Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ricsip

    addikt

    válasz Truman #54064 üzenetére

    Indulás/leállás az leginkább a Start/Stop count lehet. Ha windows, akkor nézd meg a Vezérlőpultban az Energiagazdálkodás alatt az éppen aktív séma részleteit, hogy a HDD leállítás hány perc inaktivitás után van engedélyezve. Érdemes lehet az értéket 0-ra állítani, akkor nem fogja leállítani a HDD-t sosem.
    Ha folyton leállítgatná a lemezt, akkor a napi 158 felpörgés/leállás egy használatban levő rendszeren minimum agyfaszbaj-t okozó esemény lenne. Mivel a HDD teljes leállás-ismételt felpörgés több (3-4) másodperces művelet, és totálisan megakasztja ennyi időre az éppen adatot író/olvasó programot, vagy magát az operációs rendszert is.

    Nem inkább a "load cycle count" értéke lehet ez a 34 ezer? Azaz félrefordította valaki a 2 dolgot. Ez utóbbi egy másodperc-alatti megakadást okoz csak. Mert nem a lemez pörgetést állítja le (a lemez végig pörög, hallani is), csak az író-olasó fejet parkoltatja. Onnan visszaállni pedig kb. fél másodperc vagy még kevesebb idő. Akkor érezhető a megakadás, ha pontosan fülelsz erre a fej-mozgatásra. A lemez felpörgése/leállása pedig csendes környezetben teljesen jól hallható esemény, még fülelni se kell hozzá görcsösen.

    -

Új hozzászólás Aktív témák