Hirdetés
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9000
senior tag
válasz adam_nagy #78110 üzenetére
A Bosch KGN36NLEA összességében szerintem sokkal jobb választás. A terméklapokon szereplő fogyasztási adat és energiabesorolási címkézés megtévesztő. A valós fogyasztáshoz nincs sok köze, kb olyan, hogy ki hazudik nagyobbat. Ne ez alapján válassz készüléket!
A másik dolog ami megtévesztő az az, hogy a Samu a jobb energiahatékonyságot úgy éri el, hogy sokkal nagyobb hőingadozást enged meg a hűtőtérben, ezáltal ritkábban kapcsol be a kompresszor. Ez két fontos hátrányt jelent: Amikor felmelegedési stádium van, akkor hosszú időre, azaz órákra az általad beállított és elvárt hőfoknál melegebb hőmérsékleten tartja az ételeket. Másik hátrány, hogy amikor hűtési fázis van, akkor sokkal hidegebbre hűti a hűtőteret, mint amit szeretnél. Ez akkor okoz gondot, ha fagypont közelire állítod a hőfokot, olyankor le fog fagyni ami hátul van a hűtőben. Majd felolvad és újra lefagy. Dobhatod ki.
Egy háztartási készüléknél a megbízhatóság nagyon fontos dolog. A Bosch szerintem sokkal megbízhatóbb hűtőgépeket gyárt, mint a Samu. Az a 20 év motorgarancia meg csak mókusvakítás, mivel kizárólag az alkatrész árára vonatkozik, de csak akkor, ha a szakszervíz munkadíját/kiszállását megfizeted. Pont úgy van kalkulálva az az ár, hogy ne neked érje meg. Azonkívül a Samu hűtőgépeknél a vezérlőpanel szokott javíthatatlanul megmakkanni, vagy a hűtőközeg szökik el a hűtőkörből a gyatra kivitelezési minőség miatt. Ez a két hibaok a leggyakoribb. Kb a meghibásodások 90%-át le is fedi. A motorgarira nem lesz szükséged.[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz adam_nagy #78115 üzenetére
14 éves a Samsungunk, van hangja, de működik. Most egy RB38-at vettünk, az még nincs beüzemelve, de egyik barátoméknak ennek a pár évvel ezelőtti verziója van és imádják. Csendes. Ha lakótérben lesz, akkor szerintem a zajkibocsátást is nézd.
Nagya21: nem, de majd leírom hogy ment, mert szükség lesz rá. Legrosszabb esetben feldobom az asztalra, és akkor van helyem.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
AXisBOLD
addikt
válasz adam_nagy #78180 üzenetére
5 éve használunk egy GBB60PZGFS-t (total no frost) hibátlanul megy, szeretjük. Van egy kisebb is a családban, az is rendben van.
Az összeszerelési minőség lehet hullámzó (ezeket Lengyelországban rakják össze), a fagyasztó zsanérja nekem nem tetszik (nem olyan simán fordul, mint a felső ajtó), de már megszoktam, a működést egyáltalán nem befolyásolja!
Elvileg semmi karbantartást (leolvasztást) nem igényel, de én évente kiporszívózom a kompresszor körül és a hűtőbordákat.Aurea mediocritas
-
Ringman
nagyúr
válasz adam_nagy #78190 üzenetére
sajnos ennél is el kell hagyni 50 mm-t a faltól (és a konyhapulttól is jó lenne emiatt gondolom ugyanennyit elhagyni): [kép]
ebből a 259-ből jön még 15%, vagy ez a csökkentett ár? mm-ban is 250+szállítás
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz adam_nagy #78195 üzenetére
köszi, elvetettem a nagyobb oldalsó helyigény miatt, ill találtam egy liebherrt 257-ért, az csak hátrafelé kért több helyet.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
adam_nagy
csendes tag
válasz adam_nagy #78180 üzenetére
LG inverteres hűtőt szállítás után mennyi ideig nem kéne beidnítani? Fektetve teljesen nem volt de azért megdöntve igen.
A rohadt beüzemelési maunalban nincs benne, az bezzeg igen hogy ne nyúljáljak a konnektorban.
https://www.lg.com/hu/hutoszekrenyek/lg-gbp62swxcc1[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz adam_nagy #81882 üzenetére
Bőven 200 felett kezdődnek az ismertebb márkák hőszivattyús alap darabjai, szóval a 200 határeset, amugyis érdemesebb kicsit feljebb menni, van pár extra, ami megéri, pl öntisztító kondenzátor a Boschnál. Az AEG, Electrolux, de még a Zanussi is egy céghez tartozik, amit amugy megvett a Midea, vagy legalábbis folyamatban van.
Ez a Serie 6-os Bosch, elég jó vétel, 9kg-os töltet, dobvilágítás, öntisztítás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz adam_nagy #81918 üzenetére
Alapesetben minden száritásnál takaritod az ajtófiltert, plusz jobb ha a kondenzátorfiltert is alul, mivel enélkül fokozatosan megtelik szösszel, rárakódik a hőcserélőre, és egyre roszabb lesz a teljesitménye, mig végül már száritani se nagyon fog, estleg tönkremegy az egész.
Self cleaning condenser esetén száritásonként csak az ajtónál lévő filtert kell tisztítani, az alsó kondenzátorfilterrel viszont nem kell foglalkozni, tisztitja magát, nem tömődik el.
Autoclean esetén nem kell semmivel foglalkozni, csak 20 ciklusonként kell kiüriteni egy gyűjtőt, ahova összegyűjti a szöszt, port, stb.
A kiterjesztett gari, amit linkeltél, nem rendes garancia, hanem egyfajta biztositás, aminek kit udja milyn feltétele van, meg mibe kötnek bele. De legtöbbször évenkénti ellenőrzés van benne, aminek a kiszállási diját fizetned kell.
[ Szerkesztve ]
-
adam_nagy
csendes tag
-
AXisBOLD
addikt
válasz adam_nagy #82216 üzenetére
Nem mindenki használ, bátyáméknál 13 éve megy keret, spanifer nélkül egy Ariston duó, sose volt ilyen gondjuk vele.
De én is kértem az LG gépekhez ezt a WPRO márkájú univerzális keretet, amin persze az LG, mint kompatibilis gyártó nem szerepelt... így is össz tudtam szerelni, csak a köztes polcot nehezebb kihúzni, mert az LG szárítógép első lábai kicsit beljebb vannak és meghajlik a keret befelé. Mindegy, össze van spanizva, így biztosan állnak.
Arra figyelj majd, hogy a spanit ne húzd túl, mert be tudja horpasztani a külső lemezeket.Aurea mediocritas
-
adam_nagy
csendes tag
válasz adam_nagy #82233 üzenetére
Végül egy Meliconi 656114 összeépítő keretet vettem.
Jó minőségű, ha a mosógépnek kisebb a mélysége mint a szárítóé akkor is össze lehet szerelni biztonságosan.
A Bestbyte-ban akciós volt 19500Ft-ért.
Ha valaki nem biztos a keretet illetően és kell segítség, írjon, lefényképezem milyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Dreame D10 Plus robotporszívó és nedves feltörlő
- Corsair T1 Race Gamer szék
- Vendéglátóipari kávégépek, automata kávéfőzők, kávédarálók, stb.
- Tado Smart AC Control V3 + okosotthon, klímavezérlés, klíma okosítás
- Xiaomi 4 Lite Electric Scooter (elektromos roller) // Újszerű // Hivatalos garancia 2025.06-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest