Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, hogy adott egy wd 160 bevs notivinyó.
Gondolom fejet parkolgat állandóan amikor hallani egy kis "kluttyogást" elég gyakran.
Új kora óta ilyen, unokatesómék gépében van, de mivel egy kis fogyasztású és helyigényű gép és nincs mozgatva, ezért a fej parkolásra sincs szükség. Ezeknél a vinyóknál is ki lehet kapcsolni a fej parkolást, vagy felejtős és éljenek vele együtt, amíg el nem költözik az örök vadászmezőkre? -
liksoft
nagyúr
válasz
For357y #37742 üzenetére
Gratulálok! Még reklámozod is az erőszakot egy finommechanikai eszközzel szemben.
Nálad érintkezési gond volt mint utólag kiderült, de itt vagy egy fej halt meg, vagy hibás adatot írt vissza a rendszer. Így vagy adatmentéses szakember, vagy adatmentéses program tud segíteni. Persze kérdéses mennyit ér az egész.
Viszont a drive verését kérlek, ne reklámozd, mert hullagyártáson kívül másra nagyon ritkán jó. Valamint ha valakinek ezért hal meg a HDD-je és utána a tanácsod miatt rajtad akarja behajtani a mentés költségét, ahhoz mit szólnál?
-
For357y
aktív tag
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Morris #37735 üzenetére
Gyanítom, hogy lenyomták a sztenderd szöveget. Ha már egyszer bevitted, onnantól nekik lesz vele költsége, bizonyára próbálják valahogy minimalizálni, hogy boldog-boldogtalan egy áthelyezett szektor miatt bevigye a lemezét. Messze nem kell működésképtelennek lennie a lemeznek, hogy már bőven garanciális esetnek számítson.
Én egy külső házban még próbálkoznék az élesztéssel, talán meg tudsz házilag is valamennyi adatot menteni. -
Morris
veterán
válasz
MoP_FX 57 #37734 üzenetére
Biztos, hogy cserélni fogják, mivel kb 1 órája a win kifagyott, majd restart és a gép nem hajlandó bebootolni. Csak akkor ha leválasztom a vinyót.
Csak azt nem értem, hogy miért kell megvárni míg teljesen meghal a hdd? Miért nem egyértelmű, hogy a termék hibás? Most odavan egykét fontosabb cuccom. (Nem azt mondom, hogy nem tudok élni nélküle, de akkoris) -
Morris
veterán
Üdv az Uraknak!
Sajnos nekem is kell ide írnom, mert probléma merült fel a HDD-vel.
Az alany egy terrás Western Digital Blue WD10EZEX-00KUWAO
Jelenleg itt tartok:Azzal kezdődött az egész, hogy talált egy gyenge szektort. Ekkor a kondíció leugrott 99%-ra. Majd ahogy törölgettem, másolgattam, egyszercsak visszaugrott 100%-ra.
Tegnap előtt leugrott 79%-ra. Ekkor már 16 hibás szektor és 9 gyenge szektort talált.
Ma ismét visszaugrott 83%-ra, és most 80%-on van.A HDS-ben csináltam (volna) egy részletes öntesztet, de azt írja, hogy sikertelen olvasó egység hibája miatt.
A HDD-t januárban vettem egy üzletből 2 év garanciával.
Beszéltem is ma velük és azt mondták, hogy csak akkor cserélik ha fagy a gép, illetve ténylegesen meghalt a vinyó.
Mit tegyek? -
MoP_FX 57
őstag
1 menet elég, és ha nem konfigurálod át, akkor háromszor fog minden szektort felülírni. (biztonságos adatmegsemmisítési direktíva)
Az a sebesség elég lassúnak alacsonynak tűnik, nálam ugyanezzel a lemezzel olyan 14 óra körül lehetett, 38-40 MB/s sebességgel. Belső vagy külső lemezről van szó?(#37728) Storms: Gyanús, de hibátlan szektorok. Szerintem egy kiterjesztett önteszttel kezdjél, aztán írd meg az eredmény!
(#37729) GoLaci: Talomba, ha nem akadna jobb megoldás: [link]
-
GoLaci
újonc
Sziasztok ! A következő problémám van egy régebbi HDD-vel. Minden jel arra utal, hogy az elektronika "megsült". Jelen pillanatban a winchestert egyetlen gépem sem ismeri fel.
A tárolón elég sok fontos adatom van, amit szeretnék visszaállítani. Régebben csináltam már olyat, hogy az elektronikát kicseréltem egy ugyanolyan típusra, és működött. Most is ezt szeretném megvalósítani.
Ehhez szeretnék elektronikát szerezni.
A HDD pontos típusa : WD2500 Caviar - Enhanced IDE Hard Drive. 250 GB
P/N : WD2500BB-98DWA0. A vinyó 2004 apr. 25-i, vagyis nem mai darab.
Ha esetleg van valakinek egy ilyen eszköze, vevő lennék rá ! Köszönöm ! -
BK87
senior tag
Sziasztok.
A HD Sentinel féle újrainicializálást hányszor javasolt lefuttatni hibás, vagy gyenge szektorok esetén? Jelenleg egy 1,5 terás WD EARS vinyón futtatom, már 20 óra 50 perce és eddig csak 22%-nál tart, ez normális, hogy ilyen lassú? Előre is köszönöm a segítséget. -
mgabesz87
csendes tag
válasz
For357y #37723 üzenetére
Ez érdekes akkor. Mivel nálam mindkét dolog adott volt így egyértelmű. Viszont szintén HD502HJ winyóm van és nálam is ezeket a tüneteket produkálta: (később pörgött fel és újraindítás után ismerte csak a win) Igazából veszteni valója nincs az illetőnek, a kukától még mindig jobb ez a megoldás.
-
mgabesz87
csendes tag
Az a baja, hogy filmware hibás, múltkor ezzel kínlódtam napokig.
http://prohardver.hu/hir/kisebb_gondok_a_samsung_merevlemezei_korul.html
Innen tudsz letölteni boot cd-t ami tartalmazza a filmwaret. Gondolom 6gps a satád és amd chipseted van.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
MoP_FX 57 #37719 üzenetére
Nem, igazából azzal nem csináltam semmit. Összes eltérés az eredeti állapothoz képest, az indexelés kikapcsolása. Tény, hogy a torrenteimből 120Gb az egyiken van, de azok nem futnak, le vannak állítva. De amikor nem ment a kliens akkor is ki-be kapcsolt a lemez. Nem igazán az zavart ha leáll a lemez, de akkor ne induljon el két pillanat múlva. Itt van a gép a fejem mellett azért hallom.
( Más dolog amin elgondolkodtam; merevlemezről készült screenshotokon láttam, hogy kitakarják a típus után a szériaszámot. Annak van valami jelentősége? Vissza lehet élni vele? például itt képen
bocs ha bárgyú kérdés, de érdekel) -
MoP_FX 57
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #37717 üzenetére
Akkor végül is csak 180 percre állítottad, és megszűnt a probléma?
(#37718) kaman: Milyen alaplapra van kötve?
-
kaman
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung HD502HJ vinyó.
Az mitől van ha berakom a gépbe akkor kattog és nem indul el vagy csak egy újraindítás után,
ha külső házban van akkor simán megy.
Szerintetek mi lehet a baja?
Orvosolható vagy kuka?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
MoP_FX 57 #37716 üzenetére
Ránéztem és találtam ebben egy másik hasznos funkciót. Build Command Line alatt időzíteni is lehet szinte mindent.
Az 'Idle Timert' fel lehet húzni egész 180 min-re.
Köszi a tippet. Azt hiszem eleve azon a beállításon vagyok. Az volt gyári beállítás. Bár a HDS-ben csak 'Fejlett energiagazdálkodást' tudok, sima Power managment-et nem találtam.
1 órája nem nőttek a parkolások. A .bat fájlt már akkor leállítottam. -
MoP_FX 57
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #37715 üzenetére
Ezt speciel nem, de most adtál egy plusz ötletet.
A Power Management csúszkát állítsd 128-ra, az tartozik a 'minimális fogyasztás készenlétbe helyezés nélkül' állapothoz. HD Sentinelben numerikusan is be lehet adni neki az állapotot, ha ezzel a progival nem menne.
A bat fájlt zárd be és teszteld! -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
MoP_FX 57 #37714 üzenetére
Igen. Köszönöm !
Ezt a programot nem ismered véletlen, HDD-Scan ? Nem túl rég találtam rá és van egy-két okos funkciója. Amiért leszedtem, hogy állítólag manuálisan le lehet állítani és újraindítani a lemez forgását. Nem nagyon akartam mondjuk nyomkodni. Nem kellett telepíteni se. Ingyenes.
Nem csak ennyiből áll, ez csak egy funciója. Ilyesmi kép -
MoP_FX 57
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #37713 üzenetére
Igen. Én a helyedben készítenék róla egy parancsikont, és betenném az indítópultba.
Nyilván csak egy workaround, de amíg nem kapsz/találsz egy igazi megoldást, addig teljesen használható. -
MoP_FX 57
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #37711 üzenetére
Pusztán annyi a lényege, hogy 30 másodpercenként nullázza a idle timert arra a meghajtóra vonatkozólag, tehát a Windows nem fogja piszkálni leállítással/újraindítással, mert azt fogja hinni, hogy dolgozik vele valami.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
MoP_FX 57 #37708 üzenetére
Eddig nem hallottam semmi 'rendellenes' hangot viszont a parkolások száma sem nőtt.Először visszaállítottam a 'fejlett energiagazdálkodást' a gyári beállításra. kép
Viszont azt nem tudtam, hogy mennyi ideig vagy hányszor kellett futtatnom az alkalmazást és leállítottam 4 indulás után. -
olivera88
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #37707 üzenetére
Na nekem olyan sincs.
Az nekem is tetszik. Nekem a HD sentinel standard edition van. Neked?
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #37705 üzenetére
Próbáld ki, hogy készítesz egy bat fájlt a következő tartalommal, majd hagyod futni:
:repeat
dir F:\ > F:\Data.txt /s
timeout /T 30
goto repeatNyilván a meghajtó betűjelét lecserélve a nálad problémás lemez egyik (ha több lenne) kötetének nevére.
Így is újraindul? -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
olivera88 #37706 üzenetére
Azt sajnos nem tudom. (mármint a SMART adatoknál). Egyedül az SSD-nél nincs ilyen mező nálam, de a másik Hitachi HDD-knél is van ilyen érték, ami pedig nem parkol működés közben csak kikapcsoláskor. Lehet, hogy mégsem olyan "rokon" típus a két vinchester, mint ahogy a jelölésből gondoltam.
Más; nekem a személyes kedvencem a SMART adatoknál G Sensor Rate: mechanikai behatások (ütődés, leejtés) száma. Egyébként a Hard Disk Sentinelt használom, decimális kijelzésre állítva. -
olivera88
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #37705 üzenetére
Nálam nincs ilyen hogy Load/Unload Cycle Count az h létezik?
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
olivera88 #37703 üzenetére
-Igen,de nekem újra is indul. Hasonló vinyóm van Seagate Barracuda (ST2000DM001), csak más méretben. Nálam a parkolások száma elérte az 1427-et, mikor összesen 43x lett bekapcsolva a géppel együtt. Próbáltam változtatni ilyen-olyan programmal, de ennek sajnos nincs külön célszoftvere mint talán a WD-knek, ahol át lehet írni a parkolás kezdetének időzítését.
-
cserkopater
csendes tag
Elvileg megvan, csak közben teljes formázással formázom. Lemezkezelésben új egyszerű kötet varázslóval csinálom.
-
olivera88
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #37694 üzenetére
Ha már egyszer írja az az adatlapján akkor parkol. Amúgy meg a Win kikapcsolja egy bizonyos idő után, néztem.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
cserkopater #37700 üzenetére
Lemezkezelőben próbáltál neki betűjelet adni. Nem magától történik, általában.
-
mgabesz87
csendes tag
válasz
cserkopater #37700 üzenetére
Állítottál be hozzá meghajtó betűjelet? Nekem is ez volt a problémám az újjal.
Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Felügyeleti eszközök--> számítógép kezelés--> lemezkezelés (ha nem menne)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest