Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • boogie84

    veterán

    válasz nandow #64900 üzenetére

    Jól tudod. Csak a távolság 1-4 autónyi beállításra van lehetőség. Vagy tempomat+1-4 autónyi távolság, vagy semmi.

    1. NEM csak autópályán létező tempomat arra való, hogy kényelmesen gázpedál nyomkodás nélkül tarts egy fix tempót, amennyiben utolérsz egy autót akkor a beállított távolságra (1-4 autónyi) megközelíti az előtted haladót és tartja a beállított távolságot, míg az általad beállított tempót el nem éred. Utána az lesz a max tempód amit beállítottál.

    2. Továbbra sem értem, hogy ha előzésen gondolkogik valaki, akkor miért van bekapcsolva a tempomat. Nekem az előzés és a tempó nem fér bele egy mondatba.

    3. Ha előzni akarok akkor eleve már úgy közelítem meg az előttem haladót, hogy (mindenki ismeri az előzés feltételeit) megfelelő sebességkülönbség áll rendelkezésre, szabad sáv szemből, mellettem sincs autó (megközelítést a tempomat nem is engedné), majd megelőzöm és újra tempomat.

    4. Amerika a lehetőségek hazája, de én nem kérek belőle. Gondolj bele. 70-nel megy előtted az autó. Te mész 90-nel. Lelassít az autód 70-re. Tételezzük fel kikapcsolja a meghízott amerikai a távolságtartást, akkor egyből gyorsít az autója? Egyből félrerántja a kormányt és belevág egy előzésbe? Ha ki lehetne kapcsolni (amit nem tartok jó ötletnek), akkor sem tenném!

    & (#64903) Clark78
    5. Autópályán bekapcsolt tempomattal is előre gondolkodom. Ha látom h a jobb oldali sávban lényegesen gyorsabban érek utól valakit, akkor már időben sávot váltok, hogy ne lépjen működésbe a lassítás funkció. De ez ugye megint nem előzés, hanem mellette való elhaladás. Nem mindegy!

    (#64901) BigBlackDog
    Igen, útakadályt is észrevesz. De nem betonkockán tesztelném, mert az ugye fixen áll , 50-nel nem mernék azért rágurulni. Bár megállna, az biztos.
    Álló kocsisor, "útakadályt"-t is úgy közelítek meg, ha látom az autó ikont a műszerfalon h látja akkor lassítani fog. Ha nem akkor jobb ha fékezek!

    (#64902) Qru
    Igen, erre emlékszem. De ez ugye nem vészfékezés, hanem az is egy kényelmi funkció, ami lepokogom a civic-nél tökéletesen működik. Erre sehol nem hallottam panaszt.

    (#64899)rothfb
    Pontosan így van. Szűk utcában talán még az úttesten is állt az autó fara mikor picit fékezett az autó. Azért fékezett picit mert 50-nel mentem lakott területen belül voltam. 3 év alatt 3x fordult elő, és ez még mindig biztonságosabb, mintna érzékelné és nem lassítana. Na akkor az alapvető hiba lenne a funkciónak. Tehát sztem ez is pozitív dolog. Picit felkaptam a fejem mikor fékezett, ennyi.
    100 szónak is egy a vége. Sztem ennél a Civicnél igen is jól működnek a biztonságtechnikai dolgok. A fék egyébként brutális. Főleg ha rásegít.
    Béke van!

    [ Szerkesztve ]

    A sütiknek is szükségük van szeretetre.

Új hozzászólás Aktív témák