Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Dedikált GPU-s rendelésnek számolja az AMD a Ryzen AI Max sorozatot
- Melyik tápegységet vegyem?
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
atirag
őstag
Tudna nekem valaki olyan mosógépet ajánlani ami megbízhatónak mondható. Amikre használva van 6 ember ruája ami azt jelenti ,hogy naponta egyszer minimum megy,de inkább kétszer. És az elmúlt években 10 év kb 4 évig bírták. Kb 120-150k volt az áruk.
Egy Bosch jó minőséget képvisel? -
atirag
őstag
Egy beépíthető sütőt szeretnék vásárolni. Szüleimnek egy siemens van aminek kihúzható fiókos. Ilyen megoldás más típusoknál is van? Mert ahogy néztem a siemens-ek elég drágák.
-
atirag
őstag
válasz Teaway #31212 üzenetére
Ezt most nem igazán értem. Ami nekik van az olyan mint egy szekrény fiókja amivel jönnek a rácsok is ki és bent nem marad semmi. És ez meg tetszett . Jobban tetszik mint a lenyíló ajtós. És nehéz így keresni másik típusra mert a legtöbb normál ajtós és ilyen feltételre nem lehet szűrni a weboldalakon.
-
atirag
őstag
Gáz főzőlapnál van valami amitől jobb az egyik mint a másik? Mert 30k-tól 100kig sok fajta van.
-
atirag
őstag
Ugyan ebben a dolgoban vagyok jelenleg. Nekem fáj a pirolitikus minden szinten. Amennyi áramot dobok ki az ablakon az nekem nem tetszik. És nem az ár miatt hanem a pazarlás miatt.
Úgy döntöttem,hogy katalitikus lesz mert amiben nincs panel azokban nincs tudás sem. És ha elhasználódik a katalitikus panel akkor leveszem és nem teszek másikat hanem tisztítjuk átlagosan😊
Mert gondolom sima zománc van mögötte.[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
Mosogatógépet szeretnék vásásrolni. Milyen dolgokat nézzek amik fontosak lehetnek. A vízfogyasztás és az energia fogyasztás alap. De ezen kívűl mik azok amik fontosak lehetnek? Bosch vagy siemens amit gondolok,hogy jó,de a beki 5 év garanciája is érdekes. Mennyire számit,hogy müanyag vagy fém a belseje?
ja és 60cm-es érdekel. -
atirag
őstag
válasz Csabroncka #34482 üzenetére
A lapátokban arra gondolsz ami forog alul? kb 80k-tól(candy) indulnak a 60cm-es beépíthető mosogatógép. De 100k-ért már bosch-t lehet venni. Nem éri meg az árkülönbséget?
-
atirag
őstag
Egy ilyen gépet rendeltem. Most itt a messze legolcsóbb. Van valakinek tapasztalata vele?
[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
Van valakinek tapasztalata bosch és whirlpool mosogatógépekkel. Mert rendeltem egy Bosch SMV46AX00E, de olvasgattam egy kicsit és van egy Whirlpool WIO 3T323 6 ami ugyanannyiba kerül és pár dologgal többet tud. Több program, halkabb és kevesebb vizet fogyaszt. Bár a 6liter kicsit durván hangzik.
Csak mielőtt megveszem gondoltam hátha vett valaki eközül valamelyiket. Ja és 4 év garancia[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
Beépített mikrosütőt szeretnék vásárolni. Van valakinek tanácsa mit érdemes venni?
Van 40k tól felfelé. Mi az ami miatt érdemes a drágábbat venni? -
atirag
őstag
Hűtőszekrényt vennék. Jelenleg egy kb 230literes van a fagyasztó résszel együtt. (örököltük) Viszont nagyon nem férünk el benne. Gondoltam veszek egy nagyobbat. Milyen tulajdonságokat kell érdemes nézni és milyen márka ami megbízhatónak mondható. Jelenleg bosch gépeink vannak,de nem feltétlenül csak olyat vennék.
-
atirag
őstag
Nézegetem a bosch hűtőket. Van valakinek tapasztalata a kihúzható üveglapokról? mennyire stabilak és mit bírnak?
-
atirag
őstag
Szárítógép vásárlásban vagyok. Bosch mosógép miatt bosch-t nézek. 8 kg-os a mosógép akkor 8 kg-os az optimális? Az egyértelmű ,hogy höszivattyús. De milyen fontos tulajdonságok vannak amik fontosak és mondjuk megérnek 50-80ezer ft különbséget?
-
atirag
őstag
válasz Hauptmann #49270 üzenetére
Gondolom sokat fog menni mert sokat is mosunk . Mondjuk minden másnap harmadnap.
Végül Bosch-t vettem. Öntisztító kondenzatorost. Ahogy néztem a működését akar meg működhet is. De ezt majd látom. Miért mondjatok , hogy hőszivattyúsat ne? Csak az ára miatt vagy egyéb ? -
atirag
őstag
Van itt valakinek bosch szárítógépe?
Bekötöttem a mosdó alá a kivezető csövet,de akkor is lesz víz a tartályban. Ez mitől lehet?
Elvileg öntisztító kondenzátoros. Akkor ezt most ki kell önteni belőle? -
atirag
őstag
válasz BB9000 #49809 üzenetére
Igen ezt megcsináltam .Viszont azt sehol sem írja hogyan tisztítja magát ilyenkor. Mert a tisztítási résznél ezt írja :
"Kondenzvíztartály szűrőjének tisztítása
Utasítás: A kondenzvíztartály szűrője a kondenzvíz megtisztítására szolgál, amelyet a rendszer a szárítógép automatikus tisztításához használ fel."Na most a kérdés ,hogy ha be van kötve a lefolyóba akkor milyen vízzel tisztítja és az honnan jön és szűrt e.
Mert egyelőre azt gondolom roszabbat teszek ha kivezetem.
-
atirag
őstag
Üdv.
Akkus porszívót keresek ,de fáj kiadni dyson árat egy porszívóért.
Egy bissell icon-t néztem. Ismeri valaki? -
atirag
őstag
Üdv. Szeretnék egy akkus porszívót. De ha nem szükséges akkor nem adnék ki 150k+ pénz.
Van olyan amit érdemes venni dyson helyett? Persze ami közel olyan jól működik. -
atirag
őstag
válasz atirag #74524 üzenetére
Nagyjából arra jutottam,hogy 3-4 gép közül kellene választanom,
dyson v12
xiaomi g11
xiaomi v11
xiaomi v12
Nézegettem a teszteket és nem jutok igazán előrébb. A xiaomi v11 az ára miatt elég szimpatikus . A dysont csak akkor venném ha nagyon veri a többit. Amúgy a g11 design és fali tartó nagyon tetszik..
Használ ezek közül valaki valami?
Köszönöm. -
atirag
őstag
válasz Grande Ale #74741 üzenetére
Most akarok venni egy ilyet. Vagy valami hasonlót. Mert nem tudom miért éri meg kifizetni ezt az árat. A név biztos benne van.de azon kívül megéri e. Mondjuk egy ilyen gorenje [link] helyette sokkal rosszabb. Mert ha valaki meg tudja mondani miért éri meg akkor azt kell vegyem
-
atirag
őstag
válasz gyenesmartin #74839 üzenetére
Én néhány éve vettem valamelyik elux ultra silencer-t Talan Zen. Valóban nagyon halk. Mikor vettem kibontottam néhány hasonló árú terméket a mediában és teszteltem. Az volt a leghalkabb.
-
atirag
őstag
válasz atirag #74994 üzenetére
Üdv. Egy kis dreame v12 pro tapasztalat. Bár túl sokat nem szoktam porszívózni. De ezt muszáj voltam kipróbálni.
A gép minősége sztem jó. Színben fehéret akartam mint a xiaomi,de ez a szürke sem rossz. A dyson színe nekem nem tetszik.
A csomagolás rendben van ahogy kell. Sok tartozék van hozzá. Egy elelctrolux ultra silence zen van itthon amitől erősebben szív. Bár abban lehet már kellene egy hepa szűrő.
Az egyik partneremnél használtam többször talán dyson v12-őt és nem érzem gyengébbnek.
Önmagában nagyon erősnek érzem. Úgy érzem sikerült egy jó gépet választanom. Az akkuja beépített ami talán hátrány lesz a későbbiekben ha nehéz szerelni.
Mondjuk van rá legalább 4 év gari . -
atirag
őstag
válasz F-ECT$ #75181 üzenetére
Nálunk is ez volt nemrég a kérdés. Nem akartam dyson árat fizetni. Egy v12 pro-t vettem végül bár annak eléggé elszállt itthon az ára. Ausztriában még minig 120k körül mozog.
A gép nagyon erős. Egy electrolux ultra zen van vezetékesben és annál erősebb.
Mióta van azóta folyamatosan megy -
atirag
őstag
válasz Gömbike #75419 üzenetére
A páromnak kenwood-ot( [link] ) vettem kitchenaid helyett. Csak az ára miatt mert amúgy a kitchenaid-et nem próbáltam csak hallottam.
Viszont ezt nagyon szereti. Stabil gépnek tűnik.
Pórtszívóban dreame v12 pro-t vettem pont ausztriában mert ott 120k itthon már 160-170k-ról indul. Viszont nagyon jó kis gép és tényleg jó erős. -
atirag
őstag
válasz 7Heads Drago #75552 üzenetére
Nálunk eddig cirko volt és egy ideje bojler van. Komfortosabb a bojler lényegesen. Persze a cirko messzebb volt ,de majd 30 mp volt mire meleg lett a víz. Igen lehet játszani azzal,hogy kicsire veszem és mikor odaér akkor nyitom ki jobban. Ráadásul ha valami mást kinyitnak akkor csökke n a nyomás és hirtelen meg is fagyok
BB9000 : Nálunk is kb annyi volt mikor átfolyós volt. Bár én csak a rezsidémmon miatt csináltam vissza először. De most már örülök mert nagyobb nyomáson zuhanyzok és nem folyik ki egy csomó víz a világba.
[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
Hmm igen valóban. Két éve csináltam és én is meglepődtem. De utána igazából végig gondolva valamivel fixálni kell és így biztonságosabb ha valaki belekapaszkodik mondjuk a gép ajtajába. Nem tudom egyéb módon hogyan lehet megoldani.
De végül is az én biztonságom a fontosabb mint ha el akarnám adni utána a gépet. -
atirag
őstag
válasz Vismajor01 #75662 üzenetére
Régen volt rá lehetőség. Nálam bosch szett van és át akartam rakni az ajtót. De nem lehetséges. Gyárilag úgy van tervezve(gondolom),hogy egymás mellett legyen jó. Mert akkor egyből tudod átrakni a cuccokat. Ha meg egymás felett van akkor csak esztétika mert mind a kettő nyitott ajtóval nem akadályoz a pakolásban.
-
atirag
őstag
válasz Intel fan11 #75762 üzenetére
Nekem is öntisztulós van és egyelőre működik rendesen. 3 éve.
Ennél nincs ajtó,de egy videóban láttam,hogy kivágják és tesznek be egy ajtót. Lehet kapni hozzá.Mit csinál amúgy vajon amikor már koszos?
-
atirag
őstag
válasz bigrob #75948 üzenetére
Ebben voltam karácsony előtt. Végül a kenwood mellett döntöttem az ára és a teljesítménye miatt. Egy közeli barátomnak kitchenaid van amit nagyon szeret,de azért ha több vagy sürűbb cucc van benne akkor küszködősebb. De az igaz,hogy egy tapasztalat miatt és a kenwoodnak mindehol nagyon jó értékélése volt. Jó masszív termék amúgy.
-
atirag
őstag
válasz buresz8 #76288 üzenetére
Nekem v12 pro van mert mikor vettem simán megérte. De automata beállításnál ami padlónál közép állapotban van és simán elég. Ha full-on van akkor nagyon durva szívása van.
Sztem minimum dyson v12 szint. A por számlálós dysont használtam néhány napot ahhoz hasonló.
Így ha sima padló akkor lehet elég a sima dreame v12. -
atirag
őstag
Nekünk a Gorenje retro hűtő nagyon bejön és néhány év után sem lehet megunni.
A többi dolog 90 százalékban bosch. Kicsit márka sznobság mert a mosógéppel volt az elején valami hiba,de 5 év garival vettem,
Nekem a whirlpool mikro elmegy kategória. Bár nem volt fiatal. Most az is bosch és markáns a különbség.
Csak azért,hogy semmi sem biztos és semmi sem a legjobb[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
Ehhez túl sok típus van. De ami fontos a hatásfok. A kerámia főzőlap vesztesége nagyobb mint az indukciósnak. Míg a kerámia magában is melegszik addig az indukciós csak akkor működik amíg van rakta valami és csak azt "melegíti". És gyorsabban, Ha csak ezeket figyelembe veszi az vásárló akkor már ez is kevesebb fogyasztást eredményez. Az adott márka meg milyen fogyasztással bír az egy másik kérdés.
-
atirag
őstag
válasz #48613632 #76398 üzenetére
Most lényegében leírtad a szélsőségeket. Nálunk átlagos vásárláskor nem figyelt edények vannak és sok örökölt is van. Nem nagyon volt olyan ami ne működne. Legalábbis nem hallottam panaszkodni a párom
Az a jó ,hogy amit megkövetel a technilogiai fejlődés azt adja a kiszolgáló gyártás is. Ha nem is egyből ,de úgy változnak a termékek a kereskedelemben amit az új termékek elvárnak. -
atirag
őstag
válasz Vismajor01 #76700 üzenetére
Sztem a bojler meg a fürdés nem nagyon fér meg egy mondatban. A zuhany az más dolog és a félig töltött kád is. A nagyobb bojler meg brutál fogyasztást tud intézni. Nekem 120liter van és mikor egész napra engedtem neki áramot akkor 3 emberre 350kW volt a fogyasztás havonta.
Természetesen az okos bojlerek jobbak,de ha használod akkor azok is sokat fogyasztanak. És nem is tudom mi a legnagyobb azokból. Lehet nézni hőszivattyúsat.Én ha néha néha fürdeni akarok akkor átkapcsolok gázra ami "kevesebbet" fogyaszt.
[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
Minap kapott a mosogatógép egy fogyasztásmérőt. Napi egyszer használjuk hétköznap és kb kétszer hétvégente/nap ha sokan vannak nálunk. 3 nap alatt 6kW. Azért ez meglepett. És ahogy nézem az újak sem fogyasztanak kevesebbet alkalmanként jelentősen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik