- Hobby elektronika
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Dell notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
easy...rider
őstag
válasz
easy...rider #18454 üzenetére
Végül sikerült feltelepíteni. De ezt a szenvedést! Szerintem csak mákom volt hogy felment
A megoldást az jelentette hogy mivel az eredeti partícióra nem ment fel,
utána win telepítőből töröltem, de ugyanolyat hozott létre mint ami volt (egy 100MB-os rendszer + egy 30GB-os Primary), ezért erre se ment fel,
ezután egy progival töröltem ezeket és csináltam egy 30,1GB-os Primary partíciót, erre se ment fel,
ezután win telepítőből újra töröltem, és létrehoztam a telepítővel partíciót,
ezután megint olyat csinált mint az eredeti (egy 100MB-os rendszer + egy 30GB-os Primary) de most kihagyott valamiért 1MB helyet! azt nem partícionálta le.
gondolom mert most előzőnek egy másmilyen volt rajta (a 30,1GB-os), aztán biztos másabb lett kicsit a szektorkiosztás, és erre elsőre felment.Ez valami katasztrófa!
Arra gondolok, hogy mivel manuálisan állítgattam a partíciók méretét, a partícionáló progi nem pont akkorára osztotta fel a vinyót mint kellett volna, és egy olyan méret maradt Primary partíciónak ami kavart okozott a telepítőben.
-
grex4
aktív tag
hello. ismét megkérdezem hátha valaki válaszol.
adott egy kingston snv40gb ssd, hp g62 laptop, beszerelem és nem ismeri fel a gép. "no boot device". bioszban ide to achi mód nincs. másik gépben, külső házban működik az ssd. win 7 64 hp
u.i
- régebbi laptop felismerte
- másik oprendszerek is megettékmit tegyek? itt porosodik és szenvedek a notivinyóval.
amugy egyik haveromnak szintén van egy kingston ssd-je és neki se ismeri fel néha az asztali gépe. -
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #18452 üzenetére
Ha igen, nem vallották be.
Pont a WD az, aki olyan változatos béléssel szereli a drive-okat, hogy mind a mai napig a legnehezebben menthető, mert vagy egyedi a mechanika (térgeometriailag az új belerakandó anyag "legyértandó"), vagy olyan változat van belül, amire nem számítok a bontásnál (2 lemezes 4 fejes alapváltozatnál (ott is több egymással nem csereszabatos fejszerelvény) találtam már két lemezes két fejes (középső két fej) variációt is.
)
Na ilyenre firmware-t frissíteni csak az utolsó esetben (ha hiba miatt kell) vagyok csak hajlandó. De ez magánvélemény. Ettől még lehet jobb a frissebb változat.
-
easy...rider
őstag
válasz
liksoft #18450 üzenetére
pont ez az hogy én se értem
driver gond szerintem nem kéne hogy legyen mert nem SATA módban van a vinyó hanem IDE módban. Vagy nem tudom hogy mondják ezt, amikor az alaplap virtualizálja IDE meghajtónak hogy ne keljen driver.
még próbálkozok ma, ha találok megoldást megosztom, hátha jól jön majd másnak is
-
King Unique
titán
válasz
liksoft #18451 üzenetére
Köszönöm a választ!
Akkor azt mondod ne piszkáljam,ha most jól működik,jó megfogadom
.Csak ugye benne van emberben,h kijött az ú verziój,az jobb,frissebb stb,akkor update kell...
De tegyük fel,ha normálisan a wd honlapján leírtak szerint is csinálnám a frissítést,akkor is lehetne adatvesztés,mert magában a folyamatban nem lehet sok mindent elrontani - illetve másképp kérdem:vittek már külső (wd) hdd firmware frissítési problémából adódó adatvesztés miatt hozzád? -
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #18449 üzenetére
Szia!
Én nem frissíteném. ODD esetén az újabb lemezek miatt célszerű. Routerben biztonsági rések foltozása miatt lehet jó. Telefon esetén szintén, de ott csak akkor, ha olyan hiba van benne, mely biztonsági rést tartalmaz, és a tulaj azt a szolgáltatást ki is használja.
Winyó esetén is hasonló a helyzet. A Seagate 7200.11 tartalmazott hibás firmware-t. Ott létkérdés a frissítés, de másik ilyen kritikus helyzetről nem tudok. USB esetén a csatorna a szűk keresztmetszet szerintem, nem a drive belső optimalizálása.
-
liksoft
nagyúr
válasz
easy...rider #18448 üzenetére
Hát.... ez érdekes. Vagy valóban a particionáló program nem kompatibilis a rendszerrel, vagy a SMART adhat magyarázatot (HDSentinel esetleg), vagy csak azzal a driver-rel lesz stabil, melyikkel jól működött (lehet, hogy az install alatt nem azt használja?).
-
King Unique
titán
Tudja vki,h ajánlott,érdemes-e külső vinyóknál (pl wd my passport,samsung story station) firmware-t frissíteni? Nem okozhat ez vmi galibát,pl. adatvesztés,hibás működés - hdd probléma? Szerintem talán nem,csak egy kis megerősítés kellene!
Meg, azért nem szeretnék utána adatmentés topicba írogatni,h elszállt esetleg vmi. Előtte adatmentés tudom,de kb. 500 GB cuccnál kicsit időigényes.ODD-nél már sikeresen frissítettem (ajánlott ott azért),de mobiltelón,routeren is,azokkal se volt még gond.
Nincs amúgy bajom a mostani rajta lévő firmware-el,csak,ha van újabb,talán nem véletlenül adták ki és jobban optimalizálja a teljesítményét,v hdd-nél nem szokás belepiszkálni?
Köszönöm! -
easy...rider
őstag
válasz
liksoft #18447 üzenetére
Próbáltam tuning nélkül, legutóbb nyomtam egy bios load safe defaults opciót, és így már nem volt semmi tuning, de még mindig nem volt jó.
Tápellátás: hetekig ment hibátlanul, csak a telepítés nem akar végigmenni. Meg a vinyót nem hallom megállni és újra felpörögni, vagy megakadni.
Sata2 a vinyó is meg a lap is.
Ami szerintem itt a kulcs és amit nem értek hogy, akkor sikerülne a telepítés ha hagynám hogy minden partíciót töröljön és magának létrehozza a partíciókat.
Mert legelsőnek is így ment fel, de akkor még szűz volt a vinyó, nem volt rajta adat.
Legelsőnek még a Samsung vinyón volt win, akkor a seagate-t megparticionáltam, és utána csak a seagate volt már csak bent, és nem ment fel a win arra a particióra.
Mintha hibásan lennének a particiók.A legelső telepítésnél is ugyan ezek voltak a hibák, de megoldotta az hogy a telepítőben töröltem az összes partíciót, és a telepítő csinált egy 930gb-os partíciót.
most van egy 30as, egy 300as és egy 600as partíció a vinyón.
az elsőt próbáltam már törölni telepítőből, próbáltam particionálo progival a 30-as részre új partíciót csinálni, de egyszer se megy végig a telepítés.Remélem a kusza megfogalmazás azért érthető
-
liksoft
nagyúr
válasz
easy...rider #18446 üzenetére
Szia!
Esetleges hibaokok: Tuning, tápellátás, SATA 1-2 inkompatibilitás,.....
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
van egy Seagate 7200.12 1TB (ST31000528AS) vinyóm, és az istennek nem megy fel rá a win 7.
az alábbi történik:Boot dvd-ról
Windows betölti a fileokat
Megakad 5 percre!!
Folytatódik, ablak felugrik
Kiválasztom a telepítés nyelvét stb,
Rányomok a telepítésre
Ismét megakad 5 paercre!! a partíció választásos rész előtt
Kiválasztom az elsődleges partíciót, (3 partícióm van, win, játék, maradék)
Akkor elindúl a telepítés, és megint beakad a fileok kicsomagolása előtt 5 percre!!
Elundul a kicsomagolás, és egy idő után (változó hogy hány %-nál, de) kékhalál vagy hibaüzenet.
Maximum 74%-ig jutottam.Korábban nem volt gondom, amióta vinyót cseréltem, Samsung-ról váltottam Seagate-re, azóta van ez.
Egyszer sikerült windowst telepíteni a Seagate-re, úgy hogy formáztam az egészet és hagytam hogy a windows telepítő csináljon az egészre 1 partíciót (+ 1 a system szarságnak), igaz így minden adatom elveszett róla, de felment a windows.
Most viszont meg kell hogy tartsam a partíciókat.beállítások IDE mód, SMART kikapcs, de próbáltam bekapcsolva is
Valami ötlet? megoldás?
tanácstalan vagyok
Másik gépben meg hibátlanul akadások nélkül indul a telepítő, szóval csak a vinyó, vagy firmware, vagy bios beállítás lehet a gond szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged