- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Felújította prémium rendszerchipjét a Qualcomm
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- UHD filmek lejátszása
Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
válasz
Psychopeti #2415 üzenetére
Pl. a Tritonnal nem kellene hogy kevés legyen a mélytartomány.
Nálam az sem midegy hogy milyen tápkábelekkel szolgálom ki az erősítőt, DACot. Szóval van lehetőséged variálni. -
fehér_ember
addikt
válasz
KoviRoli7711 #2399 üzenetére
Persze, lehetséges.
Legkönnyebben pl. egy réz és ezüstözött réz között hallani ki a difit.
De vékonyabb és vastagabb, többszálas és egyeres, más-más kivitelű, szigetelésű ...stb. között is van aki hallja.
Én pl. 2,5-es majd 4mm² vandamme hifi series-szel indítottam és azok is elég jók voltak.
Később Acoustic Zen Satorit cseréltem Zu Audio Libtec-re. Ugyan az előbbi nagyon jó mélytartománnyal és dinamikával bírt de végül a Libtec a nyíltabb magas és középtartományával száműzte.A 4mm²-est én jobbnak találtam a 2,5-esnél. De amúgy ha vettél valami rendes rézkábelt, azzal már ellehetsz.
Réges-rég én sem vacakoltam az alap hangkeltőimhez a kábelekkel. -
fehér_ember
addikt
Volt egy ilyen DACom, próbáltam egyszerű nyomtatókábellel egy Oehlbach-kal és egy suprával is, pc-vel. Mindhárommal tapasztalni véltem eltérést és végül akkor azok közül a supra maradt használatban. Amúgy az oelbach silver platted volt és ugyanúgy okozott olyan változást mint az analóg ezüstözött kábelek szoktak (ezen akkor én is meglepődtem, mint ahogy anno még a készülék összekötőknél is).
Felőlem mindenki elintézheti azzal hogy nem lehet változás/különbség; de aki kipróbálja az meg lehet észlel eltérést. SPDIF koax kábel sem mindegy (optikait nem hasonlítgattam). -
fehér_ember
addikt
Többünk fejében léteznek a különbségek mióta kipróbáltunk néhányat.
Olyannal is találkoztam amikor a DAComhoz a sima mezei tápkábel jobb volt 1-2 audio használatra szántnál, de azért nem ez a jellemző.
Egy ezüstözött rézkábelt (nem nagy összeg pl. készülék összekötőből) bárki összehallgathat egy csak rézből készülttel.
Mondjuk én 1-1 nap járatást is adnék nekik előtte. -
fehér_ember
addikt
Van még pár csopot, pl. ilyen is:
- Nem értek hozzá, épp hogy van rá pénzem, de ha amúgyis kellene a rendszerembe akkor használtan vagy folyóméterre megveszem és ha jobbnak találom (minimális bejáratás után) mint a meglévőket, akkor marad. Ha nem, akkor valamennyi bukóval továbbadom; esetleg megtartom, hogy majd más, következő eszközömmel is kipróbálhassam. -
fehér_ember
addikt
válasz
HELLAFLUSH #2238 üzenetére
Jó az a 4mm²-es vandamme hifi series is amit ajánlottak. Ráadást hajlékony kábel, szóval ha nem szándékozol sokszor átdugdosni akkor banándugók se feltétlen kellenek. Mert 8db. tűrhetőbb banándugó is már pénz (nem nem kínai nakamichi-re gondoltam).
-
fehér_ember
addikt
Annyit tudok mondani kis merítésű saját tapasztalásból hogy ha fontos a jó mélytartomány akkor kerüld a vékony sodrottszálas ezüstözött rezet.
Az érem másik oldala az, hogy viszont a magastartomány az említettel fajin.Tömör eres rézszálasnál jó mélyek de sajna a magas nem volt az.
Így szerintem jó kombináció az előző kétféle együtt.
De amúgy sodrott vékonyszálas réz is lehet önmagában megfelelő az olcsóbb kategóriákban.
Ezüsttel nincs tapasztalatom. Mert nagyon drága. A vékony valószínűleg ahogy összekötőnél már megtapasztaltam megint nem lenne elégséges mélyek terén.
Ónozottat se hasonlítottam, pedig akadna itthon belőle.
Középtartományt én külön nem szoktam szemlélni az nekem nem annyira feltűnő mint a két véglet; illetve ott vannak az átmenetek is amit úgyis befolyásolják őt is
-
fehér_ember
addikt
válasz
liszi70 #2146 üzenetére
"Néhány óra elég az első tapasztalatokra"
Tapasztalásra és döntésre is elég akár pár perc is. Csak annyi a különbség hogy az utóbbi esetben legyenek előtte valamennyire bejáratva a kábelek + saját rendszerben is menjenek jópár órát. Nem, nem kell hogy azalatt hallgassuk is őket. Sőt ne is hallgassa meg senki pl. a szűz gyári kábelt, mert azzal valószínűleg nem fog jobban szólni a rendszer mint a már használatban lévővel. -
fehér_ember
addikt
válasz
lotTóni #2122 üzenetére
Gondolom a két hátsó felső csatlakozó valamelyikével próbálkoztál és az előlapon nyomogattad a "Digital Select" gombot.
Amúgy a TV-k menüjében nem csak azt lehet kiválasztani hogy optikain legyyen a hang, hanem pl. nálam még olyat is a beállításokban hogy AUTO vagy PCM legyen az optikai.
Szóval még ott is próbálkozhatsz.
Amúgy a házimozisban lehet jobban tudják a választ illetve a samsung tv topikban is kérdezősködhetsz a menüről.
HK használati -
fehér_ember
addikt
KáCsáéknál is Black Friday van.
-
fehér_ember
addikt
Azonos kábeleket különböző dugókkal konkrétan még nem hasonlítgattam, így az említett kettőt sem. Persze ha valami nagyon jobb vagy nagyon rosszabb akkor azért az fel szokott tűnni. Ezen kettő között nem tapasztaltam ilyet, de hosszútávon nekem amúgy az Oyaide P-079 + C-079 párosok a kedvenceim (így aranyozottban).
Legutóbbi alkalmakkor onnan rendeltem, amit linkeltem; régebben egy másik kínaitól, de azt már nem találtam. -
fehér_ember
addikt
Ha valaki még nem kábelezgetett és kellene tűrhető tápkábel erősítőbe esetleg dac-ba, akkor IsoTek Sequel így most féláron folyóméterben jó vétel; szerintem.
Persze bizonyára vannak jobbak, de valószínűleg mégdrágábban.
Én most másra költöttem, úgyhogy ha majd valamikor esetleg még kell (4db így is van + jobb híján a centerhez is ilyet tettem hangfalkábelnek), akkor nem ennyiért fogok hozzájutni.
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #2088 üzenetére
-
fehér_ember
addikt
Válasz erre:
Ha tudsz kérj kölcsön tápkábelt és hallgasd meg hogy hoz-e valamilyen pozitív változást.
Ha nem tudsz és ismersz valakit akinek adsz a véleményére és ő ajánlja, akkor 1db-ot próbálj ki és ha szerinted is ér valamit, akkor csak azután vegyél még belőle.
Ha újat veszel akkor számolj vele hogy rosszabb esetben akár ~60 óra járatást is igényel mire elkezd "megjönni" a hangja, de általában azért huszonx óra alatt már meg lehet tapasztalni.
A használtnak is kell azért pár óra a saját rendszeredben.
Azért a csatlakozó sem teljesen mindegy, szóval nem biztos hogy a legolcsóbb is jó. -
fehér_ember
addikt
válasz
KnightDave #2033 üzenetére
Én pl. hangfalkábelnek a 4mm² vandamme-ot (268-504-000; distributorsnál pedig ott az email cím) mások meg tigriskábelt.
Szubkábel. Ha sokallod, a vandamme-os Pintér Krisztián biztos tud neked ajánlani/készíteni olcsóbban is.
SPDIF-et passzolom; amúgy mivel tv, gondolom nem a digit koax kell hanem optikai kábel.
-
fehér_ember
addikt
válasz
bajnokpityu #1897 üzenetére
Pont azért kérdezett vissza, mert már próbálta és olyan kis vacaktól is javulás lett.
Én amúgy nem biztosítékoztam. Egyszer rákérdeztem, de már nem emlékszem hogy pont olyan érték nem volt, vagy hogy kifejezetten lassú vagy gyors nem volt.
Mindegy; nem is az a lényeg.
De az maradt meg bennem, hogy annak ellenére hogy pont olyan nem volt, mégis rá akart beszélni egy más értékűre, hogy jó lesz az is.
Még el is tudnám hinni, ha akarnám. De a fene se akar már tovább mókolni még azzal is. Legyen elég annyi, hogyha rászántam magam egy mittudomén mennyire megbízható minőségű biztosítékra, akkor az a minimum, hogy egy az egybe olyan értékű legyen, mint amilyen nekem kell, mint amilyen az eszközben van.
Szóval, akkor a maradék kedvem is elment az egésztől.u.i.: Pl. a furutech az meg nem olcsó; illetve azokból sem láttam valami nagy választékot.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Speeedfire #1871 üzenetére
Attól hogy [ezt pl. hangfal átkapcsolónak nevezik] és nem erősítő átkapcsolónak, szerintem ugyanúgy megfelelne számodra. Ha a linkeltnél pl. a hangfalpárodat kötnéd a TO AMPLIFIER be és a SPEAKER1-be az egyik erősítőt a SPEAKER2-be meg a másikat, akkor ugyanúgy működne az átkapcsolgatós dolog. Csak az a lényeg hogy soha ne legyen mindkettő ON állásban.
Szóval nem csak kimondottan azt a cuccot tudnád így használni amit [erősítő átkapcsolónak hívnak] és úgy is feliratoznak, hanem egy hangfal átkapcsolót is. Bár ez a drága, az 1db. forgókapcsoló miatt bolondbiztosabb mint az alzás. Szóval keress inkább valami 1 kapcsolósat.#1873 Speeedfire
Igen, a pre out jelszintje az változik amikor állítod a hangerőt a házimozi erősítőn.
Szóval a sztereón csak fel kell olyankor tekerni, és utána azt már nem birizgálod. A csatornák jelszintjét egymáshoz képest meg úgyis a hm erősítő menüjében lövöd be.Azért modtam a hm belépő szinten fórumot, mert hm erősítőről ott szokás érdeklődni, nem a kábelesben.
Az átkapcsolóról természetesen mindegy hogy kérdezel. -
fehér_ember
addikt
válasz
Speeedfire #1871 üzenetére
Amúgy sem muszály másik front szett. A HM erősítő "front pre out"-ját viszed be a puccinid egy másik vonalszintű bemenetébe (kapcsolod őket össze egy rca kábelpárral) és akkor arra a bemenetre átkapcsolva a sztereó erősítődet, a jelenlegi frontokon fog szólni a házimozid is. Tehát a hm erősítődre nem csatlakoztatsz fizikailag frontsugárzókat.
A legtöbb hm erősítő hátulján vannak pre out kimenetek. Szóval a lényeg, hogy olyat vegyél amin megvan a "front pre out" is.
Persze ha az előbb említett módon zavarna a hangminőségbéli eltérés a csatornák közt, akkor vegyél erősítő átkapcsolót.
Amúgy van házimozi belépő szinten fórum is, ott biztos tudnak neked ajánlani valami modern csili vili mindenttudó budgetet is.
Nem ilyen és hasonló régieket: [link1]; [link2]; [link3] ...stb.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Capt.Obvius #1797 üzenetére
-
fehér_ember
addikt
Annyira csodálatos (amúgy persze nem, hanem röhejes) az emberiség; mindig azt hiszi magáról, hogy az adott korban már mindent tud, mindennnel totál képbe van.
Még tök jó hogy van itt olyan lehetőség, hogy amit nem akarok látni azt már nem muszáj; úgyhogy mostmár ez is pipa.
-
fehér_ember
addikt
válasz
#18663680 #1712 üzenetére
Én nem így csinálom és úgy is jó.
Persze nem mondom, tudnák örülni akármikor pl. egy ilyen párosnak:
készülék összekötő + hangfalkábel és a tápkábelből is jöhetne min. 3-4db. -
fehér_ember
addikt
válasz
#18663680 #1709 üzenetére
Az a lényeg hogy olyanod legyen ami számodra is jó.
Meg amúgyis, miért kellene egy kábelgyártónak mindenféle kábelt gyártania
Ha egy márka már bevált, akkor kíváncsiak vagyunk többi termékére is, de simán lehetnek köztük számunkra jók, illetve csalódást okozók is. Úgyhogy az önmagában semmit nem jelent hogy minden azonos gyártótól van. Főleg az olyan kommersz márkáknál, akiknél még rosszabb drótok is előfordulnak a kínálatban.
Persze bizonyára léteznek olyan gyártók is, akik már egy bizonyos szint alá nem mennek le, de azokkal nem is találkozol lépten-nyomon. -
fehér_ember
addikt
válasz
#18663680 #1655 üzenetére
Lehet.
Sőt megvalósítható az is, hogy pl. több kábel tulajdonságait is felhasználjuk. Értem ezalatt azt, hogy nálam úgy is volt (a hangfalas rendszernél és a fejhallgatósnál is), hogy a legelején egy olcsó vandamme H07RNF (Titanex) 3x2,5mm-es tápkábel (~1000Ft/m és van magyarországi forgalmazó stimmelő e-mail címmel és munkahelyi telószámmal) vitte a fali aljzatból a szuflát az elosztóba és onnan csatlakoztam az eszközeimhez már drágább tápkábelekkel.
Azért iktattam be ezt a vandamme-ot is, mert jól előhozza a mélyeket.
Egyeseknek önmagában akár már túl sok, túl rátelepedős is lenne. De így, hogy a minőségi tápkábelek előtt van, számomra jó.
Szóval ez is egy módszer lehet. Hallj róla, aztán majd cselekedj a saját belátásod szerint.Jelenleg meg még több minden is van beiktatva a vandamme és az elosztóból távozó tápkábelek közé, pl. egy hydrás dc blocker (hydra extreme power filter) + még egy furukawa táplábel is
.
-
fehér_ember
addikt
-
fehér_ember
addikt
Mert ugye mindig azt hisszük, hogy jelenleg már mindent tudunk.
Ne érts félre, én is figyelem a fizikai jellemzők egy részét, mert az ember már csak ilyen, mindig megpróbál valamilyen összefüggéseket keresni; de amit hallgatunk, azt ugye célszerű hallgatás útján kiválasztani.
Amúgy gondolom, hogy sokan valószínűleg csak beteszik az új/nyers kábelt és azzal hasonlítgatják a meglévőt, ami úgy sajna általában semmivel nem jobb a már használatban lévővel, ami ugye ráadást már be van járatva. A nyers kábelek zöme eléggé egyforma, egyformán rosszak általában.
Ja és ne kérj erre magyarázatot, mert nem vagyok szakember.
A lényeg, hogy annyit meg kell tenni, hogy bejáratjuk a kábeleket használatbavétel, összehasonlítgatás előtt. És nem, nem hozzászokunk, meg megszokjuk meg egyéb baromságok; hanem csak "bejáratjuk"/használjuk előtte elég sokat őket és utána hasonlítgatunk. Tápkábelt lehet valami sokat használt fogyasztók elé addig betenni, a készülék összekötőt meg a fejesrendszeren szoktam bejáratni ráadást bejáratózajos lemezzel, szóval még véletlenül sem hallgatnám; ...stb.
Én készülék összekötőnek adok általában vagy 20 órát, hangfalkábelnek meg minimum 30-at, tápkábelnek meg mégtöbbet (akár 60-at is); mielőtt "kukázom". Persze idővel még tovább javulnak, de az első nagyobb javuláson, ennyi idő alatt általában a java már túlesik.
Természetesen ha már előbb is elérik a jelenlegiek szintjét, akkor meg valószínű úgyis maradnak.
Egy extrém példám/saját tapasztalatom (bár nem kábel), hogy egy minden bizonnyal rosszabb anyagminőségű jack/rca adapternek kellett vagy 60 óra járatás, addig lerontotta az általam már jól ismert készülék összekötő kábelemet; pedig már nagyon terveztem jó messzire hajítani az erkélyről őket.U.I.:
A már rég nem használtak is igényelnek valamennyi járatást. Azoknak kevesebb is elég szokott lenni. -
fehér_ember
addikt
válasz
#18663680 #1623 üzenetére
BBéci-re nyugodtan hallgathatsz, nagyon tapasztalt.
Én is szoktam hallgatni rá néha-néha, pedig elég önfejű vagyok
Pl. hm erősítőimet az ő régi fórumbejegyzéseit visszaolvasva vettem és nagyon nem bántam meg. De akár említhetném a fülhallgatómat vagy az egyik fejhallgatóerősítő+dacomat is ...Amúgy ismét visszatérnék kicsit a ZuAudiora. Nálam a fejhallgatóerősítőmbe egy Mission tápkábel van. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Mondom ezt úgy, hogy volt benne Isotek Sequel is. Szóval, ebay-ről, Amcsiból beszerezheted akár azt is.
Ezt a ZuAudio-t meg végülis egy másik tapasztalt fórumtársnak köszönhetjük. [link] -
fehér_ember
addikt
"Amúgy az ezüstözésről itt [link] hangzott el, hogy sokat javít a magas hangokon, de persze ez lehet megint csak rendszer függő."
Legyen inkább hallgató függő, hogy kinek mi tetszik.
A kifejezettem olcsónak számító ezüstözöttek számomra mindig elvitték túl élesbe a hagzást. A normálisabb "csak ezüstözötteknek" lehet valakinek akár jobban tetsző magas tartománya, de dinamikában és zeneiségben/melegségben szerintem azért hátrányban vannak a rezekkel szemben. Szóval én inkább akkor már a rezet választom a csak ezüstözötthöz képest. Persze vannak ilyen szempontból hibridek is, de azok már azért borsosabb árakon.
De ez csak egy magán vélemény volt.
Amúgy vehetsz pl. 4mm²-es hifi series vandamme-ot is a magyarországi forgalmazótól (cím már nem stimmel, a többi azt hiszem igen). Vagy akár tigriskábelt (ónozott réz) ...stb.
Olvasdd el ezeket is: [1]; [2]; -
fehér_ember
addikt
Igen az csak egy második analóg 5.1 bemenet. Szóval igazából ugyanolyan mint a másik ami normális rca dugaljos, csak itt valami egyéni (géniusz) megoldásként ilyen kábellel kellene pl. a pc hangkártyájából csatlakozni.
Szóval ha 5.1-et akarsz ezen hallgatni, akkor már analóg 5.1-et kell belevinned, mert ebbe a hangrendszerbe DAC az nuku.
Szóval DAC-ot kell majd venned, mégpedig olyat ami optikairól kiadja az 5.1 analógot.
Fogalmam sincs mi az a legolcsóbb ami már használható.
A dac-os topikban esetleg érdeklődhetsz: [link]
De úgy látom a hangfalrendszerednek is van amúgy fórumja. -
fehér_ember
addikt
Utálunk találgatni. Legelőször azzal kéne kezdeni hogy leírod a tv meg az erősítő pontos típusát (akkor legalább rá lehet keresni valami fényképre a neten); aztán már talán meg tudjuk mondani hogy lehet-e tenni az összekötésük érdekében valamit. Ameddig ezt nem teszed meg, addig nem sok értelme van nemlétező vagy létező kábelekről társalogni, mert simán lehet hogy azzal sem vagy tisztában hogy melyik ki vagy bemenet mire való; illetve lehet hogy van kézenfekvőbb megoldás is, mint amire te gondolsz ...stb.
-
fehér_ember
addikt
Nekem is egy lg tévém van, igaz én már viszonylag régen vettem.
A hangot, a bemenetválasztásnál a következőkre tudom tenni:
TV-hangszóró
Külső hangszoró(optikai/HDMI ARC)
LG Hang Szinkronizálása (Optikai)
A harmadikat kiválasztva, ha a távon nyomogatom a hangerőszabályzót, akkor a hangerő változik. -
-
-
fehér_ember
addikt
Nekem régebbi lg van. PCM-et vagy "Auto"-t lehet választani. Ha a 2 csatornás (sztereó) dac-ba toltam a jelet akkor a pcm-et választottam. Ha meg házimozizok akkor "auto"-n van és úgy átmegy a hm erősítőbe a dolby digital és dts.
Nem tudom az újakon miket változtatnak. Ha nem tud ilyeneket a tv akkor mediacard helyett pl. mediaboxot kell beszerezni és abból kell kinyerni a hangot. Illetve fájl lejátszásra valami médialejátszót vagy pc-t használni és szintén azokból nyerni a hangot.
Akkor a megjelenítőt már csak megjelenítésre használjuk, azt meg remélhetőleg tudja.
-
fehér_ember
addikt
válasz
alphamooncam #1403 üzenetére
-
fehér_ember
addikt
A sztereó hangfalas rendszerhez megvannak a jelenleg szükséges isotek tápkábelek.
A fejhallgatóerősítőbe kellene valami, de oda már nem költenék sequelre. Ami "keveset" tudok, azt inkább mindig a fő rendszerre szánnám. A fejhallgatós és a házimozis meg olyan-amilyen.
Igen, amúgy a premier egész jó, habár erősítőbe kicsit izgága; oda azért jobb a nyugodtabb sequel. -
fehér_ember
addikt
Amúgy arra is igen kíváncsi lennék hogy vajon vannak-e olyan "olcsóbb" ezüstözöt tápkábelek.
Pl.:
[Supra LoRad 2.5 Silver Anniversary Edition]
[Viablue X-40 Silver] ahol [amint látható] nem is a kábel a drága
[Furutech FP-314Ag]
...stb.
vagy épp nem ezüstözöttek [Supra Lorad 2.5 CS-EU].
...stb.
Amik felveszik a versenyt legalább az isotek evo3 premierrel.
Ezen az oldalon pl. szépen lehet látni a kábelek szerkezetét is a kíválasztott típusnál illetve ott alul vannak letölthető isotek brossúrák is. Mondjuk az elite-nél én akárhogy nézem 7 azonos vezetőt látok.
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #1396 üzenetére
Persze attól hogy valami kábel a gyártó palettáján alacsonyabban rangsorolt, attól még lehet elég jó.
Én pl. azonnal vennék egy HT Precision Link ic-t ha ismét jóáron felbukkanna -
fehér_ember
addikt
válasz
bajnokpityu #1395 üzenetére
Igen, olvastam ami véleményt találtam a hifisbe "néhai"-ról illetve "hydra"-ról. Épp ezért nem is mertem bevállalni
.
Az XLO-ból a pro a legalapabbja a gyártónak. Szóval annak ellenére hogy nem olcsó, így mégsem annyira vonzó ez az amcsi kábel.
A supra usb-jébel elégedett voltam (persze biztos az is csak egy alap kábel); ezért, és mivel ráadást kedvező áron árulta a tulaja ezt a koaxot, azt választottam.
Igazából csak majd mostantól fogok ismerkedni ilyenfajta kábelekkel. Egyelőre az AQ Forestet kell lelépnie, aztán majd idővel (vagy ha feltűnik egy szimpatikus) lehet megyek feljebb. -
fehér_ember
addikt
Ti melyik digit kábelt választanátok?
1. [Hydrasound Irisz Silver II]
2. [XLO Pro]
3. [Supra Trico] -
fehér_ember
addikt
válasz
chatran #1387 üzenetére
Kipróbáltam a saját tévémmel is (2014-es lg). Sajna tényleg már a jack hosszabító kábeltől is elnémul. De úgy van ahogy mondod: a menübe simán vissza lehet állítani "TV-hangszóró"-ra úgy hogy közben a füles be van dugva (majd akár ismét vissza "Fejhallgató"-ra).
Így akkor faterodnak soha nem is kellene kihúznia a fejes jeladójának kábelét.
Ha nála nem működik, legfeljebb nekiadod a tv-det. Magadnak meg veszel egy újabbat, nagyobbat -
fehér_ember
addikt
Ezt jó olcsón tette fel a tulaja: [link]
Nem, nem volt még ilyenem; de "sokkal" drágábban szoktak menni. -
fehér_ember
addikt
válasz
petya1985 #1368 üzenetére
Az a baj, ha erősítőt vennél ahhoz még egy aktív szubot is kellene, mert ami a te egybeszettedhez van, az nem használható fel egy rendesebb hm (házimozi) erősítőhöz.
Igen ha dac-ot veszel, akkor a jelenlegi szetteddel csak virtuális térhangzást kaphatsz, már ha tud egyáltalán olyat (pl. dolby pro logic).
Informálódj, használd a google keresőt, olvasgass. Kezdheted akár a [belépős hm fórum összefoglalójával is]. Aztán (ha már valami dereng), akkor utána rákérdezhetsz a sötét foltokra a fórumán.
-
fehér_ember
addikt
Inkább néznék valami olcsóbb használt aktív szubot is a részére.
Persze az is benne lenne plusz még minimum 10-15 ezerbe.
Vagy akkor tényleg marad az, hogy vesz egy olcsóbb 2 csatornás dac-ot a tv-hez.
Amúgy jó az észrevétel
, ezt most valóban nem figyeltem
.
Fránya bögreszettek. -
-
fehér_ember
addikt
válasz
petya1985 #1362 üzenetére
A TV-den nincs analóg hangkimenet. Ezért a TV-ből nem tudsz analóg jelet bevinni a házimozierősítődbe. A TV hátulján az a két rca audio aljzat, szintén bemenet.
Venni kell egy olyan dac-ot (digital analog converter) ami rendelkezik optikai digitális bemenettel. Az átalakítja a jelet digitálisról analógra és akkor azt már be tudod vinni az erősítőd hátuljába. De ahogy mondták, valójában csak sztereó jelet fogsz kapni, hiszen az erősítőd hátulján csak 2 rca aljzat van (AUX IN). Persze ha az erősítőd tudja, akkor ebből lehet vele kevertetni egy virtuális (nem valós, csak azt imitálni próbáló) 5.1-et.
Ha a tv-d bluetooth-on is kiad magából hangot, akkor olyan dac-ot is kereshetsz, ami bluetooth-os.
Van [DAC-os fórum], ott tudsz érdeklődni, ha megadod hogy mennyit szánnál rá.Megoldás lehet egy ennél komolyabb használt házimozi erősítő is, amiben van már dac.
Előnye annak az lenne, hogy akkor már valós 5.1-es hangzást is kaphatnál a tv optikai kimenetéről (persze ha olyan az adás vagy lejátszott tartalom, hogy dolby digital vagy dts hangsávot is tartalmaz). -
fehér_ember
addikt
válasz
migabi24 #1322 üzenetére
Bármi lehet, de a amúgy a monokristályos réz furutech ca22pa se egy vastag erezetű kábel és ennek ellenére meg tök hasonló a harmonic technology precision linkhez; pedig abban jóval vastagabb, de amúgy szintén monokristályos rézből készült erek vannak. Szóval az egyik vékony sodrott a másik meg vastag
"tömör"eres mégis hasonlóak, valamiért. -
fehér_ember
addikt
Bő két hónapja hogy észrevettem Kácsáék kínálatában ezt a színezüst monokristályos kábelt. Múlthónapban dobtam össze belőle egy szubkábelt és egy készülék összekötőt.
Szubkábelt csak azért készítettem belőle mert egy nagyon alap "acoustic research"-om volt és egy av-online tesztben láttam hogy milyen horribilisan ugranak fel az árak az ezüsttartalom növekedésével; szóval gondoltam ennyit talán még egy "bénább" szub is megérdemel, hátha.Bár lehet inkább az oehlbach nf 214-es mellett kellett volna dönteni.
Viszont készülék összekötőként kíváncsibb voltam arra, mit is hoz az eddigieimhez képest.
Nem rossz, de dinamikában egy hangyányit elmarad a monokristályos rézből készült kábeleimtől; viszont cserében hoz az énekhangok "folyékonyságán-lágyságán-érzelemközvetítő hatásán".
Szóval hallgatott stílustól is függ, hogy melyiket preferáljuk jobban. Én mindenesetre pl. Caro Emeraldot nem szívesen hallgatnék a kácsás ezüsttel, mert nekem szükségem van ehhez a stílusú zenéhez ahhoz a plusz dinamikára amit a monokristályos rézzel kapok. Viszont lehet hogy Katie Meluát már szívesebben hallgatnék vele.
Ezidáig azt hittem, hogy pl. csak spórolásból vannak a Harmonic Technology Pro Silway II-es kábelemben felesen monokristályos réz és ezüst szálak. A mostani tapasztalódásaim birtokában már nem így látom.Természetesen még ezek után is kíváncsi vagyok azért arra, hogy magasabb árkategóriás tiszta ezüstkábelek mit is tudhatnak; illetve pl. az arannyal injektált vagy épp platinát is tartalmazóknak mik az erőséggeik.
A következőkben majd a Kácsás ezüst mellé oda fogom forrasztani az egyik monokristályos réz kábelemet is.
Szubkábelként meg majd olyasvalaki nyilatkozzon róla, akinek fajsúlyos ládája is van hozzá. -
fehér_ember
addikt
válasz
Lacielvtárs #1303 üzenetére
Könyörgöm, jussunk el végre a nirvánához
: Ha valamiért (elméletileg és gyakorlatilag is) 1 db. hangfalon érhetjük el a legjobb a hangminőséget adott összegből, akkor legyen az; azaz mono-t a népnek. Vita lezárva.
-
fehér_ember
addikt
Ezt a belépős hm topikban illene folytatni. Amúgy meg totál nem értek egyet. Ha valami létezik 5.1-ben akkor nagy baromság 2.0-ban megszólaltatni. Az élmény nem összemérhető.
-
fehér_ember
addikt
migabi24 azt magyarázta hogy nem használ semmilyen jumpert (pláne nem 2 pár hangszórókábelt) a dobozon kívül; mivel a terminál hátulján áthelyezte a két külön vezetéket egy aljzatra (a dobozon belül). Legalábbis én így értettem.
junior19-nek meg mindeképp kellene valami kábeldarab belülre mert a szerelő önkényesen kicserélte egy lemezdarabra az egyik gyári belső darabot.
(#1245) junior19
Kácsánál vannak komolyabb hangfalkábelek is méterre. Szerintem ha csak 20-30cm kell, annyit is adnak/levágnak a tekercsből (legalábbis egy kérdést megér), az meg nem egy óriási összeg. És pl. egy monokristályos rézből álló kábeldarab nem hiszem hogy rontana a hangzáson. -
fehér_ember
addikt
Nekem is az van az egyiken a másikon meg Oyaide klón. Fapaciék gyorsan postázzák a Viborgot, úgyhogy még hamarabb megérkezik mint a kábel.
-
fehér_ember
addikt
Megjött az IsoTek Premieres kérdésemre a válasz.
-
fehér_ember
addikt
Mert nekem az említett IsoTek-ek kivételével rossz tapasztalataim voltak a "csak ezüstözött" hangfal vagy készülék összekötő kábelekkel; igaz azok a kimondottan olcsó kategóriából valók voltak (qed, vandamme). Így elment a kedvem az olyasmikkel kisérletezéstől.
Amúgy teljesen meg vagyok elégedve a monokristályos réz hangfalkábelemmel; szóval ez a gondolat kivételesen csakis kizárólag emiatt a két említett IsoTek miatt fészkelte be magát a fejembe.
Esélyes hogy a premiert fogom kipróbálni hangfalkábelnek, pont az árnyékolás hiánya miatt. Mivel fémháló hangfalkábeleken azért nem annyira szokás. Persze mivel tökéletesen egyenletesen van rajta, lehet nem számít hogy befolyásolja a mágneses terét, mivel azonosan teszi az egész hosszon.Mondjuk, hogy említette "migabi24" ezt a triplázást; amit dupla kábellel simán meg is lehetne valósítani (mert amúgy sem használom a zöld szálat). Így már a fölös sequelnek is meglehetne a szerepe/helye, ha mégsem volna elég jó hangfalkábelnek.
-
fehér_ember
addikt
Valóban, most is igazad van.
De nincs kikötve hogy csak tanult emberek fórumozhatnak.Én amúgy nem bánom ha rámszólsz, eleinte fura volt hogy helyesírás miatt szól valaki, de mostmár tudom hogy hasznomra lehet.
Amúgy ha vannak ellenérveid, véleményed, tipped ... szívesen veszem.
Mármint arról hogy te melyikkel próbálkoznál inkább, a kettő közül. -
fehér_ember
addikt
válasz
migabi24 #1156 üzenetére
Muszály vagyok
; soha nem gondoltam volna hogy egy monokristályos réznél valaha is jobb lehet egy "nem egykristályos" ezüstözött . Márpedig tápkábelként lenyomta a furukawát.
Mivel úgyse lenne pénzem monokristályos réz + monokristályos ezüst hangfalkábelre (nemhogy színezüstre), ezért ezt most ki kell próbálnom, hangfalkábelként is.
Ha nem válna be, a felesleget valamennyiért biztos el lehet majd adni (akár fapacis viborgokkal feldugózva). -
fehér_ember
addikt
Nem titok, fejembe vettem hogy kipróbálom valamelyik IsoTek EVO3-as tápkábelt hogy milyen lenne hangfalkábelnek.
Nem tudom ez mennyire elhibázott ötlet;
Viszont érdekelne a véleményetek arról, hogy szerintetek Premierrel vagy inkább Sequellel kellene próbálkoznom.
Annyit tudok csak mondani róluk hogy nálam a Premier egy kicsit jobban bevált a DAC elé, a Sequel meg az erősítőnél. A Sequel rendelkezik fém külső árnyékoló-harisnyával a premier (szerintem nem). Szóval csupán ennyi infó alapján kellene döntenem hogy melyiket is vegyem.
Árban nincs nagy különbség hiszen az egyik BF akciósan ~66k/~2x1,5m a másik pedig 72k/2x1,5m.
Melyik legyen -
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #1145 üzenetére
Mivel nem hagy nyugodni a dolog
ezért írtam az Audiocentrumnak.
Mivel ők a hivatalos hazai forgalmazó hátha tudnak infóval szolgálni arról hogy a premier tápkábel miért van kétféle borítással forgalomban.Majd ha válaszolnak a mai napon elküldött levelemre; közlöm veletek is.
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #1149 üzenetére
És még annyi, hogy a felirat elcsavarodása ne tévesszen meg senkit, azt én követtem el.
-
fehér_ember
addikt
Csakhát, ahogy említettem, az Audiocentrumban folyóméterre árult Sequel meg pont ugyanolyan mint a fényesebb (aprószemcsés) merevebb műanyag borítású, csak szürkében.
Remélem mindkét premier eredeti. Az utolsó szerzeményem ez a matt gumiszerű borítású, ezt még nem is próbáltam, de amúgy annyira nincs kedvem cserélgetni meg hasonlítgatni majd a másikkal.Különben is már felkötegelőztem őket a polcok élére
. Az egyiket a dac-hoz a másikat meg a cd lejátszóhoz. A fenéért nem tudnak egyformákat gyártani/gyártatni.
Most a két sequel + 1 premier fényes (és nagyon is meg vagyok velülk elégedve); illetve van ez a matt, amit még nem is próbáltam. -
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #1145 üzenetére
Ha valaki tud valamit az említett "IsoTek EVO3 Premier tápkábel" eltérésekről, ne tartsa magában.
-
fehér_ember
addikt
Érdekes hogy van "kétféle" isotek evo 3 premier: [link]
Amíg csak a "bolti" fotókon véltem felfedezni az eltérést, addig azt hittem csak azok csalnak. De nem.
Az egyiken merevebb, fényesebb, műanyagszerű a borítás; a másikon meg sötétebb, mattabb, rugalmasabb, gumiszerű.
Persze látszik hogy az utóbbin sárgásabb az embléma is + a "CE" felirat is nagyobbb.
Remélem nem azért van, mert az egyik hamis.Amúgy a folyóméterben kapható sequel is műanyagszerű, fényes, merev köpennyel rendelkezik.
-
fehér_ember
addikt
válasz
WaterWawe #968 üzenetére
Én is használok egy olyat mint a találatok közt a felsők. Nem egy audiofil megoldás, de működik.
Úgy látom lentebb (valamivel drágábban) már van kényelmesebb (távirányítható) megoldás is, szemben a full áttekerős mechanikus-sal. Bár a felsőhöz meg legalább nem kell áram. -
fehér_ember
addikt
Szerintem egynek elmegy és még fejhallgatókábelhez is marad belőle
Persze az megeshet hogy nem jobb mint a gyárilag mellékeltek.
Komolyabbra fordítva; várd meg mások mit ajánlanak. -
fehér_ember
addikt
Én is hallgattam egy HD 800 S-t a HDVD 800-zal, egy HD 820-ast meg egy HD 660 S-t a HDVD 820-assal, de szerintem sem elég jók. Viszonylag "egyenformán" szólnak a felvételek, nincs meg a rendes dinamika sem és a részletesség is alulmúlja a várakozásainkat. A mélyek sem elég feszesek, gyorsak.
Zeneinek ugyan zenei (hosszan hallgatható meg kellemes), de tuti hogy olcsóbbban is vannak jobbak + ilyen szintű fejesekhez, hogy többet megmutassanak tudásukból szerintem kell is a jobb.
Én ugyan meg mertem venni a hd 660 s-t a hallottak után, de akkor csodálkoztam el igazán mikor hazavittem és rátettem az "adl gt40 ɑ"-ra. Addig ugyanis csak azt gondoltam lesz egy kényelmes "szellősebb" fejesem filmnézéshez, nem pedig azt, hogy zenehallgatásra is ezt fogom használni. Hát igencsak a hd 660 s lett onnnatól kezdve a zenehallgatós fejesem is. Szóval én adl-ekkel is kipróbálnám. Illetve ha csak fejeserősítő kell dac nélkül, akkor meg valószínűleg viszonylag olcsón is meg lehet úszni.
Tanácsot kell kérni itt. -
fehér_ember
addikt
Nem tudom a kinézetteid milyenek, de pl. ez az Isotek EVO3 Sequel elég jó. Igaz, hogy én 1,5-2 métert szoktam tápkábelnek használni, de van fórumtárs, aki az 1m-es darabjaival is nagyon elégedett. Veszel hozzá Fapacitól viborg dugókat és meg is vagy.
Használtan Isotek EVO3 Premier belefér a keretbe.
Erősítőhöz ilyen Furukawa is elfogadható szerintem. Persze nem tud olyan "definiáltságot" mint az előbbiek, de amúgy szép tiszta hangzást ad .
Ha esetleg Kínából rendelnél, akkor persze vannak ott is dugók is, nekem ilyenek is beváltak; igaz én mástól és nagyjából darabját szoktam ennyiért venni, mint amennyiért most itt ezeket észrevettem.
USB-ből elég jó pl. a Supra. -
fehér_ember
addikt
válasz
kaposznyak #772 üzenetére
Roland RCC-10-352R
-
fehér_ember
addikt
válasz
Csabi1984 #757 üzenetére
Ilyen dobozokhoz nem érdemes hangfalkábelre költeni. Ha most működik, akkor nyugodtan maradhat a jelenlegi állapot. Ha javulni akarsz, akkor először jobb dobozokra gyűjts.
Pl. egy ilyen Grundig BX3 MKII (29k) nagy ugrás lenne (adatok). Amúgy ndulásnak egy Grundig Box 5500-as (15k) is simán megtenné. Persze csak ha műszakilag rendben vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Gumi és felni topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest