Új hozzászólás Aktív témák
-
vieri2000
tag
Üdv! Szeretném megkérdezni hogy ha én összekötöm a médialejátszómat és a dvd lejátszomat optikai kábellel akkor a dvd lejátszó átengedi a hangot az erősítő felé?
médialejátszó- dvd - erősítő és a médialejátszó adná a forrást, működhet az 5.1 az erősítőn
(az erősitőn csak rca van a médialejátszon meg hdmi ill optikai csat. ezkért gondoltam hogy beiktatok egy dvd-t amin van optikai viszont a hangfalakra 5.1 rca vinné ki a hangot)
megoldható?
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Nem találtam jobb topikot, szóval itt... Autóhoz hifihez keresek 3.5mm jack (vagy usb) kimenetes bluetooth 5.0 képes kiemelkedő minőségű (spotify premiumhoz) transmittert/interfacet, vagy ahogy hívják.
-
BBéci
legenda
válasz Formaster #1054 üzenetére
[Autóhifi topik]
Valamennyire konyítok az autóhifihez, 5 évig szerkesztője voltam az Autóhifi magazinnak, de fogalmam sincs, létezik-e olyan szerkentyű, amilyet keresel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Formaster
addikt
Átmegyek oda is. Léteznek bluetooth transmitterek, usb-ről kapnak áramot, jack-en leadják a jelet (ha reveiver), de 5.0-ásat még nem láttam, pedig azzal lehetne kihasználni maxon a spotify bitrátát. A merci gyári Harman/Kardon rendszere a kesztyűtartóban csatlakoztatható jack is és usb is. Eddig letöltögettem, de már kissé meguntam, most jackről tolom a spotify-t, de jó lenne kábel nélkül.
-
-
BBéci
legenda
válasz Formaster #1058 üzenetére
A Jack kimenet hangminőségét a telefon DAC-ja - ami általában silány -határozza meg. A Bluetooth pedig vacak, csak aptX esetén elfogadható.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Calogero
addikt
Sikerült beköltözni, megvannak a hangfalak helyei, csak a kábelek hiányoznak.
1 pár Jamo S 803 polcsugárzó
1 pár Jamo S 801 polcsugárzó
1 db Jamo S 83 CEN centersugárzó
1 pár S 8 ATM atmos sugárzó
1 db S 808 mélysugárzó
1 db Yamaha RX-V585 házimozi erősítőÍgy néznének ki a távolságok:
Bal front - Bal atmos : 7m-7m
Jobb front - Jobb atmos : 3m-3m
Center : 1m
Bal surround: 10m
Jobb surround: 7 mHangfalaknál jobb és bal oldalra azonos hosszúságú kábeleket használjak?
Kinézett kábel : [link]
A mélysugárzóhoz gyárilag ezt a kábelt adták, gondolom érdemes cserélni.
[kép]
Mivel a csatlakozók a mélysugárzó aljára került így 90 fokos csatlakozású kábelt keresek.
Vagy úgy forgatom a mélysugárzót hogy a csatlakozók hátra kerüljenek, vagy beiktatok egy ilyet. [link]Segítséget, tanácsokat előre is köszönöm.
-
BBéci
legenda
válasz Calogero #1060 üzenetére
A frontsugárzókhoz mindenképpen egyforma hosszúak legyenek a kábelek, a háttérsugárzókhoz is ajánlott, de nem létszükséglet.
A kinézett VdH jó választás - lehet - de biztosat csak kipróbálás alapján szabad mondani.
Elhibázott ötlet volt megvenni azt a szubládát, de ha már megvan, a kábelét feltétlenül cseréld valami normálisra.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
junior19
senior tag
válasz Calogero #1060 üzenetére
Nem kötözködésképpen, de én ilyen távolságokat nem tudok elképzelni, hogy jó is legyen.
Hogy van elhelyezve a cucc?
A center 1m-re rendben van, gondolom akkor valamennyire alatta van az erősítő. Még a jobb front 3m is rendben, valahol 1,5-2m -re van a centertől. De a bal fronthoz miért kell 7m-es kábel? Nem egyforma távolságra van a centertől, mint a jobb oldali?
Ha ilyen brutális eltérés van, akkor oda szerintem felesleges több ezer forintos kábel, az a balanszt úgysem oldja meg. Bármilyen kábelt raksz be, ha a baloldal lényegesen nagyobb távolságra kerül a centertől, mint a jobb, akkor zavaró lesz a kép baloldalán majd a megszólalások.
Ha valami zeg-zugos helyen kell elvezetned, s az elhelyezés egyébként szimmetrikus, akkor nem szóltam semmit.codec project
-
-
-
junior19
senior tag
válasz Calogero #1067 üzenetére
Így már érthető. Nem igazán látszik a képen, hogy pontosan mennyivel nagyobb a távolság a bal front és a center között. Kép alapján, arányokat figyelembe véve tényleg nem sok.
Viszont a képről még egy probléma belépett. A jobb oldali front meg benn van a sarokban, a bal oldali mellett van tér, ez jó.
Most a jobb oldali beszorítása miatt mondanám, hogy 1000 Ft/m alatti kábellel próbálkoznék, főleg ha leginkább mozi a felhasználás. Én többet nem áldoznék rá.
Ha zenehallgatás is a felhasználási célok között van, akkor mindenképpen megpróbálnék 2x3m -es kábelt szerezni hallgatózásra( a hallgatózás idejére az ajtó előtt vezetném), s csak azután vásárolnék 7m-es darabokat ha tetszik a hang.codec project
-
BBéci
legenda
válasz Calogero #1070 üzenetére
Akkor tegyél oda küszöböt!
Nálunk mindegyik ajtónál van, el sem tudom képzelni azok nélkül a lakást. Hang és hőszigetel, elválasztja a különböző padlóburkolókat, megakadályozza a huzatot.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz Calogero #1074 üzenetére
Irtó klassz az a küszöb megoldás.
Ízlés dolga, náluk az előszoba/konyha, ebédlő/folyosó egybefüggő felületű, greslap burkolatú, a nappali valódi bükkfa parkettás, a dolgozó és hálószoba szőnyegpadlós.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
junior19
senior tag
válasz Calogero #1070 üzenetére
Elméletileg nem járnál jobban, mert pont azért nem szokás sarokba rakni a hangsugárzókat, mert kevésbé lesz tere, illetve a mély tartományban kiemelés lesz, amit nem fogsz tudni(akarni) kezelni. Ha a mélysugárzót rakod a sarokba, akkor még rosszabb lehet a helyzet. Ezt csak elméletileg írom.
Ami viszont biztosan látszik így a képről, hogyha megcseréled a két dobozt, akkor az elméleti mély kiemelésen kívül, a balanszt megint eltolod balra, a jobb oldali front közelebb kerül a centerhez, a tévé széléhez, mint a baloldali.
Akkor lehetne járható ez, ha megcseréled a dobozokat, akkor zenehallgatás vagy mozi idejére a cuccot is be tudnád tolni az ajtó elé egy kicsit, így a kanapé közepével is egy vonalba kerülne. Még fél méter is számítana.[ Szerkesztve ]
codec project
-
vieri2000
tag
van egy Akai ap100 lemezjátszóm amit szerettem volna a Technics erősitőm lemezjátszó bemenetére kötni. egy din-rca átalakitót használtam és szépen rákötöttem a földelést is. A végeredmény rendes bugás a hangfalakon keresztül. Van valamilyen megoldás? Mi lehet a hiba? Köszönöm a segítséget!
-
Dugos
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, hogyan kössek össze egy régebbi erősítőt (Yamaha rx-v 630 rds) egy új típusú tv-vel. Az erősítőhöz egyelőre csak két front lenne (quadral caerul). A kérdés még elméleti, ugyanis a tv még nincs meg, de valamilyen 4k hdr képes készülék lenne. A forrás pedig egy pc, gtx 1060-al. Ha a HDMI-t egyből a tv-be dugom, a tv-t és az erősítőt pedig optikaival kötöm össze, akkor a DTS hangok is megszólalnak majd? Úgy értem ilyenkor a tv dekódol? Vagy van jobb/más opció?
Köszi a segítséget előre is!
Üdv, d.
-
BBéci
legenda
Hibás az elképzelésed!
A lejátszót, ami nálad PC, minden esetben közvetlenül az erősítőhöz kell csatlakoztatni. A tv rontja és/vagy butítja a rajta átvezetett hangot.
Tehát a tv megkapja HDMI-n a képet (mellékesen a hangot is), az erősítő pedig optikai formában a hangot.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dugos
tag
Hát igen, tisztában vagyok vele, hogy nem fogok mozijegyet szedni az élményért, de mivel a tv-n kívül minden adott, egyelőre ebben a felállásban gondolkodok. Később tervben van valami jobb erősítő, de most csak a tv fér bele a keretbe. Szóval ha jól értem működni fog a dolog. Köszi!
-
vieri2000
tag
válasz bajnokpityu #1078 üzenetére
Köszi a választ. De akkor miért van rajta az rca kebelen a harmadik az az föld kábel? Én erre a földelésre gondoltam. De ha nem kötöm az erösitöre akkor is bug.
-
Ear001
addikt
válasz vieri2000 #1083 üzenetére
Egy lemezjátszónál minden lehet. Végig kell menni a lehetséges földpontokon. Karkábel nem szakadt, nem kontakthibás? Lemezjátszóban a földelési pont, ami általában valahová a kar fém részére van kötve rendbe van? RCA-Din átalakítóban be van kötve a földelés? Csatlakozókban a forrasztások jók? Kézzel az erősítő fém házhoz érve marad a búgás? A lemezjátszó karjához érve?
-
alphamooncam
őstag
Nem ide bocsi.
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
smiti
veterán
Sziasztok / Jó reggelt!
Csak egy tanácsra, apró segítségre lenne szükségem. Tegnapi nap óta ismét rendelkezem CD lejátszóval egy Onkyo DX-7031 személyében. A kérdésem arra irányulna , hogy melyik bekötési mód a jobb megoldás az én esetemben. A rendszer többi része egy Marantz SR-6007 házimozi erősítő ami Monitor Audio Bronze 2 hangfalakat hajt. Tudom, hogy jobb lenne egy stereo erősítő ( tervben is van egy komplett különálló rendszer a zenére ) de sajnos most ezzel kell beérnem. Szóval a kérdés, hogy stereo RCA jelenleg egy Audioquest Tower kábellel vagy pedig optikai kábellel érném el a jobb hangot?
-
BBéci
legenda
válasz migabi24 #1089 üzenetére
Ahogy mondod.
Összehasonlítottam 1993-as évjáratú Pioneer CD-játszóm DAC-ját - ami nem kifejezetten combos - egy Marantz AV8801-ével és utóbbi ha nem is durván, de egyértelműen gyengébben szerepelt. Ettől függetlenül az optikai összeköttetést használom, mert nincs igazán jó RCA kábelem, illetve amik vannak, azok a processzort kötik össze a végfokkal.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
smiti
veterán
válasz migabi24 #1089 üzenetére
Ezzel teljesen tisztában vagyok. Sajnos most ott tartok, hogy optikai kábelt használva jobban tetszik a hang. Ha az RCA " szól " akkor olyan mintha egy vastag függöny lenne a hangfalak előtt. A magas mosott a mélyeknek pedig semmi kerekségét nem hallom. Csak olyan semmilyen, tompán szól.
-
BBéci
legenda
válasz fehér_ember #1092 üzenetére
Nem ismerem, kipróbálás nélkül nem adok érte hatezret sem. Több hete nem hallgattam zenét, így nem különösebben égető, valamint nem vészes optikaival sem, csak vakteszteléssel jön ki a különbség.
Kimber XLR-ekre vadászom, ha meglesz, felszabadul az Oehlbach, amit sok évig a CD-játszóhoz használtam.
Köszi![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Formaster
addikt
Van den Hul Skyline kábelnek mi a bekötési iránya? A szöveg amerről-amerre olvasható, onnan indítom az erősítőtől a hangfalak felé?
-
Formaster
addikt
Köszi srácok, na végre bekötöttem, már másfél hónapja megvan. Hát az első szám már egy orgazmus volt a Hama-hoz képest A szomszédok ma nem fognak szeretni
A tér kitágult, az eddig irritáló magas cicergések kellemes, szépen hallható, nyugodt magassá váltak, a közép kinyílt, vele a tér is. Na ez minden fillért megért
Alig várom, hogy a hangfalakat is kibelezzem, illetve ha megyek haza elviszem a hangváltókat egy szakinek, kb 10-15-ből feljavítja őket. Őszintén szólva úgy érzem Jamo ide vagy oda, ezzel már most megérkeztem, de a hibát nem követem el, nem fogok meghallgatni jobb szetett.
szerk: az újrakalibrálást pedig még meg sem csináltam, azt majd a következő alkalommal.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Eddig is hittem, nem hiába vettem a VDH kábelt. Amit nem hittem, hogy ekkora ütés lesz a változás. Mintha lecseréltem volna a szettet egy kategóriával feljebbire. Azért a sajátossága megmaradt, erős magas és viszonlag erős mély, de valszeg ezért mondta a hangfal tuningos csákó, hogy a magasokhoz csak egy puszta rézszálat vigyek, mert ő is tudja, hogy a jamo magasban kicsit "bántó". De a VDH-val minden sokkal tisztább, érthetőbb és egészebb lett. Gyönyörű a hangzás, ahhoz képest ami eddig volt. Nyilván ez még mindig egy belépő szint, de eszméletlen a változás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gumi és felni topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat