Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
Annyira nem sürgős. Ha belekezdek a gép átépítésébe, akkor úgysem lesz rá most ebben a minutumban szükségem. De köszönöm a felajánlást, majd beszélünk még, ha aktuális.
Szerintem amúgy elbeszélünk egymás mellett. Martam már plexit is és nem repedt. Szóval van vele tapasztalatom. Amivel viszont nincs tapasztalatom, és erre írtam, hogy ki kell próbálnom hogyan viszi a gép, az az, hogy ilyen kis méretű alkatrészt (mint a kábel-fésű), kis méretű szárral, hogyan visz a gépem. Reklámtáblát martam már vele nagyobb méretben (8 mm-es anyagvastagság), semmi gondom nem volt. A másik anyaggal a polikarbonáttal viszont semmilyen tapasztalatom nincs, arra meg azért írtam, hogy még csak olvastam róla és arra azért vagyok kíváncsi, hogy a plexihez képest milyen vele dolgozni. Mert ha sokkal jobb (ahogy írod is), úgy inkább a jövőben erre állok majd át.
-
imibogyo
veterán
De próbának jó lesz, hogy egyáltalán hogyan vágja a gép. Nagyon hasonló a forgácsolási tulajdonságuk, ahogy olvastam (a plexié rosszabb). De mivel csak plexi lemezem van otthon (4 mm-es) szerintem próbának megteszi. Ha jól viszi amim van 2-élű száram, akkor majd veszek polikarbonátot, meg talán egy egyélű szárat is.
De már mióta beírtam a próbát azóta rárepültem egy komplett fogasszíjas csomagra, szóval valószínűbb, hogy megkezdem a gépem átalakítását, mivel senki sem akarta megvenni még 250k-ért sem miközben sokkal többe volt eddig, akkor inkább befejezem magamnak.
Megköszönöm ha van egy fölös darabod. Nem kell nagy, csak, hogy mégis hogyan viszi a gép. Még jövő hétvégén átalakítom a gépet úgy, hogy fogadjon Dremel-t, mert a most használt maróval 6-os a legkisebb szár, amit be tudok fogni. A 2-élű maróm viszont 3,175-ös.
[ Szerkesztve ]
-
-
imibogyo
veterán
Köszi! Az oldallap nútját körfűrésszel vágtam, de a többi nút és körvágás stb. tényleg a marón készült.
Sajnos nincs annyi időm dolgozni a géppel (és főleg megtanulni használni), mint amennyi kellene. Majd egyszer. Sajnos még mindig bőven az 1-5 mm-es hibatartományban dolgozik a gép a teljes marási munkára vetítve (mondjuk egy 30-40 fejpozicionálásos munkánál, mert ugye össze adódnak a tized- század-milliméteres hibák az egyes beállásoknál, alapból 0,2-0,3 mm-t hibázik a trapézmenetes orsó 1-1 irányváltásnál, ehhez jö még a váz merevségének hiánya), de majd a következő jobb lesz sokkal (golyósorsó + alátámasztott lineáris tengely), de már így is 100x pontosabb vagyok, mint kézi dekopírral és fúróval. Szóval arra amire most használom, tökéletes. Amíg ez nem hoz pénzt, addig nem áldozok rá többet, így is nagyon sokat elvitt az amúgy is nagyon alacsony fizetésemből.
a HDD elhelyezése az alján- bár itt lehet hangosabb mint bent.
Igen sajnos az. Ezért is írtam, hogy végül ez át fog kerülni egy NAS-ba. Elviselhető azért, főleg mivel már csak ennek van hangja. A táp, proci, alaplap végső soron passzív (a ventiknek még közelre hajolva is alig-alig hallható hangja van, pedig elég érzékeny fülem van és ugye nem is mennek állandóan, csak játék alatt), szóval amikor indul a gép, csak a merevlemezt lehet hallani felpörögni, de engem ez is zavar. -
Teljes elismeresem, nagy elszantsag kell az ilyen konfig epitesere. Iszonyat tetszik a letisztult kornyezet. En is egyetertek, hogy a gyartok is ezt a vonalat kovetnek akkor valami fejlodes is lenne. De ugye csak egy kis reszet teszi ki a mi fajtank, igy ez nem uzleti opcio szamukra.
Oszinten en is hasonlo, dolgot tervezek, a kozeljovobe, de csak a tap es a kabelek teren, mert en generacionkent frissitem a packot, igy nem igazan lenne idot allo nallam a tema.
-
-
g.killer
aktív tag
Az figyeltétek, hogy hátul az összes lefogón a felirat fordítva van!? Amúgy ebben pont a alaplap tálca hátulján van az ssd-nek hely! Csakhogy arra nem számítottak , hogy a kábel egyik vége hajlított 90º-ban! Így nem fér el! Ahogy tudom rakok fel róla képeket!
[ Szerkesztve ]
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
Grózi
veterán
Ezzel én is így vagyok,ezért nem faragtam még szét.A venti vezérlést meg megoldottam alaplapról 4 pin-s ventik(5db Bol.Quiet+2 Akasa Viper) és elosztókábelek segítségével.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
-
Grózi
veterán
Igen,a BQ-ttel egységes.Viszont a Lepa Bol.Quiet-ek jobban hűtenek és csendesebbek is..Nekem személy szerint a kedvenceim.A 2 tornyos hűtő a képen micsoda?Alpenföhn?
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
BL@CK
tag
A kábel helyénél a furatot, jelen esetben lézerrel van vágva, 2,5-3-as lehet a lyuk rajta, de a tetejénél egy kis egyenes rész rá van hagyva, hogy jobban tartson, nem csak egy félkör ív, ha otthon leszek, majd meg tudom mérni nektek tolómérővel pontosan a furatot, de arra figyeljetek oda, hogy a kábelen milyen harisnya van, ha nylon akkor picit kisebb, ha pedig paracord, akkor pedig nagyobb legyen a lyuk, mert ez vastagabb.
Shatter your limits!
-
Grózi
veterán
A Hr-02 tetejét(fényes alu) és kupakjait(Ninja 3 kupakok-krómozott) festő haver úgy csinálta hogy lefújta egy gumiszerű-dorozsmás alapozóval.Ez igen jól megtapad és jól megáll rajta a festék.Erre fújta a Cbr-em gyári piros( -a hülye Hondás ugye) festékét.Marha jó lett,ha nem húzol végig rajta egy kést akkor nem sérül.
-
bododani
senior tag
Persze, egy átlag usernek tökéletes egy régebbi ház is elég sok ideig ezt én is bizonyíthatom a 2007-es kis alap házikómmal. Aki viszont pl. vízhűtést használ, gyakran cserélgeti a hardvereit, a hűtéseket, stb. ők szoktak általában házakat cserélgetni, mert azért egy drága újabb hardver egy mai jobb házban még mindig jobban elfér és hűl le mint egy régebbiben. ( de lehet tévedek ) Meg aki szereti ezt csinálni, ez a hobbija, és persze van is pénze rá, miért ne vegyen új házat?
[ Szerkesztve ]
" Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigyet saját lelke. "
-
tvamos
nagyúr
Ami meg nagyon tetszene, egy folyadekos rendszer... ha nem lenne mocsok draga... nem is kene ra venti. (Amugy sem kell...) Csak valami olyan, mint a filmekben a bomba, hogy szines tartalyokban mennenek a folyadekok, meg buborekok.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
SkyS1gn
félisten
1000 éve ki van vágva...
Amúgy nem raktam ki, a tripla megvan a ház tetején még, ezt meg egyből kívülre raktam.
Nem tudom szendwichbe rakni a házzal a ventit, én is úgy akartam, mert a gyári vizes lyukak felül máshol vannak, így a radiátoron lévő 2 csatlakozótól nemtudom közelebb rakni a házhoz, mert a vázba ütközne...
Így is ledobott a víz először hogy hogy fogom odarakni. Majd lehet vágok a lyukon valamikor.
[ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
L1ZRRR
senior tag
Nem azért mondtam h probléma ,csak meglepett mert mikor utoljára láttam nem így nézett ki.
Egyébként én is most csinálok 1 moddot.You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
addikt
-
TESCO-Zsömle
félisten
.Helyesebben mondva inkább 10 éve volt. Kiment a csicsa a divatból, ma már csak 1-2 gyártó világít, azok se nagyon és csak prémium kategóriában. A kihasználtság-jelző meg talán már csak a Corsair-nél van, azon is külön kiegészítővel.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
imibogyo
veterán
Tetszik de nekem túl sok az üres rész. Értem én, hogy letisztultság meg minden, de igy majdnem olyan, mint ha üres lenne a ház. Szerintem sokat segítene, ha rövidebb lenne a ház (flex rulez), úgy megmaradna a letisztultsága is, ugyanakkor nem lenne ennyire üres. Itt egy nagyon profi Photoshop skicc ( ), arról, hogy mire gondolok:
-
Látod ez már szép.. és kábelmentes , rendezett belső ! (bárcsak enyém is ilyen lenne....)
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
vtomi2
őstag
Ez nagyon bejön nekem, én is hasonlót csináltam. Mennyit látsz benne amikor szereled, mert mióta bevontam az enyém hangszigetelő anyaggal, én kb semmit
Dobnák fel én is képeket, csak nem bírják leküldeni az új netet, és az ideiglenes meg csak 8kB/s-al megy, az meg kb semmire se elég
-
-
Engineer086
Modder
Ha van lehetőséged, akkor használj márka azonos alapozót, de amúgy bármelyik flakonos alapozó jó lehet, én pl. Very Well típusút használtam hozzá. Fontos, hogy mielőtt festenél, alaposan zsírtalanítsd a felületeket.
Henk: Nem hinném, hogy 180 fokon az alumínium meglágyulna, nyugodtan színterezheted a vázat is.
Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/
-
Because
őstag
-
mrbig25
őstag
Áhh dehogy, azt készen vettem.
A tetőn található egyszerű mintát csináltam kézzel, de már az is közel egy egész délutánnyi reszelés volt. Eredetileg az előlapot is magamnak akartam csinálni, de a tető csinálása közben rájöttem, hogy nem lesz hozzá türelmem.(#45290) Tothgera30
Igen, nem egy kategória a kettő. Jó volt az SG05, de a beszerelhető hőleadó mérete eléggé korlátozott volt...itt nincs ilyen probléma....
-
LLKobe
veterán
Ezek milyen be quiet! ventik? Pure wings? Csak mert én ilyet akarok venni, és kiváncsi lennék a hangjára.
Nálam 5V-on mennének idle-be leszabályozva, remélem full néma.[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
-
Because
őstag
na itt pedig lenne hely az asztal mellett nem is értem miért van fent ez a gépház... még a végén bekapja valaki ujját
(#44122) bombibmw: szerintem butaság így tartani... de ő tudja, az biztos hogy megvan az áruk azoknak a ventiknek, de jó nekem az artic F12
(#44120) ST05: inkább használom mint szeretem
[ Szerkesztve ]
-
GeronimoTama
tag
Hát igen jó is lenne ha nekemis olyan szép kábeleim lennének a tápon, de erre a gépre nem akarok már nagyon a kinézetére költeni, max piros neon-t vagy ledsort bele, majd jövőre szeretném átköltöztetni egy CM Storm Scout II-be, addig is van egy mATX alaplapom processzorral és majd ahhoz veszek egy FD Core 1000-es házat.
GTAO: tamadotcom
-
Ramses07
Modder
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest