GB-od lenne, szerintem akkor foglalna 128MB-ot. Állítani a lefoglalt memória méretét biztosan nem tudod.
p -
Szauron
csendes tag
A HP honlapján azt olvastam, hogy az NX7400-ról ''magnesium alloy frame'', ha jól emlexem, pont itt a forumon irta valaki, hogy sima müanyag burkolata van... akkor most mi az igazság ?
-
Szauron
csendes tag
Mi a véleményetek erről a notebookról: ?
HPQ 6710S GB879EA
15.4'' (1280x800) WXGA 16:9 Intel® Core2 Duo T7100 (2mag,64bit) 1800 MHz CPU 1024MB RAM 120GB HDD 5400RPM SATA 8x DVD+-RW DL Intel Graphics Media Accelerator x3100 Microsoft® Vista Home Basic HU
170 eFt netto -ert megéri ?
Ahogy néztem HP honlapján ez valami butított verzió a 6710- es sorozaton belül...
csak 2 db usb port van rajta, nincs s-video... ezen kívül nem tudom még mit spórolhattak ki belőle... -
westlake
félisten
válasz
Darth_Revan #607 üzenetére
sorry, de pont nem akadt a kezeim koze nx6325 lap.. remelhetoleg hetfon meg tudom majd nezni tuzetesebben a dogot.. szamomra csak az furcsa, hogy tenyleg csak egyfajta alaplap letezik ehhez a notihoz.. mondjuk egy otletem van, de annak hitelesseget meg meg kell vizsgalnom
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
válasz
Darth_Revan #606 üzenetére
Váááá, ez az Intel vga-k driverében van, én is használom (gma950), pár százalékot hoz a konyhára.
[Szerkesztve] -
Darth_Revan
veterán
westlake,neked sikerült esetleg kideríteni valamit?
-
heim
tag
Köszi mindenkinek a segítséget.
Hétfőn beviszem, és ha egy hét alatt kicserélik nagyon elégedett leszek.
Köszi mégegyszer! -
westlake
félisten
6710-nek sajnos nem elismerten szeriahibas az alaplapja.. egy ideig a szervizek is szivtak vele, mivel hiaba csereltek az alaplapokat, ugyanaz volt a hibajelenseg.. azota kiadtak egy uj szerias alaplapot aminek mar nincs ilyen problemaja.. ha 3 napnal oregebb, akkor kenytelen leszel bevinni a gepet a prielle kornelia utca 4 alatt talalhato markaszervizbe..
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Yettel topik
- Parfüm topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Kompakt vízhűtés
- AliExpress tapasztalatok
- Filmvilág
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD