Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• JulianSinulf

őstag

Üdv!

Egy kis információra lenne szükségem.

Adott egy ilyen kristály oszcillátor.

A pontos típust nem ismerem, a tokozás ilyen, de nem a képen jelölt frekvencián működik.

Egy PIC-nek ad órajelet.
    Úgy van bekötve, hogy a PIC egyik lába közvetlen az oszcillátor egyik lábára megy, míg a PIC egy másik lába egy 470 Ohmos ellenálláson keresztül van az oszcillátor másik lábára kötve.
    Az oszcillátor mindkét lábán van egy-egy kondenzátor, melyek másik oldala a földön van.

Ami nem világos, hogy hogyan is kellene ennek pontosan működnie.
    Én eddig úgy gondoltam, hogy az oszcillátor mindkét lábán mérni tudom a frekvenciát, jelalakot.
    Az eddig mért kristály oszcillátoroknál mindig így volt, esetleg a jelalakok tértek el egymástól némileg.

Viszont az általam problémásnak ítélt darabnál csak az egyik lábon van meg a frekvencia és jelalak, a másik lábon csak némi egyenfeszültség van, ami nem olyan magas, mint a jelalak közepe.

Szóval az egyik kérdés, hogy van olyan kristály oszcillátor, aminek a bemenetén lehet egyenjel, a kimenetén pedig oszcillált jel?
    A másik kérdés, hogy vajon az általam leírt, mért oszcillátor hibás? Ez hétfőn valószínű, hogy úgyis kiderül, de jó lenne kicsit tisztábban látni.

Új hozzászólás Aktív témák