Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
válasz
N.YCityBoy #1311 üzenetére
Lehet ...nem vagyok konzolos.
-
zsoika
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #1180 üzenetére
Szerintem BALS dugókkal nem tudsz mellélőni
-
zsoika
addikt
válasz
malagutif122 #1107 üzenetére
Én azt hittem hogy a kék,barna vezetékes és sárga csatis az eredeti tápkábel és a barna,barna/fehér a hekkelt.
Tehát pont fordítva a barna, kék vezetéket szeretnéd tápnak...ugye?
Ha igen akkor szerintem mehet, az ránézésre vastagabbnak és jobban szigeteltnek tűnik, de ha a barna, barna/fehér a gyári megoldás akkor minek akarod cserélni?
Ha a hang tuningolása a cél akkor oda árnyékolt vezetéket szoktak rakni. -
zsoika
addikt
válasz
malagutif122 #1105 üzenetére
-
zsoika
addikt
Cseszheted a pontosságot és gyorsaságot ha nem megy elég mélyre!
Én így jártam a Harman Kardon hkts 200 SUB al .
Gyors és pontos volt csak hiányzott filmeknél az alja....még jó hogy előtte volt a Sony Pascal szett és az lement rendesen, tudtam mit kéne hallanom. Az Oblivion-ban amikor Tom leesik mert ellövik a kötelet , kb 2mp hang egyszerűen hiányzott. -
zsoika
addikt
válasz
Formaster #1027 üzenetére
Közel sem biztos hogy az a kébel adja neked a legjobb hangot mint nekem....sajnos ki kell próbálni.
Én Prosonnal kezdtem ,talán 4eFt volt de csak egyszeres árnyékolású. Később vettem egy Inakustik premium Y kábelt használtan ( talán 6eFt volt),de annyira jókat olvastam a AQ black lab kábelről hogy ki kellett próbálnom ....ha már 50%-os akcióban volt karácsonykor.
Vesztenivalóm nem volt , hiszen annyiért amennyiért vettem biztos el tudom adni, gondoltam és így is lett. Nekem nagyon nem jött be már csak kinézetre sem ..... Olyan vékonyka. Az Inakustikkal sokáig elégedett voltam, de amikor átköltöztettem a mélynyomót egy AVR -hez közelebbi helyre, már túl hosszú volt az 5m... Csak tekeredett a szekrény mögött. Ekkor tettem fel a kérdést a topikban hogy mit vegyek és sokan (olyanok akik komolyabb rendszerrel rendelkeztek) ajánlották ár/érték arányban az Oehlbach ot. Nemir linkelt is egy kihagyhatatlan ajánlatot...a német Media Markt ban valami 17€ körüli áron volt elérhető + szállítás. A bökkenő hogy csak németországba szállít a MM de van kint barátom ... Így probléma megoldva.
Akkoriban többeknek hozattam( itt a fórumon) ilyen kábelt és elégedettek voltak. Én sem panaszkodhatok a hangra és méretben is pöpec. Lehet van jobb kábel ami jobban illene ide nekem ,de egyelőre elég volt a kábelekből... Kicsit már beleuntam a cserékbe."nagyon jó áron kaptam a Klipschet ár/érték arányban verhetetlen vétel volt. Másrészt elégedett is vagyok vele," Ezzel semmi baj sincsen ...használd egészséggel!
A Denon X2000 széria azért nem egy erőgép -
zsoika
addikt
válasz
Formaster #1025 üzenetére
Én nem piszkálnám csak ha nagyon akciósan tudnék venni kébelt....én is akkor vettem.
Nem olyan szintű az a láda hogy megérje rá költeni extra kábellel, de azért járj nyitott szemmel ... Karácsony körül nagy akciók szoktak lenni és az aprón töredék áron lehet hozzájutni finom darabokhoz. -
zsoika
addikt
válasz
Formaster #1016 üzenetére
Ha téged megnyugtat a táp rész rendbetétele akkor vedd meg nyugodtan, csak javíthat a rendszeren és ahogy már mondtam, ...a jót egyszer kell megvenni.
Viszont azt tudnod kell hogy a tápkábel hoz szerintem a legkevesebbet ...főleg belépő rendszeren.
Kapcsolódó üzemű tápot nem szoktak egy áramkörbe dugni hifisták az erősítővel ,de szintén csak ismételni tudom magamat ...belépő és közép szinten ezzel sem érdemes foglalkozni.
Én annyit tettem az ügy érdekében hogy a kapcs.üzemű tápokat külön túlfeszvédős rlosztóba tettem, de körön van sorolt konnektoron.
Nálam sincs külön kör az erősítőnek és nem is karom átvezetékelni (talán egyszer) a házat. Ha új házat építek akkor viszont biztosan berántok neki egy 3x 2,5 -es külön kört. -
zsoika
addikt
válasz
Formaster #1003 üzenetére
Nekem (és sokaknak) Oehlbach NF 214 Sub van.
-
zsoika
addikt
válasz
Formaster #995 üzenetére
"Az Oehlbachról tér és mély terén nem írja a legjobbat az av-magazin tesztje" Ezt meg tudom erősíteni. A magas szekcióban viszont sokat hoz és miven nekem Onkyom van ,így nem is baj ha a mélyeken visszafog egy kicsit....ez volt a célom. A tér csökkenését viszont sajnálom ,de ez van ... Nem fogok megint 50eFt ért másikat venni. 1200Ft/m megér de a dupláját szerintem nem.
"el sem tudom képzelni annak a lapos kábelnek a bekötését"
a szigetelést megblankolva a vezető részt összesodorva pont u.olyan kerek véget kapsz mint egy sima kábel...amúgy a csavaros rögzítő meg kilapítja .
-
zsoika
addikt
válasz
Formaster #989 üzenetére
A Media Markt -ban
A LCR szekcióhoz azért kell vastag mert nagyobbak és több teljesítményt szállítanak...a hátsókhoz meg azért kell vastag mert messzebb vannak és a kábelnek is van ellenállása.
Szóval szerintem mindenhová 2,5 -eset vegyél.
" surround x méterre van, a másik x+3 mondjuk, akkor egyformára mérjem a két kábelt, vagy legyen annyi, amennyit pont kér?" Elvileg az a jobb ha egyforma de belépő/közép szinten szerintem nincs jelentősége...kár lenne kiadni +3x2000Ft-ot. Ráadásul az erősítő beméréskor korrigálja ha lesz is v.mennyi eltérés.Ha nagyon spórolni akarsz akkor 10m hosszig mehet a 1,5-ös hátra ,de ha a kereted engedi akkor inkább a vastagabb 2,5-ös.
-
zsoika
addikt
válasz
Formaster #986 üzenetére
Nekem 31m kellett az 5.0-hoz a Silver Streamból 1200Ft/m és 24m az Atmoshoz ,de oda már a megmaradt Sinus Live ment....csak hogy az is fel legyen használva. A Hsz kábelek értéke cca.50eft és az össz kábeleknek, mindennel együtt meg 100(hsz, hdmi, sub, táp).
"ennyiből el lehet érni érezhető változást" A Hamához képest könnyű lesz. Természetesen a 700Ft -os Sinus Live is agyonveri 4x. Ezen ne aggódj, elég hozzá az 1000Ft/m is. Kéne kérned tesztelésre kábeleket....ha tudsz.
Kezdésnek én csak a LCR szekciónak rendeltem le 7m-t kipróbálásra. Megtetszett és jöhetett a +24m ...igaz így 2x kellett a postát kifizetnem, de megérte.Ui: Csak hogy ne hidd azt hogy utálom a Hama-t elárulom, hogy hdmi kábelem van tőlük és elégedett vagyok vele. Digitális kábeleivel nincs gondom, hozza ami rá van írva ...csak az analóg kábelei pocsékok.
-
zsoika
addikt
-
zsoika
addikt
válasz
Formaster #981 üzenetére
Azt tudom hogy most van ,de azt is hogy másik lesz....pont erről beszéltem.
Megveszed az új 5.0-t és az AVR-t . Meghallgatod és akkor kiderül mi nem tetszik neked a hangban ....na ekkor jöhetsz a kérdéssel.
Ha szerencséd van minden patent lesz ,de ismerem a HAMA kábelt pocsék a hangja....attól csak jobbat tudsz venni.
A másik lehetőség hogy upgrade előtt veszed a kábelt ,de semleges hangút ...ekkor viszont nem lesz lehetőséged a később vásárolt AVR+5.0 -t finomhangolni.
A kép címe " A pocsék HAMA megy a kukába" -
zsoika
addikt
válasz
Formaster #979 üzenetére
Szia. Nekem Oehlbach van [link] szerintem jó ár/érték arányú.
A silver stram egyes rendszerekben harsány lehet ...nekem nagyon jót tett a felső tartománnyal .
Ha még nincs meg az 5.0 akkor nem tudod hogy a kábellel merre módosítsd a karakrterét (ha egyáltalán kell) Érdemesebb először az 5.0- megvenned és utána a kábelt.....vagy veszel egy semleges kábelt és a rendszer többi elemével hangolsz. -
zsoika
addikt
Nincs ilyen nagy tapasztalatom ,de elhiszem mert én is így érzem. A kábelek tényleg drágák az alapanyag miatt.
Amikor megjött a silver stream a fiam nem bírta el a dobozt...na mondom ez már jó jel. A cégnél olyan cat 5e-t vettek ami pille könnyű, azonnal feltűnt hogy nem réz. -
zsoika
addikt
Ott a csalás a számokban hogy a kábelekből mindig újat veszek....viszont akciósan .
Ami kábelem van, azoknál nem érdemes olcsóbbat venni. Egyébként engem is meglepett az összeg így összeszámolva.
A tápkábeleket 2db én csináltam DIY 10eFt .
Hdmi 2db evolevo +1 hama 20eFt
Hangfalkábel silver stream 30m 40eFt + atmosnak a régi sinus live 12eFt.
Sub nf214 1m 7eFt , -
zsoika
addikt
Az átszetelés este 20.00-ig tartott(nem folyamatosan csináltam), de megérte. Bekapcsoltam egy röpke percre ,de azonnal feltűnt a hátsók részletezettségben való előrelépése....olyan mintha kimostam volna a hangfalakat és lejött volna róla a "kosz". Tisztábbnak hat és egységesebb.
Összeszámolva az összes kábelt (ami a hm rendszerben van )majd 90eFt.....azért durva hogy a 838 nem sokkal került többe. -
zsoika
addikt
Megjött hátra is az LCR nél már bevált Oehlbach silver stream 25 .
A felfordulás nem hiányzott....mostanság elég sűrűn.
A projektor is kábelezést igényelt+ felszerelést és az Onkyo 838 is kívánt némi alakítást.
Kíváncsi leszek hátul mekkora lesz a javulás.....vagy kidobtam 30eFt-ot.
Mondjuk az Atmosnak is kellett volna vegyek kábelt és így a régit teszem oda. -
zsoika
addikt
Srácok! Lassan megérkezik az Onkyo 838-asom és a gyári kábelt szeretném lecserélni.
Van itthon egy pár ródiumozott dugó+IEC és várom a kábelre a javaslatokat .
A mélynyomón Lapp ÖLFLEX® CLASSIC 110 CY 3 G 2.5 mm² van és most v.mi másmilyet szeretnék (ilyesmi árban), hogy cserélgetni tudjam a SUB/AVR között ...tesztelés céljából.
Mondjuk a már meglévővel azonnal ki tudom próbálni és ha tetszik akkor lehet nincs is értelme mást próbálgatni. -
zsoika
addikt
válasz
#97950976 #643 üzenetére
Én is elveszettnek hittem a teret kábel csere után ,de hosszas állítgatás után sikerült némileg visszahozni. Persze lehet hogy még nem járódott be ,de érdekes hogy a kölcsön LX53 -mal minden a helyére került.....szóval szerintem az erősítő a ludas. Most hogy elkészültek a black out függönyök és azóta a kábelek is járódtak csinálok egy új mérést és kiderül.
-
zsoika
addikt
válasz
lordjancso #628 üzenetére
Szerintem a fehér/piros végű kábel az bemeneti RCA kábel és te rátettél egy banándugót. A dugó a fekete /piros kábelen kéne legyen és az a Speaker -ben.
-
zsoika
addikt
válasz
lordjancso #625 üzenetére
Szia!
A feketébe a feketét és a pirosba a pirosat....abba amire az van írva hogy speakerOlyan mintha a banándugó végét a bemeneti RCA-ba dugtad volna. Összekeverted a kettőt.
-
zsoika
addikt
válasz
bendeguz76 #543 üzenetére
A boxer nem éri meg az árát.
-
zsoika
addikt
válasz
Lacielvtárs #503 üzenetére
" ha középről hallod sztereón a zenét, akkor valami nem kerek " Nem nála szól így hanem nálam nemrég ....csak próbálta nekem magyarázni.
djg: valószínűleg az akusztika lesz a ludas. Már régebben is a bal frontot hangosabbnak hallottam ,de inkább olyan mintha a jobb hangsugárzó nem lenne tökéletes. Mintha nem adná le a teljes sávot ami rá van küldve, de nem erről van szó mert kicseréltem egy másik sugárzóval és szerintem nem változott a dolog.
Holnap kicserélem a két frontot és ha marad a jelenség akkor a hangsugárzók jók és az akusztika rossz.
Még annyit meg tudok tenni hogy a bal front mögül kiveszem a szivacsot és átteszem a jobb front mögé , ahová nem jutott belőle. -
zsoika
addikt
-
zsoika
addikt
99,99% hogy jól van bekötve, de meglesem még egyszer. A kábel elég tré ebből a szempontból, mert nincs rajta semmi jelölés, sem szín hogy melyik a pozitív. Én egy alkoholos filccel megjelöltem hogy "hülyebiztos" legyen. Pozitívnak a feliratos oldalt választottam, a natúr lett a negatív.
BBéci: Lehet csak járódnia kell ....ezzel nyugtatom magam.
Eddig nagyon középre koncentrálódott a tér zenén és filmnél egyaránt.....lehet hogy szélesebb lett a színpad és ez zavar meg?
Még tesztelési fázisban van. Tegnap csak pár percem volt hallgatni, csak egyből ezek(amiket leírtam) jutottak az eszembe. A magas hangok kiválóak, olyan selymesek, részletezők, de nem tolakodóak. Egyes zenékben, eddig nem is tudtam hogy van ilyen finom kis cintányér. A mély hangok kissé visszafogottabbak, de érdekes módon a lábdobból kihallom ha gyorsan kétszer üti meg a dobot...eddig ez nem tűnt fel(gondolom nem ilyen volt). -
zsoika
addikt
Csináltam egy bemérést és a szokásos "large" és helytelen vágási frekvencián állítani kellett. Érdekes de a mélyládát anno 1,9m-re tette , most meg 3,8-ra
A többi távolság és hangerő azonos a régivel.
Ami feltűnt hogy régebben ha sztereó zene szólt(csak a 2 front) sokszor megnézem a centert hogy szól e , mert úgy hallottam hogy igen....Persze nem.
Most külön, külön szól minden hangfal még 5.1-ben is ....valahogy elment a tér. Szerintetek ez mitől van? -
zsoika
addikt
Na..."bepattintottam" (szívtam vele rendesen) a silver stream kábelt és megkaptam azt a kellő mennyiségű magas hangot amit hiányoltam.
A mély részletezőbb lett de kicsit kevesembb. A közép tartomány maradt olyan amilyen volt.
Persze bemérést még nem csináltam és a kábelnek be kell járódni, de jó lesz ez srácok . -
zsoika
addikt
válasz
tomyka74 #479 üzenetére
Jaja, pár napja és innen a HA-ról. Van vele bajom elég. Eddig is szivatott a nappalim , de most mindent 1lapra tettem fel. Aztán lehet megy az apróra az egész projis cucc.
Persze az is lehet hogy az 5.1-et számolom fel, de nem akarom az ördögöt a falra festeni....eddig úgy néz ki hogy mindkettő működni fog egyszerre.
-
zsoika
addikt
Na srácok!
Akkor most rendeltem egy EVOLVEO XXtremeCord HDMI 2.0b 10m-es kábelt a projektorhoz és egy 2m -est meg a sz.gépemhez.
Illetve nem hallgatva rátok 7m (2x3front+1center) Oehlbach Silver Stream 25 hangsugárzó kábelt.
A köv. héten remélem elkészülök a teljes "moziszobával" és megújult képpel és hanggal, immáron teljes sötétségben tudom élvezni a filmeket.
Aztán jövök a beszámolóval a kábelekről. -
zsoika
addikt
válasz
xtremetuning #407 üzenetére
Úgy bizony!
-
zsoika
addikt
Értelek, de v.mit tennem kell, mert azért vettem meg hogy a fonás lágyítson a CMMD kerámia magas hangján.....kicsit érces volt néha.
A számításom be is jött ,de amikor Lapp kábelra cseréltem a tápnál, akkor az megint ezt a hatást hozta magával. Így már kétszeresen csillapítom a magasat és mostmár hiányzik.
Tudom, amikor fixre kötöttem az AVR tápkábelét mondtad hogy cserélhetőre csináljam.
Ezért gondoltam hogy kicserélem egy Oehlbach -ra ...akár az ezüstösre, az elvileg magasra húz.Fogalmam sincs mennyi a Sinus listaára(talán 1400 ft) ,de az Oehlbach is majd 3eft-ról van 1400-re. Akkor az csak egy kategóriával feljebb van nem?
-
zsoika
addikt
válasz
migabi24 #401 üzenetére
Ne már!
Van itthon egy HAMA kábel amit nemrég bekötöttem és pocsék volt a sinus live kábelhez képest is ....pedig az csak 700Ft.
Nemrég volt linkelve belépő és haladó kábelek tesztje és ott volt különbség még belépők között is.
Az itthoni meghallgatással az a baj hogy az oda-vissza posta árából már megvan egy front kábelezés. -
zsoika
addikt
válasz
Lacielvtárs #389 üzenetére
-
zsoika
addikt
válasz
Lacielvtárs #386 üzenetére
Befestetted a hajad ? Kinek nem tetszett a régi?
Snoop-y: kibontva is kéne kép.
-
zsoika
addikt
válasz
tomyka74 #381 üzenetére
Meg kell venni
Csak eredeti játékaim vannak...elmúltak már a letöltős korszakaim.
Sokszor van olyan nagy akció hogy nincs is értelme. Nemrég néztem a Battlefield 1 et DLC-kel együtt volt tán 15€ de nem tetszik az a kor így ingyen sem kéne.
Apropó ingyen ...Sokszor teljes játékok ingyenesek . Legutóbb talán a For Honor-t töltöttem le ingyen. -
zsoika
addikt
Oké...értem és köszönöm!
-
zsoika
addikt
Örülök hogy leírtad eme szösszenetet!
Nekem is olyan bajom van hogy a Sony erősítőm trafója búg. A mosógép, hűtő, hajvasaló is bezavarja ,de leginkább a hajnali órákban (amikor semmi nem megy) random hangoskodik. Néha szinte zörgeti az erősítő fém házát.
Bár a Sony str dn1040 nem torroidos ,de szerinted segítene nekem is a Hivox Alces ?
1x 32A hálózatom van és nincs ösvény húzva a hm-nak. Feszültséget mértem és hajnalban (amikor rendszerint zajong) 241V feszültséget mértem az elosztónál. Az áramszolgáltató ennyi túlfesszel nem foglalkozik. -
zsoika
addikt
válasz
kbhuinfo #352 üzenetére
Látatlanban nehéz ilyesfajta tanácsot adni. Gondolom a bemenetet arra állítottad amelyik hdmi-be dugtad a Beelink-et!? Ha igen, akkor a beállításban meg kéne nézned arra a bemenetre mi van kiválasztva...honnan várja a jelet. Lehet a kábel is rossz, de azt könnyű ellenőrizni.
-
zsoika
addikt
válasz
Lacielvtárs #243 üzenetére
Én 74pü-ből megoldottam vele.
Mostmár tudom hová tűnt Nemir ....nincs ideje fórumozni miattad! -
zsoika
addikt
válasz
fehér_ember #175 üzenetére
-
zsoika
addikt
válasz
Formaster #149 üzenetére
Szerintem a sz.gépen kívül (kapcsolóüzemű táp) van értelme a cserének csak az arányok csúsznak el. Nem mindegy pénzügyileg hogy egy 100eFt -os erősítőt "etetsz" IsoTek-el vagy egy 300eFt -osat.....de csak egyszer kell megvenni a jót és az mindig kábel marad( ha AVR-t cserélsz akkor is).
Illetve ha utólag úgy gondolod hogy jó nagy fa@ság volt hogy megvetted, a kedvezményed miatt bukó nélkül el tudod adni az aprón. -
zsoika
addikt
válasz
Lacielvtárs #39 üzenetére
Azt még értettem amikor a belépőből szinte kizavartak téged emiatt ,de a haladóból?!
-
zsoika
addikt
válasz
fehér_ember #32 üzenetére
Engem az nem zavar...hallok amit hallok, nem tud érdekelni a mérése (lehet abban van a hiba).
Inkább az olyanok "idegesítenek" akik nem mérnek és még ki sem próbálták soha ,akár egy DIY kábelt sem, csak osztják az észt....sőt még csak nem is hajlandóak rá. Pedig sokszor lett posta árban kábel felajánlva tesztelésre. -
zsoika
addikt
válasz
fehér_ember #27 üzenetére
Én csípem őt is, ezzel a méricskélős szemléletével . Nem baj ha másképpen látja a dolgokat ....kicsit a feleségemre hasonlít, csak őt meg lehet győzni.
ELACi: Ma nagyon elfáradtam azt kellett kipihennem....megnéztem 3filmet.
Én sem hittem nagyon a tápkábelben de mivel olyanok mondták akiknek csont nélkül hiszek, így kerültem ide. Aztán most hogy 1/2év után visszatettem a gyári kábelt csak pislogtam
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest