Új hozzászólás Aktív témák
-
tupacamaru
veterán
válasz Májsztró #598 üzenetére
Ennyit találtam, remélem érthető valamennyire. ''A reallocated sector count azt jelenti, hogy azt már a HDD elektronikája újraallokálta (azaz az oda irányuló kéréseket egy másik, erre elkülönített és nem hibás területre irányította). Tehát ez egy formázás számára nem lehet hibás blokk (sector). Persze ettől sajnos még lehetnek a felületen olyan blokkok, amelyek egy formázás számára már hibásnak tűnnek, azonban a HDD mégsem cseréli le.''
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
liksoft
nagyúr
válasz Májsztró #598 üzenetére
Nem javítható. Elfogytak a drive tartalék szektorai. Mostantól a folyamatos öregedése miatt bármikor bárhol jelentkezhet korrigálhatatlan felületi hiba.
Tessék a múzeumba, vagy a kerek iktatóba tenni, és újat használni.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
gordonfreemN
addikt
Hát azt sürgősen vidd vissza, bad sectoros, mint a huzat!
Nekem is sp1213c tipusu volt, és 10 nappal gari lejárta után meghalt. Tied a jobbik eset. Ha esetleg kérhetnél másik tipust, akor ne sp, hanem hd előtagú vinyót kérj, véleményem szerint az jobb.¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
liksoft
nagyúr
Előbb tessék menteni, utána tesztelgetni. Nem tetszik amit leírtál az adatok biztonsága oldaláról. Valószínűleg garanciális, de a tápellátása ellenőrizendő. Remélem nem toldókábelen vagy Y elosztón csücsül. Csak a gyári tápegységkábelre elhelyezett (vagy oda forrasztott) csatlakozó a biztonságos.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Bikeman
aktív tag
A vinyó egy FSP Bluestorm 400W táp sata kábelén van
A speedfan ezt írja róla:
NOTE : your hard disk has 39 pending sectors. Those are sectors that couldn't be properly read and that the hard disk logic is waiting for a write operation to try to remap to a spare sector (if available). According to the Reallocated Sector Count attribute, your hard disk seems to have available spare sectors. A simple disk surface scan won't be enough to force the remap operation. You need a read/write surface scan to remap the sector. The best option should be a tool that knows about what should be read from that sector so that it has some option to apply the best fix to the missing data.
A HDSentinel a kövertkezőket naplózta: (a kondíció közben lement 35%-ra (74nap) )
2007.01.17. 20:51:54,#197 Current Pending Sector Count 38 -> 39
2007.01.17. 20:36:45,#197 Current Pending Sector Count 30 -> 38
2007.01.17. 20:35:44,#197 Current Pending Sector Count 29 -> 30
2007.01.17. 20:29:08,#197 Current Pending Sector Count 28 -> 29
2007.01.17. 20:03:59,#196 Reallocation Event Count 2 -> 3
2007.01.17. 20:03:59,#5 Reallocated Sectors Count 2 -> 3
2007.01.17. 20:02:16,#197 Current Pending Sector Count 27 -> 28
2007.01.17. 20:00:17,#197 Current Pending Sector Count 26 -> 27
2007.01.17. 19:57:54,#197 Current Pending Sector Count 25 -> 26
2007.01.17. 19:57:36,#197 Current Pending Sector Count 23 -> 25
2007.01.17. 19:57:22,#197 Current Pending Sector Count 22 -> 23
2007.01.17. 19:53:49,#197 Current Pending Sector Count 21 -> 22
2007.01.17. 19:44:44,#198 Off-Line Uncorrectable Sector Count 1 -> 2
2007.01.17. 19:44:44,#197 Current Pending Sector Count 20 -> 21
2007.01.17. 19:43:31,#198 Off-Line Uncorrectable Sector Count 0 -> 1
2007.01.17. 19:43:31,#197 Current Pending Sector Count 19 -> 20
2007.01.17. 19:33:39,#196 Reallocation Event Count 1 -> 2
2007.01.17. 19:33:39,#5 Reallocated Sectors Count 1 -> 2
2007.01.17. 19:16:22,#197 Current Pending Sector Count 18 -> 20
2007.01.17. 19:02:33,#197 Current Pending Sector Count 17 -> 18
2007.01.17. 18:49:26,#196 Reallocation Event Count 0 -> 1
2007.01.17. 18:49:20,#5 Reallocated Sectors Count 0 -> 1
2007.01.17. 18:44:49,#197 Current Pending Sector Count 16 -> 17
2007.01.17. 18:43:54,#197 Current Pending Sector Count 15 -> 16
2007.01.17. 18:39:22,#197 Current Pending Sector Count 0 -> 15
A gép pl. az opera indítására is lefagy
Meneteni csak úgy tudok (meg garizatni), ha veszek egy másik vinyót. Melyik 250-es sataII-es vinyót ajánlod? WD? -
Májsztró
addikt
Pedig ennek még legalább 3-5 évet le kell húznia Szal még nyektetem ... gondolom ha gondja van akkor win széjjelfagy , max kigyullad a gép
-
gordonfreemN
addikt
Ama megjegyzésként csak, mivel nem nekem irányítottad a kérdést. Én WD-t (pláne amiben már 16MB cache van)!, de méginkább Seagate-et venék, szerintem ezek a legjobbak, ami elérhatő áron van.
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Probléma: wincsi csattan egy nagyot, aztán vagy ujraindul a gép, v. lefagy. ujraindításkor van hogy nem ismeri fel a wincsesztert (1,5 éves Maxtor). kábeleket variáltam, nem az a baj. Létezik hogy egy lemezellenörzés (CHKDSK) megoldja a problémát? (azóta még nem csinálta...). Megnéztem HD-tune -al és Drivesitterrel is, de azok mindent rendben találtak! Lehetséges hogy a CHKDSK-megoldotta a gondot?
-
liksoft
nagyúr
A csattanást tutira NEM. Az inkább tápellátás vagy túlmelegedés. Ha hidegindításnál is csinálja, akkor inkább tápellátás vagy belső vezérlési probléma.
Első menetben a tápcsatlakozót nézném / igazítanám meg. Minőségi táp vagy gagyi? A másodikat pánikszerűen cserélném.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
M6454
tag
Hello!
Következő problémám lenne: Van egy vinyóm (200Gb Seagate) ami vmiért nem nagyon akar működni! Egy darabig nem volt vele semmi gond, most meg nem megy. Le szeretném menteni róla az adatokat. Amikor első alkalommal betettem a gépbe, elindult, Sajátgépben láttam a 3 partíciót és elkezdtem másolni az adatokat, de a vinyó egyszercsak eltűnt. Gépet kikapcsoltam, bootolásnál jelezte h ott van a vinyó de Sajátgépben már nincs ott! Hogy, hol milyen progival tudnám lementeni az adatokat?
Köszi -
liksoft
nagyúr
Szia!
Ha nagyon fontosak az adatok, akkor adatmentéses szakemberhez vidd. Ugyanis nem tűnik stabil működésűnek a drive, és esetleges hibás visszaírások során eltűnhetnek a még meglévő adatok is (ahogyan már nem látni partíciót).
Ha csak Neked fontos és nem óhajtasz ''sokat'' áldozni rá, akkor próbálhatod Te is a Get Data Back programmal. (Fizetős, a demo verziója megmutatja mit talált, de nem másolható át másik drive-ra.)Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Kedves liksoft! Én is ezekre gondoltam, a wincsi tápkonnektorát könnyen lehetett mozgatni, és közben csattogott a wincsi, másik konnektort dugtam rá, de a probléma nem szünt meg. Túlmelegedés kizárva, 20-30 fokos a dolog. A táp 400W-os Mercury, nem egy minőségi darab, de már régóta jól megy vele a gép, és a 400W messze nincs kihasználva (Athlon XP 2400+, Gef.6600GT, 1HDD, 1DVD). A probléma hál'istennek már több órája nem jött elő!
-
wwenigma
Jómunkásember
Teljeskörű temetkezési szolgáltatások winyóhalálozás esetére - wwenigma
120G-160G-200G-és afeletti HALOTT winyókat veszek. Baltával kettéhasítás, kétméterről betonfallal rugalmasságvizsgálat kizáró tényező...Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
lazydog
addikt
Utolsó próbálkozásként, tedd meg, amit amit legelőször kellett volna, cseréld ki az adat és táp kábeleket. Ezek hibája is okozhat hasonló jelenséget.
Ha valóban tönkrement, már csak levélnehezéknek használhatod.
[Szerkesztve]Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
wwenigma
Jómunkásember
Vagy privizik nekem. Sok a levelem.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
liksoft
nagyúr
Alkatrész hiba, hibás tápellátás, nem megfelelő hűtés, külső ráhatások (ha rosszalkodik elég a sarokba állítani, nem kell elverni a fenekét ), stb...
Ha tápellátási probléma, akkor van még rá (nem túl nagy) esély, különben ahogy a kolléga is megjegyezte levélnehezéknek még jó.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
Azonnal kicserélni a tápot !!!!
Pont azért mert régóta megy, a névleges teljesítményének már csak a töredékét képes stabilan leadni !!! A szűrőkondenzátorok kiszáradóban, a félvezetők meg ennek következtében túlterhelve. Érdemes még a táp halála előtt kicserélni, ugyanis nem egy esetben a táp ''megfutással'' hal meg. Ez meg azt jelenti, hogy az 5V helyett 45-50-et, a 12 helyett meg 100 fölöttit biztosít a házon belüli cuccoknak. Na akkor lesz csak melegük. Annyira, hogy a házából kiugrott chip sem ritka. Ilyenkor magadénak mondhatod a gyönyörű, formatervezett házat. Ugyanis sokszor semmi más nem marad használható állapotban.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
M6454
tag
Bonyolítom még 1 picit a helyzetet!
(amúgy külső ráhatás nem volt! )
Szóval akkor, van egy asztali gépem amibe volt ez a 200GB Seagate és volt még benne egy 80GB IBM is! Próbáltam lementeni az adatokat mindkét vinyóról, áttettem másik asztali gépbe, de ott mindkettő egy időután eltűnik. Amíg megvannak addig tudok másolni róluk, aztán ugye leáll a másolás. Utánna ha újra indítom a gépet akkor már csak bootolásnál jelzi ki h ott vannak a vinyók. Amíg nem tűnnek el addig viszont minden megy tökéletesen! Egy kis pihentetés (talán pár nap) után megint beteszem a gépbe és megint meg, megint kb 3-4 percig!
Két különböző márka, több gépben is kipróbálva! Nem nagyon fogom fel h miért csinálják ezt. -
gordonfreemN
addikt
Na ezt megkérdezném, hogy ez csak nem annyira minőségi tápoknál fordul elő, vagy pl egy chieftecnél is előfordulhat? És mennyi idő az, amig igy elöregszik egy táp? Én ugy hittem, tizen éveket is elmehet egy-egy táp. Van hogy én is hallok , rendszerint inditásnál csattanást, pontosan kettőt és halkat a vincsiből, de sata téma, és tápról közvetlen, nem átalakitóval, szerintem atombiztos ahogy csatlakozik. Vagy lehet mégsem? Még annyit, hogy ha egy rossz vinyó rossz adatokat olvas vissza, akkor az tehet kárt a gépben? Vagyis vannak olyan speciális esetek, amikor vinyó hazavág egy merevlemez vezérlőt, vagy egy egész lapot?
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
mr_ricsi
veterán
''Egy kis pihentetés (talán pár nap) után megint beteszem a gépbe és megint meg, megint kb 3-4 percig!''
Irányozz rá egy asztali ventit. Főként alul a chipekre. Ha ettől a 3-4 perc megnő, akkor a vinyód túlmelegedett valamikor az élete során.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz gordonfreemN #621 üzenetére
''pl egy chieftecnél is előfordulhat?''
Persze, csak kisebb az esélye.
''És mennyi idő az, amig igy elöregszik egy táp?''
A melegtől és a felhasznált alkatrészektől függ. Ha kikapcsolt gépnél nem áramtalanítod a tápot, akkor a Chieftecnek is van olyan típusa, ahol 2év után már érdemes a kondikat újakra cserélni.
''Én ugy hittem, tizen éveket is elmehet egy-egy táp.''
Miért csinálnák ilyen tartósra? 10 éve még az AT-s tápok voltak kaphatók, ma meg már senki sem használ ilyet.
''Vagyis vannak olyan speciális esetek, amikor vinyó hazavág egy merevlemez vezérlőt, vagy egy egész lapot?''
Ennek csak igen-igen kicsi az esélye.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Kedves liksoft! Biztos ami biztos alapon veszek egy új tápot, a Cooler master eXtreme Power 380W V2.0 Passive 10.000 Ft alatt van, és a linkelt teszt is elég pozitív: [link] Bár itt más tipusról irnak. A 70%-os hatásfok elég kevésnek tűnik!
Szerinted elég a 380W ?
Jó márka a Cooler Master? (a ''nagyokhoz'' képest túl olcsónak tűnik!)
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
válasz gordonfreemN #625 üzenetére
''ehhez tudsz füzni esetleg valamit ENH0746GB''
Az Enhance gyártotta. (A Chieftek egyik beszállítója.)
Egyébként márkától és típustól teljesen függetlenül jóval hamarabb elhasználódnak a tápban a kondik, ha álló gépnél nem áramtalanítja a gazdája.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
''a linkelt teszt is elég pozitív:''
Ez olyan, mintha a Peugeot 407 tesztje alapján vennél 207-est. (Sőt, az autós példában legalább a gyártó azonos, a tesztben pedig olvashattad, hogy ezeket a tápokat az AcBel gyártotta, míg az általad vásárolni kívánt tápot valószínűleg valami teljesen más gyár.)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
M6454
tag
válasz mr_ricsi #623 üzenetére
Ezer köszönet és tisztelet mr_ricsinek!
Gyorsan csináltam egy kis állványt a vinyónak (Legoból ) és alá, betettem egy 8cm-es ventit a chipekre irányozva. Ennek köszönhetően a 80GB-os IBM-ről már sikerült is minden adatomat átmentenem! A Seagatere még nem volt időm!
Mégegyszer nagyon köszönöm!!! -
Joe fiú
senior tag
Helló emberek!Egy 120-as és egy 160-as Maxtor winyót sikerült tönkretennem.Valószínűleg a szar tápom csinálta.Elfüstölt egy chip rajta,mindkettőn ugyanaz.Nem lehet ezel vmit kezdeni hogy jó legyen a winyó?
-
wwenigma
Jómunkásember
Elektronika csere... esély 50%. Vagy találsz rá vagy nem.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
laragirl83
őstag
érdekes dolgra lettem figyelmes.
van nekem egy 80GB-os WD HDD-m, ami most egy pata-sata adapterrel van rákapcsolva gépre.
azonban csinál néha olyat, hogy menet közben megszűnik a csatlakozás vagy nemtom mi, és nem látja a vinyót. ilyenkor winsux is behal, vagyis nem fagy csak így belassul nagyon, illetve nem lehet restartolni csak reset segít.
na mondom, ugysincs rajta semmi, akkor BIOS-ban sata opciók alatt NOT INSTALLEDre teszem, ne használja.
errebetölt gép, minden ok, hát ott a vinyó
ez mi?gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
mr_ricsi
veterán
válasz laragirl83 #633 üzenetére
''ez mi?''
A Plug&Play nagy varázslata.
Az XP csak az indulása alatt támaszkodik a biosra, ezért később már nem foglalkozik vele, hogy a vinyó a biosban le van-e tiltva, vagy sem.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
laragirl83
őstag
-
maflame
aktív tag
Sziasztok, egyik pillanatról a másikra meghalt a vinyóm. ...de nagyon!! Be volt kapcsolva a gép, kb egy óra múlva ránéztem, láttam, hogy monitor sötét, nem is kapcsol vissza, újraindítottam és attól kezdve kattogás és nem tölt be. Futnak a kék pontok a win-logo alatt de nem ér a végére soha és közben kattog. Semmi probléma nem volt vele eddig!
Annyi csak a kérdésem, hogy egy ilyen vinyó biztosan magával vitte a tartalmát a halálba vagy esetleg ha az új mellé bekötöm majd (tehát nem erről bootol), van rá esély, hogy kimenthetők az adatok róla?
...persze gondolom, nem, de egy kérdést megér. Kürt és hasonlók kizárva, annyit nem ér meg. -
maflame
aktív tag
Ja igen, persze, hogy nem vittem be... namer' azt gondoltam, hogy beviszem, ott rákötik egy tesztgépre, látják, hogy ''igen ez bizony rossz'', és már választhatok is újat, a régi meg nálam marad levélnehezéknek. De nem így van!! ...tehát vettem egy újat most, a régiről meg megpróbálom kimenteni az adatokat, leformázni (ha lehet) és akkor majd ülhet rajta a szerviz egy hetet. Formázás nélkül nem szivesen bíznám rájuk... fene tudja!
-
anri-ur
tag
Sziasztok!
A problem a következő hitachi winyó-t használok mobil rack-ként de se írni se olvasni nem akar 4000 kb/s-nél többel+ a proci 80-100%-on van ha dolgozik.Valami ötlet?
[Szerkesztve] -
Dr.Én
veterán
Hali
Segítségeteket kérném!
Lehetséges hogy a 80GB-s MAXTOR fagyást okozhat a gépemen?Mert ahogy én meghalgatoztam a vinyom néha kattanik a szokotnál nagyobbat és azonnal fagyás a rendszerben.Ez lehet?konfigom:
ASUS P5P800SE Alaplap, 3,2GHz Celeron, 2*512mb ram, MSI 7600gs videokari, 400W codegen
Segítségeteket elöre is kösziWOT: kissio
-
mr_ricsi
veterán
''a vinyom néha kattanik a szokotnál nagyobbat és azonnal fagyás a rendszerben.Ez lehet?''
Igen, és nem is biztos, hogy a vinyó okozza a fagyást, hanem amikor lefagy a rendszer, a vinyó kiugrik parkoló pozícióba.
Ellenőrizd, hogy a MAxtorod nem melegszik-e túl. Nézd meg, hogy a Codegened +12V-ja mennyi pontosan. Nézd meg a vinyód SMART-ját is. Ezután memória és stabilitás tesztek. (Memtest86 és Prime95)
Ha ez is jó, akkor kábelek cseréje.
[Szerkesztve]Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
-
mr_ricsi
veterán
''Egyik se vezet sehova.''
Viccelsz? Ez jó hír! Ha a vinyó hibás lenne, akkor újraindításkor is csak kerregne, de nem indulna addig a win, amíg ki nem kapcsolod, és le nem hül.
USB-s rackkel csatlakoztasd egy másik géphez, és ments le róla minden fontosat, aztán lehet tesztelni, hogy felülethibája van, vagy csak a fájlrendszer keveredett meg.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
liksoft
nagyúr
válasz mr_ricsi #649 üzenetére
A javaslat jó, de elképzelhető, hogy az író áramkör hibásodott meg. Akkor meg hibás. Lehet, hogy csak melegen jön elő, így a mentés idejére a drive hűtése ajánlott.
Ha valóban hibás, a mentés utáni teszt meg fogja mondani.
maflame
Vigyázz, a CHKDSK-t nem szabad ráengedni! Ha az író áramkör hibás (nem dönthető el egyértelműen), akkor klasszikusan ''maga alatt vágja a fát'' a CHKDSK !!!!Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Parfüm topik
- iOS alkalmazások
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest