Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lestat1984
csendes tag
kép
-
lestat1984
csendes tag
Sziasztok ! Az lenne a problémám szerelek egy toshiba portege a600 laptopot. Hdd kábel elszakadt benne vettem hozzá egy külső HDD racket satásat. és a vista nem bootol be és ezt a hibaképernyőt adja ki javítással mindennel probálkoztam már de nem tölt be a windows és installálni sem lehet pendriveról. Tudnátok segíteni hogy oldajm meg ezt a problémát?!
-
zalyy
tag
ÁTHELYEZTEM
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
A barátommal két Targa Visionary XP laptopból megpróbáltunk egyet összerakni. Az egyik belseje megolvadt, a másiknak meg a displaye karcos és töredezett volt ill. a CPU ventilátora kegyetlenül zörgött. (különben működött). A displayt sikeresen kicseréltük, viszont a ventilátor csere óta - ehhez le kellett venni magát a hűtőt is - nem tölt be a gép.
Töltéskor a következőt írja ki:
Boot Failure
Reboot and Select proper Boot device
or Insert Boot Media in selceted Boot device
Press any key when readyEsetleg tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a probléma? Gondoltam olyanra, hogy talán a CPU hűtő nem illeszkedik helyesen a procira, de ezt nem tudom elképzelni, mert három bazi csavar rögzíti. Szóval nem tudom...
A segítséget előre is köszönöm!
-
pomk
őstag
Üdv!
Adott egy Fujitsu-Siemens laptop. A cd meghajtó BIOS-ban látszik és Windows alatt is tudom használni, de hogy ha beállítom, hogy arról bootoljon, nem bootol be róla. Az F12 megnyomásával előhívott bootolási listában sem látható.
Valaki valami ötlet? -
horvibali2
csendes tag
Szevasztok!
Egy kérdésem lenne felétek. A PC amiről szó van: ASUS M4A88T-M/USB3 alaplap, AMD Phenom II 840 proci, Kingmax 2GB 1333 Mhz DDR3 ram, WD Digital 500 GB Sata3,
TRUST tápA problémám az lenne adott a Windows 7 és PC bekapcsolás után sűrven csinálja azt, hogy mikor bejön a windows logo megfagy, majd fekete képernyő re vált. A vinyó világit foylamatosan és semmi. Ujrainditom ugyanugy fekete a képernyő, majd kikapcs gép bekapcs és elindul. Viszont látszolag semmi baj, ha betölti üzemképes nincs semmi látható probléma. Vinyo nem zörög csörög, müködik normálisan (HDD Sentinel szerint is jó illetve 96% os kondicio) De miután restart kell valami miatt, vagy ha csak bekapcsolom előfordul sokszor, hogy megfagy bootoláskor.
Amit eddig végrehjatotam a probléma kiküszöbölésére:
- WINDOWS 7 reinstall, particionálás
- viruskereresés
-Bios frissités
- adatkábel, táp kábel csere vinyonál
- memoria teszt (MEMTEST86)Jah a gép kb félév éves, csak a táp nem uj de az is kb 1 éves.
Szerintetek mivel probálkozzak még?
-
2.5HDDKELL
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #242 üzenetére
este elmaradt, most megnézem. úgy néz ki a néha van kép jelenség memória probléma volt, egyik modul nélkül jó, a boot elakadás pedig szerintem attól, hogy talán a kábel (is) rossz, mert múltkor volt rendszer, ment, most ha továbblép kábeligazgatás után, akkor pedig nem talál egy filet, szóval szerintem lóg a füle farka annak a hdd-nek. usb-ről hogy tudnék egy ilyen kori lappal bootoltatni? pendriven van xp, usb-s meghajtóval meg tudnék ubuntut.
-
válasz
2.5HDDKELL #241 üzenetére
Azért írj, mire jutottál...
-
2.5HDDKELL
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #240 üzenetére
este nekiállok, vga integrált, megpróbáljam agp-sel?
-
válasz
2.5HDDKELL #239 üzenetére
Mindnet húzz le az alaplapról, pl floppy, HDD-k stb, kiszedni pl LAN kártyát, hangkarit stb stb, csak a vga maradjon és 1 RAM. Ha így is gebasz van, akkor kellene kölcsönkérni bármilyen VGA kártyát, ha PCI portos (nem PCI-e vagy AGP) az sem gond, csak legyen, mert akkor az is kizárható.
Tudom, hogy ez elég frusztráló dolog és van, akinek ehhez nincs türelme, de másképp nem megy sajnos.
(90-es évek eleje óta rakok össze gépeket/javítok/telepítek stb, szóval tudom mi a dörgés...) -
2.5HDDKELL
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #238 üzenetére
bármelyik modullal nézem, hol van kép, hol nem lép be biosba, mindegyikkel ugyan úgy mindig más..
-
válasz
2.5HDDKELL #237 üzenetére
Nézd, annyit tudok javasolni, hogy ha több memóriamodul van a gépben, akkor egyenként/külön külön próbáld ki, illetve ami még ilyen jelenséget produkál az tipikusan a videokártya. Ha nem ez a 2 (és valóban nem került bele semmi új (használt) cucc), nem lett valami az alaplapra dugva stb stb), akkor lehet még a tápegység illetve maga az alaplap.
Próbáld meg amiket írtam, és írj mi lett az eredménye a dolognak.
-
2.5HDDKELL
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #236 üzenetére
nem, sajnos eddig ha bekapcsolom nem is ad áramot a billnek, nem villan fel, monitor is készenlétben marad. most beindult, biost beadta magától, újrainítottam biosból, már volt kép is, nem adta be a bisot és a biosos screen (proci, ram, hdd stb) után, ahol általába kiírja, hogy cd-ről való indításhoz gombot, stb, ott alul villog a kurzor és nem megy tovább
-
válasz
2.5HDDKELL #235 üzenetére
Akkor ott valamelyik hardvernek véres a torka. Gondolom amikor bementél a BIOS-ba, akkor betöltötted a default beállításokat és azon felül állítgattál még dolgokat és mentetted.
Tehát ha jól értem, akkor most az a szitu, hogy a BIOS-ba be tudsz menni, már nem automatikusan megy be, csak most meg más gondok léptek fel.
-
2.5HDDKELL
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #234 üzenetére
elemcsere, biosba beléptem, beállítottam mindent, mentés és kilépés, monitor kikapcsolt, gép pörgött, bárhogy kapcsoltam ki, nem villant se a billentyű és kép sem volt.
-
válasz
2.5HDDKELL #233 üzenetére
Rendben. Természetesen elemcsere után is egyből bemegy a BIOS-ba, de ott állíts be mindet és kilépéskor mentsd a módosításokat. Utána már el kellene tűnnie a jelenségnek.
Ha az továbbra is megmarad, na az már más kategória. -
2.5HDDKELL
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #232 üzenetére
kérdés nélkül megy a biosba. hát van egy brazos lapom, ha tovább nem is, de tesztelésig átrakom belőle, remélem ez a gond csak!
-
válasz
2.5HDDKELL #231 üzenetére
Az azonnal belépést úgy kell érteni, hogy nem ír ki semmit, kérdés nélkül bemegy a BIOS-ba, avagy azért ki van írva, hogy pl a BIOS konfigurációja helytelen, nyomja meg az XYZ gombot a folytatáshoz, del-t meg a belépéshez?
Ez a jelenség tipikusan akkor jön elő (ha hardver hibát most nem vesszük figyelembe), amikor a BIOS minden indításkor elszáll. Ilyen öreg gépek esetében ezt tipikusan az elem okozza. Kapcsold ki a gépet és szedd ki az alaplapból az elemet (óvatosan, nem feszegetni kell, van egy kis rögzítőpecek, azt kell finoman elmozdítani pl egy kisebb csavarhúzóval és akkor szinte magától kiugrik a kis tokjából az elem)
Valószínűsíthető, hogy ennek az elemnek járt le a "szavatossága". Ha van otthon mérőműszered, akkor mérd le a feszültségét, ha nincs vidd magaddal egy számtek szervizbe, ott lemérik és ha az a gond, akkor egy ezresen belül megúszod. (pár száz forint amúgy, de itt is vannak jobb minőségű elemek, amik olyan 800Ft körül vannak) -
2.5HDDKELL
csendes tag
Sziasztok!
Adott a családom gépe, egy kis P4-es gép, 1.7-es procival, 512mb rammal, 40es winyoval, Windows XP-vel. Igen ám, de amikor bekapcsolom autómatikusan a biosba lép be, ha pedig nagy nehezen megoldom, hogy ne, akkor túllép az első képen, ahol kiírja a biost, konfigot, és ahol írja, hogy bioshoz del bill, stb, ezen átmegy és utána megáll, nem bootol be, mi lehet a gond? Másik HDD?
Köszönöm! -
Balas17
csendes tag
üdv mindenkinek segitségeteket szeretném kérni volna egy problémám ujra raktam a gépemet ugy hogy a gép nem botolt hanem maga az xp cd röl telepitetem fel ment is rendesen csak amint felraktam a wideo kari driver ét betölt az xp bent van a programban kb 2 percig és ujra indul a gép gondoltam ujra rakom a gépet de nem bootol cd röl egyáltalán nem csinál semit. Ha valaki tud segiteni a bootolásban kérem irjon privátot köszi.
-
flash-
veterán
javitas:irtam h reset utan megjavul nos ezt bios resetre ertettem.
-
flash-
veterán
sziasztok
adott egy asus p4p 800 se alaplap.
a rendszeren winxp van.
a winchester egy atás maxtor vinyó.az a problémám hogy nagyon sokat kell várni mire bejön a windows betöltési képernyő(a fekete hátteren a windowsos ablakra gondolok)
az ata kábel vadiúj,de másik kábellel is probáltam.a folyamat igy nez ki:
megnyomom a gep bekapcs gombjat,par masodperc mulva megjelenik az alaplap logoja,ai bios felirat.ez latszik a kepernyon 1
percig.
ez eltunik,bejon egy fekete kepernyo,a kep bal felso sarkaban villog a kurzor ugyancsak 1percig.majd eltunik a kurzor,tovabbi 1 percig teljesen sotet kepernyo latható.majd csak ezutan jelenik meg a win betoltokepernyoje(a szines ablak fekete hatterrel)
a biosba barmit allitok akkor a windows nem tolt be hanem azt irja hogy reboot and select proper boot device or insert boot media....
ilyenkor csak az a megoldas hogy resetelem a biost viszont igy meg az altalam emlitett hosszu toltes a gond.
valamit gondolom csak be kene alitani a biosba de barmihez nyulok akkor meghulyul.mi lehet a gond?erdekes tovabba hogy reset utan ezek a beallitasok es igy betolt ugyebar a win csak lassan:
hdd primaster
odd secmasterhdd:32 bit data transfer disabled
ide configurationnboard ide operate mode enhanced mode
enhanced mode support on sata
configure sata as raid no
ide detect time out 35secadvanced pci sertings:
plug and play os noazert ezeket a beallitasokat tettem be mert masok pont ezekre mondtak h valtoztassam meg viszont a barmit valtoztatok mar nem jon be a win.
megis mi lehet a baj?
-
D34L3R
tag
Hali mindenkinek! olyan problémám lenne hogy megpróbálom leformázni a gépet de nem megy tovább a telepítés! Pratícionálom leformázom de semmi! Azt se írja ki hogy "lemezről való indításhoz nyomj meg egy gombot"! Látja winyót meg az írót a BIOS de semmi! Win 7-el is probáltam és partícionálom a winyót de nem enged tovább mert azt írja ki hoyg erre a partíciora nem telepíthető rendszer! A winyó 100%-os ez tuti! Előre is köszi!
-
Dr.Ádám
tag
Üdv!
Van egy Ibm x20 laptop. Nincs cdrom, fdd. Van 40gb hdd és ennél külsőleg adatcsere megoldott.
Xp t szeretnék telepíteni a következő módon. Másik hardveren 2 felé partícionálom a második partícióra másolom a telepítőfájlokat. Az elsődleges partícióról szeretnék bootolni.
Ebben szeretnék segítséget kérni. Milyen fájlok kellenek milyen tartalommal?? Esetleg ha valaki el tudná küldeni...köszönöm!
-
firewolf
tag
válasz
Realradical #223 üzenetére
Igen indul. Ugyanazzal a meghajtóval, amivel 2. alkalommal próbáltam. De nem értem, hogy ha ubuntu indul, akkor win7 miért nem...
-
firewolf
tag
válasz
Realradical #221 üzenetére
Megpróbáltam másik meghajtóval is, de ugyanezt írja.
-
firewolf
tag
Hello!
Egy régebbi gépre szeretnék föltenni win7-et, de amikor bootolna a dvd-ről, akkor azt írja, hogy nem tud, mert hiányzik a bootmgr. 2 dvd-vel is próbáltam, ugyanez, de ubuntu cd-ről simán bootol. Valakinek van valami ötlete? -
tweeter90
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy van egy ASUS A3000 notebookom,eddig minden ment normálisan.Egyik napról a másikra ezt írta ki a gép "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key..."Bios elem nincs lemerülve.
Boot sorrend beállítva.
A winchestert felismeri a bios-ban.
De nem bootol se cd-ről se pendriverol,se a winchesterről. (ugyanazt az üzenetet kapom mint előtte)Több XP-t is próbáltam már amikkel előtte jól működött de semmi.
Hozzáteszem a winchester néha kattant egyet még mikor működött,de volt olyan hogy még az egér is beszaggatott az asztalon.Kérdés az hogy vegyek-e winchestert,vagy más lesz a probléma??
Ha valakinek van valami ötlete legyen szíves segítsen!
Köszönöm! -
Morris
veterán
válasz
szuperpiac #212 üzenetére
Nekem ugyanez volt a gondom.
Asus A8N SLI lappal és Gigabyte 7600GT passzív VGA-val. Azt vettem észre, hogy az alaplapon a chipset vagy a proci hűtője nem pörög úgy ahogy kéne. Hiába mozgattam a VGA-t semmit. csak sok reset után indul. ez a hiba 5-6 havonta jön elő és leginkább akkor amikor megmozdul a gépház egy light-os véletlenszerű belerúgás után.szerintem az alaplappal van gond. Mégpedig a vagy a PCI-E slottal, vagy chipset-tel.
cserélj lapot és nézd meg úgy, hátha -
spgabor
aktív tag
Helló!
Ezzel kapcsolatban tud valaki segíteni?
-
hajtömeg
aktív tag
Sziasztok!
Kaptam egy gépet ,aminek nincs dvd olvasója: [link]
Külső winchesterről próbálok bebootolni,de valamiért nem akar menni,hiába állítom át biosban a bootolási sorrendet
Van ötletetek?
(Pendrive-os bootolásról ne írjatok! Hosszú,nem akarok belemenni miért nem onnan bootolok -
Pazolini
senior tag
Kedves Fórumozók!
Ma reggel 2 sata vinyóm is elfüstölt.
Kérném a segítségét azoknak, akik
vagy voltak már hasonló helyzetben;
vagy hallottak ilyenről;
esetleg meguk is oldottak már meg ilyen “tűzeseteket”Konfig:
UPS
500w táp
4 HDD – 2 PATA, 2 SATA
TV-, video- és hangkártya
1156-os Gigabyte lap
core i3 vrtuális 4magos CPUTörténet:
Tegnap minden oké.
Aztán Murphy: ma reggel NTLDR is missing üzenet os boot helyett
BIOS: nem látja a két satát: egyiken Win7ult rendszer (500gb), másikon videók (320gb)
le a patásokkal (hath táp nem bírja, le a dvd írót is, az is satás) – bekapcs: semmit nem lát a BIOS
satát átköt (csak a data szalagot a két GSATA2, fehér színű portra) – bekapcs, hallom lassan pörög föl csak a táp, fémes szagú füst a 2 sata felől, - szerencsére ott álltam felette, a ház nyitva volt – úgyhogy 1 mp-en belöl 1-0 kikapcs a tápon.
idegesség, rémeket látás, és indulás a melóba…Segítség:
- egyáltalán mi a f… lehetett ez?
- ki kéne szűrni, hol lehet a hiba…
- adatmentés
- mi mehetett még tönkre?
- hogy fogjak hozzá?
- mérőműszerek nuku
- gépösszeszerelési tapasztalat – VANKÖSZÖNÖM!
-
sagesz93
addikt
válasz
szuperpiac #212 üzenetére
Na de milyen az az új táp?
Mert ha mondjuk egy trust, vagy ilyesmi, akkor akár lehet az a gond továbbra is.gondolom a kártyára rákötötted a 6pines tápcsatit, bár ez egy hülye kérdés
Nekem más ötletem nincs, majd valaki okos jön és megmondja a tutit. -
szuperpiac
csendes tag
Hali!
Vettem egy Gainward gtx460 2gb-s kártyát és az alábbi gondom van azóta. A gép indításakor stand by-ban marad a monitor. (Valszeg nem kap jelet a vga kártyától.) Ha resetelem, akkor 5. 6. alkalommal bejön a kép rendesen. (random, elindul rendesen.)
Tápot cseréltem 470-esről 580W-ra, de ez sem oldotta meg a gondot, ugyanígy csak sokadik alkalommal bootol be rendesen. Előfordult, hogy nem nyúltam hozzá, hagytam bootolni és a windows 7 fogadott. (Csak mire bebootolt az oprendszerbe akkora jött meg a jel.)
A tápot kizárom, mert mind2 táppal u.ez a gond. (Az 580-as egyébként zsír új táp.)
Bios frissítés és CMOS reset is volt már, u.ez a hiba fennáll....
Amúgy ha megjön a vga jel, tök jól működik minden, terhelés alatt is. Már azon gondolkodom, hogy szervert csinálok belőle és nem fogom kikapcsolni.
Az alaplap: Gigabyte GA-EP45-UD3LR.
Ha van tippetek köszönettel veszem.
Köszi. -
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
Sziasztok!
Egy nagyon idegörlő problémára keresem a megoldást.
Nyár elején kiszedtem a gépemből a vinyót (1tb-os samsung) és elvittem haverhoz, hogy átmásoljak neki pár dolgot (több gépbe is bekerült a vinyó),ami tökéletesen működött.
Mikor haza hoztam és beraktam azt írta ki bootoláskor,hogy "Error loading operating system".Sok mindent megpróbáltam a hiba orvoslására:
pl.:
- windows 7 dvd betölt recovery lefuttat - nem talált windows partíciót
- recovery toolsnál cmd,ott fixmbr és mindeny egyéb amit neten találtam - semmi!
- cmd->bcdedit paranccsal is beállítottam mindent,ahogy elvileg kellene lennie - de semmi!
- easyboot nevű kis programmal megcsináltam ugyanazt kb. amit bcdedittel + MBR-t is újraírtam.Elvileg a bootrecord-al semmi probléma nincsen,mert minden a helyén "elvileg".
A csavar a dologban az,hogy mikor tölt be a gép (gigabyte alaplapom van) F9-et nyomogatva elindul az XPressRecovery nevezetű kis okosság,ami azt írja ki,hogy "ahhoz,hogy elinduljon az XPressRecovery rakjam be az alaplaphoz kapott CD-t és nyomjak egy gombot".Nos én nem rakok be CD-t és nyomok egy gombot akkor elkezdi betölteni a windows-t és minden működik rendesen.
Tehát egészen mostanáig így használtam a gépet,hogy betöltéskor megnyomtam az F9-et majd utána az "any key"-t és betöltött.
De most egy másik alaplapot szeretnék használni ami egy Asus és az nem tudja ezt a fjútsört...
Kérem tisztelettel,hogy aki tud megoldást a problémára az segítsen!
Rengeteg fórumot olvastam már,ahol sok ember azért kapott ilyen hibát,mert XP-t akart telepíteni W7/Vista után...Én nem emlékszem,hogy ezt tettem volna.
Előre is köszönöm mindenkinek aki megpróbál segíteni,és bocs amiért ilyen hosszúra sikeredett a hsz. -
lcee79
addikt
Sehol senki?
-
lcee79
addikt
Hi!
Bocs, hogy nem olvasom végig a hozzászólások, de jó lenne vki tudna segíteni most.
Véletlenül arra a vinyóra nyomtam kötet törlését, amire lementettem mindenem előtte 3 percel.(((
Nem bántottam el vinyót arról az állapotról mivel ezt a windows 1 sec alatt megcsinálta gondoltam meg lehet csinálni egyszerűen.
De tévedtem, 1 napja próbálkozom, de nem sikerült semmit szinte.
Azaz azt kitaláltam, hogy a DiskGenius 3.3.0525-ös progi megtalált mindent a vinyón, ami kötet törlése előtt rajta volt, de sajnos nem eged szériaszám nélkül másolni.
Szériát nem találtam a neten, meg másik olyan programot sem addig eddig eljutna....Tudna vki nekem ebben segíteni, egy működő diskgenius-szal (egy license keynek öülnék a legjobban...) vagy egy olyan programmal ami ugyanígy jó, de műxik crack nélkül is.
ui: Hiens boot cd 11.1-en rajtvan, a progi, de az a cd bug-os és ha elindítom a windowsom bootját is elrontja. a 11-es nem volt ilyen, de azon meg nincs rajt.
thanx!
-
ScrapUnit
aktív tag
albert8: amelyik merevlemezre a bios bad smart hibát jelez, azon futtass le egy alapos merevlemez tesztet!
-
albert8
veterán
Üdv mindenki
Ezzel mit kellene kezdeni?
[link]Új hardverekhez ujjra kellett raknom a gépet
2 wd 500 asom van az egyiken rajta volt a régi win7 azt leformáztam de még mindig van rajta valami 17gb
a másikra ráraktam az új win 7 et az most müködik de mikor betölt akkor kidobja ezt és még 30 percenként ójraa másik amikor betölt hogy american megatrends és észleli a hardvereket akkor az egyik winyóra kiirja hogy S.M.A.R.T BAD meg valami capablét
-
nahalem
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy új gépet és nem BOOT-tól ben CD ROM-ról.
Helyette a következőt írja ki:
Reboot and Select proper Boot device
or Insert Boot Media in selected Boot device and press key_Mit tegyek?
Kérlek segítsetek, mert ma még szeretném a Windws-t telepíteni?Nagyon fontos!
Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest