Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biqci
aktív tag
válasz jookomak #65198 üzenetére
Bár nekem is 2,2-es dízel van, csak egy pár dolgot tudok mondani, mert a lényeg úgyis csak műhelyben, műszeres diagnosztika után tudható meg. Kívülről érdemes rozsdát keresni főleg az elől, a küszöbön. Az első kerekek behordják a dzsuvát a műanyag kerék burkolat mögé a küszöbbe, ott megtelepszik és ha nincs kitakarítva, meg tud indulni. Kasztnit meg tudod nézni, a hézagok jók-e, nem sérültek a nyúlványok, stb. Az ilyen általános dolgok. Mivel kézi váltó, a kettős tömegű érdekes, nem hangos beindításkor és leállításkor. Menet közben kb 2000-től már jól meg kell indulnia, akkorra épül fel a turbó nyomás. De a legbiztosabb elvinni egy szakértőhöz, mert ez a futásteljesítmény több mint gyanús...
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
nagyúr
válasz jookomak #65198 üzenetére
A motor és a váltó szépen jár, a kocsi könnyen indul... nem folyik az olaj a motortérben sehol (kocsi alatt sincs "folt")... és a kasztni nem rohad sehol (főleg kerékjárati ívek, hátul pl, vagy a küszöbök alul (alánézve)), kipufogó nincs szétrohadva, féktárcsák nincsennek szétrohadva meg a futómű részei, stb...
A többit már csak alapos szervízátnézéssel tudod ellenőrizni.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
A családban már van két Honda, én meg szeretnék egy harmadikat.
8. gen accordokat nézegetem, hétfőn remélhetőleg megyek megnézek egy 2.2 dízelt. A probléma, hogy elég kuki vagyok a kocsikhoz, ismerős nincs, Angliában élek.
Erről lenne szó. [link] Korához képest, és a piachoz képest nagyon alacsony a km állás, gyanítom tekert. Ettől még lehet jó? Mi az amit mindenképp meg kell nézzek, és visítva fussak el, ha nem stimmel?
Munkába járáshoz kéne valami nagy(obb), kényelmes dízel (50 km a meló odavissza, nagyrészt autópálya), 10 éves körüli cirkáló.
Előre is köszi a tippeket! -
Micsurin
nagyúr
-
Quqesz
nagyúr
válasz maximuss #65156 üzenetére
Az autószerelő nálunk araktárban mostvtért át erre az olajra nemrég. Eddig meg van elégedve vele. Előtte Castrolt használt(direktbe vette a Castroltól), de egyre jobban látszott rajta a használtolaj jelenléte(eu norma, hogy a gyártóknak vissza kell forgatniuk az elhasznált olajat és keverni a frissel bizonyos százalékban). A versenysportban is kezd befutni.
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
tboldi
nagyúr
Hogy visszatérjünk a topik témájához:
Lassacskán 2 hete nem érzékeltem búgást a jobbkanyarokban, pedig a vasárnapok kivételével minden nap használom az autót. Önjavító csapágy?
-
nagyúr
válasz tboy93 #65189 üzenetére
Nem pont erre a biztonságra gondoltam... hanem az appok és a környezet biztonsága, mennyire könnyű törni, malware-t bekapni stb... na de nagyon off.
Nem azt mondom az android nem biztonságos. De az apple jobban az... sokkal.
És hülyebiztosabb is ilyen szempontból... nyilván vannak hátrányai is, pl az előbbiekből következő "zártság" részben, stb.
Amellett, hogy a hardver is jobb/stabilabb alatta.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
válasz FollowTheORI #65187 üzenetére
Nem mindegy hogy a kis kínaiak vagy az NSA lopja el az adataidat? Kár ezen parázni.
-
veterán
válasz FollowTheORI #65187 üzenetére
Engem az androidos sem hagy cserben.
-
nagyúr
válasz rothfb #65180 üzenetére
Vannak olyanok mint én, akinek a teljes biztonsági "élete", banki dolgai, kulcsok, authentikációk, céges is, magán is a telefonján van... kösz de inkább bízok az apple-ben, mint valami olcsó androidos szarba... písz.
Nyilván kocsiban is azért veszünk hondát, meg japánt, meg koreait, mert abban meg lehet bízni, hogy nem hagy cserben... ugyanez van telefonoknál is.
[ Szerkesztve ]
-
c0dered
csendes tag
Sziasztok,
2017es Civicem Androidos fejegységén szeretnék firmware-t frissíteni. Nem tudjátok, földi halandóként ez lehetséges? Egyáltalán elérhető újabb? Valamiért az a kényszerképzetem, hogy a (legalább) három éves szoftvernél kéne, hogy legyen újabb... A szerviz szerint nincs, de ezt nehezen hiszem elUgyanennél a fejegységnél felütötte a fejét egy érdekes jelenség: Carplay interfészen használva, amikor fut a Waze (akár csak a háttérben is), hangerőállításkor rendre a "Guidance volume"-ot noszogatja, nem az éppen hallgatott zene/podcast/stb hangerejét. Azaz a Waze hangerejét tudom csak állítani ilyenkor.
Ha kilövöm a Waze-t, akkor visszaáll a normális állapot (=tudok rendesen hangerőt állítani pl kormányról), de ez csak addig tart általában, amíg elindítom újra az appot.
Tipp? -
tboldi
nagyúr
Új telefon kelleni fog, mert a mostani XS Max eldobálgatja a hálózatot (szar Intel modem), de most csak 2 db Watch és 2 db iPad került bemutatásra, egyik sem érint. A Series 4-es Watch-om kiválóan működik, és az új 6-os nem tud annyival többet, hogy érdemes legyen cserélni, az iPad meg egyszerűen nem érdekel, maradok a MacBook Prónál.
Majd
holnapma megnézem, most nem volt kedvem még egy 2 percnél hosszabb videóhoz. -
Biqci
aktív tag
-
tboldi
nagyúr
Én még nem néztem meg, Apple event van.
-
Biqci
aktív tag
válasz tboldi #65175 üzenetére
Szerintem eléggé elnagyolta Göbi, többet vártam, mint pl. a Porke nyeremény Boxtert is dupla ennyi időben mutatta be. Pedig, ha választani kellene és pénz nem számít (és persze a presztízs sem, hogy miben feszít a dolgozó), inkább a Honda mellett döntenék. Lassan amúgy is egy árban lesznek
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
tboldi
nagyúr
-
Lacpac
őstag
-
Micsurin
nagyúr
Valaki vett már aliról 1.2-es manual klímás Jazzbe középkonzol burkolatot? Kéne egy 1 din keret meg azt hiszem egy burkolt is mivel sikerült szerintem az utolsó tartófüleket is leimádkozni róla.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Lacpac
őstag
Naaa, Győr-Pápa környékén hondás mókus van? Nem tud senki hozzáértőt, vagy kímélitek a szakit?
-
Lacpac
őstag
válasz dgyuri0123 #65165 üzenetére
Köszi, szerelő is nézte már...
Győr környékén van kompetens Hondás szerelő? -
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Honda Jazz 1,2 2003.
Balos kanyarban kattogó/kereplő hang hang hallatszik.
A forrás nem igazán meghatározható. Ha az anyósülésen ülök, akkor jobb oldalról hallom, ha vezetem, akkor balról. Ha kintről hallgatják, akkor meg szintén, ahogy kerülöm az illetőt.
Most volt cserélve mindkét oldali toronycsapágy, bal oldali motortartó bak (az amelyik a doblemez felől cserélhető, nem az akksi tálca alatti) stabpálcák mindkét oldalon, és a hátsó lengőkar szilentek mindkét oldalon.
A hang már előtte is megvolt.
A dolog attól lesz szép, hogy csak másodikban csinálja. - ez alapján váltóra gyanakodnék, de akkor miért csak balos kanyarban?Ha jobbra kanyarodom csend van, meg sem nyikkan, ha egy kicsit balra húzom a kormányt megjelenik a hang.Van valakinek tippje erre?
Köszi szépen előre is a tippeket... ha lesznek
-
lazac_
tag
válasz tboldi #65158 üzenetére
Egyből Te jutottál eszembe... Szerencsére nekem nem volt elég helyem felgyorsulni, a tolatókamera kijelzője talán még be sem kapcsolt... Amúgy betudom annak, hogy előző éjjel született a lányom, nem voltam épp friss és üde - bár akkor minek ülök kocsiba, ugye.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz lazac_ #65157 üzenetére
Most mondjam azt, hogy üdv a klubban?
-
lazac_
tag
[Tolatáskor mögémugrott egy fa.] Úgy megörültem Normafánál egy szabad parkolóhelynek az egyik utcában, hogy amikor a szűk helyen kezdtem forgolódni, hogy menetiránynak megfelelően tudjam letenni a verdát, és jött egy autó, gyorsan el akartam engedni, félreálltam előle...
-
tag
Sziasztok!
Teljesen véletlen botlottam bele a Motorex olajba, eddig nem ismertem a svájci márkát. Használt már valaki esetleg bármilyen Motorexet? Főleg motorkerékpár olajokban jók, de már szgk-hoz is van választék bőségesen. Az 1.8-as (R18Z4) Civicbe ezzel szemezek, jó paraméterei vannak: Motorex Concept B-XL 0W-20
[ Szerkesztve ]
-
bigdaddy2
friss újonc
Üdv. Mindeninek!
Régóta olvasom a fórumot, mivel 2017 óta második tulajdonosa vagyok egy 2004-es Honda Jazz 1.4 LS típusnak. Kevés évi futásteljesítménnyel használom (7000-8000 km) ezért éves fordulóban cserélek olajat. Eddig 5w-30-at használtam (Eneos, Motul) de a fórum hatására váltottam 0w-20 gyári olajra. A problémám annyi lenne, hogy az első pár km alatt, amikor a motorolaj még relatíve hideg, sebességváltáskor gázelvételkor fémes csörgő hangot hallok a motor felől. Eddig ilyet soha nem hallottam. Később ez a hang eltűnik, de következő használatkor ismétlődik a folyamat. Mi lehet a magyarázat, illetve merjem-e így nyugodtan használni. Az autóban 124680 km van, természetesen eddig mindenféle gond nélkül használtam.
-
Micsurin
nagyúr
válasz tboy93 #65151 üzenetére
Ha degec lennék mondanám akkor vidd el a CBF-et Kozmához egy átnézésre.
De túl jó állapotban van az, majd tavasszal vagy saccra ha 1-2 héten belül sikerül elszabaduljak gurulni és látunk rajta valami parát.----
Motorháztető fixálva (5 perc alatt keverték ki levett kód alapján megint a víztorony mellett palotán) máris sokkal esztétikusabb látvány. Valaki próbált már átlátszó fóliát húzni rá? A motorra is szoktam tenni az utas miatt, hogy védjem az idomzatot valami hasonló 1-1,5mm vastagra gondoltam.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
nagyúr
Alsó talpas csere kész. Gyári cucc, munkadíjjal 65e volt Iminél. Nem kevés, bevallom kevesebbre számítottam. Viszont innentől nyugi van remélhetőleg, nem lebeg Damoklész kardja a fejem felett
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz tboldi #65149 üzenetére
Ha olyan mint az Ignis akkor a hátamon a szőr felált a szuszkák váltójától.
A kis Yaris volt csak rosszabb amin tanultam, az legalább kényelmetlen is és kicsi is pedig az ~180-nal nem vagyok meszelő. A váltó meg nagyon retek volt mind a két autóban pedig nem volt bennük 10k km, de a rükit konkrétan tépni kellett vagy gurulgatni és kuplung kicsit ki majd újra próba de még így is recsegett az 1-ből 2-be tétel meg fixen recsegős volt.
-
Micsurin
nagyúr
válasz tboldi #65146 üzenetére
Köszi! EGy kettő pöttyben éppen csak megkezdte a barnulást a többi szürke alapozós vagy azt a lehelet vékony felületi rozsdát látni amit szinte letörölsz róla.
Igen gondoltam nincs bele pedig mióta haverom subijában láttam és próbáltam wow. Must have extra, semmire nem jó mégis sokkal kényelmesebb!
Ezzel a kiegészítéssel a végén még felébreszted bennünk a modding vágyat.
Qru Skodakat passzolom ha konszern G1-G5-ig vagyok képben és van tapasztalatom. i30-cal sincs bajom mert mint autó tényleg egy jól sikerült darab, de nem szeretem ezeket az agyba főbe elektronizált dolgokat ha autó-motor témában vagyunk. Ha meg logikátlanul teszik akkor végképp nem.(Sír, hogy alacsony a guminyomás az egyik kerékbe... bakker ha van bennük szenzor írhatná melyikben! Egyébként meg 0,1-0,2 barok miatt sír reggelente.)
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz Micsurin #65145 üzenetére
Ha elkezdett barnulni, akkor használhatsz picike rozsdamarót is, de ha csak alapozó vagy tiszta fém látszik, akkor elég a zsírtalanítás pingálás előtt.
Shortshifter GD-hez nem sok van, az a pár fajta is valószínűleg csak Ázsiában kapható.
Viszont az Acuity 10gen Civic-hez való, erősebb rugója, ami a kulisszában visszahúzza a kart középre, az jó a Jazz-hez is.[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Köszi akkor kevertetek. Tuti nem kéne alá rozsdaoldó vagy bármi? Van pár régebbi is akkor már azokon is végig mennék.
Szar a légellenállása de így kell szeretni, zsebautó valahogy mégis jobban bírom mint a majd 2,5x erősebb kombi i30-at. Sokkal bulisabb főleg ültetve és sötétítve!
Egy shortsifter még nagyon poén lenne bele.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
Rohadék kis boi racer jazznek nagyon szerencsés a kialakítása, a motorháztető felfogja a kavicsokat... hihetetlen mennyi van a pályákon M6 ma, megint úgy kopogott reggel néha mint a pinty. i30-nak meg már 3x kellett cseréljék / javítsák ez idő alatt a szélvédőjét.
Rozsdamaró + hibajavító mehet rá szimplán? Esetleg van valami jobb módszer állag megóvásra? Nem nagyon pár mm-es kis pöttyök.
-
Biqci
aktív tag
válasz tboldi #65139 üzenetére
és tboy93
Affene, elfelejtettem a szarkasztikus szmájlit
Az biztos, hogy mókás lenne, de nem csak ezen, hanem egy dízel kombi Accordon is"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
tboldi
nagyúr
Nem, és pont a hang miatt. Én kifejezettem élvezem, hogy ilyen halk.
-
Biqci
aktív tag
válasz tboldi #65137 üzenetére
Jó lett. De nem gondolkodtál még valami sportosabb végdobot beszerelni? Nem csak a kinézet, de a hang is sportosabb lenne
-
tboldi
nagyúr
Azóta mondjuk kapott egy diszkrét véget, de semmi extra.
-
nagyúr
Leadtam reggel az Accordot Imre mesternél, délután már új alsó talpasokkal gurulok haza
Futómű állítás szükséges a csere után?
[ Szerkesztve ]
-
Z0mbi
senior tag
ack.
-
Z0mbi
senior tag
ott melyik sora volt a hozzaszolasomnak hirdetes? KB azt is irhattam volna sracok 20 rongy most a tavalyi continental gumi a gumimax nal... ez nem szakmai topic? Valszeg akkor azt se spoilerezem el majd itt hogy lesz egy Black Ed. civic elado... (fullos) well... koszi azert
-
BlacKSouL
addikt
Szélvédőtakaró a megoldás. Régen kollégával kipróbáltuk. De lehet hogy már meséltem. Nyáron, 30 fok körüli kinti hőmérséklet, felhőtlen napsütés, kb.dél. Az ő fehér Suzukijában takaró nélkül 69,9 foknál melegebb volt a levegő, mert a kalibrált ipari hőmérő afölött kiakadt.
Az aranyszínű hondában 52-53 fok volt, de körbe volt takarva minden ablak. De már csak az első+hátsó szélvédő takarása is rengeteget fog. Persze macera, meg helyet foglal, de egyrészt hidegebb tőle, nem mindegy hogy 70+ fokról indít a klíma, vagy 50-ről. Másrészt a műanyag alkatrészek, felületek, kárpit se pusztul el olyan gyorsan a naptól, UV-tól.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Z0mbi
senior tag
Sracok. Letezik hogy az autohifis hozzaszolasom torolve lett? vagy el se ment telorol?
-
Ispy
veterán
válasz nandow #65116 üzenetére
Az accordom sötét lila volt, szóval van már tapasztalatom ebben, ezért is volt most ezüst.
5 ajtós lesz, mert olcsóbb és jobb a felszereltsége, városban meg nem nagyon lenne előnye a nagyobb motornak.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz BigBlackDog #65114 üzenetére
Hát, világos bőr belsőt meg végképp nem akartam, 2 gyerek meg kutya mellé, még a fekete is necces lesz.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
Na, befejeztem a szenvedést az új autó rendelésén, 2-3 hét és itt van, végül fekete lett, mert abból jött pár darab (rendelni továbbra sem lehet), ettől azért kicsit be vagyok szarva, de a családnak tetszik legalább.
-
boogie84
veterán
válasz boogie84 #64904 üzenetére
Adaptív tempomat + infó. A távolságtartás akkor kapcsol ki amikor gázt adok. Ha elveszem a gázt akkor egyből bekapcsol a távolságtartó funkció. Vagyis simán lehet előzésnél is használni (de ugye ilyenkor ki van kapcsolva)
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
zolynet
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1 humoros
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest