Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mini-ITX
- Apple MacBook
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Androidos tablet topic
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BluEyes
őstag
Én meg azt tanácsolom, hogy havonta egyszer.
Ki győzött?Erre ugyanis még senki nem tudott érdemi választ adni, hogy melyik a jó módszer: ha sokszor meríted, vagy ha állandóan fel van töltve, kiveszed az akksit vagy benne hagyod állandóan a notiban, esetleg hűtőben tárolod. Bizonyíték, tudományos magyarázat, legalábbis eddig nem látott napvilágot, csak legendák, ''én így csinálom és fasza'' típusú tanácsok vannak.
-
Damage
senior tag
válasz
sompetike #1292 üzenetére
Köszi, azóta a többiek válaszából én is rájöttem!
Ezért is fogalmaztam az elején így: ''úgy tudom'', vagyis nem voltam biztos a dologban.
Most 100%-on áll az akku egy jó ideje, és a táp közel se olyan forró, mint töltés közben. Néha azért kihúzom. Azt tanácsolták, hogy heti 3-4-szer hagyjam akkuról működni. -
csabors
tag
Szia!
16 hónapos aksi, hétfőtől - péntekig este töltő, nappal csontra lemerítem munkám miatt... 4.5 óra üzemidő... igaz minden minimumra állítva... Azért nem olyan rossz a HP... Kár, hogy Teneked nem jön be...
A melegedés talán szervizelhető.
Az én notim (nc8230) új kora óta ''tüzeskedett'' a venti kavart mint állat, írtam is ide még annak idején, de azt mondták, hogy ez van. Elfogattam, NHC- val egész jól ''le lehetett'' hűteni. 1 hónapja elkezdett kékhalálozni, elvittem szervízbe 1 hét múlva elkészült. Hűtőegységcsere...??? Szkeptikus voltam a diagnózist illetően, de a szekszervíz az csak tudja... Tudta. Azóta leszedtem az NHC-t mert minek... A proc 60-64 celsius foknál nem melegebb full terhelésen, előtte bizony a 78-80 celsius volt max teljesítményen... Ja és HALK és észrevehetetlen...
Nem tudom mi a csuda baja lehetett a ventinek, mert fujta a levegőt, meg hangoskodott de ezt már soha nem tudom meg...
No egy próbát a szervíz megér...
Udv: -
kory24
őstag
-
Declare
őstag
válasz
Declare #1219 üzenetére
Senki nem használja a notebook hardware controll progit?
(van esetleg valami jobb alternatíva ilyen sebesség állítgatós, figyelős program?)
Nekem a 2.0 ás nem működik ( ACPI error al indul és nem is szabályozza normálisan a ventit, ha bekapcsol akkor egyből maxon....) az 1.9 es meg tele van buggal -
Sárpac
nagyúr
válasz
Balázs_a_laz #1289 üzenetére
[link]
itt speciel 4.680FT -
harley
őstag
válasz
parandroid #1275 üzenetére
sp2 van rajta.
chip drivert feltettem.
de nincs.
driver frissítés kéne, de nincs még rajta net.
astali géppel akkartam letölteni drivert addig is, de olyat hogy usb driver nem találok. -
Flashcash
Közösségépítő
Nekem 65W-os tápot adtak egy Sempronos 3500+ 512kbyte cache nx6325 notihoz. A noti üresjárásban 15-16W-ot fogyaszt böngészés mellett, ami nem vészes (IBM Dothan konfigom kb. 12W körül van), viszont ha emellett még az akksit is tölteni kell akkor nagyon forrósodik, ezt én is észrevettem.
[Szerkesztve] -
harley
őstag
nx7400 és nincs usb-m
nem tudja valaki, hogy hol tudok drivert letölteni usb-hez? -
Damage
senior tag
Akkor gondolom Inteles HP-d van. Úgy tudom, hogy az AMD-s gépekhez jár a 90W-s táp. Esetleg vmi AMD tulaj megnyugtatna, hogy természetes dolog, hogy ennyire forrósodik...vagy kezdjek megijedni?
Szerk:
Kory24: Rátettem egy szobahőmérőt és ~50 fok körüli hőt mértem vele. Ennél hidegebb nálad?
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
Természetes jelenség, ha a noti tápja (90W) iszonyatosan meleg? Nem mértem, de nem nagyon lehet kézben tartani pár mp-nél hosszabb ideig.
-
marsu
veterán
Barbár .... -
kory24
őstag
Sziasztok!
Van itt olyan aki ért a laptopokhoz, és békés megyei?
Ki akartam takaritani a laptopom, de több kárt csináltam mint hasznot
2 szál leszakadt (nem tudom van-e következménye, még nem jelentkezett)
Aztán összerukás után láttam hátul hogy a ps portnál látszik egy kábel, mellyet csavarhuzóval próbáltam helyére igazitan, de megsérthettem, mert mostmár az első oldalon a ledeknél nem jelzi a hdd tevékenységet.
Amúgy egy HP Pavilion ze5400 tipusú gép.
Nagyon jó volna ha valaki meg tudná csinálni.... -
Sárpac
nagyúr
válasz
Balázs_a_laz #1261 üzenetére
Kékfognak alul van helye gondolom gyári hp megy bele!
-
Balázs_a_laz
aktív tag
Ez láma kérdés lesz,de hol tudom állítani a videó memóriáját?nx7400 intel gma950.
vagy magától állítja attól függően mennyire van szüksége???
a bluetooth,ha nincs benn csak gyári hp megy bele?vagy mini usb-s?
üdv -
snoopy
aktív tag
fullmásik topicba akartam, sry
[Szerkesztve] -
sghc_toma
senior tag
válasz
n_stolz #1256 üzenetére
én tudom róla aztat, hogy láptoppom jobb alsó sarkában vagyon, és qrva idegesítő volt, amíg hozzá nem szoktam.. ugyanis gépelés közben mindig hozzáért a csuklóm, oszt sipákolt, hogy hát ezt az ujjnyomot ő biza fel nem ismeri..
de mondjuk vindózba bejelentkezéskor kényelmes, nem kell jelszót pötyögni..meg haverok eljátszanak vele, hátha beengedi őket... mert ugye 99,5%-os pontosságot garantál a hp..
amúgy a Credential Manager for HP Protectools nevű bizgentyű monyákolja a dolgokat, ez ott van a HP oldalán a drivereknél; meg gondolom a driver cd-n is, ha leledzik olyan.. feltelepíted, rebút, aztán egy varázsló végigvisz az ujjmonyat-reggelés lépésein..
két hiba, amit tapasztaltam:
- ha alvásból ébresztem fel a gépet, akkor néha sokat kell várni, hogy újra működjön..
- ha nagy a prociterhelés, és beolvas egy nem azonosítható ujjlenyomatot, akkor az asghost.exe szépen megzabálja az egyik procimagot.. -
n_stolz
tag
az ujjlenyomatolvasóról ki mit tud?
mihez lehet használni? mien program kell hozzá?
előre is kösz a segítséget -
-
harley
őstag
üdv
segítség kéne.
nx7400-es széria.
nincs ékezetes betü a bill-en.
hogy tudok ékezetes betüt írni??
sehogy nem jövök rá -
n_stolz
tag
sziasztok!
tegnap vettem egy HPQ nx6325 (EY351+) gépet. egy olasz gép, szal nem naon értem. lehet hogy láma kérdés, de a kékkel felírt gombok( 123..csillag...) hogyan hozhatók elő?
szal milyen billentyűt kell lenyomni ahhoz, hogy a numerikus rész használható legyen
n_solz -
pompon
csendes tag
Hello!
Valakinek van valami használati vagy más (szerviz, stb) tapasztalata a HP nc2510p típussal kapcsolatban??? -
tibibi
őstag
sziasztok ha jól olvastam nx6310 I 940/43 chipsetesbe nem lehet coreduo procit rakni?
-
tothm
őstag
Köszi hogy segítettél!
-
tothm
őstag
Akkor te miért vettél?Eladod?Többiek véleménye?
-
tothm
őstag
Hello mindenkinek!Mi a véleményetek erről a gépről?[link]?Nekem netre,filmnézésre,officra kéne!Erre elég?
THX -
Kerio
őstag
Máár nagyon bánom, hogy megvettem a 6325-t. Melegszik mint állat. És 4 hónap alatt rohamosan romlik az akksija
-
tototos
addikt
A mai nappal kiléptem a Hp noti használók köréből. Eladtam a szomszédomnak a gépem. Most várom a konkurens gyártó laptopját. Ibm T60 lesz a következő. Meg voltam elégedve a Hp minőségével, de nagyon jó áron tudnak T60-t szerezni így átmegyek a másik gyártóhoz.
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
válasz
Balázs_a_laz #1226 üzenetére
Ezek az XP-s driverek, keresd meg.
[link]
Hogy mire való, azt én nem tudom megmondani. Kell neki a driver oszt kész. -
BluEyes
őstag
válasz
Balázs_a_laz #1223 üzenetére
Tuti a Quick Launch Button lesz az
-
Balázs_a_laz
aktív tag
Hello!
nx7400 laptop,512 MB 667 Mhz-s ram,celeron m430-as proci.
Van egy hardver amit eszközkezelőben ismeretlen hardver-ként tituál,de nem tudom mi akar az lenni,és nem tudom milyen driver kéne hozzá.
Jól jönne a segítség.
Előre is köszi!!
szerk.:elírás
[Szerkesztve] -
Macilaci457
őstag
File Encryption, Decryption, and Application Lock: File encryption prevents accidental or corrupt information leakage. This feature is designed for secure file management by specifying users by forcing fingerprint authentication for file decryption. The activation of applications can also be controlled by fingerprint authentication.
[link] -
shagy
tag
kinek mióta van pavilionja... főleg asis-os érdekel... szeretnék egybe beruházni
csak sokan óva intenek
köszi -
Declare
őstag
Notebook hardware control professionalt használ valaki?
mod: personal edition van fenn a gépemen, de nagyon idegesít, hogy x percig nem megy a ventillátor, aztán egyszer csak bekapcsol maxra, sűvít pár másodpercig aztán leáll... amíg nem volt rajta az nhc szépen mindig picit bekapcsolt alig hallhatóan, ment, kicsit gyorsult, visszalassult, leállt stb..szal úgy rendeztem magát, hogy alig hallottam mikor megy mikor nem, most meg csend aztán sűvííííííííííííít aztán megáll....lehet ezt állítani valahol? vagy csak a professional edition ban? vagy abban sem? mert akkor uninstall....csak soxor meg jó lenne ha pl egy régebbi alkalmazást futtatok, ne állítsa maxra a procit, amikor egy 600MHZ es gép is elég lenne az adott szoft.nek.
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
Nem akarok más felhasználót a gépemen. Ugyanakkor néha hozzáférhet más ember a gépemhez (pl kimegyek rágyújtani az irodából), esetleg odaengedem a gépemhez és nincs kedvem bámulni, hogy éppen mit is csinál. Ilyenkor kényelmes megoldás lenne, ha bizonyos dokumentumokat és progikat (pl Outlook) nem indíthatna el más. Nincs kedvem minden ehhez hasonló alkalommal kijelentkezni, vagy elindítani a jelszavas képernyőkímélőt.
Nagyvonalakban nézegettem a Credential Manager-t, de nem nagyon találtam ilyesmi funkciót, de hátha csak én voltam felületes.
Ujjlenyomatos védelem progikhoz és file-okhoz?! Valaki tud erről valamit? -
Sárpac
nagyúr
Senki?
-
Sárpac
nagyúr
Lehetséges, hogy nem kompatibilis bele a memo mert azt is tettünk bele és azzal most az eredeti prociával is fagy igaz bootig eljut, de kékhalál?
-
Sárpac
nagyúr
Sziasztok!
Olyan lehetséges, hogy van egy hp nx6310 noti cerka proc lenne cserélve t7200-re, a hp oldalán található biost már feltettük.
Fel is ismeri a noti biosba szépen tudok járkálni letesztelni memóriát hddt meg minden de, de bootoláskor sötét képernyő és síri csend...
Mégsem jó bele? A noti 950gma integrált vidkaris 945 xpress chipset family szal nem tom..
[Szerkesztve] -
horvathd
aktív tag
válasz
Darth_Revan #1209 üzenetére
-
Darth_Revan
veterán
Jeleneleg nx6325ös gépemben 1,5GB RAM van. Érdemes kicserélni az alap 512es modult 1GB-osra és így 2GB legyen 1,5 helyett? Vagy az a +512 olyan jelentéktelen sebesség növekedést eredményezne,hogy meg se éri rákölteni?
-
_Petya_
őstag
Üdv!
HP nx7400 (EY506ES)-be bele tudok tenni 2 x 1 GB Ram-ot? Ugye DDR2 533-as kell bele?
Petya -
yash
senior tag
hát, nekem is fent van a credential manager, de ilyenre még nem gondoltam, lévén csak én használom a gépet. amúgy, ezt úgy kéne megoldanod, hogy profilokat használsz a gépen, és akkor kérdésedre válaszolva, ujjlenyomattal mész be a profilba, és onnan már saját felhasználód jogaival tudod inditani a progikat, a másik korlátozott fehasználoktol meg könyvtár szinten megvonod az inditási jogot. én igy csinálnám.
-
horvathd
aktív tag
válasz
Peter M #1203 üzenetére
Szerintem az üzleti és a professionális változat közötti különbséget jól mutatják a 6510b és 6910p sorozatok.
A professzionális gépekneg magnéziumötvözet váza (burkolata ?) van, így könnyebbek és erősebbek. További biztonsági elem bennük a csipkártya olvasó, ezen kívül megtalálható bennük a HP MultiBay II rendszere, amivel a DVD-t kivehető, illetve cserélhatő akkumlátorra, winchesterre. -
Peter M
tag
Most talaltam az uj HP jelolesek alapjait rem segit eligazodni:
''If you recall back to late May of 2007 when HP released its entire new business notebook lineup, we discovered the new naming convention for business notebooks to have the following classification based on number grouping:
Ultra-Light (2000)
Balanced Mobility (6000)
High Performance (8000).
While the letter designations at the end of a model number indicate the following:
s = standard
b = business
p = professional
w = workstation''
Tehat Ultra Konnyu 2xxx sorozat
Kiegyensulyozott hordozhatosag 6xxx sorozat
Magas Teljesitmeny 8xxx sorozat
s=alapgep
b=uzleti
p=professzionalis
w=workstation
mar csak arra lennek kivancsi az uzleti es a prof miben kulombozik....
Rem segitettem egyeseknek eligazodni
Forras: [link] HP 2510p teszt
Új hozzászólás Aktív témák
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- sziku69: Szólánc.
- Yettel topik
- Parfüm topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Kompakt vízhűtés
- AliExpress tapasztalatok
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro