Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
Üdv!
Egy kis információra lenne szükségem.
Adott egy ilyen kristály oszcillátor.
A pontos típust nem ismerem, a tokozás ilyen, de nem a képen jelölt frekvencián működik.Egy PIC-nek ad órajelet.
Úgy van bekötve, hogy a PIC egyik lába közvetlen az oszcillátor egyik lábára megy, míg a PIC egy másik lába egy 470 Ohmos ellenálláson keresztül van az oszcillátor másik lábára kötve.
Az oszcillátor mindkét lábán van egy-egy kondenzátor, melyek másik oldala a földön van.Ami nem világos, hogy hogyan is kellene ennek pontosan működnie.
Én eddig úgy gondoltam, hogy az oszcillátor mindkét lábán mérni tudom a frekvenciát, jelalakot.
Az eddig mért kristály oszcillátoroknál mindig így volt, esetleg a jelalakok tértek el egymástól némileg.Viszont az általam problémásnak ítélt darabnál csak az egyik lábon van meg a frekvencia és jelalak, a másik lábon csak némi egyenfeszültség van, ami nem olyan magas, mint a jelalak közepe.
Szóval az egyik kérdés, hogy van olyan kristály oszcillátor, aminek a bemenetén lehet egyenjel, a kimenetén pedig oszcillált jel?
A másik kérdés, hogy vajon az általam leírt, mért oszcillátor hibás? Ez hétfőn valószínű, hogy úgyis kiderül, de jó lenne kicsit tisztábban látni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi haladó szinten
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- iPhone topik
- Túra és kirándulás topic
- Óra topik
- PlayStation 5
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- THX Onyx fejhallgató erősítő (DAC Headphone Amplifier)
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- GAMER PC! Intel i7-13700 / RX 7900 XT / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / B760 Tomahawk / 750w! BeszámítOK
- Lenovo legion 5 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W